Kraken vs Poloniex 2021: Perbandingan Pertukaran Cryptocurrency Terbaik

Memilih pertukaran cryptocurrency yang tepat yang memenuhi keperluan pelaburan anda sangat penting. Sama ada anda membeli, menjual, atau hanya berdagang, setiap bursa mempunyai set perbezaannya sendiri yang mungkin lebih penting bergantung pada apa yang anda cuba lakukan. Untuk membandingkan perbezaan antara dua pertukaran kripto yang paling biasa, baca selengkapnya Kraken vs Poloniex panduan supaya anda dapat memilih yang sesuai dengan anda.

Perbezaan Utama

Kraken dan Poloniex mempunyai lintasan pertumbuhan yang sama sekali berbeza. Kraken berjaya mengekalkan pemilikan dan pengurusan tertinggi bursa sejak awal tahun 2011. Keadaan pasaran menyaksikan banjir dan kemarau peniaga dan pelabur berduyun-duyun ke dan dari kedua-dua bursa. Memilih pertukaran terbaik adalah penting

Poloniex, sebaliknya, telah bertukar pemilik berkali-kali sejak awal Januari 2014. Untuk kredit mereka, mereka berjaya terus bertahan walaupun telah kehilangan +/- 98% daripada jumlah dagangan pertukaran global mereka. Diganggu oleh pengawal selia dan penghapusan senarai, mereka secara efektif mendorong jumlah perdagangan mereka ke tempat yang sekarang.

Seperti burung phoenix, Poloniex nampaknya naik dari abu, mendorong ke arah kehidupan baru. Mereka telah mencabut larangan KYC, melarang pedagang dan pelabur Amerika dan menambah syiling baru. TRXMarket telah dijenamakan semula Poloni DEX. Poloni DEX telah menawarkan senarai percuma untuk semua token TRX-20.

Kraken, sebaliknya, mempunyai proses pengesahan yang sangat ketat yang menentang tujuan etos crypto. Kraken mempunyai perdagangan margin untuk warganegara Amerika Serikat, yang menjadikannya enak untuk didedahkan kepada umum. Keselamatan dan keselamatan duit syiling mengatasi semua perkara di dunia crypto.

Jadual Perbandingan Kraken vs Poloniex

KrakenPoloniex
Kraken Poloniex
Kraken vs Coinbase poloniex
Penilaian kami: 5 Penilaian kami: 5
Syarikat Luanch: 2011 Syarikat Luanch: 2012
Lokasi Syarikat: San Francisco, CA Lokasi Syarikat: Seychelles
Jenis Pertukaran: Global Spot dan Global Margin Cryptocurrency termasuk A.S.. Jenis Pertukaran: Tempat Global, dan Bukan A.S. Pertukaran Cryptocurrency Margin
Cryptocurrency yang tersedia: 32 Cryptocurrency yang tersedia: 49
Pasangan Perdagangan: 131 Pasangan Perdagangan: 100
Kaedah Beli / Deposit: Cryptocurrency, pindahan bank Kaedah Beli / Deposit: Kad Kredit, Cryptocurrency
Kaedah Jual / Pengeluaran: Pindahan bank, Cryptocurrency Kaedah Jual / Pengeluaran: Cryptocurrency
Yuran: Rendah Yuran: Lebih rendah
Keselamatan: Cemerlang Keselamatan: Hebat
Kepercayaan Komuniti: Hebat Kepercayaan Komuniti: Hebat
Diperlukan Pengesahan: Ya Diperlukan Pengesahan: Tidak
Sokongan pengguna: Baik Sokongan pengguna: Baik
Aplikasi Mudah Alih: Tidak Aplikasi Mudah Alih: Ya
Mesra Pemula: Tidak Mesra Pemula: Tidak
Lawati Exchange Lawati Exchange

Apa itu Kraken?

Kraken vs Coinbase

Kraken adalah pertukaran crypto yang diasaskan oleh Jesse Powell pada bulan Julai 2011. Jesse Powell bekerja di Mt. Gox, dia merasakan landskap pertukaran dapat ditingkatkan dengan kawalan keselamatan yang dilaksanakan dengan baik dan pengalaman pelanggan yang lebih baik. Sehingga kini, Kraken Exchange tidak mengalami satu hack sejak penubuhannya. Pengalaman pelanggan mereka tegang kerana jumlah pengguna pada tahun 2017 tetapi di pasaran yang stabil, perkhidmatan pelanggan mereka cepat. Kraken terletak di San Francisco, California.

Kraken berada di hujung hadapan untuk membawa Cryptocurrencies kepada kumpulan institusi. Mereka adalah pertukaran crypto pertama yang memaparkan data perdagangan mereka di Bloomberg Terminals. Kraken juga berada di garis depan dengan peraturan sebagai Pemegang Amanah yang dilantik oleh pengadilan pemerintah Tokyo dan BaFin dari Jerman yang diatur Fidor Bank.

Kraken adalah salah satu pertukaran Cryptocurrency pertama yang menawarkan margin leverage kepada komuniti crypto dan Warga A.S. Ia juga merupakan pertukaran Cryptocurrency pertama yang lulus audit bukti bukti rizab yang dapat disahkan secara kriptografi.

Pelabur Kraken merangkumi Blockchain Capital, Digital Currency Group, Hummingbird Ventures, Money Partners Group, dan SBI Investment.

Apa itu Poloniex?

poloniex

Poloniex adalah pertukaran Cryptocurrency yang diasaskan oleh Tristan D’Agosta pada tahun 2014. Di bawah pengawasannya, bursa berjaya mengamankan 50+% jumlah perdagangan pertukaran global.


Poloniex mempunyai tawaran altcoin yang beragam, tidak diperlukan KYC jika pemegang akaun tidak keberatan pengeluaran maksimum $ 2000 sehari. Pinjaman dan perdagangan margin tersedia untuk semua orang. Mereka mencapai ini dengan menjadi pertukaran Crypto ke Crypto dan tidak menjadi onramp yang menangani fiat.

Pada 26 Februari 2018, Circle mengumumkan bahawa mereka akan membeli pertukaran Cryptocurrency Poloniex dengan jumlah $ 400 juta. Ini memulakan pusingan ke bawah untuk pertukaran dan Lingkaran. Tahun 2018 adalah tahun yang menarik bagi Poloniex, mereka memulakan pengeluaran semula dan memerlukan KYC penuh untuk berdagang di platform mereka kerana pematuhan peraturan. Poloniex juga harus menutup perkhidmatan perdagangan margin dan pinjaman kepada warganegara AS. Circle memindahkan lokasi sah pertukaran dari Delaware ke Bermuda.

Poloniex kemudian dipisahkan dari Circle untuk membuat Polo Digital Assets, Ltd pada Oktober 2019. Pada masa ini bursa mempunyai sedikit lebih daripada 1% daripada jumlah dagangan bursa global. Justin Sun, pengasas platform crypto Tron TRX, dan firma pelaburan Asia yang tidak disebutkan namanya memperoleh Poloniex dengan harga $ 400 juta. Circle secara efektif membuang masa selama 18 bulan untuk merobohkan pelaburan mereka, ini adalah kerugian besar bagi Circle dan menyaksikan kestabilan mereka.

Ketua Pegawai Eksekutif Circle Sean Neville, mengundurkan diri tetapi dia akan kekal sebagai pengarah bebas di papan Circle. Dia juga akan terus berkolaborasi dengan Circle dan Coinbase dalam projek koin stabil USDC. Lingkaran terpaksa memberhentikan 40 pekerja mulai Mei 2019, 30 pekerja diberhentikan sebelum Poloniex dijual dan 10 diberhentikan setelah co-CEO mundur.

Untuk bersikap adil, Circle meningkatkan pertukaran dengan sangat baik, meningkatkan sokongan dan membangun aplikasi mudah alih, sambil menangani masalah peraturan. Malangnya, mereka membeli teratas pasaran lembu 2017 dan terpaksa menderita pasaran beruang raksasa, dari awal 2018 hingga akhir 2019. Apa yang membuat penjualan menjadi lebih buruk lagi ketika mereka terus melakukan upah di bahagian bawah pasaran.

Semua orang Amerika dilarang dari Poloniex mulai 1 November 2019. Poloniex telah beralih dari pertukaran Cryptocurrency Global ke pertukaran cryptocurrency Amerika dan kembali ke pertukaran cryptocurrency Global dengan dorongan kuat untuk pasaran China. Pelabur dan pedagang China boleh mengakses Poloniex dari pwang.com, laman web pengalihan untuk membawa pedagang dan pelabur China memasuki bursa. Poloniex juga akan menerima dokumen pengenalan orang Cina.

Pemilik baru merancang untuk membelanjakan $ 100 juta untuk mengembangkan dan memperbaiki pertukaran dengan 100 pekerja sepenuh masa. Untuk memulakan Poloniex baru mereka dan mengembalikan pertukarannya ke zaman kegemilangannya. Mereka mengurangkan semua yuran spot kepada 0% dari 21 Oktober 2019 hingga 31 Disember 2019 untuk membuat pedagang dan pelabur kembali ke platform, serta mengangkat akaun yang dilarang bukan KYC. Semua akaun bukan KYC boleh mengeluarkan $ 10,000.00 sehari, akaun bukan KYC tidak boleh meminggirkan perdagangan. Poloniex kini terletak di Seychelles, kerana maklumat syarikat firma pelaburan tidak tersedia.

Kraken vs Poloniex: Ulasan

Kajian Kraken

Kraken vs Poloniex

Sistem Kraken dirancang untuk liga utama perdagangan dan pelaburan. Sistem mereka disusun dengan ciri keselamatan yang telah dibangun untuk memaksa keselamatan pengguna.

Walaupun sejarah sokongan Kraken kurang baik rata-rata, mereka masih memberi respons kepada aduan atau masalah tiket / pengguna. Mereka telah melakukan banyak usaha untuk menyelesaikan ini dan statistik terbaru mereka menunjukkan peningkatan.

Kraken mempunyai leverage yang munasabah sehingga 5x dari baki akaun anda. Pedagang pit profesional berpendapat 4x adalah perjudian bukan perdagangan, dan kebanyakan peniaga forex profesional menyimpan had margin pada 10x. Kraken telah menggandakan kemampuan perdagangan margin Poloniex pada 2.5x.

Anda boleh memperdagangkan aset berikut di Kraken; Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Tether (USDT) Monero (XMR), Ethereum Classic (ETC), Augur (REP), Ripple (XRP), dan Bitcoin Cash (BCH)

Kraken menggunakan Cryptowatch untuk perkhidmatan carta. Walaupun tidak dapat dibandingkan dengan Tradingview dalam programmability atau Coinigy untuk jumlah pertukaran, perkhidmatan Cryptowatch masih bagus dan mudah diperdagangkan. Semua aset Krakens dapat dipetakan di Tradingview atau Coinigy. Seorang pelabur atau peniaga juga boleh memperdagangkan semua aset menggunakan Coinigy’s API.

Pro Kraken

 • Antara muka perdagangan profesional
 • Sebilangan besar cryptocurrency dan pasangan perdagangan
 • Kecairan Terbesar di pasaran EUR
 • Tidak pernah digodam
 • Perdagangan Margin A.S.

Kekurangan Kraken

 • Masa pengesahan lebih lama
 • Masalah pelayan apabila pasaran mengalami perubahan besar
 • Sokongan

Lawati Exchange

Kajian Poloniex

Kraken vs Poloniex

Pertukaran cryptocurrency selalu menakutkan untuk diperdagangkan. Adakah penyelenggaraan berjadual adalah kali terakhir anda melihat baki akaun positif? Sistem Poloniex, dalam keadaannya sekarang, adalah sesuatu yang perlu difikirkan oleh peniaga dan pelabur.

Pada 30 Disember 2019 Poloniex mengumumkan Kebocoran data sebanyak 5.5% daripada e-mel dan kata laluan pengguna mereka (ini mungkin merupakan kesilapan pengguna, pengguna akhir diketahui menggunakan semula kata laluan yang sama di mana sahaja dan umumnya menggunakan satu alamat e-mel untuk semuanya), ini didakwa dikaitkan dengan pertukaran lain yang sedang dikompromikan.

Pada 12 Februari 2020 antara 17:53 UTC dan 18:05 UTC, bug berlaku dalam kod pelaksanaan pesanan pertukaran. Respons Poloniex adalah untuk membalikkan setiap perdagangan yang berlaku dan membekukan pengeluaran. Kami bersetuju dengan pembekuan pengeluaran untuk melindungi pedagang dan dana pelabur sekiranya berlaku peretasan.

Pertukaran yang paling bertanggungjawab dan bertanggungjawab mengambil kerugian kod buruk kewangan dengan dana insurans. Tidak membahayakan mangsa bug secara kewangan tetapi juga memberi ganjaran kepada peniaga yang cukup beruntung untuk mendapat untung, inilah yang berlaku dengan GDAX dan Ethereum Flash Crash (ini bukan kod yang salah tetapi keadaan pasaran, bagaimanapun, standard dan presiden telah ditetapkan).

Poloniex secara aktif berusaha untuk mengembalikan pedagang. Dengan 3 kempen penyiaran USDT dan TRX20. TRXMarket dijenamakan semula menjadi Poloni DEX yang mengawal pasaran Tron TRX terdesentralisasi terbesar. Mereka mencabut larangan untuk semua akaun bukan KYC dan menerapkan had pengeluaran maksimum $ 10,000 untuk akaun bukan KYC. Melaksanakan pwang.com bagi orang di cina untuk menggunakan Poloniex adalah masterstroke.

Sejarah sokongan Poloniex lebih buruk daripada Kraken kerana ukurannya, pada satu ketika mereka mempunyai 50 +% daripada jumlah pertukaran global, yang merupakan pesanan tinggi untuk mana-mana Cryptocurrency Exchange. Mereka telah meningkatkan perkhidmatan mereka di Circle dan banyak kekecewaan pertukaran telah dikeluarkan oleh akaun bukan KYC. Kami mengesyaki sebahagian besar masalah berasal dari akaun bukan KYC di pasaran bull 2017 tetapi hanya masa yang akan memberitahu apakah ini akan menjadi masalah lagi bagi mereka.

Poloniex mempunyai leverage terhad sehingga 2.5x baki akaun anda tetapi mereka mempunyai pilihan duit syiling yang lebih baik. Anda boleh meminggirkan perdagangan aset berikut di Poloniex; Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Tether (USDT), USD Coin (USDC), Monero (XMR), Ethereum Classic (ETC), Litecoin (LTC), Ripple (XRP), dan Bitcoin Cash (BCHABC), Bitcoin SV (BCHSV), Dash (DASH), Cosmos (ATOM), Stellar (STR), EOS (EOS), dan Dogecoin (DOGE).

Poloniex menggunakan Tradingview untuk perkhidmatan chartingnya. Perkhidmatan ini terhad dan tidak dapat dibandingkan dengan perkhidmatan asal Tradingviews. Semua aset yang disenaraikan di Poloni DEX tidak boleh dicetak di Tradingview dan Coinigy. Poloni DEX juga menggunakan versi Tradingview terhad.

Kelebihan Coinbase

 • Antara muka perdagangan profesional
 • Sebilangan besar cryptocurrency dan pasangan perdagangan
 • Akaun bukan KYC
 • Bayaran Rendah
 • Perdagangan Margin Global tidak termasuk A.S..
 • Poloni DEX

Kekurangan Coinbase

 • Sokongan
 • Keselamatan
 • Dana Insurans

Lawati Exchange

Bayaran

Yuran Kraken

Kraken mempunyai reputasi sebagai pertukaran yang lebih murah berbanding pertukaran lain tetapi tidak menentang Poloniex. Kraken melayani pedagang dan pelabur yang lebih peka terhadap keselamatan, tambahan, dana dapat disahkan secara kriptografi dengan audit bukti-cadangan. Keadaan ini sepadan dengan perbelanjaan.

Bayaran Kraken perlu dikaji dan difahami untuk berdagang dengan berkesan di platform mereka. Tahap yang ditawarkan dapat membuat semua perbezaan dengan garis bawah bulanan untuk peniaga profesional atau pelabur. Kos perdagangan boleh menjadi astronomi terhadap keseimbangan perdagangan pengguna apabila mereka tidak diambil kira.

Bayaran Poloniex

Poloniex secara agresif mencari perniagaan dari peniaga dan pelabur. Oleh kerana itu, bayaran mereka sangat kompetitif. Kompromi dibuat untuk mengurangkan kos ini. Poloniex adalah pertukaran yang lebih kecil dengan jumlah yang lebih sedikit Coinmarketcap, dan FTX Volume Monitor kedua-duanya meletakkan Kraken di atas Poloniex.

bayaran poloniex

Keselamatan dan kepercayaan

Adakah Kraken Selamat?

Kraken adalah salah satu bursa paling selamat di pasaran Cryptocurrency, tidak mengalami hack. Ini berdasarkan reka bentuk dan bukan secara tidak sengaja. Jurutera Kraken telah meluangkan masa untuk merancang sistem yang berfungsi dan sebahagian besarnya dapat digunakan.

Satu lagi ciri luar biasa ialah Kunci Tetapan Global. Ciri ini menyekat alamat IP yang tidak berkaitan dengan akaun.

Ini boleh dibuat palsu / dibuat agar kelihatan seperti alamat lain yang digunakan daripada alamat asal yang sebenarnya, yang bermaksud seseorang di Amerika Syarikat dapat kelihatan seperti mereka mengira melalui internet dari Austria. Ini mesti menjadi serangan yang disasarkan dan, sebahagian besarnya, mungkin kesalahan pengguna. Ini tidak ada kaitan dengan Kraken.

Kraken membenarkan penggunaan 2FA yang menjadikan penggodaman akaun anda lebih sukar tetapi tidak mustahil.

Adakah Poloniex Selamat?

Poloniex tidak selamat seperti Kraken. Memandangkan bagaimana mereka menangani bug dalaman pada 12 Februari 2020 dan tidak memberi pampasan kepada pengguna atas kesan bug tersebut dengan penggunaan dana insurans, kami mempunyai kebimbangan mengenai dana yang tersisa di bursa ini. Lokasi mereka juga menjadikannya lebih sukar untuk mencari penyelesaian masalah secara sah.

Poloniex menggunakan E-mel 2FA untuk alamat IP baru. Poloniex akan menghantar e-mel ke akaun e-mel berdaftar anda. Ini akan mengandungi rangkaian nombor yang dapat dimasukkan setelah maklumat masuk anda. Ini selamat melainkan jika seseorang menggodam akaun e-mel anda menemui e-mel Poloniex lama atau anda menyebut minat kripto anda dalam talian. Anda juga boleh menggunakan 2FA untuk mengunci akaun anda lebih jauh di Poloniex.

Kraken vs Poloniex: Kesimpulannya

Ini menunjukkan bagaimana pelabur atau peniaga berinteraksi dengan pertukaran dan pasaran yang ada. Kraken dan Poloniex mempunyai pasaran masing-masing. Kraken adalah Amerika yang fokus dan Poloniex telah beralih ke China.

Kraken adalah pertukaran yang lebih dipercayai, hanya kerana kita dapat melihat apa yang telah dilakukan oleh pengurusan mereka pada masa lalu dan dapat meramalkan apa yang akan mereka lakukan pada masa akan datang. Kami tidak melihat masalah menggunakan Poloniex, kerana perdagangan platform pelaburan yurannya lebih murah tetapi sangat menasihatkan agar tidak menyimpan dana dalam pertukaran jangka panjang.

Untuk bersikap adil, kami juga tidak mempercayai Kraken, bukan kunci anda dan juga kripto anda. Kedua-dua pertukaran harus digunakan apabila diperlukan, pada masa-masa lain duit syiling yang dibeli hendaklah dalam dompet perkakasan. Hanya apabila duit syiling akan dijual dengan segera, ia mesti ada di bursa.

Kami berasa yakin menggunakan kedua-dua pertukaran tersebut. Sekiranya pelabur atau peniaga mengikuti kebersihan crypto yang betul; hanya menggunakan dompet perkakasan, sandarkan dompet perkakasan, dan jangan sekali-kali meninggalkan dana di bursa. Selamat pertukaran dengan 2FA dan buat sandaran 2FA.

Lihat juga:

 • Kraken vs Coinbase
 • Bitstamp vs Kraken

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector