Ulasan Earncrypto 2021: Cara yang Sah untuk Mendapatkan Crypto?

Earncrypto.com telah lama wujud. Platform asal nampaknya bermula pada akhir 2016, dan platform media sosial mereka berasal dari tahun 2017. Earncrypto.com adalah laman web di mana anda boleh memperoleh cryptocurrency dengan menyelesaikan pelbagai tugas, sama seperti laman web ganjaran lain seperti Swagbucks. Dalam tinjauan Earncrypto ini, kita akan melihat platform dan menganalisis apakah itu sah atau tidak, melihat bagaimana ia berfungsi dan menentukan apakah itu penipuan atau tidak.

Sesiapa sahaja boleh membuat akaun di Earncrypto, dan nampaknya banyak orang telah dibayar. Walau bagaimanapun, orang juga mempunyai banyak masalah dengan pembayaran yang tidak dijawab dan salah dari syarikat itu, dan banyak ulasan Earncrypto menganggap laman web itu penipuan.

Dalam tinjauan Earncrypto ini, kami akan berusaha mengumpulkan pelbagai pendapat dari seluruh internet untuk melihat apakah platform itu penipuan atau tidak. Tidak banyak sumber rasmi dari mana untuk mendapatkan maklumat, jadi banyak yang anda baca mengenai Earncrypto akan datang dari pendapat umum.

Laman web itu sendiri masih dalam pembinaan, dan halaman Mengenai Kami tidak memaparkan maklumat yang relevan. Kekurangan maklumat inilah yang paling banyak diambil kira oleh orang ketika membuka akaun di Earncrypto.

Bagaimanapun, laman web itu, walaupun senang dilayari dan difahami, kelihatan agak kosong dan ketinggalan zaman, yang tidak menggambarkan gambaran yang baik untuk syarikat di belakangnya. Selain dari laman utama mereka, terdapat akaun Twitter dari tahun 2017 yang membuat catatan secara berkala, tetapi tidak ada akaun Facebook atau Instagram rasmi.

Subreddit mereka berasal dari tahun 2013, tetapi tidak begitu aktif dan tidak mempunyai lebih daripada 200 ahli. Walaupun begitu, terdapat banyak catatan dengan pautan rujukan dan ulasan yang memberikan beberapa maklumat menarik untuk calon pengguna platform.

Apa Itu Earncrypto.com?

Platform ini mengundang orang untuk menyelesaikan tugas kecil untuk mendapatkan cryptocurrency. Tugas-tugas ini mungkin termasuk menonton video, menjawab tinjauan, mengklik iklan, dan memuat turun aplikasi. Syarikat itu juga mengiklankan pekerjaan kemasukan data kecil dan tawaran crypto yang dapat diselesaikan oleh pengguna untuk mendapatkan lebih banyak ganjaran.

Anda boleh menebus cryptocurrency di dompet atau pertukaran peribadi anda. Menurut laman web rasmi, platform ini menawarkan jumlah pendapatan tanpa had dalam lebih dari seratus mata wang. Skema inilah yang menjadikannya menarik bagi pengguna, dan salah satu daripada label mereka menggambarkan operasi mereka jauh lebih baik daripada perlombongan.

Dari semua tugas yang ada, memuat turun aplikasi dapat menghasilkan ganjaran individu tertinggi. Namun, anda juga harus menyelesaikan pelbagai tugas dalam aplikasi yang anda muat turun, untuk menghasilkan aktiviti. Ini menjadikan masa yang anda habiskan untuk ganjaran ini jauh lebih tinggi daripada menonton kandungan video, yang memberikan mata lebih sedikit.

Laman web ini bukan sahaja menjanjikan ganjaran dalam mata wang kripto, tetapi juga menawarkan untuk mengajar orang yang membuka dan menyelenggara dompet. Walau bagaimanapun, tidak ada panduan yang dapat anda ikuti semasa menggunakan platform itu sendiri. Satu-satunya maklumat yang anda terima semasa membuat akaun adalah bahawa setiap mata yang diperoleh dalam laman web diterjemahkan menjadi 0,0000009 Bitcoin.


Anda boleh menetapkan mata wang pilihan anda di profil anda, dengan Bitcoin menjadi mata wang lalai untuk pengguna baru. Selain itu, anda boleh mendapat ganjaran dalam mata wang kripto lain seperti DogeCoin, Dash, Ethereum, IOTA, LiteCoin, Monero, Ripple, dan ZCash. Sebenarnya, banyak laporan pengguna terkini di platform ini berasal dari subreddit DogeCoin.

Pertimbangan lain untuk pengguna: menarik balik mata wang anda kepada cryptocurrency memang memerlukan bayaran, biasanya beberapa mata. Bayaran minimum lebih rendah apabila anda menghubungkan akaun PayPal anda, tetapi tidak banyak.

Ulasan Earncrypto: Legit atau Penipuan?

Soalan pertama yang anda akan dapati dalam setiap ulasan Earncrypto baru-baru ini. Apabila anda melihatnya buat pertama kalinya, platform Earncrypto tidak segera menaikkan bendera merah. Laman web mempunyai pelepasan DDoS yang harus anda lalui, tetapi ini dengan sendirinya bukanlah perkara yang buruk. Banyak laman web lain dengan tujuan serupa juga melakukannya.

Laman web tidak mempunyai salinan yang salah atau halaman yang tidak berfungsi, yang akan menjadi petunjuk penipuan yang lebih baik. Ia tidak dibina dengan baik, selain dari antara muka penggunanya yang mudah. Satu-satunya perkara yang hilang dari profil anda adalah saluran sokongan, yang sememangnya menimbulkan kebimbangan di kalangan pengguna. Namun, ada sokongan melalui e-mel, di bahagian bawah laman utama. Menghapus akaun anda juga sangat mudah, dan ada pautan langsung dalam tetapan profil anda.

Ciri-ciri ini menambah kesimpulan yang dicapai oleh pendapat pelanggan terbaru yang mengambil kira dalam tinjauan Earncrypto ini: platform kerja laman web adalah sah, tetapi mereka mungkin tidak dapat menangani pangkalan pengguna mereka dengan baik. Ini tidak bermaksud bahawa pengguna harus dipersalahkan, melainkan bahawa laman web mungkin mempunyai beberapa masalah dalaman yang menyebabkan orang tidak mendapat ganjaran cryptocurrency mereka.

Adakah terdapat ulasan baik tentang Earncrypto?

Sekiranya anda mencari di Internet, anda masih akan melihat banyak catatan yang mengiklankan Earncrypto.com, tetapi kebanyakannya adalah orang yang menawarkan pautan rujukan. Sebilangan besar orang nampaknya memperoleh sebahagian besar mata mereka dengan berkongsi pautan mereka atau menonton video. Ini mungkin menimbulkan masalah bagi beberapa negara, kerana video tidak tersedia untuk ditonton di seluruh dunia.

Earncrypto juga hanya membenarkan satu akaun per peranti, IP, atau isi rumah. Pengiklan mereka juga menerapkan beberapa peraturan untuk menghindari pengiriman iklan yang sama dua kali kepada pengguna yang sama. Apabila anda menambahkan masalah tinjauan ini, nampaknya memulakan akaun adalah pelaburan yang buruk.

Sekiranya anda mempunyai banyak masa lapang, anda mungkin mempunyai pengalaman yang lebih baik, tetapi terdapat banyak sekatan jalan bagi seseorang yang ingin memperoleh cryptocurrency. Earncrypto tidak mempunyai aplikasi mudah alih untuk Android atau iOS, yang saat ini juga bermaksud hanya menggunakan komputer riba atau desktop anda sebagai alat penghasilan. Oleh kerana kebanyakan platform PTC terbaru (bahkan Swagbucks) telah beralih ke aplikasi mudah alih, ini menjadikan Earncrypto jauh ketinggalan dari segi pembangunan.

Bolehkah anda memperoleh Bitcoin dari Survei di Earncrypto?

Jawapan ringkas, ya. Anda boleh memohon untuk menjawab tinjauan yang membayar dalam mata, dan secara teori anda boleh menukar mata tersebut dengan Bitcoin. Nampaknya tidak ada masalah dengan bahagian ini. Masalahnya mungkin timbul sama ada anda bernasib baik kerana tidak mengalami masalah ketika menggunakan platform. Sebilangan besar pengguna mengesyorkan menjauhkan diri daripada memuat turun aplikasi kerana kebanyakan mereka mempunyai perisian hasad di dalamnya.

Terdapat juga banyak peretasan Earncrypto yang diiklankan oleh orang-orang beberapa tahun yang lalu, walaupun sukar untuk mendapatkan maklumat mengenai mereka. Belum ada kemas kini rasmi dari Earncrypto mengenai perkara ini juga.

Juga, jika anda memikirkan cara mendapatkan cryptocurrency, tinjauan mungkin bukan pilihan terbaik anda. Sebilangan besar pengguna mengetahui bahawa menyelesaikan tinjauan ini sangat memakan masa. Laporan terbaru menunjukkan antara 5 hingga 30 minit untuk setiap tinjauan. Ini juga menimbulkan kebimbangan untuk tidak diterima untuk tinjauan. Tempat lain seperti Swagbucks, sekali lagi, juga mengalami masalah ini.

Seperti yang anda lihat pada gambar di bawah, anda mesti melengkapkan soal selidik pra-tinjauan. Perkara ini biasa berlaku di tempat-tempat yang memberi anda peluang untuk menjawab tinjauan. Anda memasukkan maklumat peribadi anda, dan sistem memilih tinjauan yang mungkin berkaitan dengan anda secara peribadi.

Cara menjawab soal selidik pra tinjauan

Anda harus memberikan maklumat seperti status perkahwinan, data keluarga, etnik, dan alamat. Laman web meminta anda menjawab soalan dengan jujur, dengan memperhatikan bahawa rakan kaji selidik mungkin mengajukan soalan yang sama sebelum memberi akses kepada tinjauan. Sekiranya jawapan anda tidak sesuai, mereka dapat membatalkan anda dari tinjauan.

Namun, dalam tinjauan Earncrypto ini, tidak adil jika kita tidak mendedahkan bahawa pengguna memalsukan maklumat ini secara berterusan. Sebenarnya, anda mungkin menemui panduan dalam talian yang memberitahu anda cara menjawabnya. Dengan membuat persona dalam talian dengan ciri-ciri tertentu, banyak orang percaya bahawa anda dapat mempermainkan sistem ini untuk lebih banyak tinjauan. Sudah tentu, bukti kaedah ini berkesan.

Orang dari negara lain mungkin juga sukar menjawab tinjauan, walaupun Earncrypto.com menerima semua negara. Terdapat versi soal selidik bahasa Sepanyol, jadi bahasa lain mungkin tersedia.

Walau bagaimanapun, sebahagian besar tinjauan, seperti yang dilaporkan oleh pengguna, banyak melayani orang Amerika. Ini mungkin menimbulkan halangan budaya bagi beberapa orang, yang mungkin menyebabkan tinjauan lebih ditolak.

Cara lain untuk menjana wang di Earncrypto.com

Ulasan Earncrypto ini tidak akan lengkap jika kami tidak meneroka semua cara yang boleh anda perolehi di platform, jadi mari kita lihat semua pilihan yang ditawarkan oleh Earncrypto untuk mendapatkan mata. Anda boleh mengaksesnya di menu utama anda.

1. Dapatkan Tawaran

Pilihan pertama yang akan anda hadapi ialah bahagian Dapatkan Tawaran. Anda perlu melengkapkan soal selidik tinjauan untuk mendapatkan akses. Selepas itu, anda akan menerima kod melalui e-mel yang perlu anda masukkan untuk mula menjana pendapatan. Anda juga harus mematikan AdBlock anda, seperti yang anda lakukan di laman web ganjaran lain.

Bahagian Earn Offers berfungsi sebagai kawasan utama untuk mendapatkan mata tanpa menapis tugas. Terdapat sembilan tugas ‘dinding tawaran’ yang dapat Anda akses, dengan tiga teratas yang ditandai dengan emas, perak, dan gangsa sebagai dinding tawaran teratas. Ini adalah Wannads (tempat pertama), OfferToro (kedua), dan AdWall (ketiga).

Kami membuat akaun ujian dan menjawab soal selidik dalam bahasa Inggeris dan Sepanyol. Dengan menggunakan jawapan yang sama di kedua-dua soal selidik, kami membuat profil untuk mencari tinjauan. Hanya ada satu hasil, seperti yang anda lihat pada gambar di bawah. Memenuhi syarat untuk tinjauan itu dan menjawabnya sepenuhnya, akan memperoleh 18 mata.

tinjauan earncrypto

2. Pekerjaan Lengkap

Selain dari bahagian Dapatkan Tawaran, anda juga boleh melamar pekerjaan yang lengkap. Pengguna dari platform membuat pekerjaan ini, jadi tidak banyak yang tersedia. Anda boleh membuat pekerjaan sendiri untuk mendapatkan kripto melalui pautan rujukan, tetapi anda harus bernasib baik kerana dapat mencari pekerjaan yang disiarkan. Oleh kerana permintaannya sangat rendah, pengguna mengambilnya dengan cepat.

pekerjaan earncrypto

3. Kemasukan Data

Anda harus melengkapkan tutorial ringkas untuk masuk ke bahagian Entri Data. Earncrypto menggunakan antara muka pengguna yang dipanggil Type is Money. Sebilangan besar pekerjaan di platform ini, menurut laman web rasmi, tersedia antara 10 malam dan 7 pagi EST.

Melengkapkan tutorial membawa anda ke skrin utama, di mana anda akan memasukkan beberapa bahagian kecil teks. Biasanya nama, alamat, dan maklumat peribadi yang lain. Anda memperoleh PP untuk setiap input yang betul yang anda buat, tetapi PP tidak sama dengan poin Earncrypto. PP hanya berfungsi di bahagian Entri Data, dan 200 PP sama dengan 1 titik Earncrypto, atau 0,0000010 BTC.

kemasukan data earncrypto

Earncrypto membayar pengguna sekali sehari untuk semua aktiviti yang mereka selesaikan sehari sebelumnya. Mereka membayarnya pada pukul 3 petang EST untuk aktiviti yang dilakukan antara “12:00 EST dan 12:00 EST,” seperti yang anda lihat di laman web rasmi mereka. Pengguna boleh memperoleh Bitcoin tanpa mencapai 200 PP. Laman web akan membayar mereka selagi mereka memperoleh lebih dari 10 PP dalam satu hari.

Platform ini mungkin kelihatan membingungkan bagi sesetengah pengguna: ia kelihatan sama sederhana seperti laman web yang lain. Bahkan ada beberapa kesalahan ejaan pada salinannya, tetapi sistem penghasilan PP itu berfungsi, dan anda dapat melihat baki setiap kali anda mengklik Selesai di kanan atas. Ini mengakhiri sesi dan anda boleh melakukannya bila-bila masa anda mahu.

4. Tugas Crowdflower

Pilihan ini adalah untuk tugas umum yang tidak ada hubungannya dengan kemasukan data. Mereka dapat pekerjaan mereka dari tiga sumber: SuperRewards, Wannads, dan Personal. Anda harus membuat akaun SuperRewards untuk mengakses tugas mereka, dan anda harus melengkapkan soal selidik untuk melihat yang ada di Wannads.

Secara peribadi menawarkan pilihan yang sama seperti ketika pertama kali anda masuk ke Earncrypto: anda boleh menggunakannya untuk menjawab tinjauan, membuka akaun untuk mata, dan memuat turun aplikasi. Ganjaran mereka kelihatan tinggi jika dibandingkan dengan SuperRewads dan Wannads, dan terdapat banyak tugas yang tersedia.

dapatkan tugas semakan crypto

Kesimpulan Kajian Earncrypto

Terdapat keperluan untuk lebih banyak maklumat mengenai platform ini. Sebahagian besar dari apa yang dilihat pengguna pada masa ini berasal dari jalan awam seperti Reddit. Platform Earncrypto hanya mempunyai sisi penggunanya ketika membantah tuntutan. Saluran sokongan rasmi telah ditandakan sebagai tidak boleh dipercayai, tetapi beberapa pengguna lain tidak melaporkan masalah sama sekali dengan platform ini.

Oleh kerana ini adalah kenyataan semasa dengan Earncrypto, pengguna harus berhati-hati dengan janji-janji yang dibuat oleh platform. Perkataan “percuma” boleh diterjemahkan menjadi jam kerja. Cukup mudah untuk didiskualifikasi dari tinjauan, walaupun pengguna membuat persona dalam talian yang memberi mereka lebih banyak pilihan tinjauan.

Earncrypto membuat banyak perbandingan dengan Coinbase, tempat lain bagi orang yang ingin memperoleh “cryptocurrency percuma.” Pengguna, bagaimanapun, mungkin lebih baik melihat Coinbase dan kaedah peringkat permulaan lain untuk mendapatkan cryptocurrency untuk mengelakkan masalah.

Coinbase juga mempunyai rekod prestasi yang lebih baik ketika benar-benar mengajar crypto kepada penggunanya. Seperti yang kami nyatakan sebelumnya, Earncrypto juga mengiklankan pendidikan dalam cryptocurrency untuk penggunanya, tetapi tidak ada sumber yang tersedia (mulai 2019).

Pendapat awam kini mendorong sebahagian besar dari apa yang baru kita bincangkan dalam tinjauan Earncrypto ini, tetapi kebanyakannya adalah dari tahun 2018, dan yang lain meluas hingga tahun 2015. Kecuali ulasan yang lebih baik muncul, kita tidak dapat melukis gambaran yang sangat baik tentang nilainya sebagai platform.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector