Panduan Perbandingan Pertukaran Binance vs Bittrex 2021 [Ulasan, Kebaikan & Keburukan]

Mencari pertukaran cryptocurrency terbaik boleh menjadi tugas yang menakutkan. Ini menjadi tugas yang lebih besar apabila anda harus memilih antara dua pertukaran cryptocurrency terbesar di dunia. Dengan perbandingan antara Binance vs Bittrex, kita akan melihat peranan penting pertukaran crypto dalam bidang crypto. Anda juga dapat memilih pertukaran mana yang paling sesuai dengan keperluan anda.

Tidak seperti pertukaran tradisional, pertukaran cryptocurrency adalah jambatan antara fiat dan cryptocurrency. Anda mempunyai dua jenis pertukaran cryptocurrency; Fiat ke crypto dan crypto ke crypto exchange. Dengan pertukaran fiat ke crypto, anda boleh menukar fiat ke crypto. Tetapi dengan pertukaran crypto ke crypto, anda hanya berurusan dengan mata wang digital. Mari lihat persamaan dan perbezaan yang dikongsi oleh kedua bursa terkenal ini.

Jadual Perbandingan Binance vs Bittrex

BinanceBittrex
Binance Bittrex
pertukaran binance logo bittrex
Penilaian kami: Penilaian kami: 5
Syarikat Luanch: 2017 Syarikat Luanch: 2013
Lokasi Syarikat: Malta Lokasi Syarikat: Seattle, WA
Jenis Pertukaran: Pertukaran Cryptocurrency Margin A.S. Jenis Pertukaran: Kaedah Pertukaran Beli / Jual Mudah
Cryptocurrency yang tersedia: 150 Cryptocurrency yang tersedia: 252
Pasangan Perdagangan: 131 Pasangan Perdagangan: 19
Kaedah Beli / Deposit: Cryptocurrency, pindahan bank Kaedah Beli / Deposit: Pindahan wang melalui bank, kad kredit, kad debit
Kaedah Jual / Pengeluaran: Pindahan bank, Cryptocurrency Kaedah Jual / Pengeluaran: Pindahan bank, Paypal, Cryptocurrency
Yuran: 0.1%, Yuran: 0.25%
Keselamatan: Cemerlang Keselamatan: Hebat
Kepercayaan Komuniti: Hebat Kepercayaan Komuniti: Hebat
Diperlukan Pengesahan: Ya Diperlukan Pengesahan: Ya
Sokongan pengguna: Baik Sokongan pengguna: Perlahan
Aplikasi Mudah Alih: Ya Aplikasi Mudah Alih: Ya
Mesra Pemula: Tidak Mesra Pemula: Tidak
Lawati Exchange Lawati Exchange

Apa itu Binance?

pertukaran binance

Walaupun Binance berpusat di Malta, pertukaran bermula di Jepun pada bulan Julai 2017 oleh Changpeng Zhao. Ia dilancarkan menggunakan ICO yang dianggap sebagai salah satu ICO paling berjaya hingga kini. Pada masa pelancarannya, Binance mengumpulkan sekitar $ 15 juta dari penjualan 200 juta token.

Dalam 143 hari dari pelancarannya, Binance telah disenaraikan sebagai salah satu daripada tiga pertukaran crypto teratas di dunia. Dalam tempoh enam bulan sejak pelancarannya, bursa tersebut mempunyai lebih dari 10 juta pengguna di seluruh dunia dan memperoleh jumlah dagangan $ 1.2 bilion setiap hari. Pertukaran menyenaraikan 100 syiling dan bahkan menyokong Penawaran Pertukaran Awal dengan Launchpadnya.

Apa itu Bittrex?

logo bittrex

Ditubuhkan pada tahun 2013 oleh Bill Shihara, Rami Kawach, dan Richie Lai, pertukaran crypto berasaskan Seattle dikendalikan oleh profesional. Pengasasnya adalah pakar keselamatan di Microsoft sebelum melancarkan pertukaran. Keselamatan adalah keutamaan utama dengan Bittrex dan mengejutkan; mereka tidak pernah mengalami kerugian dana pengguna. Bittrex kini menawarkan 100 syiling dengan pasangan terkuatnya adalah Bitcoin dan Ethereum. Anda juga boleh membuat deposit fiat dengan USD, EUR, GBP.

Oleh kerana anda mempunyai idea asas mengenai kedua pertukaran tersebut, kami sekarang akan melihat perincian lain dalam perbandingan Binance vs Bittrex kami. Kami akan melihat ciri, harga, yuran, keselamatan dan ciri lain dari kedua-dua bursa tersebut.

ciri-ciri

Kedua-dua pertukaran mempunyai persamaan; namun, untuk perbandingan Binance vs Bittrex sebenar, kita akan melihatnya secara individu.

Binance


 • Binance Coin: Binance mempunyai token asalnya yang memberi kuasa kepada ekosistemnya, Binance coin (BNB). BNB digunakan untuk aktiviti seperti perdagangan, pengeluaran wang, dan penyenaraian. Binance mengenakan yuran perdagangan 0.1% tetapi anda mendapat diskaun jika anda membayar dengan BNB. Potongan harga kini ditingkatkan pada 12.5%.
 • Pemadanan pesanan: Binance mempunyai sistem pencocokan unik yang memproses kira-kira 1,400,000 pesanan sesaat, menjadikannya salah satu pertukaran cryptocurrency terpantas.
 • Kecairan: Dengan salah satu buku pesanan tersibuk dalam kripto-sfera, Binance memperdagangkan lebih dari 400 koin kripto. Kecairan membolehkan proses pertukaran pesanan perdagangan dengan harga yang kompetitif dengan cepat.
 • Pelbagai Platform: Binance tersedia di antara muka Andriod, iOS dan web. Platform ini juga menawarkan sokongan pelbagai bahasa untuk 13 bahasa termasuk Vietnam, Jerman, Rusia, Turki, Portugis, Itali, Korea, Cina, Perancis dan Inggeris.

Pro Binance

 • Antara muka perdagangan yang pantas
 • Yuran perdagangan rendah hanya 0.1%
 • Sokongan pelanggan yang hebat
 • Reputasi yang dipercayai dalam komuniti

Kekurangan Binance

 • Terdapat sejumlah wang syiling yang terhad
 • Kecairan rendah
 • Tidak mesra pemula

Lawati Exchange

Bittrex

 • Transaksi Selamat: Bittrex dibina berdasarkan asas keselamatan. Ia menggunakan penyimpanan sejuk untuk keselamatan tambahan untuk dana dan pengguna dapat mengaktifkan pengesahan dua faktor.
 • Perdagangan yang Dioptimumkan: platform dibina untuk memastikan bahawa urus niaga dilakukan dalam masa nyata. Ia automatik dan maklumat dompet dan transaksi pengguna tersedia. Juga, Bittrex direka dengan algoritma API yang menyokong platform dan perdagangan pihak ketiga.
 • Mematuhi Peraturan: Sekiranya anda mencari platform yang mematuhi peraturan, Bittrex adalah satu. Ia mematuhi peraturan A.S. mengenai mata wang maya.

Kelebihan Bittrex

 • Proses pendaftaran dan pengesahan yang pantas
 • Antara muka perdagangan profesional
 • Pelbagai jenis syiling untuk diperdagangkan
 • Mempunyai carta 1 minit

Kekurangan Bittrex

 • Perdagangan margin tidak tersedia
 • Tidak boleh menghentikan pesanan
 • Kecairan rendah

Lawati Exchange

Yuran Perdagangan

Bayaran perdagangan adalah masalah besar bagi peniaga crypto. Penting untuk mengetahui jumlah caj pertukaran untuk deposit, pengeluaran, dan perdagangan. Oleh itu, apa perbezaan antara Binance vs Bittrex dalam hal perdagangan?

Bayaran Binance

Binance mengenakan 0.10% yuran pembuat / pengambil. Anda juga boleh membayar 0.0005 BTC untuk pengeluaran. Untuk mendapatkan dana dari bursa, anda boleh menggunakan pilihan kad kredit atau cryptocurrency. Anda tidak boleh mendapatkan dana melalui transfer bank dan pelabur A.S. juga tidak dapat memperoleh dana.

yuran binance

Bayaran Deposit Binance – sifar

Untuk deposit, Binance mengenakan caj 0%. Anda juga boleh membeli cryptocurrency di Binance menggunakan kad kredit anda. Walaupun penyedia perkhidmatan pihak ketiga mungkin mengenakan bayaran untuk menghantar dana ke Binance, ia tidak mengenakan deposit kepada anda.

