Ulasan LATOKEN: Pertukaran Cryptocurrency Terbaik pada tahun 2021?

Terdapat lebih dari 2,800 aset cryptocurrency yang mempunyai pasaran kumulatif lebih dari 20,960 pasangan yang boleh diperdagangkan di lebih daripada 250 pertukaran cryptocurrency. Mungkin, jika anda baru dalam industri cryptocurrency dan mungkin bertanya soalan biasa: mengapa terdapat begitu banyak pertukaran? Dalam topik hari ini, kita akan menulis secara mendalam Ulasan LATOKEN untuk kemudahan anda. 

Jawapan mudah adalah ‘dua sebab: Kecairan dan Bidang Kuasa’. Ulasan LATOKEN ini akan meneroka cara menggunakan pertukaran LATOKEN, aset asalnya – token LA, dan yuran LATOKEN. Kajian lebih lanjut mengenai kemungkinan tuduhan penipuan LATOKEN akan membantu pengguna baru dan lama menilai nasib mereka.

tinjauan laten

Apa itu LATOKEN?

Jadi apa itu LATOKEN atau mengapa menggunakan pertukaran LATOKEN? LATOKEN adalah platform token aset cair (LAT) yang dibangunkan untuk membolehkan pengguna cryptocurrency mempelbagaikan portfolio mereka dengan membenarkan mereka mengakses aset dunia nyata dan maya yang di token dan boleh diperdagangkan di bursa.

Platform yang berpusat di Estonia diasaskan pada tahun 2017 oleh CEO Valentin Preobrazhensky bersama dengan 3 ahli pasukan lain yang bereputasi sehingga mereka bertambah menjadi lebih dari 35 ahli. Sejak awal, misi LAT menyimpang sedikit dari raison d’etre pertukaran cryptocurrency tradisional, sekurang-kurangnya itulah yang dicadangkan oleh pernyataan misi awal mereka. Ia semestinya berfungsi sebagai platform perdagangan kripto multi-aset, namun, seiring dengan perkembangan mereka, pertukaran menjadi lebih daripada platform pertukaran cryptocurrency – kebanyakannya berurusan dengan perdagangan aset maya.

Pertukaran itu menarik tokoh-tokoh penting pada peringkat awal pembangunan, dengan kerusi dewan penasihatnya dipenuhi oleh orang-orang seperti Kenneth Goodwin yang merupakan bekas Penasihat Pematuhan Kanan kepada Ketua Pegawai Pematuhan Bank Rizab Persekutuan A.S..

Semasa perkembangan awal, platform LAT yang bercita-cita tinggi berusaha untuk mengukuhkan saham syarikat blue-chip seperti Apple, Amazon, dan Tesla, serta komoditi seperti minyak, emas, dan perak. Objektifnya adalah untuk mengakses aset bernilai triliun dolar yang merangkumi 5 kelas aset sebenar – ekuiti, harta tanah, pinjaman, komoditi dan karya seni.

Namun, mereka mengalami beberapa kesukaran, dan mungkin disebabkan oleh peraturan, kekangan pembiayaan, dan kemungkinan trend pasaran cryptocurrency yang menurun visi mereka mungkin terhenti.

Walaupun platform pertukaran LAT mungkin belum mencapai objektif utamanya, ia telah mencapai beberapa perkara sejak awal:

Pertukaran LATOKEN

Walaupun pertukaran LAT mungkin telah kehilangan beberapa nafsu awalnya, ia masih berada di antara 20 bursa teratas dengan jumlah perdagangan 24 jam yang disesuaikan. Ia mencatatkan jumlah dagangan harian bernilai $ 1 bilion USD dari 380 pasaran perdagangan.

Walaupun, jumlah perdagangan sahaja bukanlah kaedah yang baik untuk mengukur prestasi pertukaran cryptocurrency kerana baru-baru ini terdapat peningkatan tuduhan perdagangan mencuci dan jumlah palsu di bursa cryptocurrency. Seseorang boleh melangkah lebih jauh untuk menilai kebolehgunaan pertukaran, kualiti projek yang disenaraikan, dan ciri keselamatan serta dasar KYC / AML bursa.

IEO Launchpad DEX

Pertukaran ini juga dilengkapi Launchpad untuk permulaan untuk melakukan penawaran pertukaran awal mereka. Data mendedahkan bahawa sejumlah 400,000 pengguna telah memasuki platform IEO dan telah melabur dalam lebih dari 130 startup, menjadikannya salah satu Launchpads yang berjaya di luar sana. Ia juga baru-baru ini melancarkan fasa beta umum pertukarannya yang terdesentralisasi, walaupun sepertinya belum beroperasi kerana belum ada sejarah perdagangan; lebih-lebih lagi, pengguna terhad pada deposit dan pengeluaran.

Pengalaman pengguna

Antaramuka pengguna adalah platform pelbagai bahasa dan boleh diakses dalam bahasa Inggeris, Cina, Korea, Vietnam dan Indonesia. Pilihan bahasa boleh diubah dari menu lungsur turun yang terletak di kanan atas halaman.

Pertukaran LATOKEN tidak rumit kerana mempunyai halaman arahan mudah dari mana pengguna dapat mengakses platform perdagangan, Launchpad IEO, wallet, airdrop LA, dan LADEX. Ini juga dilengkapi halaman sokongan yang mengandungi topik bantuan yang disusun sebagai Soalan Lazim yang dapat membimbing pengguna tentang cara menyelesaikan masalah umum yang dialami ketika menggunakan pertukaran.

Untuk masalah yang lebih rumit yang tidak diliputi oleh Soalan Lazim, pengguna boleh menghubungi sokongan umum dengan membuat tiket luar talian atau menghubungi pasukan sokongan sama ada melalui e-mel rasmi atau melalui utusan Telegram.

Berdagang di Bursa LATOKEN

pertukaran laten

Setelah akaun dibuat, butang deposit dan pengeluaran dapat diakses dari sebelah kanan atas halaman. Pasangan perdagangan merangkumi BTC, ETH, LA, USDT, TRX, dan TURBO. Deposit dan pengeluaran Fiat, serta perdagangan, saat ini tidak diaktifkan di platform.

Penyetempatan aset biasanya bergantung pada rangkaian blockchain, namun, semasa penarikan, transaksi akan melalui beberapa pemeriksaan keselamatan untuk memastikan pengguna mematuhi kebijakan penarikan platform.

Had pengeluaran awal 24 jam sebanyak 1,000 USD dalam crypto diletakkan di akaun Tier 0. Untuk akaun Tahap 1 dan 2. Pengguna diminta untuk melengkapkan langkah pengesahan tahu pelanggan anda (KYC) yang berbeza sebelum mereka dibenarkan menarik sebanyak 10,000 dan 100,000 USD masing-masing. Lebih-lebih lagi, untuk pengguna dengan akaun Tahap 2, mereka seharusnya diizinkan melakukan transaksi pengeluaran dan deposit fiat dan diberi akses ke penjualan token di bursa.

Untuk akaun Tahap 3 (kini dilumpuhkan), pengguna mempunyai hak istimewa untuk mengeluarkan wang tunai sehingga 500,000 USD dalam sehari. VIP ini juga diberi akses ke ciri platform penuh tanpa batasan.

Ciri-ciri keselamatan

Pelbagai ulasan LATOKEN melaporkan bahawa platform menggunakan algoritma Advanced Encryption Standard (AES-256) untuk mengamankan dompetnya. Lebih-lebih lagi, pangkalan data yang menyimpan kata laluan akaun dikatakan akan dienkripsi dengan Salted SHA-256.

Untuk keselamatan dana, platform menyimpan kunci peribadi pertukaran – menjadi pertukaran terpusat, dan menyimpan semua dana pengguna sama ada dalam dompet sejuk panas atau multi-sig yang dapat diakses oleh pasukan. Dana yang tersimpan di bursa meletakkan aset pengguna dalam bentuk silang mata pelaku jahat seperti penggodam, kerana pertukaran cryptocurrency seringkali menjadi sasaran mereka. Mungkin apabila LADEX beroperasi sepenuhnya, pengguna akan dapat mengawal penggunaan aset mereka dengan bebas tanpa rasa takut ia akan dikompromikan di bursa.

Pengguna dapat melindungi akaun mereka lebih jauh dan mencegah akses pihak ketiga dengan menetapkan pengesahan e-mel dan telefon, serta pengesah aplikasi google.

Dasar LATOKEN KYC / AML

Seperti kebanyakan platform pertukaran, pertukaran LATOKEN mematuhi KYC dan AML. Lebih-lebih lagi, sebagai syarikat yang berpusat di Estonia, mereka dikatakan mematuhi dasar KYC dan AML bidang kuasa.

