Tinjauan Paxful 2021: Pasar Kripto Peer-to-Peer yang Sah?

2021 telah menyaksikan kebangkitan semula minat Bitcoin dan cryptocurrency secara umum. Sama ada kerana ramai orang menjangkakan tempoh inflasi yang tinggi apabila ekonomi di seluruh dunia mula diaktifkan semula dan ingin melindungi wang mereka, kerana mereka menjangkakan harga Bitcoin akan mencapai tahap tertinggi baru atau alasan lain, banyak orang mencari untuk membeli Bitcoin hari ini.

Dan, mari kita hadapi. Sekiranya anda melayari laman web ini dan membaca artikel ini, anda mungkin salah satunya.

Jadi, jika anda pernah mencari tempat untuk membeli Bitcoin, anda mungkin pernah mendengarnya Menyenangkan dan tertanya-tanya adakah selamat, penipuan, atau pilihan yang sah untuk membeli Bitcoin. Baca terus untuk tinjauan Paxful yang akan membantu anda memutuskan apakah itu untuk anda.

kajian yang memuaskan

Apa yang Menyenangkan?

Menyenangkan adalah pasaran dalam talian di mana pengguna boleh membeli dan menjual Bitcoin. Ia bukan pertukaran cryptocurrency semata-mata melainkan pasaran peer-to-peer.

Dengan kata lain, apa yang dilakukan Paxful adalah membantu orang yang ingin membeli Bitcoin berhubung dengan orang yang ingin menjualnya dan menolong mereka membuat transaksi.

Paxful ditubuhkan pada tahun 2014 sebagai pemproses pembayaran yang dipanggil easybitz.com. Pada tahun 2015 mereka menjenamakan semula menjadi Paxful dan melancarkan perkhidmatan yang bertujuan untuk meningkatkan kegunaan dunia nyata Bitcoin, termasuk pasaran peer-to-peer yang akan menjadikan pembelian Bitcoin mudah. Ini adalah aktiviti utama Paxful pada masa ini.

Kelebihan utama Paxful berbanding laman web lain yang serupa adalah jumlah pilihan pembayaran yang ada. Walaupun kebanyakan pertukaran mempunyai tiga atau empat kaedah pembayaran (kad kredit / debit, pindahan wang, transfer bank, dan cryptocurrency), Paxful mempunyai lebih dari 330 daripadanya.

Siapa yang Menyenangkan?

Paxful adalah pasaran Bitcoin, jadi ini direka untuk orang yang ingin membeli Bitcoin. Tetapi ada ribuan tempat di mana seseorang boleh pergi untuk melakukannya.

Yang membezakan Paxful daripada semua bursa lain dan pasar peer-to-peer adalah jumlah pilihan pembayaran yang ditawarkan Paxful.

Sebagai penulisan, terdapat lebih dari 330 pilihan pembayaran, termasuk transfer bank, kad kredit, wang tunai (dalam lebih dari 160 mata wang fiat), PayPal, dan kad hadiah dari beberapa kedai, termasuk Walmart dan Amazon.

Oleh itu, katakan seorang ahli keluarga memberi anda kad hadiah Walmart, tetapi tidak ada apa-apa di Walmart yang ingin anda beli. Tiada masalah. Anda boleh pergi ke Paxful dan menggunakan kad hadiah anda untuk membeli Bitcoin.

Tinjauan Paxful: Gambaran Keseluruhan Ciri

 • Pasaran yang selamat dan berkesan untuk membeli dan menjual Bitcoin: Paxful sendiri mempunyai protokol keselamatan setanding dengan pertukaran cryptocurrency teratas, dan, untuk keselamatan tambahan, anda boleh mengaktifkan 2FA untuk log masuk, membeli, menjual atau bahkan semuanya . Walau bagaimanapun, sifat peer-to-peer Paxful bermaksud bahawa anda harus memerhatikan potensi penipu.
 • Aplikasi mudah alih: Tersedia untuk kedua-dua peranti Android dan iOS, ia membolehkan anda membeli dan menjual Bitcoin dan juga berfungsi sebagai dompet Bitcoin.
 • Perkhidmatan Escrow: Semasa melakukan transaksi, Paxful dengan selamat memegang Bitcoin yang terlibat sehingga kedua-dua pihak yang terlibat mengesahkan bahawa semua syarat telah dipenuhi.
 • Banyak pilihan pembayaran: ini adalah satu-satunya ciri di mana Paxful adalah kepala dan bahu di atas semua pertukaran dan pasaran cryptocurrency lain. Terdapat lebih dari 330 pilihan pembayaran yang tersedia: Pemindahan bank, dompet dalam talian, dan pemproses pembayaran, wang tunai, kad hadiah, kad debit atau kredit, cryptocurrency lain, barang, aset, dan banyak lagi.

Cara menggunakan Paxful

Ulasan Paxful ini tidak akan lengkap tanpa beberapa petunjuk asas mengenai cara menggunakannya. Jadi berikut adalah beberapa panduan umum untuk membeli Bitcoin di Paxful.

Langkah 1: Buat akaun

 • Pergi ke laman web Paxful dan klik pada butang “Buat Akaun” di kanan atas.

kajian yang memuaskan

 • Masukkan e-mel anda, buat kata laluan selamat dan klik butang “Buat Akaun Berguna”

 • Langkah seterusnya adalah mengesahkan alamat e-mel anda. E-mel akan dihantar ke alamat yang anda berikan. Cari dan klik pada pautan untuk mengesahkan. Ini akan memberi anda tahap pengesahan asas.

 • Setelah mengesahkan e-mel anda, anda akan diminta untuk mengesahkan ID dan alamat anda untuk mendapatkan faedah penuh dari akaun Paxful anda.

Langkah 2: Membeli Bitcoin pertama anda

 • Papan pemuka utama anda akan menunjukkan enam pilihan pembayaran teratas yang sedang digunakan di negara atau wilayah anda. Di sebelah kiri, anda dapat melihat harga Bitcoin semasa dalam mata wang yang anda pilih dan berapa banyak Bitcoin yang akan anda dapatkan untuk jumlah mata wang tertentu. Di sini kita dapat melihat bahawa 100 USD memberi anda 0.00850436 BTC. Anggaplah anda mahu menggunakan 100 USD dalam kad hadiah Amazon.

 • Kad hadiah Amazon terdapat di enam pilihan terbaik. Tetapi, hanya untuk bersenang-senang, klik pada butang “Tunjukkan semua”.
 • Di kotak ini, anda boleh menggunakan bar carian dan menaip “Amazon.” Tetapi mari kita lihat apa yang berlaku apabila anda mengklik “Kad hadiah.” Perhatikan bahawa terdapat 120 pilihan kad hadiah yang berbeza.

 • Terdapat banyak pilihan kad hadiah, termasuk Walmart, iTunes, isi ulang T-Mobile, Barnes & Noble, Calvin Klein, Victoria’s Secret, dan banyak lagi. Amazon berada di bahagian atas, jadi teruskan dan klik.

 • Anda kini akan dibawa kembali ke papan pemuka utama anda. Tetapi “Kad Hadiah Amazon” kini menjadi pilihan pembayaran yang dipilih. Klik pada “Cari tawaran.”

 • Sekarang anda akan melihat senarai penjual yang bersedia menghantar Bitcoin sebagai ganti kad hadiah Amazon 100 USD anda. Perkara utama yang harus anda periksa di sini adalah jumlah “jempol” yang dimiliki penjual (jumlah yang tinggi menjadikannya tidak mungkin mengalami penipu), sama ada mereka dalam talian sekarang atau baru-baru ini (membuat transaksi lebih pantas) jika mereka mempunyai sebarang syarat dan harga. Cari tawaran terbaik untuk anda dan klik “Beli.”

 • Skrin akhir ini membolehkan anda mengesahkan bahawa anda ingin memulakan transaksi ini dan memberi anda arahan bagaimana menyelesaikannya menggunakan perkhidmatan escrow Paxful. Ikuti semua langkah, dan anda akan segera mempunyai Bitcoin anda di dompet Paxful anda.

Alternatif untuk Paxful

Di antara pasaran peer-to-peer, persaingan utama Paxful adalah LocalBitcoins. Sehingga baru-baru ini, yang terakhir mempunyai kelebihan menawarkan kemungkinan perdagangan tanpa nama.

Walau bagaimanapun, LocalBitcoins baru-baru ini mula memerlukan KYC, sehingga kelebihan itu hilang. Sekiranya anda perlu membeli tanpa nama, anda mungkin mempertimbangkan Coinswitch, tetapi mereka mempunyai pilihan pembayaran yang jauh lebih sedikit.

