Kaedah Baru dan Mudah Untuk Melakukan Perniagaan – Kajian Rangkaian DIBAYAR

Kontrak Pintar telah menjadi hype sepanjang ruang crypto selama beberapa tahun kebelakangan. Dari Ethereum hingga NEM, hampir setiap platform terdesentralisasi telah berusaha untuk menggabungkan kontrak pintar ke dalam protokolnya. Dan mengapa tidak? Ini telah menjadi alat penting dalam pengembangan ekosistem apa pun.

Mana-mana platform yang akan datang adalah gila untuk tidak menggunakannya. Bagaimana jika ada protokol baru yang berpotensi mengambil kontrak pintar ke tahap berikutnya? Bukan hanya itu, tetapi misi protokol baru ini adalah untuk memotong orang tengah yang sah dan menjadikan amalan menjalankan perniagaan menjadi lebih mudah, sehingga menjadikan kontrak pintar standard kelihatan lama dan ketinggalan zaman..

Kajian Rangkaian DIBAYAR

Artikel ini memberikan tinjauan Jaringan PAID yang terperinci dan komprehensif, protokol desentralisasi baru dan baru yang akan dilancarkan untuk melancarkannya Penawaran Dex Permulaan (IDO) pada 20 Januari 2021. Dalam artikel ini, kita akan membincangkan ciri-ciri uniknya, ke mana ia pergi, dan apakah ini boleh menjadi pelaburan yang baik.

Apa itu Rangkaian DIBAYAR?

Seperti yang telah disebutkan, PAID Network adalah protokol desentralisasi yang memperluas dunia desentralisasi dengan mempermudah aspek hukum dalam menjalankan perniagaan, menjadikannya mudah digunakan, sangat menjimatkan biaya, dan lebih peer to peer.

Protokol Jaringan PAID ada di ekosistem Polkadot.  Pertama berkonsepkan pada suku kedua tahun 2020, suku pertama tahun 2021 menyaksikan pelancaran banyak ciri yang akan kita perolehi sebentar lagi, termasuk escrow, pemarkahan reputasi, pertaruhan, perjanjian pintar, dll..

Mereka mengadakan penjualan token peribadi yang berjaya pada bulan Disember 2020 dan kini akan mengadakan IDO awam mereka pada bulan Januari di Polkastarter platform, protokol yang dibina di atas ekosistem Polkadot untuk lelongan kumpulan token rentas rantai.

PAID Network bekerjasama dan disokong oleh beberapa syarikat terkenal, iaitu Chainlink, Alphabit, Masters Ventures, Brilliance Ventures, untuk menamakan beberapa.

Rangkaian DIBAYAR untuk siapa?

Aplikasi terdesentralisasi PAID (dapp) sangat penting bagi mana-mana perniagaan dan / atau pengguna / pelanggan yang mempunyai sedikit pengalaman, mempunyai dana yang sangat terhad, atau ingin mengelakkan mencari perkhidmatan undang-undang. DAP PAID berusaha untuk menangani banyak masalah sistem perundangan melalui perjanjian pintarnya.

Kajian Rangkaian DIBAYAR

Apa yang Disertakan

PAID Network mempunyai beberapa alat dan teknologi. Ia mempunyai token utiliti tersendiri yang dipanggil DIBAYAR. Ia menggunakan rangkaian blockchain yang terdesentralisasi dan tidak dapat dikendalikan untuk transaksi yang telus dan adil untuk disahkan. Ini akan membolehkan dapp mereka serasi sepenuhnya dengan blockchain lain.

Mereka telah merancang produk mereka agar sah, aman, dan tersedia untuk sebanyak mungkin pengguna. Mereka telah memasukkan a sistem pemarkahan yang mempunyai reputasi baik pada perniagaan, jadi pengguna akan melaksanakan kontrak perniagaan dengan yang disarankan. Mereka juga termasuk perlindungan insurans dan perkhidmatan sewenang-wenangnya.

Aplikasi mereka akan tersedia di desktop dan juga mudah alih.

Gambaran keseluruhan ciri

Sesuai dengan mereka laman web, PAID menggariskan lima ciri berbeza yang memberi kuasa kepada ekosistem mereka:

1) Perjanjian pintar; templat baru yang diseragamkan dan mempunyai ciri pintar yang diisi secara automatik. Pengguna dapat mengisi terma dan syarat dan melaksanakan kontrak perniagaan sendiri, di mana sahaja di dunia. Perjanjian pintar berpotensi menjadi langkah ‘evolusi’ yang memberi pengguna fleksibiliti undang-undang untuk menetapkan terma dan syarat yang lebih kompleks pada kontrak daripada yang difikirkan sebelumnya.

2) Pemberian Insentif Pinjaman & Kumpulan kecairan melalui penyatuan Insurans dan escrow. Untuk memastikan dana dilindungi, pihak yang setuju dapat menggunakan perkhidmatan escrow, yang dapat dibiayai oleh kedua belah pihak. Semua pinjaman dan pinjaman escrow akan dilakukan melalui pasaran P2P yang terdesentralisasi dalam platform PAID.

Juga, platform ini mempunyai mekanisme kumpulan insurans untuk memastikan pembayaran benefisiari. Mana-mana ahli yang telah memasuki platform boleh mengambil bahagian dalam kumpulan insurans ini dengan melaburkan modal mereka ke dalam kumpulan dan menerima pembayaran premium sebagai balasan.

3) Timbang Tara. Bertanggungjawab untuk menjaga integriti ekosistem, penimbang tara adalah untuk menyelesaikan setiap perselisihan yang disebabkan oleh perselisihan perjanjian pintar dengan bayaran. Ini adalah mana-mana anggota komuniti yang DIBAYAR yang mempunyai kepentingan.

4) Rangkaian PAID mengekalkan skor reputasi, sama dengan skor kredit. Semakin tinggi skor reputasi anda, semakin baik reputasi pengguna / perniagaan anda, dan dengan demikian, semakin banyak rangkaian akan mengesyorkan anda kepada orang lain untuk berniaga.

5) Mana-mana pemegang atau pemegang Token boleh menjadi sebahagian daripada sistem pemerintahan. Anggota berpeluang mengemukakan cadangan.

Token yang DIBAYAR mereka berfungsi sebagai utiliti utama mereka dan memberikan pemegang dan hak istimewa kepada pemegang token berikut:

Token akses:

  • Pembelian yuran perjanjian dan perkhidmatan langganan.

Kewangan terdesentralisasi (Defi):

  • Pengguna mendapat ganjaran kerana bertaruh.
  • Terima ganjaran premium untuk insurans pinjaman
  • Escrow & DAICO

Reputasi & Tadbir urus:

  • Mengundi cadangan dan perubahan pada rangkaian
  • Markah reputasi pada blockchain

Timbang Tara:

  • Penyelesaian pertikaian

Edaran semasa token PAID adalah 19,884,000 dengan bekalan maksimum 594,717,456. Token itu deflasi, kerana penawaran akan berkurang dari masa ke masa kerana peratusan token yang digunakan untuk bayaran transaksi dibakar.

Pasukan

Pasukan ini terdiri daripada banyak individu yang pintar dan berpengalaman. Kyle Chasse adalah CEO semasa PAID Network. Seorang veteran pengembangan dan usahawan teknologi blockchain, dia telah mengasaskan banyak syarikat baru, termasuk World Super Lotto (WSL), loteri global pertama di dunia berdasarkan Bitcoin.

Anda juga mempunyai Lawrence Hutson, CTO semasa, yang juga mempunyai resume yang sangat baik. Dia menerajui reka bentuk dan pelancaran Travelocity.com, laman web pelancongan pertama di dunia, dan memiliki lebih dari 30 tahun pengalaman membina produk dan reka bentuk baru.

Anda juga mempunyai pelbagai jurutera blockchain dan pembangun perisian sebagai sebahagian daripada pasukan. Anda boleh yakin bahawa projek ini disokong oleh beberapa orang yang berkemahiran tinggi yang tahu apa yang mereka lakukan.

PAID Network juga mempunyai Dewan Penasihat yang agak besar. Beberapa Penasihat ini adalah Ryan Williams, pengasas firma undang-undang yang mempunyai reputasi antarabangsa, Ashbury Legal dengan sejarah menyokong klien cryptocurrency dan blockchain. Terdapat Joeri Van Geelen, pemimpin industri yang akan datang.

Dia adalah Rakan Pengurus APAC di Prysm Group, sebuah firma perunding ekonomi yang diketuai oleh Harvard Ph.D. ahli ekonomi. Ivan on Tech, Youtuber yang terkenal, juga merupakan sebahagian daripada lembaga penasihat. Dia mempunyai saluran sendiri dan mempunyai lebih dari 200,000 pelanggan. Anda juga mempunyai Didi Taihuttu, usahawan dan patriark ‘keluarga Bitcoin’ yang terkenal, yang keluarganya ‘masuk semua’ pada Bitcoin pada tahun 2017 ketika dia menjual perniagaan dan rumahnya.

Sejak itu dia dan keluarganya telah melakukan perjalanan ke seluruh dunia dan menyebarkan berita mengenai Bitcoin.

Maklumat Tambahan dan ulasan lain

Crypto ex-pat, seorang Youtuber, merilis video pada 17 Disember 2020, yang menerangkan apa itu PAID Network dan memberikan panduan visual melalui laman web rumah mereka. Sila lihat pautan di bawah:

Berikut adalah panduan video lain di bawah:

Di bawah ini adalah buku putih PAID Network yang menggariskan misi, strategi, tokenomik, dll.

https://docsend.com/view/jdbdpza9d9nehnf2

Di samping itu, di bawah ini adalah fail PDF yang menggariskan semua maklumat mengenai PAID Network, apa itu, siapa yang menyokongnya, dll.

https://docsend.com/view/6i8gkzq2zvkkqce8

Tinjauan, Kesimpulan Rangkaian BAYARAN

Kesimpulannya, setelah meninjau dan membaca melalui whitepaper, laman web, dan sumber berita mereka, PAID Network nampaknya mempunyai asas yang kuat dari mana ia dapat melancarkan dirinya sendiri dan melihatnya diterima pakai secara meluas, paling tidak, dalam ekosistem Polkadot.

Pengenalan perjanjian pintar pastinya kad utama mereka dalam permainan. Ini berpotensi mengubah cara perniagaan tradisional dijalankan dan disepakati tetapi juga dapat mengganggu cara semasa penggunaan kecerdasan dan kecerdasan pintar. Nampaknya penulis ini bahawa projek ini memang menarik dan bakal pelabur mesti terus memerhatikan.

Yang dikatakan, ada sedikit kebimbangan. Seperti semua projek dan syarikat baru, menjadi pelabur awal, walaupun projek itu dipikirkan dengan baik dan disokong oleh beberapa syarikat dan individu terkenal, mempunyai risiko tinggi. Pada video Youtube Crypto Expat, dia nampaknya tidak begitu bersemangat untuk projek itu. Tetapi dia memang memberi poin yang baik.

Kecuali protokol dapat diadopsi secara besar-besaran, tidak kira seberapa baik dipikirkan, menggembirakan projek ini, dan betapa berbakatnya pasukan.

Projek ini masih baru, dan ketika diluncurkan sepenuhnya, tidak diragukan lagi bahawa pasukan dan pelaburnya dapat mengalami beberapa pesanan. Ia memerlukan disiplin, kerja keras, penyelidikan lebih lanjut & pembangunan, dan kepercayaan yang kuat terhadap idea projek dan pasukannya. Namun, setelah semua yang digariskan dalam artikel ini, penulis ini yakin bahawa projek ini akan berjalan dengan baik.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me