Tinjauan Evercoin 2021 – Kelebihan & Kekurangan Dompet Cryptocurrency

Penggunaan cryptocurrency setiap hari menjadi lebih peribadi kerana penggunaan arus perdana meningkat secara mendadak. Oleh itu, keperluan untuk lebih banyak penglibatan peribadi dalam pengurusan aset digital semakin meningkat. Namun, hanya ada beberapa dompet atau pertukaran di luar sana yang memberi pengguna fleksibiliti untuk menangani portfolio aset digital mereka tanpa pertukaran besar antara keselamatan dan kecairan. Di sini, kami akan melakukan tinjauan Evercoin untuk mempamerkan beberapa ciri yang menjadikan platform ini menonjol, dan memberikan pandangan mengenai keselamatannya.

semakan evercoin

Sehingga kini, pengguna cryptocurrency diharuskan menggunakan dompet yang berlainan untuk aset yang berbeza, yang mungkin membebankan untuk menguruskannya. Selain itu, menukar satu aset dengan yang lain boleh menjadi tugas yang berat dalam banyak kes; katakanlah sebagai contoh, Bob dan Alice mempunyai urus niaga untuk melakukan antara mereka dan Bob meminta aset tertentu yang tidak dimiliki oleh Alice pada masa ini, dia harus menggunakan pertukaran untuk menukar aset apa pun yang dia miliki ke aset relatif Bob’s.

Masalah umum dengan contoh di atas adalah keperluan untuk menangani yuran pertukaran, yuran transaksi blockchain, masa pengesahan blockchain, kelewatan KYC (jika perlu, dengan anggapan Alice tidak mempunyai akaun dengan pertukaran faedah), kadar pertukaran, dan akhirnya masa yang diperlukan untuk keseluruhan proses. Ini boleh menjadikan penggunaan cryptocurrency agak tidak menarik. Walau bagaimanapun, seperti Evercoin, halangan dalam mengurus dan memindahkan aset digital di kalangan rakan sebaya sangat dikurangkan.

Apa itu Evercoin?

apa itu evercoin

Pernah terfikir bagaimana Coinbase menjadi aplikasi untuk penduduk AS ketika menggunakan cryptocurrency. Hakikatnya, ini memudahkan kebanyakan pengguna cryptocurrency untuk mengurus, memperdagangkan atau memindahkan aset digital mereka hanya dalam beberapa langkah mudah, namun, ia hanya menyokong beberapa aset dan menyimpan kunci peribadi untuk dana pengguna, sehingga mengambil alih kawalan dari pengguna. 

Selain Coinbase, terdapat sejumlah dompet cryptocurrency lain di luar sana, tetapi hanya sebilangan kecil dengan ciri yang terdapat di Platform Evercoin. Jadi apa itu Evercoin, seseorang mungkin bertanya, terutama ketika penyokong seperti Gumi Cryptos Capital, Roger Ver, Ross Mason, Marc Fleury, John Pigott, Eman Pulis, baru-baru ini mengumpulkan $ 1 juta untuk menyokong pengembangan platform? Dalam tinjauan Evercoin ini, kami berharap dapat meneroka apa yang menjadikan platform menarik bagi nama besar dalam industri cryptocurrency.

Evercoin adalah produk dari Silicon Valley, produk yang boleh dianggap sebagai hibrida dompet yang menawarkan perkhidmatan pertukaran cryptocurrency dan dompet bukan kustodial. Ia ditubuhkan pada tahun 2017 oleh Talip Ozturk bersama dengan 5 rakan sepasukan yang lain. Talip dikatakan telah memanfaatkan pengalamannya dalam penciptaan Hazelcast – pangkalan data sumber terbuka dalam memori yang terkenal di kalangan banyak institusi kewangan – untuk mengembangkan aplikasi Evercoin, setelah melihat betapa mengganggu potensi teknologi sumber terbuka ketika digabungkan dengan teknologi yang diedarkan.

Platform Evercoin nampaknya membolehkan pengguna mengawal aset digital mereka semasa dalam perjalanan. Pada masa ini, ia dapat diakses baik melalui aplikasi android atau iOS. Platform ini bertujuan untuk menyaingi pertukaran cryptocurrency teratas dan juga platform kustodian untuk memberikan pengalaman terbaik bagi pengguna cryptocurrency yang sedang dalam perjalanan.

Aplikasi Evercoin

Aplikasi Evercoin mempunyai reka bentuk hijau yang ramping yang menampilkan pasaran, dompet, pertukaran crypto-to-crypto masa nyata, dan log aktiviti yang membolehkan pengguna menavigasi sejarah penggunaan mereka dengan lancar. Aplikasi ini juga dilengkapi sistem sokongan dalam aplikasi yang memudahkan pengguna untuk berkomunikasi dengan sokongan teknikal di platform sekiranya mereka menghadapi kesulitan ketika menguruskan aset mereka.

Pasang Evercoin pada iOS

Pasang Evercoin pada iOS

Pada masa penulisan Evercoin ini, aplikasi ini menyokong sekitar 19 cryptocurrency, termasuk: 

 • Syiling USD (USDC)
 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Litecoin (LTC)
 • Riak (XRP)
 • EOS (EOS)
 • Tunai Bitcoin (BCH)
 • Bitcoin SV (BSV)
 • Sengkang (DASH)
 • Ethereum Classic (ETC)
 • Monero (XMR)
 • Zcash (ZEC)
 • Bitcoin Emas (BTG)
 • Dogecoin (DOGE)
 • Decred (DCR)
 • Qtum (QTUM)
 • BitTorrent (BTT)
 • Digibyte (DGB)
 • TRON (TRX)

Platform ini juga telah berjanji untuk menambahkan sokongan untuk lebih banyak token ERC-20.

Ulasan Evercoin: Kelebihannya

Perkara pertama yang menonjol adalah bahawa aplikasinya adalah dompet bukan kustodian yang membolehkan pengguna mengawal dana mereka semasa mereka mengawal kunci peribadi.

Platform ini menghilangkan rintangan pendaftaran yang sering mengehadkan kebanyakan pengguna yang tidak mahu berkongsi data peribadi mereka dengan pertukaran. Dengan kata lain, pengguna dapat menggunakan perkhidmatan platform dalam perjalanan, kerana ia dirancang untuk memberikan tahap anonim tertentu. Namun, terdapat had akaun yang hanya dapat dibuka apabila tahap KYC dibersihkan.

Tidak seperti kebanyakan pertukaran cryptocurrency atau perkhidmatan dompet yang meminta pendaftaran dan pengesahan identiti sebelum menggunakan perkhidmatan di platform, aplikasi Evercoin membolehkan pengguna dapat menggunakan perkhidmatan tersebut semasa memuat turun tanpa perlu melalui keperitan menunggu pendaftaran atau KYC mereka proses pengesahan untuk diselesaikan.

Ciri penting lain adalah had pesanan, pilihan yang membolehkan pengguna menetapkan harga aset yang harus diperdagangkan jika harga pasaran semasa tidak menguntungkan, seperti membeli rendah dan menjual tinggi, cara yang baik untuk membuat keuntungan dengan mudah berubah. Ciri ini adalah komoditi yang jarang berlaku di kebanyakan dompet mudah alih dan pastinya membezakan dompet hibrid ini.

Peniaga boleh memanfaatkan ciri amaran harga untuk membolehkan mereka mengawasi perubahan harga daripada menatap carta sepanjang hari. Sokongan langsung dalam Aplikasi yang membolehkan pengguna menyampaikan masalah mereka dalam masa nyata, dan tidak semestinya harus keluar dari aplikasi.

Ulasan Evercoin: Kekurangannya

Struktur yuran tidak dijelaskan dengan baik, kerana yuran pertukaran sering kali dimasukkan ke dalam kadar semasa menukar aset, dan salah faham oleh pemula ke dunia cryptocurrency boleh menjadi perubahan besar. Lagipun, siapa yang mahu membayar yuran yang lebih tinggi? Tiada sesiapa!

Penukaran kedua mungkin adalah kenyataan bahawa terdapat pintu masuk terhad untuk menukar antara fiat dan cryptocurrency. Untuk membeli cryptocurrency menggunakan fiat (USD) pada masa ini hanya dapat diakses oleh 10 negeri AS dengan menghubungkan deposit bank pengguna. Walaupun platform ini berjanji akan melancarkan lebih banyak bank di masa depan, namun, sementara ini dapat menghantar pengguna ke platform lain untuk membeli aset mereka dan kemudian kembali dan menyimpan di aplikasi Evercoin – sedikit kesulitan.

Adakah Evercoin selamat?

Sebagai sebahagian daripada cabaran utama dalam industri cryptocurrency – walaupun terdapat janji desentralisasi, dan kemungkinan tidak berkesudahan untuk bertransaksi dengan lancar pada kelajuan yang lebih tinggi dan bayaran yang lebih rendah daripada sistem kewangan yang ada; keselamatan dan kawalan aset digital pada pertukaran cryptocurrency terpusat selalu menjadi perhatian pengguna semasa dan penghalang besar kepada pengguna baru juga.

Sebelum banyak aplikasi dompet mudah alih, atau dompet keras, kebanyakan pemilik cryptocurrency harus mempercayai pertukaran kripto untuk menahan dana mereka dan ini menghadapi banyak masalah, kerana mendedahkan pengguna kepada risiko seperti kehilangan dana melalui penggodaman atau mungkin disebabkan kepada kecairan. Oleh itu, sebarang perkhidmatan perlindungan atau pertukaran cryptocurrency harus memenuhi standard tertentu untuk dianggap selamat untuk digunakan.

Jadi, adakah Evercoin selamat digunakan? Setelah melalui tinjauan Evercoin ini, kaedah terbaik untuk menentukannya dengan pasti adalah dengan mempertimbangkan apa yang dicadangkan oleh platform dan kemudian memadankannya dengan pengalaman pengguna masa nyata yang mungkin merupakan tolok ukur yang tepat untuk menggarisbawahi kekuatan atau kelemahan platform.

Versi aplikasi iOS telah mendapat banyak penghargaan dengan penilaian 4.7 daripada 5 daripada 2.6k penilaian di Apple App Store. Pada platform Android, penilaian rata-rata 4.0 daripada 5 daripada 132 ulasan, dengan hanya beberapa aduan mengenai bug yang dapat ditangani oleh Dukungan dengan mengemas kini aplikasinya, dan yang lain juga mengadu kehilangan dana kerana bayaran yang tinggi, mungkin kerana kurang jelas bagaimana struktur yuran berfungsi di platform.

Keputusan Keseluruhan

Antaramuka pengguna: Mesra dan senang digunakan.

Keselamatan dana: Pengguna memiliki dan mengawal kunci persendirian.

Kecairan: Pengisian pesanan seketika, kecuali fungsi pesanan Had, digunakan.

Sokongan: Sokongan hidup dan aktif.

Keperluan KYC: Ya, untuk urus niaga yang lebih tinggi.

Had Transaksi:

 • Untuk Tahap 1, Tukar $ 0 / setiap hari
 • Untuk tahap 2, Tukar $ 100,000 / setiap hari; Bank membeli $ 1,000 / mingguan; Pengeluaran bank $ 1,000 / sehari [Pengesahan ID diperlukan].

Bayaran Evercoin: Bayaran dimasukkan ke dalam kadar pertukaran, dan berkisar antara 0,5-0,8% dari transaksi.

Baca Lagi: Cara membeli crypto menggunakan USD

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me