Adakah GDAX Selamat pada tahun 2021? Keamanan & Perdagangan Coinbase Pro Dianalisis

GDAX selalu menjadi bahagian penting dalam dunia crypto dan orang selalu bertanya kepada diri mereka sendiri soalan yang sama, “adakah GDAX selamat?” dan kami mengetahuinya, dengan semua masalah yang telah dilalui oleh crypto sfera, tidak hairanlah orang takut untuk komited sepenuhnya terhadap apa sahaja.

Itulah sebabnya dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda beberapa ciri GDAX dan memberi anda maklumat untuk membuktikan jika benar-benar selamat digunakan.

Pertukaran cryptocurrency, atau pertukaran mata wang digital (DCE), adalah perniagaan yang membolehkan pelanggan memperdagangkan cryptocurrency atau mata wang digital untuk aset lain, seperti wang fiat konvensional atau mata wang digital lain.

Pertukaran cryptocurrency boleh menjadi pembuat pasaran yang biasanya menggunakan spread bid-ask sebagai komisen transaksi untuk perkhidmatannya atau, sebagai platform yang sepadan, hanya mengenakan yuran.

Pertukaran GDAX dimiliki dan dikendalikan oleh pertukaran cryptocurrency yang paling dipercayai dan popular di dunia, Coinbase. 98% dana cryptocurrency pelanggan disimpan dalam simpanan sejuk luar talian yang selamat. Selebihnya dana crypto dalam talian diinsuranskan sepenuhnya.

adakah gdax selamat?

Apa itu GDAX?

GDAX adalah pertukaran cryptocurrency yang membolehkan orang membeli, menjual, dan memperdagangkan pelbagai syiling digital. Dilancarkan pada tahun 2016, GDAX bermaksud Global Digital Asset Exchange. Orang yang mencipta GDAX adalah sebahagian daripada syarikat yang sama yang menjalankan Coinbase, yang kini merupakan salah satu broker pertukaran terbesar di dunia!

Pada dasarnya, platform ini adalah orang tengah antara pembeli dan penjual, dan sebagai balasannya – GDAX menghasilkan wang mereka dengan mengenakan yuran transaksi. Sebagai contoh, jika John ingin membeli beberapa Bitcoin dan Jenny ingin menjual, kedua-duanya dipadankan oleh pertukaran GDAX!

Pengasas ingin menyediakan 13 juta pengguna Coinbase mereka dengan platform perdagangan yang lebih maju. Sebabnya ialah Coinbase hanya membenarkan anda membeli dan menjual cryptocurrency. Sebaliknya, GDAX membolehkan anda memperdagangkannya dalam masa nyata, menggunakan pelbagai alat perdagangan yang berbeza.

Walaupun GDAX ingin menargetkan pedagang yang lebih berpengalaman, masih mungkin menggunakan kaedah pembayaran di dunia nyata seperti akaun bank untuk deposit dan pengeluaran dana!

Perkara yang hebat ialah jika anda mempunyai akaun Coinbase, anda juga mempunyai akaun GDAX secara automatik! Yang perlu anda buat ialah memasukkan butiran log masuk yang sama dengan yang anda gunakan di Coinbase!

Sama seperti Coinbase, GDAX kini mempunyai salah satu jumlah dagangan terbesar dalam industri cryptocurrency. Pada masa penulisan pada bulan Julai 2018, pertukaran ini bernilai purata $ 100 juta dalam perdagangan harian. Jumlah paling banyak yang pernah diperdagangkan pada GDAX adalah $ 650 juta dalam satu hari, yang dicapai pada akhir 2017!

Oleh itu, setelah anda mengetahui apa itu GDAX dan bagaimana mereka memulakannya, bahagian seterusnya dari tinjauan GDAX saya akan membincangkan mengenai penjenamaan semula mereka baru-baru ini kepada Coinbase Pro!

adakah gdax selamat?

Jadi Seberapa Selamat GDAX?

Ini bergantung pada pandangan anda dan bagaimana anda mencirikan ancaman terhadap keselamatan kewangan anda. Pelakon mana yang anda kelaskan sebagai ancaman; penggodam, syarikat dan kerajaan? Entiti berikut yang manakah anda ingin mempunyai akses ke data dan dana anda? Kami meneroka semua ini dan lebih banyak lagi dalam “Adakah GDAX selamat?”.

