Kraken vs Bittrex: Bandingkan Ciri & Bayaran pada tahun 2021

Terima kasih kerana menyertai kami semasa melihat kriptoskop kami di dua bursa utama yang secara berkala memproses perdagangan bernilai ratusan juta dan bahkan berbilion dolar setiap hari. Dalam pertempuran Kraken vs Bittrex, Kraken, yang menduduki tempat ke-4 dalam kedudukan pertukaran cryptocurrency kami, mengambil alih Bittrex, yang berada di kedudukan ke-5.

Mari kita lihat bagaimana prestasi mereka dalam perbandingan tatap muka:

Bandingkan Kraken vs Bittrex

pertukaran kraken

Kraken 97DIMDFd

Bittrex

USA Diterima?
Ya Ya
Pasangan Perdagangan
177 434
Isipadu 7 Hari
$ 1,090,234,866 $ 235,412,137
Lawati Lawati

Yuran: Kraken vs Bittrex

Yuran Perdagangan Kraken

Pertama dalam perbandingan pertukaran ini, kita melihat komisen kecil yang diambil semasa perdagangan. Ini adalah berita baik untuk Kraken, yang menawarkan bayaran pembuat 0.16%, dan bayaran pengambil 0.26%, tepat di bawah purata untuk industri ini. Bayaran pembuat dikenakan apabila perdagangan dibuat di atas harga pasar saat ini, dan biaya pengambil dikenakan ketika perdagangan dilakukan segera pada harga pasar.

tangkapan skrin jadual yuran perdagangan krakenJadual bayaran Kraken

Seperti kebanyakan pertukaran, Kraken menawarkan peluang kepada pengguna untuk mengurangkan yuran perdagangan mereka dengan memperdagangkan jumlah crypto yang lebih tinggi dalam jangka masa 30 hari, seperti yang ditunjukkan di sini. Lihatlah Panduan Kraken kepada kos perdagangan.

Bayaran Dagangan di Bittrex

Bittrex mengenakan bayaran tetap pembuat% 0.2% untuk pemula, namun, mereka juga mengenakan 0.25% untuk semua perdagangan, sehingga angka sebenarnya mendekati 0.45%. Bayaran pembuat 0.2% atau bayaran pengambil masuk kepada penambang yang terus menjalankan blok, dan komisen 0,25% disimpan untuk peti mereka. Jadual bayaran Bittrex hanya mempunyai 5 peringkat, menjadikannya salah satu yang paling mudah dalam industri.

yuran perdagangan bittrex

Bayaran pengeluaran kripto boleh dijumpai di sini.

Bittrex vs Kraken: Kraken memenangi pusingan ini dengan selesa.

Mendaftar & Pengalaman KYC

Cara Membuka Akaun Di Kraken

buat akaun di kraken

 1. Pergi ke Kraken.com dan cari butang ‘Buat Akaun’
 2. Berikan alamat e-mel anda, negara tempat tinggal, dan nama pengguna dan kata laluan yang akan anda gunakan untuk log masuk pada masa akan datang
 3. Terima syarat perkhidmatan dan tekan ‘Buat Akaun’
 4. Di tab baru, pergi ke e-mel anda dan dalam e-mel dari Kraken, cari dan salin kunci panjang, kemudian tampal di tempat yang ditunjukkan di tab Kraken
 5. Masukkan nama pengguna dan kata laluan anda sekali lagi
 6. Di bar navigasi anda, cari pilihan untuk ‘Dapatkan Disahkan’. Klik ini dan pilih Pertengahan (supaya anda dapat memindahkan mata wang fiat ke akaun anda)
 7. Muat naik imbasan atau foto ID anda (pasport atau lesen memandu), selfie yang memegang ID anda, satu bukti dokumen tempat tinggal, dan perincian pekerjaan anda
 8. Pengesahan boleh mengambil masa hanya 10 minit
 9. Setelah disahkan, anda boleh mula berniaga

Menjadi Pengguna Bittrex

Bittrex Global membuat tangkapan skrin akaun


 1. Lawati Bittrex.com dan klik ‘Daftar’ di laman utama
 2. Pilih untuk membuka ‘Akaun Peribadi’ dan berikan alamat e-mel anda
 3. Klik ‘Buat Akaun’ dan kemudian pergi ke peti masuk e-mel anda untuk mencari e-mel pengesahan – klik pautan di dalamnya
 4. Terima syarat perkhidmatan
 5. Berikan maklumat tempat tinggal, alamat, dan tarikh lahir negara anda
 6. Untuk mempercepat masa pengesahan, muat naik foto yang jelas atau imbasan pasport anda (walaupun lesen memandu atau ID negeri juga akan berfungsi, tidak secepat)
 7. Tunggu sekitar 15 minit untuk pengesahan, selepas itu, anda boleh memindahkan mata wang fiat dan mula berdagang di Bittrex

Kraken vs Bittrex: Ini adalah tali leher.

Pengalaman Pengguna: Kraken vs Bittrex

Seperti Kraken?

tangkapan skrin paparan perdagangan kraken

Pembangun Kraken yang terhormat … kerja yang bagus! Kami menyetujui reka bentuk laman web, portal pengguna, aplikasi mudah alih dan banyak lagi. Walau bagaimanapun, bukan peminat terbesar antara muka perdagangan penyemak imbas, tetapi banyak pembaca kami menyukai gaya retro dan susun atur terbalik.

Kemudahan penggunaannya sangat tinggi sehingga Kraken sering dibandingkan dengan Gemini dan Coinbase (ke-2 dan ke-3 pada peringkat pertukaran cryptocurrency kami), walaupun satu aspek Kraken yang tidak mesra adalah mereka mempunyai 3 aplikasi mudah alih yang berasingan. Mengapa tidak memusatkan segalanya dan menjadikan aplikasi crypto utama?

Bittrex: Sokongan Ultra

Bittrex terasa lebih korporat daripada Kraken, yang bagus untuk pelanggan institusi tetapi tidak begitu banyak untuk pemula di ruang ini. Nasib baik, untuk mengatasi itu, mereka mempunyai platform sokongan pelanggan Zendesk yang sangat mesra pengguna yang menjawab semua yang anda bayangkan mengenai Bittrex.

Tangkapan skrin paparan perdagangan Bittrex

Salah satu aspek reka bentuk yang paling kami sukai di Bittrex vs Kraken adalah betapa lancar dan mudahnya bergerak dari papan pemuka anda ke antara muka perdagangan dengan borang pesanan dibuka hanya dalam satu klik. Kedua-dua laman web dan aplikasinya menawarkan kelancaran penggunaan ini, namun, kami mendapati mereka berdua buggy, rentan terhadap crash, dan lambat memuat. Syukurlah, jika ada yang salah, pengguna dapat menyelesaikan masalah dengan cepat dengan sokongan pelanggan Bittrex yang sangat baik.

Bittrex vs Kraken: Kraken menang kali ini.

Kaedah Deposit

Membuat Deposit Di Kraken

Walaupun banyak pengasas pertukaran cryptocurrency ingin melayani seluruh dunia, kenyataan peraturan dan pematuhan antarabangsa jauh lebih sukar. Kraken melakukan pekerjaan yang cukup baik di jabatan ini, menawarkan keserasian untuk 7 mata wang fiat untuk dipindahkan, bahkan untuk orang Amerika (kecuali yang ada di New York dan Washington). Inilah cara membuat deposit.

tangkapan skrin jenis akaun kraken

Yang merupakan 7 mata wang fiat?