Bayaran Pengeluaran Binance

Bayaran pengeluaran berbeza dari satu duit syiling yang lain. Walau bagaimanapun, Binance mengenakan kadar tetap 0.0005 BTC. Walau bagaimanapun, untuk mengeluarkan sebarang jumlah eter adalah 0.01 ETH. Bagi kebanyakan aset, yuran pengeluaran sama dengan separuh daripada jumlah pengeluaran minimum. Oleh itu, anda akan membayar lebih sedikit yuran sekiranya anda mengurangkan jumlah pengeluaran yang anda buat untuk setiap aset.

Yuran Perdagangan Binance

Jumlah yang perlu anda bayar sebagai yuran perdagangan Binance bergantung pada dua faktor

 1. Jumlah dagangan anda selama 30 hari terakhir
 2. Atau jumlah duit syiling Binance (BNB) yang anda miliki

Apabila anda membayar dengan BNB, anda mendapat potongan harga perdagangan sebanyak 25%. Biasanya, yuran asas untuk perdagangan Binance adalah 0.1% yuran pembuat dan pengambil. Namun, dengan potongan 25% untuk menggunakan BNB, anda mendapat 0.075% sebagai bayaran perdagangan. Walau bagaimanapun, anda perlu memeriksa tetapan anda untuk memastikan bahawa anda membayar dengan BNB anda dan bukan Bitcoin. Mengikut rancangan yang telah dibuat oleh Binance, potongan harga ini akan hilang seiring dengan berjalannya tahun-tahun. Ia akan turun separuh setiap tahun dari 25% turun menjadi 12.5%, seterusnya 6.75%, dan kemudian sifar.

Anda juga dapat mengurangkan yuran perdagangan anda di Binance dengan meningkatkan jumlah dagangan anda. Pertukaran ini menawarkan lapan tahap potongan yuran berbeza dari VIP 1 hingga VIP 8. Tahap anda bergantung pada jumlah dagangan 30 hari anda dan jumlah BNB yang anda miliki. Sebagai contoh, jika anda berdagang minimum 100 BTC dalam jumlah dagangan 30 hari anda, dan anda memiliki 50 BNB, anda mendapat potongan sebanyak 0.09% sebagai kos pembuat sementara yuran pengambil anda tetap pada 0.1%.

Yuran Bittrex

Bayaran Dagangan Bittrex

Tidak seperti banyak pertukaran, Bittrex menawarkan bayaran perdagangan rata-rata 0.25% yang bermaksud ini adalah bahawa kos pembuat dan pengambilnya tidak berbeza. Bittrex menawarkan yuran perdagangan yang menarik untuk pedagang yang lebih suka bertindak berdasarkan pesanan yang sudah ada pada buku pesanan. Juga, Bittrex menawarkan potongan harga untuk perdagangan berdasarkan jumlah 30 hari anda. Urus niaga dari $ 0- $ 200k mendapat setiap pembuat dan yuran pengambil masing-masing 0.25%. sebaliknya, jika jumlah urus niaga anda untuk jangka masa 30 hari adalah $ 60 juta ke atas, anda mendapat bayaran pembuat 0% dan yuran pengambil 0.08%.

yuran bittrex

Bayaran Deposit dan Pengeluaran Bittrex

Bittrex juga mempunyai kadar tetap 0.0005 BTC sebagai bayaran pengeluarannya. Walau bagaimanapun, di Bittrex, setiap token atau duit syiling yang tersenarai di bursa mempunyai yuran pemindahan rangkaian yang unik. Setiap token atau koin mempunyai yuran pemindahan rangkaian yang ada di dalamnya, dan kami mengenakan sejumlah kecil untuk menampung yuran ini. Anda boleh melihat yuran untuk setiap koin atau token dengan mengklik butang pengeluaran di sebelah koin untuk memunculkan tetingkap pengeluaran yang menunjukkan pengeluaran yuran rangkaian).

Status Keselamatan

Adakah Binanselamat?

Perkara pertama yang bakal diperiksa oleh pedagang sebelum menggunakan pertukaran adalah keselamatannya. Tidak ada yang mahu dana mereka hilang kerana pelanggaran keselamatan. Seperti yang ada, Binance menawarkan banyak cara untuk melindungi dana anda agar tetap selamat dari ancaman luar.

 • Pengarang Dua Faktor: Ini adalah yang pertama dalam senarai pemeriksaan keselamatan Binance. Semasa menyiapkan akaun Binance anda, anda akan diminta untuk memasang 2FA. Dengan cara ini, akaun anda akan selamat kecuali penggodam mendapat akses ke telefon bimbit anda.
 • Juga, sebarang percubaan untuk log masuk dari peranti atau alamat IP yang sebelumnya tidak pernah digunakan di Binance akan menyebabkan permintaan pengesahan e-mel. Anda juga boleh memilih untuk menerima permintaan pengesahan e-mel untuk tindakan seperti pengeluaran.
 • Alamat Whitelisting: Fitur Whitelisting Binance memastikan bahawa pengeluaran hanya dapat dilakukan ke satu alamat. Ini menyekat kemungkinan dana meninggalkan dompet anda ke alamat yang berbeza. Anda boleh mengubahnya pada bila-bila masa, namun, mengharapkan beberapa rintangan keselamatan untuk melakukannya.
 • SAFU Reserve Fund: Dalam usaha untuk memastikan penggunanya, Binance memperkenalkan Secure Asset Fund for Users (SAFU) pada tahun 2018. Fungsi SAFU bertindak sebagai insurans terhadap peretasan. Ia seperti rizab yang dibiayai dengan mengambil 10% dari semua yuran perdagangan yang dihasilkan oleh Binance. Oleh kerana pertukaran mengambil jumlah dagangan yang besar, SAFU dapat berkembang menjadi kumpulan besar suatu hari nanti.

Walaupun usaha yang dilakukan Binance untuk mencegah peretasan, pertukaran yang dilakukan adalah mangsa peretasan pada bulan Mei 2019. Penggodam berjaya menghasilkan lebih dari 7,000 Bitcoin; yang bernilai $ 40 juta pada masa itu. Syukurlah, dengan bantuan dana SAFU, Binance dapat memastikan bahawa pelanggan yang terjejas tidak kehilangan dana mereka.

Adakah Bittrex Selamat?

Bittrex dibina dengan mempertimbangkan keselamatan. Pertukaran itu dibuat untuk menawarkan penggunanya platform perdagangan yang boleh dipercayai. Enjin perdagangannya dibina khas dengan pengiraan elastik berskala yang mewujudkan persekitaran yang selamat. Setakat ini, Bittrex adalah salah satu daripada beberapa pertukaran yang belum diretas. Pertukaran tersebut mengamalkan langkah-langkah keselamatan berikut;

Penyimpanan Sejuk: Bittrex menyimpan sekitar 80-90% daripada semua token di platformnya dalam dompet sejuk luar talian. Ini bererti bahawa jika pertukaran dikompromikan, penggodam tidak akan dapat mengakses sebahagian besar dana yang tersimpan di bursa.

Pengesahan dua faktor: Bittrex sangat bergantung pada 2FA. Untuk membuat pengeluaran di platform, kata laluan 2FA diperlukan. Anda juga memerlukan 2FA jika anda ingin memautkan akaun anda ke aplikasi perdagangan seperti TabTrader. Anda juga mendapat pemberitahuan e-mel pada setiap log masuk di akaun anda. Anda juga mesti menunggu paling lama 2 minit setelah log masuk untuk membuat pengeluaran. Itu adalah masa yang cukup untuk mendapatkan isyarat sekiranya anda diretas.

Setakat ini, Bittrex belum diretas. Walaupun beberapa individu mendakwa bahawa dompet mereka diakses dan token mereka dicuri. Namun, sebilangan besar pengguna ini tidak membenarkan langkah keselamatan mereka dan ini memudahkan akaun mereka diretas.

Binance vs Bittrex: Kesimpulannya

Kesimpulannya, kedua-dua bursa melayani pelanggan mereka dengan bijak dan memegang sebahagian besar bahagian pengguna crypto di ruang tersebut. Oleh kerana kita telah melihat kualiti mereka secara individu, kita dapat merumuskan bahawa kedua-duanya menawarkan pengalaman perdagangan yang berkualiti. Dengan sedikit perbezaan dalam beberapa ciri, yuran, dan duit syiling yang ada. Pilihan terbaik untuk seseorang bergantung pada apa yang penting untuk keperluan perdagangan unik mereka sendiri.

Saya akan mengesyorkan mencuba kedua-dua pertukaran tersebut untuk melihat mana yang lebih anda gemari. Ini menyimpulkan panduan perbandingan Binance vs Bittrex kami. Mudah-mudahan, anda dapat membuat pilihan yang baik dan semoga berjaya dengan perdagangan anda! Sekiranya anda mempunyai pertanyaan, sila tinggalkan di komen di bawah.

Lihat juga:

 • Kraken vs Coinbase
 • Coinigy vs TradingView
 • Bitstamp vs Coinbase

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector