Jaxx VS Exodus 2021: [Vodič i pregledi za usporedbu novčanika]

Kao što postoji puno kriptovaluta, tako je i puno novčanika za kriptovalute. Hardver ili softver, stolni ili mobilni, jednovalutni ili viševalutni, postoji mnogo toga za izabrati. Ako malo istražite najbolji kripto novčanik, Jaxx i Exodus stalno se svrstavaju u sam vrh. Ali koja je razlika između njih?

Tko bi izašao na prvo mjesto u bitci Jaxx-a protiv izlaska? Pročitajte cjelovit vodič za usporedbu i pregled svakog novčića.

Tablica za usporedbu Jaxx-a i Exodusa

JaxxExodus
Jaxx Izlazak
Tip: Desktop (Windows, macOS, Linux) Tip: Desktop (Windows, macOS, Linux)
Navedene šifre: 90+ Navedene šifre: 100+
Podrška za hardverski novčanik: Ne Podrška za hardverski novčanik: Da
Sučelje za početnike: Da Sučelje za početnike: Da
Mobilna aplikacija: Da Mobilna aplikacija: Da
Cijena: Besplatno Cijena: Besplatno
Posjetite Novčanik Posjetite Novčanik

Glavna razlika

Glavna razlika između njih je ta što Exodus podržava Trezor hardverski novčanik. Jaxx u to vrijeme nema podršku za hardverske novčanike, iako tvrde da bi se ova značajka mogla dodati u budućnosti.

Oba novčanika vrlo su slična u većini ostalih aspekata.

Što je Jaxx?

jaxx vs egzodus

Jaxx je multivalutni novčanik softvera koji je 2014. godine stvorio Anthony Diiorio, jedan od suosnivača Ethereum blockchaina.

Ovaj će se pregled zapravo usredotočiti na Jaxx Liberty novčanik, što je novija verzija koja je zamijenila stari Jaxx novčanik, iako su oba još uvijek prisutna.

Besplatno se preuzima i koristi i dostupan je za sve glavne radne površine: macOS, Windows (32- i 64-bitni) i Linux (32- i 64-bitni). Postoje i mobilne aplikacije za Android i iOS. Dostupno je i kao proširenje preglednika Chrome.

Značajke:

 • Korisničko sučelje: i stolne i mobilne aplikacije imaju jednostavno, čisto sučelje koje omogućuje korisnicima da vide svoje stanje (općenito i za svaki novčić), povijest transakcija i ostale relevantne informacije.
 • Podržane su više valuta: Trenutno Jaxx podržava preko 90 kripto valuta, od najpoznatijih poput Bitcoina, Litecoina i Etera do dobrog izbora altcoina.
 • Povezivanje različitih uređaja: Jaxx Liberty novčanik dostupan je za sve glavne platforme, kako stolne, tako i mobilne. To znači da novčanik možete istovremeno instalirati na više uređaja. Jaxx vam omogućuje povezivanje svih vaših uređaja, što znači da svojim računima možete pristupiti s računala, tableta ili pametnog telefona.
 • Ugrađena kripto razmjena: Jaxx Liberty koristi API-je Changelly i Shapeshift za napajanje ugrađene burze koja vam omogućuje kupnju, prodaju i zamjenu kripto žetona.
 • Ugrađeni istraživač blokova: Jaxx ima ugrađeni istraživač blokova koji vam omogućuje da vidite podatke o transakcijama na blockchainu bez napuštanja aplikacije.
 • Ugrađeni istraživač vijesti: modul vijesti Jaxx Liberty svakodnevno donosi glavne vijesti o kriptovalutama izravno u vaš novčanik.

Naknade za Jaxx Liberty novčanik:

Jaxx je besplatan za preuzimanje i korištenje i ne naplaćuju nikakve transakcijske naknade. Naravno, postoji naknada za transakciju svaki put kada kripto pošaljete na drugi novčanik.

Ova naknada ovisi o određenom tokenu koji šaljete i kolika je aktivnost na blockchainu u to određeno vrijeme. Ali ovo je mrežna naknada koja se plaća blockchainu, a ne Jaxxu.


O mrežnim naknadama, kada šaljete kripto na drugi novčanik, Jaxx vam omogućuje da odaberete hoće li biti između “visokih”, “srednjih” ili “niskih” naknada. Plaćanje većih naknada znači da će vaša transakcija proći brže, ali ostale dvije opcije dostupne su vam ako vam ne smeta čekanje.

Pa kako Jaxx zarađuje? Naplaćuju naknadu za transakciju kada izvršite zamjenu. Drugim riječima, kada koriste API Changelly ili Shapeshift za zamjenu jednog tokena za drugi.

Jaxx sigurnost

Nijedna recenzija o Jaxxu ne može biti cjelovita bez rješavanja temeljnog pitanja: “Je li Jaxx Liberty Wallet siguran?”. Jaxx Liberty pohranjuje vaše privatne ključeve na vašem uređaju, a ne na mrežnim poslužiteljima.

I to je dobro jer to znači da samo vi imate kontrolu nad svojim ključevima, čak i ako je njihova web lokacija na bilo koji način ugrožena.

Vraćanje ključeva ako je vaš uređaj oštećen postiže se pomoću izraza (koji je poput lozinke) koji biste trebali sigurno čuvati.

S negativne strane, nema podrške za 2FA, što bi omogućilo dodatni nivo sigurnosti.

Jaxx Liberty Review

Jaxx Liberty Wallet često je rangiran kao jedna od najboljih aplikacija za bitcoin novčanike. I označava puno pravih okvira; novčanik je u više valuta, što znači da nećete morati napuniti računalo ili telefon stotinama aplikacija ako ćete rukovati s puno tokena.

Vaši privatni ključevi sigurno se pohranjuju izvan mreže. Ima ugrađenu kripto razmjenu, feed vijesti i istraživač blokova i sinkronizira se na svim vašim različitim uređajima.

Iako se puno toga događa, dva su pitanja vezana uz sigurnost. Prvo, Jaxx Liberty novčanik nema podršku za 2FA, a ako biste ga dodali, dodao bi malo dodatnog sloja sigurnosti koji je uvijek dobrodošao.

No, najsigurniji način za pohranu vaše kriptovalute je svakako hardverski novčanik, pogotovo ako se bavite velikim količinama. Sposobnost povezivanja i sinkronizacije s hardverskim novčanikom još je jedna značajka koja nedostaje u Jaxxu.

Pros & Protiv

Jaxx profesionalci

 • Jednostavno sučelje za početnike
 • Novčanik s više valuta
 • Dostupno za većinu stolnih i mobilnih platformi
 • Povezivanje više uređaja
 • Ugrađeni istraživač blokova
 • Ugrađena zamjena
 • Ugrađeni feed vijesti

Jaxx Cons

 • Ne 2FA
 • Nema podrške za hardverske novčanike

Posjetite Novčanik

Što je Izlazak?

Jaxx vs Exodus

Kao i prethodni unos u ovom pregledu, Exodus je također novčanik s više valuta. Stvorili su ga 2015. godine JP Richardson i Daniel Castagnoli kako bi pružio novčanik s kriptovalutama jednostavan za korištenje s kojim bi čak i početnici mogli bez problema izaći na kraj.

Izlazak je besplatan za preuzimanje i upotrebu i dostupan je na radnoj površini za Linux, Windows i MacOS i mobilne uređaje sa sustavom iOS i Android.

Značajke

 • Korisničko sučelje: Exodusovi dizajneri željeli su izraditi jednostavan novčanik koji bi čak i pridošlice u kripto svijetu mogli lako koristiti. I sigurno su uspjeli. Iako postoje i drugi novčanici prilagođeni početnicima, Exodus je na prvom mjestu zbog svog čistog, jednostavnog korisničkog sučelja
 • Podržane su više valuta: U vrijeme pisanja ovog članka, Exodus podržava preko 100 kripto valuta. Vrhunski tokeni poput Bitcoina, Litecoina, Etera ili Ripplea dati su, ali i tamo možete pohraniti neke zanimljive altcoin-ove.
 • Ugrađena kripto razmjena: Jaxx Liberty koristi API-je Changelly i Shapeshift za napajanje ugrađene burze koja vam omogućuje kupnju, prodaju i zamjenu kripto žetona.
 • Povezivanje različitih uređaja: Ako instalirate Exodus na nekoliko uređaja (recimo, na prijenosno računalo, pametni telefon i tablet), moći ćete sve njih sinkronizirati i pristupiti kripto s bilo kojeg od njih.

Naknade za egzodus:

Exodus je besplatan za preuzimanje i korištenje i, iako naplaćuju naknadu za transakciju kada koriste svoju ugrađenu razmjenu, morat ćete platiti mrežnu naknadu svaki put kada kripto pošaljete na drugi novčanik.

Za razliku od Jaxxa, Exodus vam neće dopustiti da odaberete između “visokih”, “srednjih” ili “niskih” mrežnih naknada, pa možete očekivati ​​da ćete platiti visoke naknade ako kripto šaljete u vrijeme kada je blockchain vrlo zauzet.

Sigurnost egzodusa

Ovdje moramo, opet, postaviti osnovno pitanje, „Je li Izlazak siguran?“. Kao i Jaxx, Exodus pohranjuje vaše privatne ključeve na vaš uređaj, a ne na mrežne poslužitelje. Vraćanje ključeva ako vam je uređaj oštećen postiže se pomoću izraza (koji je poput lozinke) koji biste trebali čuvati na sigurnom.

Također, poput Jaxxa, ne postoji podrška za 2FA, što bi omogućilo dodatni nivo sigurnosti. Veliki plus za Exodus u pogledu sigurnosti je što se može upariti s Trezor hardverskim novčanikom. Hardverski novčanici nude najvišu razinu sigurnosti za pohranu kripto-podataka.

Ako ćete podnijeti velike količine, svakako biste trebali razmisliti o kupnji hardverskog novčanika. A ako kupite Trezor, možete ga jednostavno upariti s Exodusom.

Pregled izlaska

Exodus se neprestano svrstava u vodeće softverske novčanike za kriptovalute i za to postoji dobar razlog. Dizajniran s lakoćom upotrebe na umu, nudi jedno od najčišćih i najjednostavnijih korisničkih sučelja.

Povezivanje više uređaja i ugrađena funkcionalnost razmjene čine ga dobrim za trgovce koji su u pokretu ili za one koji kripto tokene koriste kao stvarne valute.

Iako mu nedostaje dodatni sloj sigurnosti koji nudi 2FA, mogućnost korištenja uparenom s hardverskim novčanikom daje prednost nad nekim od njegovih konkurenata.

Pros & Protiv

Prosidbenici izlaska

 • Jednostavno sučelje za početnike
 • Novčanik s više valuta
 • Dostupno za većinu stolnih i mobilnih platformi
 • Povezivanje više uređaja
 • Ugrađena zamjena

Izlazak Cons

 • Ne 2FA
 • Nema ugrađenog istraživača blokova
 • Nema ugrađenih feedova vijesti

Posjetite Novčanik

Jaxx vs Exodus: Zaključak

Usporedbom dva vrhunska softvera, kripto novčanici nisu jednostavni. Postoji razlog zašto su i Jaxx Liberty i Exodus dosljedno svrstani među najbolje. Nakon što pročitate ovu usporedbu Jaxx-a i Exodusa-a, možete vidjeti da oba novčanika imaju vrlo slične skupove značajki: to su novčanici s više valuta, dostupni za većinu glavnih stolnih i mobilnih operativnih sustava, prilagođeni su početnicima i imaju ugrađene razmjene.

Nijedan ne podržava 2FA. Jaxx nudi ugrađeni istraživač blokova i čitač vijesti. Exodus podržava više kriptovaluta (iako ne puno) i ima prednost što podržava hardverske novčanike.

Ako ste početnik, samo se neobavezno upuštate u kripto, možda ćete cijeniti Jaxxov čitač vijesti i istraživač blokova. Ali ako ćete rukovati s puno kriptozapisa ili jednostavno želite dodatnu sigurnost koju pružaju hardverski novčanici, tada Exodus ima prednost.

Napokon, ako želite biti u toku s vijestima iz Exodus novčanika, uvijek možete otići na njihovu web stranicu ili društvene medije. Što mislite? Koji vam od ova dva novčanika više odgovara? Dajte svoja mišljenja u komentarima ispod.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map