 • Dolar Amerika – Fedwire, SWIFT, SEN
 • EUR – SEPA, SWIFT
 • CAD – Wire, SWIFT, Tunai / Debit di Canada Post
 • AUD – Pindahan bank / Osko
 • GBP – FBS, BACS, CHAPS, SWIFT
 • CHF – SIC, SWIFT
 • JPY – SWIFT

Bayaran deposit berbeza-beza mengikut kaedah yang dipilih, negara dari mana deposit, dan jumlahnya. Sumber ini harus membantu menghilangkan kekeliruan.

Kaedah Deposit Bittrex

Anggota Bittrex perlu memberikan beberapa maklumat peribadi sekiranya mereka menggunakan perkhidmatan pertukaran. Dengan memberikan nama, tanggal lahir, alamat, dan negara tempat tinggal, pengguna dapat memperoleh tingkat pengesahan dasar yang memungkinkan mereka mendeposit dan melakukan perdagangan hingga 4 BTC sehari.

Status pengesahan yang dipertingkatkan di Bittrex membolehkan pengguna menyimpan mata wang fiat tetapi memerlukan muat naik ID anda dan selfie yang memegang ID tersebut. Pengguna di Amerika Syarikat juga mesti memberikan dokumen tambahan yang berkaitan dengan perbankan dan tempat tinggal. Bagi pengguna Amerika, deposit boleh dibuat melalui kad debit dengan caj 3%, atau dengan kiriman wang (sekurang-kurangnya $ 50).

Pengguna bukan AS dengan status Pengesahan yang dipertingkatkan dapat membuat deposit melalui Rangkaian SEPA, sebuah Pemindahan Kawat Antarabangsa, atau Deposit Kad Kredit dan Debit (3% yuran).

Kraken vs Bittrex: Kraken menawarkan pilihan deposit yang lebih baik.

Pilihan Beli Segera (Membeli dengan Kad Kredit atau Debit)

Membeli Crypto On Kraken

Sejak kami menulis karya terakhir kami mengenai Kraken, mereka telah menambahkan lebih banyak cryptocurrency dan pasangan perdagangan, yang kini mempunyai 60 syiling dan 243 pasaran. Ini adalah pilihan yang bagus untuk pengguna, yang dapat membuat pembelian segera melalui kad debit atau kredit (mesti didayakan 3DS).

Tangkapan Skrin 2021 02 02 pada 13.15.24

Bayaran untuk pembelian segera adalah 3.75%, ditambah dengan bayaran tetap € 0.25 setiap transaksi. Ini mahal, tetapi cukup adil jika dibandingkan dengan pertukaran crypto saingan mereka. Bahagian yang tidak adil adalah penyebaran, yang merupakan perbezaan antara harga pasaran semasa sebenar, dan harga untuk broker Kraken crypto, yang bervariasi antara 2% dan 10%.

Baca panduan pembelian penuh di sini.

Tiada Pembrokeran Di Bittrex

Tidak seperti Kraken, Bittrex memutuskan untuk tidak membuat broker cryptocurrency, yang agak pelik, tetapi kami tidak akan menahannya.

Sekiranya anda ingin membeli mata wang kripto ‘serta-merta’, anda perlu membuat deposit fiat terlebih dahulu (jadi tidak terlalu cepat) dan kemudian berdagang mata wang fiat tersebut dalam pasangan pasaran fiat-crypto, seperti USD / BTC (dolar AS dan Bitcoin). Sekiranya anda membeli dengan harga pasaran semasa, perjanjian anda akan selesai, tetapi jika anda berusaha mendapatkan tawaran yang lebih baik, anda mesti menunggu keadaan pasaran berubah.

Bittrex vs Kraken: Kraken menang lagi.

Pengalaman Perdagangan

Kraken: Sesuatu Untuk Setiap Pedagang

Selain dari reka bentuk retro antara muka perdagangan web, tidak banyak yang dapat kita salahi mengenai pengalaman perdagangan di Kraken. Mereka mempunyai semua grafik, grafik dan data yang anda harapkan. Mereka mempunyai tiga aplikasi mudah alih yang hebat, Kraken, Kraken Pro, dan Kraken Futures, yang menawarkan perkhidmatan yang berbeza.

Aplikasi Perdagangan Kraken Pro Crypto Ada Di Sini! | Blog Kraken

Pedagang yang lebih maju yang mungkin membaca ini dengan senang hati mengetahui bahawa Kraken menawarkan leverage sehingga 5x pada aktiviti perdagangan mereka, memberi peluang untuk berdagang dengan risiko yang lebih besar.

Bittrex: Ciri Perdagangan Intuitif

Kami bersikap jujur ​​tentang platform Bittrex, ketinggalan, keruntuhan, dan carta yang gagal dimuat, tetapi kami belum cukup mengatakan perkara baik yang mereka lakukan. Untuk satu, ini adalah antara pertukaran kripto paling mudah untuk pemula untuk digunakan (walaupun tidak begitu asas seperti Coinbase), menawarkan pengalaman perdagangan sepenuhnya tanpa komplikasi yang membuat peniaga terharu.

Laman Utama Bittrex ExchangeLaman utama

Menggunakan Bittrex tidak lebih mudah atau lebih sukar daripada menggunakan Binance, yang merupakan pertukaran paling banyak digunakan di dunia, jadi itu positif besar. Bagi mana-mana pelabur pemula yang ingin belajar berniaga dan mempunyai banyak pilihan altcoin, 600 pasangan pasaran semestinya banyak untuk anda memulakan usaha anda dalam crypto. Tambahan, jika ada yang salah, sokongan pelanggan sangat hebat.

Kraken vs Bittrex: Kraken mendapat yang ini.

Reputasi & Keselamatan

Kraken: Bintang Emas!

Inilah anekdot kecil yang mungkin anda tidak tahu mengenai Kraken. Beberapa tahun yang lalu, mereka memutuskan untuk menerbitkan Audit Proof-of-Reserves, yang merupakan dokumen yang membuktikan bahawa Anda menyimpan semua dana pengguna dengan penuh tanggungjawab dalam penyimpanan sejuk. Mereka mendapat banyak maklum balas untuk itu dan tiba-tiba pertukaran lain mulai mengikutinya dan mengurangkan risiko mereka juga.

Kraken tidak pernah diretas, yang seharusnya memberikan petunjuk yang sangat baik tentang betapa mereka menghargai keselamatan. Pengguna mempunyai banyak kawalan terhadap tetapan keselamatan mereka dan disarankan untuk mengatur pengesahan dua faktor untuk memastikan peranti mereka dilindungi.

Bittrex: Bintang emas yang lain!

Pengasas Bittrex adalah pasukan jurutera keselamatan siber yang pernah bekerja sebelumnya di Microsoft, Amazon, dan Blackberry. Mungkin ini menjelaskan mengapa mereka tidak pernah digodam dan mengapa keselamatan dan reputasi mereka kukuh.

Sekiranya ada negatif mengenai Bittrex, ada beberapa pengguna Amerika merasakan mereka mendapat banyak tawaran, dengan lebih sedikit cryptocurrency yang tersedia daripada rakan mereka di Eropah.

Bittrex vs Kraken: Ini adalah tali leher.

Kraken vs Bittrex: Siapa yang Menang?

Pada permulaan perbandingan pertukaran Bittrex vs Kraken ini, kami memberitahu anda bahawa Kraken berada di kedudukan ke-4 dan Bittrex ke-5 pada kedudukan pertukaran cryptocurrency kami dan itu tidak mungkin akan berubah tidak lama lagi.

Bittrex mempunyai banyak kualiti yang hebat, tetapi sebenarnya, mereka jauh di belakang Kraken dari segi jumlah perdagangan, keramahan pengguna, dan menarik pemula.

Untuk pengguna AS yang menjadikan sebahagian besar penonton kami, dan pengguna di semua negara yang dibenarkan, pemenang yang jelas di sini adalah Kraken, Bittrex harus berusaha lebih keras pada tahun 2021.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map