GDAX dijenamakan semula menjadi Coinbase Pro pada 29 Jun 2018. Malangnya, orang terus menggunakan GDAX, jadi demi artikel ini, kami akan merujuk Coinbase Pro sebagai GDAX. GDAX, atau Global Digital Asset Exchange, selalu dimiliki oleh Coinbase. GDAX pada mulanya dipanggil Coinbase Exchange, namanya ditukar untuk pertama kalinya pada tahun 2016.

Coinbase ditubuhkan pada tahun 2012 oleh Brian Armstrong dan Fred Ehrsam dan pada tahun 2015 mereka perlu mengembangkan perniagaan mereka untuk memasukkan ciri-ciri untuk peniaga dan pelabur kasual, peniaga institusi, dan pedagang dan pelabur yang lebih aktif. Mereka membuat pertukaran GDAX untuk membolehkan pedagang yang sangat aktif berdagang bitcoin dan altcoin.

Oleh kerana GDAX milik Coinbase, ia mempunyai semua loceng dan wisel untuk dianggap bank dan terletak di San Francisco, California, Amerika Syarikat. Coinbase didaftarkan sebagai Perniagaan Perkhidmatan Wang dengan FinCEN.

Coinbase juga mematuhi Bank Secrecy Act, USA Patriot Act, dan berbagai undang-undang dan peraturan penghantaran wang negara. Coinbase juga telah mematuhi IRS untuk menyerahkan semua maklumat cukai yang relevan bila diminta.

Dana Cryptocurrency yang disimpan dalam talian oleh Coinbase diinsuranskan oleh sindiket Lloyd’s of London. Selain itu, kerana ini adalah bank yang diinsuranskan FDIC, semua baki dompet USD diinsuranskan sehingga $ 250,000.

Pelabur Coinbase termasuk Fred Wilson, Andreessen Horowitz, Union Square Ventures (USV), Ribbit Capital, Draper Fisher Jurvetson (DFJ), Bursa Saham New York (NYSE), USAA, dan beberapa bank.

Walaupun $ 250,000 kelihatan seperti penanda aras yang baik, itu telah dikalahkan oleh dompet crypto Civic yang kini memberikan perlindungan $ 1,000,000 ketika menggunakan dompet mereka. Walaupun jenis insurans berbeza secara drastik, mereka mempunyai tujuan yang berbeza dan perlu diteliti.

Yang kami fokuskan adalah kenaikan jumlah 4x yang ditawarkan hanya dengan menggunakan dompet, tidak ada syarat lain yang perlu dipenuhi. Dompet ini juga ditaja jamin oleh Lloyd’s of London dan disediakan oleh Coincover.

adakah gdax selamat?

Keselamatan GDAX / Coinbase Pro

Semua produk Coinbases menawarkan sokongan melalui telefon dan e-mel. Sokongan telefon adalah pelanggan yang benar-benar sekarat, yang sangat mudah digunakan oleh penggodam. Perkhidmatan ini memudahkan pengguna tua dan muda untuk merasa seperti berada di tangan yang baik.

Bercakap dengan manusia, walaupun kasar, selalu lebih baik daripada bercakap dengan bot. Walaupun ini berlaku untuk menenangkan pengguna, ia juga membuka akaun eksploitasi oleh peretas licik menggunakan kejuruteraan sosial. Pengguna juga mempunyai pertahanan mereka jika mereka mendapat panggilan dari bursa lain tetapi jika Coinbase memanggil anda, anda lebih cenderung untuk memenuhi permintaan tertentu.

Semua perkara sama, Coinbase sendiri mempunyai beberapa keselamatan yang mengagumkan dan selamat dan terjamin. Mereka mempunyai jumlah cryptocurrency pelanggan mereka yang sangat besar, 98 peratus berada di luar talian dan dalam dompet simpanan sejuk. Penyimpanan sejuk ini, dompet luar talian disimpan di peti besi selamat dan peti deposit keselamatan di seluruh dunia, tidak memungkinkan satu titik kegagalan.

Walaupun Coinbase menggunakan SMS 2FA, kedua-dua kaedah ini terbukti tidak selamat tetapi pengguna akhir harus dipersalahkan, bukan pertukaran. Sistem yang dipasang dirancang untuk rasa aman yang salah, memaksa pengguna akhir untuk mengeras terhadap serangan konyol yang lebih bersifat oportunis. Berbanding dengan mengeras terhadap penggodam canggih yang tahu menembusi sistem.

Coinbase menggunakan pelbagai kaedah 2FA untuk melindungi akaun pengguna. Cara termudah yang digunakan adalah mengenai penerimaan SMS ke telefon bimbit anda, SMS ini mengandungi nombor yang perlu dimasukkan setelah maklumat masuk anda. Kaedah ini selalu tidak selamat.

Kaedah lain adalah menggunakan Google 2FA atau Authy sebagai lapisan keselamatan tambahan pada telefon anda. Kod lain dihasilkan oleh program ini yang perlu dimasukkan pada masa log masuk. Walaupun ini kelihatan selamat, penjenayah siber profesional tidak mempunyai masalah untuk mengakses data ini.

adakah gdax selamat?

GDAX / Coinbase Pro Security 2.0

Seterusnya, kita perlu melihat apa yang dilakukan oleh Coinbase Pro dengan analisis on-chain. Dari sudut pandang perniagaan, memperoleh Neutrino adalah pilihan terbaik untuk Coinbase bekerjasama. Mereka memiliki sejarah panjang menggunakan analisis data untuk melaporkan tingkah laku dan aktiviti kumpulan pengguna yang besar.

Memanfaatkan teknologi yang diperoleh dari Neutrino, Coinbase adalah pesat sebelum persaingan mereka dengan mengadakan ini. Sebagai syarikat cryptocurrency yang berusaha untuk menjadi bank, terlalu besar untuk gagal memerlukan langkah keselamatan.

Walaupun perbankan antarabangsa ditubuhkan untuk penipuan, pengelakan cukai, dan korupsi terang-terangan, hampir mustahil untuk menangkap siapa pun. Apa yang berlaku dengan Panama Papers? Soalan yang lebih baik ialah; di manakah torrent yang sepatutnya digunakan oleh wartawan itu? Dokumen-dokumen itu sepatutnya menjadi viral?

Blockchain, sebaliknya, dapat dilacak, dapat dikesan, dan dapat dikenal pasti. Oleh itu, kaedah canggih seperti penggabungan duit syiling dan Ricochet dapat mencuci Bitcoin BTC dan mata wang lain dengan cepat tetapi ini mungkin menyalahi undang-undang di negara anda.

Apa yang menjadikan Neutrino sempurna untuk Coinbase, adalah sejarah panjang mereka bekerja dengan analisis data. Walaupun ini berpunca dari bekerjasama dengan pemerintah yang memiliki bakat untuk pelanggaran hak asasi manusia.

Analisis rantai pada dasarnya dirancang untuk melanggar hak privasi, setiap transaksi yang masuk atau keluar dari dompet mereka akan dipindai dan dilaporkan kepada penegak hukum.

Oleh itu, kumpulan orang yang lebih baik untuk digunakan daripada Pasukan Peretasan, yang tidak keberatan melanggar hak asasi manusia dan tidak keberatan menulis kod yang melanggar hak anda.

Berita baiknya ialah terdapat beberapa reaksi balas dan anggota Pasukan Peretasan dikeluarkan. Namun, Coinbase masih memiliki Neutrino dan akan terus melanggar hak digital dengan mengimbas setiap transaksi. Matlamat akhir pelanggaran ini adalah untuk mendapatkan perniagaan institusi dan membuktikan bahawa cryptocurrency layak diatur sebagai mod transaksi yang lebih selamat dan dapat diaudit.

Ciri luar biasa seterusnya ialah penggunaan perisian pengenalan wajah Clearview, ini memungkinkan untuk pengesahan segera. Ini jelas merupakan langkah pemasaran yang akan menimbulkan keyakinan pada jenama Coinbase bersama dengan mengumpulkan banyak data tentang pengguna mereka yang dapat dijual atau dapat diakses dengan perintah pengadilan. Walau bagaimanapun, kedua-duanya adalah kes kenaikan harga bitcoin.

Komputer benar-benar tidak cerdas dan hanya melakukan apa yang diberitahu dan kami secara peribadi tidak sabar untuk melihat bagaimana perkara ini digodam. Sesuatu seperti ini “Penggodam memalsukan cap jari menteri Jerman menggunakan gambar tangannya

adakah gdax selamat?

GDAX / Coinbase Pro Hacks

Walaupun Coinbase adalah pertukaran yang selamat dan kemungkinan keseluruhan pertukaran akan diretas sangat rendah, itu tidak mustahil. Kemungkinan pengguna akhir individu digodam secara astronomi lebih tinggi.

Kemungkinan pengguna akhir digodam bergantung pada bagaimana mereka berinteraksi dengan masyarakat mengenai cryptocurrency dan juga duit syiling yang anda miliki. Pada masa ini, penyedia telefon bimbit tidak membantu menyelesaikan masalah tersebut tetapi hanya ingin menyalahkan pengguna.

Tidak banyak yang berubah dalam cara pengendali telekomunikasi menjalankan perniagaan dalam 40 tahun terakhir. Teknologi telah bertambah baik tetapi mereka masih menggunakan dokumen identiti yang sama, kebanyakan syarikat masih mempunyai protokol pengesahan yang sama atau serupa untuk menggunakan rangkaian mereka. Dan infrastruktur mereka tidak bertambah baik di bahagian belakang.

Ini adalah tempat pembiakan yang sempurna bagi jurutera sosial untuk menggodam orang, dan juga sistem yang digunakan untuk mengamankan rangkaian telekomunikasi. Sekiranya anda menginginkan pemahaman yang lebih mendalam mengenai bagaimana rangkaian telekomunikasi disiapkan dan apa yang membuat mereka terdedah, anda harus membaca Ghost in the Wires: My Adventures sebagai Hacker Paling Dikehendaki di Dunia oleh Kevin Mitnick.

Sekiranya anda ingin melakukan lebih banyak penyelidikan mengenai kejuruteraan sosial, periksa podcast jurutera sosial atau anda boleh membaca buku Christopher Hadnagy. Buku-buku Mitnick The Art of Intrusion, The Art of Deception lebih baik tetapi dibaca lebih kering.

Sekiranya anda mempunyai kad nama, anda akan menyerahkan sebahagian besar maklumat anda setiap hari. Seseorang hanya perlu menunggu di luar pejabat anda dan merampas rangkaian telefon bimbit anda dan akaun anda dapat dikurangkan. Itulah versi yang dipermudahkan.

Pertaruhan terbaik anda adalah menggunakan telefon pembakar atau telefon yang tidak didaftarkan kepada anda. Ini tidak sah di beberapa negara, kerana pemerintah perlu mengesan keselamatan anda sekiranya anda berurusan dengan penjenayah, pengganas, atau pejuang kemerdekaan yang tidak sengaja. Buku yang baik untuk keselamatan cryptocurrency adalah The Art of Invisibility.

adakah gdax selamat?

Pasaran Pecah GDAX / Coinbase Pro Crypto

GDAX pernah memecah pasaran Etherium, pasangan perdagangan ETHUSD turun dari $ 317 menjadi $ 0.10 ini telah menjadi masalah yang mempengaruhi banyak mata wang dan pertukaran dan Coinbase seharusnya tidak merasa terlalu buruk. Pada tahun 2019 Bitstamp sama masalah: pasaran cair dan penjual tidak sabar yang tidak peduli.

Dengan jumlah wang ICO yang melambung dari 2017-2019, tidak hairanlah peristiwa ini berlaku. Melihat 2020, kemalangan semasa sejajar dengan S&P500 meminta kami menunjuk jari di BITMEX dan mengucapkan terima kasih kepada jurutera mereka kerana tidak cekap, jika tidak, Bitcoin akan menjadi $ 0 dan muziknya akan berhenti.

Pasukan Bitmex mempunyai alasan yang boleh dipercayai untuk menghentikan perdagangan, kerana mereka mengalami dua serangan DDoS pada 13 Mac pukul 02:16 UTC dan 12:56 UTC. Pada satu ketika hanya tinggal sekitar $ 20 juta tawaran pada keseluruhan buku pesanan BitMEX. Ini adalah perkara baik Bitmex turun dan pasaran mempunyai masa untuk stabil.

Semasa ini terjadi, DeFi juga gagal dengan terlalu rumit. Satu-satunya orang pintar di dalam bilik berjaya membeli Ethereum ETH bernilai Jutaan dolar dengan harga $ 0.00. Walaupun ini kelihatan gila, tidak ada yang mustahil dengan kontrak pintar. Lihat peretasan sebelumnya yang diselesaikan dengan insurans dan percetakan wang.

adakah gdax selamat?

Kesimpulannya

Sebagai kesimpulan untuk soalan “Adakah GDAX selamat?“, GDAX atau Coinbase Pro selalu dilihat sebagai kroni jahat yang berpusat, bekerjasama dengan kerajaan jahat yang dikenali sebagai pemerintah Amerika. Tidak ada dua cara mengenai pendapat cypherpunk. Mereka betul tetapi bagaimana? Adakah pendapat mereka akan menghentikan kerakusan manusia? Tidak.

Walaupun cypherpunks pengguna awal dapat mengepam dan membuang harga Bitcoin dan bersenang-senang dengan struktur pasaran crypto, wang sebenar telah melabur dalam infrastruktur pasaran Bitcoin dan Cryptocurrency. Syarikat-syarikat seperti Coinbase menjalankan perniagaan yang berkesan yang perlu terus kekal atau mereka akan bangkrut. Untuk tetap bersikap hitam, beberapa hak pengguna akan dilanggar untuk memastikan peraturan dipenuhi dari dunia perbankan tradisional.

Hak akan dipijak oleh cryptocurrency yang menjadi arus perdana kerana pengguna akhir enggan menggunakan dompet keras dan sebaliknya berisiko semua perdagangan dana atau pinjaman mereka. Selain itu, pengguna akhir enggan belajar mengenai etika dompet dan amalan terbaik keselamatan dan keselamatan walaupun mereka menjengkelkan dan membuang masa. Terakhir, pembeli Cryptocurrency lebih suka memberikan data KYC mereka daripada cryptocurrency saya.

Nasib baik, Coinbase akan menguruskan Dana anda dengan selamat, menyimpan Crypto anda, dan membuat anda selamat. Jadi Selamat sebenarnya, akan menyerahkan data anda kepada kebanyakan pemerintah yang memintanya untuk menjaga keselamatan semua orang. Anda selamat menggunakan Coinbase kecuali anda digodam kerana FDIC meliputi bank yang akan bangkrut, bukan kecuaian pengguna akhir.

Juga jika anda benar-benar diretas, anda terkunci dari kehidupan digital sehingga penggodam selesai dengan anda. Rangkaian digital disediakan untuk membantu anda menetapkan semula kata laluan, bukan menuntut semula akaun. Anda boleh mengambil masa beberapa hari untuk menyelesaikan masalah anda, sehingga anda akan mengalami masalah dan membuat semua gambar bogel anda dalam talian.

Mempunyai dompet perkakasan yang disediakan agar tidak dihubungkan dengan apa-apa yang berkaitan dengan anda. Menggunakan kad kredit prabayar, telefon pembakar, atau kegemaran kami, menggunakan pelantar perlombongan yang ditubuhkan di bawah syarikat shell untuk secara peribadi dan tanpa nama membakar fiat ke dalam crypto.

Anonimiti adalah pilihan, sementara analisis Blockchain dapat melihat semua yang mereka tidak tahu siapa semua orang. Kecuali anda membiarkan mereka.

Menggunakan atau tidak menggunakan Coinbase Pro perlu menjadi pilihan yang tepat dan tidak semestinya pasti. Ini mungkin berdasarkan kes demi kes. Satu-satunya perkara yang boleh anda lakukan untuk menjamin masa depan yang ingin anda jalani adalah menjalani kehidupan yang anda mahukan orang lain dan meminta beberapa orang untuk menyertai anda.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me