Ulasan CoinExchange 2021: Bayaran Dagangan, Keselamatan, Kebaikan & Kekurangan

Memilih dari pelbagai pertukaran cryptocurrency boleh menjadi sukar, terutama ketika anda baru memulakan perdagangan. Kadang-kadang peniaga pro ingin mencuba platform lain mungkin kerana projek yang mereka kagumi disenaraikan di bursa. Anda harus tahu bahawa banyak pertukaran memenuhi pelbagai jenis peniaga di ruang crypto. Ini Pertukaran Syiling mengkaji semula akan menjawab semua soalan anda.

Oleh kerana anda membaca artikel ini, saya hanya boleh menganggap anda mempertimbangkan untuk menggunakan CoinExchange. Keperluan perdagangan kebanyakan peniaga berkisar pada faktor-faktor tertentu. Faktor-faktor ini merangkumi sama ada pertukaran boleh dipercayai atau tidak, kos deposit dan pengeluaran, dan jumlah syiling yang tersenarai di bursa.

Apa itu CoinExchange

Kajian CoinExchange

CoinExchange adalah platform perdagangan dalam talian yang menawarkan terutamanya perkhidmatan perdagangan crypto hingga crypto. Pertukaran lebih menumpukan pada kesederhanaan dan sokongan pelanggan. Anda akan mengetahui lebih lanjut mengenai status keselamatan mereka dalam ulasan CoinExchange ini. Walau bagaimanapun, pertukaran menawarkan pelbagai jenis cryptocurrency, kebanyakannya duit syiling yang lebih kecil yang tidak disenaraikan oleh bursa lain. Mata wang dikunci menggunakan polisi penyimpanan sejuk untuk keselamatan yang lebih baik. Mereka juga menggunakan pengesahan 2-FA untuk setiap transaksi yang dilakukan di platform perdagangan.

Pertukaran ini dikhabarkan sebagai platform perdagangan mata wang digital Australia atau Romania. Dilancarkan pada bulan Mac 2016, pasukan pengurusan di belakang pertukaran tidak diketahui sehingga kini kerana mereka tidak didaftarkan atau dilesenkan di mana sahaja. Oleh itu, sukar untuk menentukan di mana ia berada.

Tidak seperti pertukaran lain, platform perdagangan hanya untuk cryptocurrency. Ini bermaksud bahawa pengguna tidak mempunyai pilihan untuk menyimpan atau menarik diri dalam fiat seperti Poloniex dan pertukaran lain yang lebih menonjol. Anda mesti menukar fiat anda ke BTC atau altcoin lain untuk bertransaksi di bursa. Kami akan melihat perincian lain yang rumit dalam ini Kajian CoinExchange

Duit syiling yang disenaraikan di CoinExchange

Selain bitcoin, Pertukaran Syiling juga menawarkan sokongan kepada banyak syiling alternatif seperti Dash, Litecoin, Ripple e.t.c. The keperluan agar duit syiling disenaraikan di bursa adalah mudah. Duit syiling itu pasti menyumbang kepada sains, kemanusiaan, dan persekitaran, duit syiling mesti inovatif dan juga mempunyai permintaan yang tinggi. Sekiranya duit syiling anda memenuhi kriteria yang dinyatakan di atas, maka syiling anda boleh disenaraikan di bursa.

Cara Menggunakan CoinExchange

Untuk memulakan perdagangan di CoinExchange, anda harus memastikan wang anda ditukar menjadi cryptocurrency. Selepas penukaran, anda kini boleh menghantar duit syiling ke dalam Dompet CoinExchange alamat. Seterusnya, anda perlu pergi ke halaman baki akaun anda untuk memastikan ia telah menerima maksimum 20 pengesahan, yang bergantung pada cryptocurrency. Sebilangan duit syiling, seperti PAC Global, memerlukan kira-kira 500 pengesahan.

Langkah seterusnya adalah mencari duit syiling yang ingin anda beli. Anda boleh melakukan ini dengan memasukkan carian umum melalui medan carian. Setelah anda dapat mencari duit syiling, anda ingin membeli, klik pada pasangan yang dipilih, yang akan mengarahkan anda ke buku pesanan pasangan cryptocurrency. Sekiranya anda memilih harga dari bahagian “pesanan jual”, pesanan beli akan selesai dengan cepat kerana sistem dapat mencari pesanan jual yang sesuai. Urus niaga anda akan dikemas kini dengan segera di pita pertukaran bursa.

Juga, pembelian anda akan dipaparkan di halaman baki akaun anda. Walau bagaimanapun, jika anda ingin membuat pesanan beli secara manual, anda boleh memasukkan harga anda ke bidang yang diperlukan. Langkah seterusnya adalah menunggu sehingga anda mendapat pesanan yang sesuai atau seseorang memutuskan untuk menjual dengan harga yang anda masukkan.

Deposit dan pengeluaran

Seperti yang kita semua ketahui, CoinExchange tidak menerima fiat untuk deposit dan pengeluaran; ia mesti dalam cryptocurrency. Untuk memulakan transaksi deposit ke dalam dompet anda, anda pergi ke halaman baki. Halaman boleh didapati di bawah tab “akaun saya”, dan kemudian anda memilih duit syiling yang ingin anda masukkan ke dalam dompet anda. Ini tidak akan menghasilkan alamat dompet peribadi secara automatik. Anda perlu mengklik butang “buat Alamat Baru”, yang hanya terikat dengan akaun pertukaran anda. Sebilangan syiling memerlukan sedikit masa untuk muncul kerana serangan 51%. Mungkin memerlukan pengesahan sebanyak 500 sebelum duit syiling muncul di papan pemuka deposit anda.

Pengeluaran dari CoinExchange serupa dengan prosedur deposit di atas; satu-satunya perbezaan ialah anda menarik dan bukannya membuat deposit. Sebaik sahaja anda mengklik butang tarik balik, mesej akan dihantar ke e-mel anda untuk mengesahkan bahawa permintaan tersebut telah dimulakan oleh anda. E-mel hanya memerlukan masa sekitar 5 minit untuk habis masa jika tidak ada yang mengklik pautan yang diposkan. Setelah anda mengesahkan pengeluaran, anda tidak dapat membatalkan permintaan itu lagi.

Bayaran CoinExchange

yuran pertukaran mata wang

CoinExchange mengenakan kadar rata 0.15% untuk kedua-dua pembelian dan penjualan cryptocurrency apa pun di platform mereka. Berbanding dengan pertukaran lain, harganya cukup rendah. Bagi bayaran deposit, CoinExchange tidak mengenakan sebarang bayaran bayaran pada duit syiling yang disimpan di bursa. Namun, ada biaya untuk setiap permintaan penarikan di bursa. Sebenarnya, yang Bayaran pengeluaran CoinExchange untuk BTC ialah 0.00150000 dan 0.01000000 untuk LTC.

Ulasan CoinExchange: Privasi dan Keselamatan

Seperti yang kita semua ketahui, keselamatan sangat penting dalam hal cryptocurrency. Sebenarnya, perkara pertama yang bakal dicari oleh pengguna berpotensi adalah “Adakah CoinExchange selamat?”Sejauh ini, CoinExchange melindungi penggunanya dengan pengesahan 2-Factor dan menyimpan semua cryptocurrency dalam simpanan sejuk. Oleh itu, pengguna hanya boleh log masuk dan menarik diri setelah memasukkan kod satu kali ke dalam bidang keselamatan 2 faktor di bursa.

Berkenaan dengan privasi, pertukaran tidak meminta cara pengenalpastian untuk pemilik akaun. Jadi, tidak ada batasan untuk jumlah pengguna yang dapat menyimpan atau menarik diri dari bursa.

Kelebihan CoinExchange

 • Bayaran rendah: Platform perdagangan menawarkan sedikit bayaran berbanding pertukaran lain, yang merupakan nilai tambah besar bagi mereka yang bimbang tentang kos setiap kali mereka berdagang. Mereka mengenakan 0.15% untuk pembelian dan penjualan cryptocurrency. Walaupun ini bukan yang paling murah, ia masih jauh lebih murah daripada pertukaran lain di luar sana.
 • Pelbagai altcoin: Kelebihan CoinExchange yang paling ketara adalah hakikat bahawa mereka menyenaraikan ratusan cryptocurrency untuk diperdagangkan kerana mereka percaya pada pasaran bebas. Duit syiling yang disenaraikan kebanyakannya adalah syiling kecil, yang memudahkan peniaga membeli syiling yang murah. Mereka menyokong token dari mata wang yang berasal dari Bitcoin / garpu teras Bitcoin dan aset ERC20 / Ethereum. Mereka juga menyokong aset QRC20 / QTUM dan aset rantai Komodo / Komodo mengikut maklumat yang terdapat di laman web mereka.
 • Antara muka perdagangan yang mesra pengguna: Walaupun anda baru menggunakan kripto, semasa anda masuk ke laman web CoinExchange, anda akan mendapati platformnya mudah digunakan. Pertukaran ini sesuai untuk pemula dan pengguna bukan teknikal. Selain itu, Laman web ini mempunyai antara muka yang ringkas dan sedikit warna, sehingga mudah dilihat.
 • Keupayaan membuat peta: CoinExchange membolehkan peniaga berbual antara satu sama lain dengan selamat. Ini akan membolehkan pedagang membaca apa yang pengguna pengguna crypto lain katakan mengenai projek tertentu, yang juga akan membantu dalam membuat keputusan. Walaupun terdapat lebih banyak troll di forum sembang terbuka daripada pengguna sebenar, anda masih boleh membuat tekaan yang dihitung pada projek dengan membaca perbualan..
 • Perdagangan tanpa nama: Walaupun pertukaran cryptocurrency lain mempunyai dasar KYC yang dilaksanakan dalam pertukaran mereka, CoinExchange tidak mempunyai. Pengguna tidak diminta untuk menyerahkan pasport atau kaedah pengenalan lain. Jadi, anda boleh membeli dan menjual syiling tanpa nama. Bagi mereka yang mementingkan privasi mereka, CoinExchange harus menjadi salah satu pilihan anda.
 • Tanpa bayaran deposit: Beberapa pertukaran memerlukan bayaran deposit pengguna, bukan CoinExchange. Bayaran pengeluaran lebih biasa di kebanyakan pertukaran kripto. Tetapi ada juga yang menawarkan bayaran deposit. Bayaran tersebut kebanyakannya adalah kadar bayaran tetap, tanpa mengira jumlah yang dimasukkan ke bursa.

Kekurangan CoinExchange

 • Tiada maklumat mengenai syarikat: Keprihatinan utama yang dimiliki oleh kebanyakan peniaga dengan CoinExchange ialah tidak ada maklumat mengenai siapa yang membuat pertukaran. Ini menjadi kebimbangan besar kerana jika ada yang berlaku, seperti pertukaran ditutup, tidak mungkin ada pasukan keselamatan yang mengesannya atau bahkan mendapatkan kembali wang peniaga.
 • Sokongan Pelanggan: Kelemahan lain dalam berdagang di CoinExchange ialah tidak ada sokongan langsung atau nombor telefon. Satu-satunya cara untuk menghubungi mereka adalah dengan menaikkan tiket. Juga, banyak pengguna mengadu bahawa mereka telah membuka tiket, dan mereka masih tidak mendapat balasan dari pusat sokongan mereka. Selain itu, bahagian bantuan mempunyai maklumat yang terhad.
 • Tiada Deposit Mata Wang Fiat: Fakta bahawa pertukaran tidak mempunyai sistem pembayaran sehari-hari yang terintegrasi ke dalam laman web mereka adalah bendera merah kepada sebilangan peniaga. Peniaga ingin menggunakan kad debit atau akaun bank mereka untuk memindahkan dana dan berdagang seperti setiap pertukaran kripto yang didaftarkan. Walau bagaimanapun, CoinExchange tidak menawarkan peluang seperti itu untuk memanfaatkan fiat.
 • Volum Dagangan Rendah: Bursa mempunyai jumlah dagangan yang rendah. Jumlah dagangan mereka yang paling popular adalah sekitar $ 1 juta dalam tempoh perdagangan 24 jam. Sebilangan syiling mempunyai jumlah dagangan sekitar $ 10 dalam sehari. Ini menjadikannya sukar untuk membeli dan menjual mata wang di CoinExchange.
 • Kesukaran teknikal: Pada tahun 2018, bursa harus menggunakan domain yang berbeda (coinexchange2.com) ketika pelayan mereka turun kerana domain yang mereka gunakan menyenaraikannya. Mereka disenarai hitam akibat terlalu banyak pengalaman dan aduan pelanggan yang tidak baik yang ditujukan kepada host domain.
 • Ulasan Buruk: Sekiranya anda menjalankan carian Google biasa di CoinExchange, anda akan melihat bahawa terdapat banyak pengalaman pelanggan yang buruk. Sebilangan besar aduan berkaitan dengan waktu henti, penundaan penarikan, dan perkhidmatan pelanggan yang buruk.

Kajian CoinExchange: Kesimpulan

Walaupun CoinExchange adalah platform yang bagus untuk mencari cryptocurrency baru, pertukaran mempunyai rekod prestasi yang cukup buruk. Begitu juga, kekurangan peraturan adalah bendera merah. Walau bagaimanapun, jika anda lebih suka menggunakan pertukaran dengan pembangun atau pengurusan yang tidak diketahui, maka CoinExchange adalah untuk anda. Sebaliknya, CoinExchange menawarkan platform perdagangan untuk pedagang yang bersedia berdagang cryptocurrency baru dan murah. Ini Kajian CoinExchange telah melihat kelebihan dan kekurangan pertukaran tersebut. Namun satu lagi berita menarik adalah bahawa laman web telah mengumumkan bahawa mereka akan ditutup tidak lama lagi. Peniaga telah dinasihatkan untuk menarik balik duit syiling mereka.

Baca Juga:

 • Kajian Coinswitch
 • Kajian LATOKEN

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me