Kelemahan lain untuk Paxful adalah bahawa ia bukan pertukaran crypto. Ia berguna jika anda ingin membeli Bitcoin dengan beberapa cryptocurrency lain (ada 26 daripadanya disenaraikan) atau menjual Bitcoin kepada salah satu token tersebut.

Tetapi anda tidak boleh, misalnya, membeli Litecoin dengan Ripple, walaupun kedua-duanya disenaraikan. Sekiranya anda ingin memasuki perdagangan kripto, anda memerlukan pertukaran yang betul, seperti Binance, Kraken, atau Coinbase Pro.

Ulasan yang memuaskan: Soalan Lazim

Adakah Paxful sah dan selamat?

Paxful itu sendiri sepenuhnya sah. Mereka adalah pasaran yang luas di mana lebih dari 20.000 transaksi dilakukan setiap hari. Ciri escrow mereka juga membantu melindungi pengguna dari penipu.

Walau bagaimanapun, terdapat laporan pengguna ditipu. Ini tidak bermaksud Paxful sendiri yang harus dipersalahkan atau tidak sah. Fikirkan seperti eBay. eBay adalah sah, tetapi ada pengguna di sana yang tidak boleh dipercayai.

Adakah Dompet Bitcoin adalah Paxful??

Ya dan tidak. Paxful adalah pasaran dalam talian untuk membeli Bitcoin. Tetapi mereka memberikan alamat dompet percuma kepada pengguna mereka.

Selain itu, aplikasi mudah alih Paxful adalah dompet Bitcoin yang berfungsi sepenuhnya yang juga membolehkan anda membeli dan menjual Bitcoin melalui pasaran Paxful.

Bagaimana Paxful menjana wang?

Mungkin anda bertanya pada diri sendiri bagaimana Paxful menjana wang jika transaksi semua peer-to-peer. Jawapannya ialah mereka mengenakan bayaran untuk beberapa operasi. Tidak ada bayaran untuk orang yang membeli Bitcoin.

Namun, pengguna yang menjual Bitcoins membayar yuran. Bayaran untuk menjual Bitcoin akan bergantung pada kaedah pembayaran, dari 0.5% untuk pindahan bank sehingga 5% untuk kad hadiah Google Play dan iTunes.

Terdapat juga bayaran pengeluaran yang memuaskan. Menghantar Bitcoin ke dompet luaran mempunyai yuran antara 0,001 hingga 0,0005 BTC bergantung pada berapa banyak yang anda tarik.

Adakah anda memerlukan ID untuk Paxful?

Ya. Untuk mengakses semua ciri yang ditawarkan Paxful dan dapat memenuhi semua syarat untuk membeli atau menjual Bitcoin, anda memerlukan pengesahan e-mel, ID, dan alamat.

Kesimpulannya

Terdapat banyak cara untuk membeli Bitcoin hari ini. Anda boleh memilih dari beratus-ratus pertukaran cryptocurrency yang berbeza, banyak pasar peer-to-peer, dan di beberapa bandar di seluruh dunia, terdapat ATM ATM dan meja di kaunter bahkan di mana anda boleh membuat pembelian.

Pasaran peer-to-peer menawarkan kesederhanaan: mereka menolong orang yang ingin menjual, berhubung dengan orang yang ingin membeli. Dalam banyak kes, mereka juga menyediakan perkhidmatan escrow untuk meminimumkan risiko pengguna ditipu.

Apa yang semestinya dibuat oleh ulasan Paxful ini adalah kelebihan utama yang dimiliki Paxful daripada semua bursa lain dan pasaran peer-to-peer adalah jumlah pilihan pembayaran yang tersedia untuk anda.

Oleh itu, sama ada anda mempunyai wang tunai tambahan atau mempunyai kad hadiah dan tidak tahu apa yang harus dilakukan dengannya, Paxful akan membiarkan anda menggunakannya untuk mendapatkan Bitcoin.

Jadi apa pendapat anda? Adakah anda tergoda untuk menggunakan kad hadiah Hotels.com yang anda gunakan untuk memasuki cryptocurrency? Sekiranya ada, pergi ke Paxful dan mulakan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me