Yuran LATOKEN

Semasa berniaga, yuran LATOKEN ditetapkan pada 0.05% untuk semua pasangan ke token LA sementara bayaran 0.1% ditetapkan untuk pembuat atau pengambil untuk semua pasangan perdagangan yang lain. Tidak ada bayaran deposit tetapi untuk pengeluaran, platform menetapkan bayaran dinamik berdasarkan rangkaian blockchain.

Cryptocurrency LATOKEN

Pertukaran LATOKEN mempunyai utiliti tersendiri, token LA, yang dirancang untuk memudahkan transaksi baik sebagai mata wang sebut harga dan digunakan untuk menyelesaikan yuran transaksi di platform. Pertukaran LATOKEN melakukan penawaran syiling awal pada tahun 2017 di mana ia mengumpulkan sekitar 20 juta USD dengan menjual lebih dari 57 juta token LA.

Pada masa ini terdapat kira-kira 380 juta token LA yang beredar dari jumlah penawaran sebanyak 400 juta dan bekalan maksimum 1 bilion token. Menurut Etherscan.io, token LA kini diedarkan ke lebih dari 4,300 alamat dengan LATOKEN memegang sekitar 84% daripada jumlah pengedaran. LATOKEN airdrops LA token melalui tugas rujukan komuniti.

Pada hari-hari awal, token LA telah disenaraikan di bursa lain untuk merangkumi KuCoin, OkEx, Coinexchange, HitBTC, EtherDelta, BigOne; namun, penyedia data cryptocurrency CoinMarketCap kini hanya melaporkan 2 pertukaran lain selain pertukaran asli di mana token LA disenaraikan: HitBTC dan CoinExchange.

Tuduhan Penipuan LATOKEN

Bukan perkara yang aneh dalam industri ini apabila orang memanggil projek sebagai penipuan, terutamanya apabila projek itu tidak dijangka. Walau bagaimanapun, kesahihan tuntutan tersebut, serta jumlah orang yang disakiti oleh projek, memerlukan kerjasama yang wajar dari pihak pemilik aset. Bahagian tinjauan LATOKEN ini meneliti pelbagai maklum balas daripada komuniti cryptocurrency dan mengambil kira pengalaman pengguna masa nyata untuk menentukan sama ada LATOKEN selamat untuk diperdagangkan.

Semasa mencari kemungkinan tuduhan penipuan LATOKEN, aduan yang paling lazim datang dari pengguna yang mengalami masalah dengan sokongan pelanggan ketika transaksi salah, terutama kerana kesalahan deposit. Lebih-lebih lagi, pengguna lain mengadu bahawa LATOKEN menyenaraikan projek penipuan, yang mungkin mempersoalkan usaha wajar pertukaran. Walaupun, setelah disenaraikan, beberapa projek kurang berfungsi dan tidak mendapat daya tarikan perdagangan setelah beberapa ketika; selain itu, terdapat banyak faktor lain yang perlu dipertimbangkan sebagai harga aset pada penurunan pertukaran.

Ulasan LATOKEN: Kelebihannya

 • Bursa mempunyai kecairan yang baik dan berada di 100 bursa teratas mengikut jumlah dagangan harian.
 • Antara muka pengguna disederhanakan dengan baik untuk pemula untuk mencari jalan keluar dengan cepat.
 • Tahap kejayaan dan pendedahan IEO dapat menarik prospek.

Ulasan LATOKEN: Kekurangannya

 • Aset yang dipersoalkan yang disenaraikan di bursa menurunkan reputasi pertukaran LATOKEN.
 • Terlalu banyak bekalan token LA yang beredar dipegang oleh bursa.
 • Sokongan yang lemah menjadikannya sukar untuk mempercayai penyelesaian akan segera dilakukan sekiranya pengguna menghadapi masalah.
 • Tuduhan penipuan LATOKEN yang menunjukkan perdagangan mencuci boleh menghalang pengguna baru sekiranya jumlahnya mengelirukan.
 • Terlalu banyak ulasan LATOKEN yang buruk adalah faktor penghalang yang besar.
 • Tidak ada gateway fiat yang kini disatukan dengan pertukaran.

Baca Lagi:

 • Kajian Pertukaran Huobi
 • Kajian Coinone

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me