Ulasan Breadwallet 2021: Dompet Crypto Mudah Alih Paling Selamat?

Mencari dompet yang selamat untuk menyimpan cryptocurrency anda boleh menjadi satu tugas. Bagaimana anda menentukan dompet yang akan selamat dan terjamin untuk dana anda? Soalan-soalan ini dan lebih banyak lagi meneliti pengguna dompet cryptocurrency. Walau bagaimanapun, tinjauan Breadwallet ini akan memudahkan tugas anda dan membantu anda membuat pilihan mengenai dompet apa yang akan digunakan dalam memegang cryptocurrency anda. 

Apa itu Breadwallet?

Asas Breadwallet berdiri pada tema kebebasan kewangan. Dompet ini juga mempunyai duit syiling asli, Bread (BRD) untuk menyokong titik kebebasannya. Ibu pejabat Breadwallet terletak di Zurich, Switzerland. Dompet ini juga dibina untuk menjamin privasi penggunanya. Pada dasarnya, Breadwallet adalah dompet Bitcoin yang membolehkan anda menukar bitcoin anda ke ETH, BCH dan token ERC20 tertentu.

semakan breadwallet

Diasaskan oleh Aaron Voisine dan Adam Traidman pada tahun 2015, aplikasi dompet bitcoin kini beroperasi di lebih daripada 160 negara dan mempunyai sebahagian besar pelanggannya di Amerika Utara. Oleh kerana iOS mempunyai status keselamatan tambahan, Breadwallet pada mulanya dibuat untuk pengguna iOS. Sekarang, dompet mempunyai versi android. Dana anda dijamin dari pihak ketiga kerana anda mempunyai kawalan penuh terhadap transaksi bitcoin mereka.

Salah satu sebab para pengasas memilih platform iOS adalah untuk melindungi penggunanya daripada pencurian kerana tidak ada pelayan untuk menggodam. Ulasan dompet Roti ini akan mendedahkan ciri keselamatan unik dompet yang memberi kawalan kepada penggunanya terhadap dana mereka. Dompet ini juga menggunakan Pengesahan Pembayaran Ringkas (SPV) yang membolehkan anda menyambung terus ke rangkaian bitcoin. Juga, SPV membolehkan anda menyambung ke rangkaian bitcoin dengan telefon bimbit menggunakan prestasi pantas. 

Duit Syiling Disokong di Breadwallet

Breadwallet pada dasarnya adalah dompet Bitcoin. Walau bagaimanapun, Bread menyokong Ethereum, Bitcoin Cash, True USD (ERC-20 stable coin), dan semua ERC-20 coin.

syiling wallwallet

Bayaran Breadwallet 

Bayaran transaksi dompet tidak tetap dan kadangkala, ia dikira berdasarkan aktiviti urus niaga yang berlaku di dompet. Semasa menghantar duit syiling di Breadwallet, anda diminta membayar yuran rangkaian. Biasanya, pengguna yang akaunnya menghantar dan menerima sejumlah besar BTC akan dikenakan bayaran yang lebih rendah. Sebaliknya, membeli duit syiling melalui Breadwallet dikenakan bayaran 5% apabila menggunakan kad kredit.

Anda juga dikenakan caj bank untuk membeli syiling di Roti menggunakan salah satu mata wang fiat berikut USD, EUR, Krone Denmark, CAD, dan GBP. Roti adalah dompet panas dan anda tidak perlu membayar sebarang kos untuk menggunakan dompet tersebut. Percuma untuk memuat turun dan anda boleh membeli bitcoin, Ethereum, dan DAI di dompet. 

Adakah Breadwallet Mudah Digunakan?

 Antara muka pengguna yang menarik dan mudah difahami di dalam dompet membolehkan pengguna menavigasi dompet dengan mudah. Namun, tidak semua dompet dapat membuat dompet yang senang dilayari. Breadwallet, sebaliknya, mudah digunakan. Dompet mudah disediakan terutamanya untuk pemula kerana kebanyakan ciri uniknya terdapat di laman utama. Antara muka pengguna tidak mempunyai carta kompleks yang sukar difahami oleh pemula. Harga Bitcoin boleh diakses di bursa dan pengguna dapat memeriksa baki dan ciri lain di laman utama. Dompet dibuat begitu sederhana sehingga dana dapat dipindahkan menggunakan kod QR. 

Langkah-langkah berikut menerangkan bagaimana anda boleh mula menggunakan Breadwallet

 • Muat turun aplikasi dari Apple Store ke iPhone anda.
 • Sediakan kunci sandaran dan kod PIN anda, tuliskan ini. 
 • Dompet anda ditetapkan. Anda kini boleh menghasilkan kod QR dan alamat.
 • Anda kini boleh menghantar dan menerima Bitcoin, Breadwallet anda telah ditetapkan 

antara muka pengguna breadwallet

Ulasan Breadwallet: Privasi 

Breadwallet mempunyai cara untuk menjaga keselamatan data penggunanya. Roti berusaha untuk memaksimumkan kepuasan pengguna dan inilah sebabnya dompet tersebut melindungi maklumat peribadi pelanggannya. Dari tinjauan dompet Roti ini, anda mungkin telah menyedari sekarang bahawa dompet tidak berkongsi maklumat pengguna ke pelayannya atau bahkan pelayan pihak ketiga. Pengguna dihubungkan terus ke rangkaian bitcoin dari aplikasi. Pengguna mengawal sepenuhnya dana mereka. Tidak seperti dompet lain, anda tidak perlu memberikan dokumen seperti pengenalan diri. Ini memudahkan anda membuka dompet dengan Roti dengan cepat terutama ketika anda mempunyai dana kecemasan untuk ditahan. 

Adakah Breadwallet Selamat?

Ulasan Breadwallet kami tidak akan lengkap kecuali kami menilai keselamatan dompet. Lagipun, itulah inti dompet yang baik, betul?

Oleh kerana Bread adalah dompet bukan kustodian, anda adalah satu-satunya yang mempunyai akses ke kunci peribadi anda. Walaupun dompet tidak menggunakan pengesahan 2 faktor, ia akan melindungi akaun anda dengan pin. Dompet boleh dipulihkan dengan frasa benih sekiranya pengguna lupa pinnya.

Tidak ada versi desktop atau mudah alih Breadwallet. ia adalah dompet mudah alih dan oleh itu pengguna telah menambahkan perlindungan daripada perisian hasad dan pencurian. Dompet dilindungi oleh piawaian berikut

 • Dompet dilindungi dengan enkripsi perkakasan AES dan tandatangan kod. 
 • Lapisan keselamatan tambahan adalah ID sentuh dan integrasi dompet enam digit yang disatukan sebagai keselamatan. 
 • Penggunaan verifikasi pembayaran yang dipermudahkan (SPV) untuk memastikan bahawa transaksi berlaku tanpa campur tangan pihak ketiga. 
 • Semua ciri keselamatan ini menjadikan Breadwallet selamat dan mudah digunakan.

Kelebihan Breadwallet

 • Pengguna mempunyai kawalan terhadap dana mereka kerana sifat dompet yang terdesentralisasi.
 • Pemulihan data mudah dan sederhana melalui fungsi pemulihan frasa utamanya.
 • Urus niaga dilakukan secara telus antara pengguna dan dompet Bitcoin tanpa memerlukan pihak ketiga.
 • Ciri Pengesahan Pembayaran Mudah menjadikannya unik.
 • Oleh kerana operasinya terdesentralisasi, terdapat kelewatan transaksi yang terhad kerana Breadwallet membolehkan pengguna bertransaksi dengan kelajuan lebih cepat.
 • Dompet berfungsi sebagai penyimpanan selamat dengan keselamatan digital, kod pin, pengesahan, dan kunci peribadi.  
 • Antara muka pengguna yang dipermudahkan yang memberi pengguna akses ke semua fungsinya di halaman utama

Kekurangan Breadwallet

 • Dompet tidak mempunyai ciri multi-sig. Ciri ini memastikan bahawa pengguna mengawal semua transaksi yang berlaku di dompet.
 • Bayaran dompetnya boleh tinggi terutama ketika bayaran transaksi

Alternatif Breadwallet

Pengguna boleh menemui Breadwallet untuk dimuat turun di Google Play dan Apple Store. Laman web mereka juga memuatkan lebih banyak maklumat mengenai cara memulakannya. Namun, jika anda mencari alternatif untuk Breadwallet, anda mungkin harus beralih kepada saingannya.

Beberapa alternatif Breadwallet termasuk;

 • Bitpay
 • Pangkalan Wang Syiling
 • Setem bit

Dompet ini bukan hanya alternatif tetapi pesaing Breadwallet yang kuat kerana pendapatan mereka yang dihasilkan setiap tahun dapat membuktikan daya saing mereka. 

Ulasan Breadwallet: Kesimpulan

Ulasan Breadwallet ini mendedahkan beberapa butiran dompet yang rumit. Pengguna iOS akan menganggap dompet ini sesuai. kerana sekarang tersedia untuk pengguna Android, ini juga merupakan pilihan yang bagus untuk platform. Roti terus mengukuhkan dompetnya melalui perkongsian. Sebagai contoh, ia mendapat sokongan Kumpulan Perkhidmatan Kewangan Jepun SBI Holdings. 

Sekiranya anda mencari dompet cryptocurrency yang bersumber terbuka, mesra pengguna, selamat, maka dompet ini mungkin sahaja. Namun, untuk peniaga berpengalaman, Breadwallet mungkin tidak cukup canggih. Sama, anda mungkin ingin mempertimbangkan penyimpanan sejuk kerana menyimpan sejumlah besar kripto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me