Ulasan Penyemak Imbas Berani 2021: Masa Depan Pelayaran Web Selamat & Swasta?

Kebanyakan kekacauan privasi tidak melihat iklan selama bertahun-tahun. Apa yang merisaukan penyemak imbas Brave? Adakah penyemak imbas Brave benar-benar merupakan langkah maju untuk hak privasi pengguna atau hanya cara yang bijak untuk memilih orang menjadi hamba untuk mesin pemasaran korporat? Ini adalah sesuatu yang harus kita terokai dan itulah sebabnya kami menulis ulasan Brave Browser mendalam ini.

Internet adalah bahagian penting dalam kehidupan seharian dengan pelbagai cara. Penyemak imbas yang berani menawarkan pengguna cara melayari internet tanpa iklan, dengan hanya menghadkan pendedahan data anda kepada pengiklan. Algoritma atau algo tidak dapat mengenal pasti anda kerana data penjejakan tidak dikirimkan kepada mereka, jadi iklan itu tidak layak diberikan. Inilah yang menjimatkan bateri anda dan memuatkan halaman dengan lebih pantas. Oleh itu, apa yang menjadikan pendekatan ini berbeza daripada menambahkan tambahan dengan penyemak imbas biasa anda? Teruskan membaca ulasan Brave Browser ini untuk mengetahui lebih lanjut.

semakan penyemak imbas yang berani

Adakah penyemak imbas Brave percuma?

Ya, penyemak imbas Brave adalah percuma, dan juga berpotensi melabuhkan poket anda. Penyemak imbas yang berani menggunakan token Ethereum ERC-20 yang disebut Basic Attention Token atau BAT untuk membayar pengguna untuk melayari iklan mereka. Ini adalah program pilihan untuk membayar BAT untuk melihat iklan Brave Browser yang disetujui. Data yang dikumpulkan oleh penyemak imbas dilakukan secara tempatan, mereka kemudian menayangkan iklan yang disasarkan khusus kepada anda. Penyediaannya tidak mengganggu dan mereka telah melakukan tugas yang hebat untuk meyakinkan orang bahawa mereka selamat.

Penyemak imbas berani menggunakan pengguna akhir untuk memberikan perkhidmatan, perhatian mereka. Sekiranya anda tidak mahu berpartisipasi, anda tidak perlu dan penyemak imbas mereka boleh digunakan walaupun anda tidak mahu melihat iklan yang disetujui dengan berani.

Adakah Berani Penyemak Imbas yang Selamat?

Tidak, tetapi tidak ada yang selamat dari sudut keselamatan; selalu menjadi perlumbaan senjata antara pereka kunci dan pemutus kunci. Ini dikatakan, jika anda menginginkan penyemak imbas tanpa gosip yang tidak memberikan banyak maklumat mengenai anda, Brave adalah pilihan yang baik, jika anda memerlukan sesuatu plug and play.

Kuki mengesan semua yang anda lakukan dalam talian, bagaimana internet direka untuk berfungsi. Malangnya, belanjawan pemasaran tahu bagaimana memanfaatkannya. Facebook, Google, Microsoft, Amazon, dan mana-mana laman web boleh membentuk gambaran yang sangat baik tentang siapa anda. Sekiranya mereka mempunyai rangkaian yang cukup besar untuk mengesan anda di internet.

Walaupun Brave tidak akan langsung melancarkan keselamatan operasi anda (atau opsec), penyedia dompet pihak ketiga mereka Menegakkan gembira untuk. Dengan analisis rantai, mendaftar untuk mendapatkan pembayaran dan mengeluarkan dana akan mendedahkan semuanya. Rantai blok telus dan tidak berubah. Proses KYC akan menghubungkan dana BAT anda ke mana-mana Ethereum Wallet, Exchange atau perniagaan tempat anda memindahkannya.

Peguam Brave yang sangat tidak keruan, melanggar privasi, benar-benar tidak mempunyai pilihan selain untuk melindungi kepentingan penyemak imbas Brave. Namun, kami tidak melihat masalah dengan ini kerana ini adalah perkhidmatan pilihan percuma yang tidak membeza-bezakan penggunaan. Mereka mengupah sesiapa sahaja dan pembayaran sama rata, semata-mata berdasarkan tayangan iklan dan mereka juga membuat koridor pembayaran untuk pengguna kandungan untuk memberi penghargaan kepada pencipta kandungan.

ciri penyemak imbas yang berani

Adakah Brave Browser menggunakan Google?

Penyemak imbas yang berani nampaknya menggunakan Google dengan 3 cara. Yang pertama ialah Chromium, yang merupakan jaring ujian sumber terbuka milik Google untuk Google Chrome. Brave berdasarkan Chromium yang membentuk kod asas penyemak imbas.


Mereka hanya membuang perisian intip google, menambahkan HTTPS di mana sahaja, menyekat beberapa ciri penjejakan, menambahkan Tor tanpa arahan, dompet BAT, dan latar belakang rawak untuk setiap tab baru yang tidak digunakan.

Yang kedua adalah enjin carian lalai. Anda boleh menetapkan Google sebagai enjin carian lalai. Ini tidak disarankan. Yang ketiga, penyemak imbas yang berani hanya dapat menggunakan pelanjutan Chrome, ini memungkinkan untuk melakukan penghijrahan yang lebih mudah kerana Google mengawal bahagian pasaran pengguna internet dan semestinya ada kemungkinan sebahagian besar pemaju membuat aplikasi penyemak imbas.

Penyemak imbas yang berani juga dapat menggunakan perkhidmatan Google secara tidak langsung jika pengguna perlu mengakses Gmail mereka, menonton YouTube atau Perkhidmatan Google yang lain.

Semua iklan, termasuk iklan Google, tidak akan ditampilkan, kerana data pelacakan dinonaktifkan oleh Brave Shields. Brave Shield bukan sahaja menyekat iklan tetapi mempunyai kawalan kuki, peningkatan HTTPS, blok skrip, pencegahan cap jari dan perkhidmatan ini dapat disesuaikan setiap laman web atau secara global untuk setiap laman web. Sesetengah ciri-ciri tidak tersedia untuk semua platform jadi selalu buat kajian anda sendiri.

Muat turun penyemak imbas web yang berani

Jadi sekarang, setelah diperkenalkan sedikit, anda berfikir bahawa anda mungkin ingin mencuba Brave? Pergi ke Berani.com dan pilih Muat turun. Ini mengingatkan saya akan lawak Internet Explorer dan Bing yang lama. Satu-satunya masa anda akan menggunakan IE dan Bing adalah jika anda perlu mencari penyemak imbas lain setelah anda memasang windows. Bercakap mengenai IE mereka juga menggunakan Chromium untuk kod asas mereka.

Semua orang harus mencuba penyemak imbas Brave. Penggunaan memori atau RAM sangat mengagumkan dan melakukan pekerjaan yang luar biasa kerana tidak menekankan komputer lama. Namun, kami tidak akan menjalankannya pada sistem Pentium 3, jangan ketawa terlalu keras, ini adalah keprihatinan yang sah bagi badan amal yang memberi latihan komputer kepada kanak-kanak dan orang dewasa.

Banyak orang di seluruh dunia tidak dapat membeli komputer yang lebih baik dan penyemak imbas Brave bukan untuk mereka. Yang tidak dilabeli tidak dilunaskan dengan alasan. Mereka tidak mempunyai dokumen dan tidak akan dibenarkan ke KYC. Oleh itu, mereka tidak akan pernah mendapat ganjaran kewangan daripada menggunakan penyemak imbas yang dapat membantu mereka meningkatkan komputer mereka yang sudah tua.

Cara menggunakan penyemak imbas Brave

Penyemak imbas Brave intuitif dan mudah digunakan. Sekiranya anda boleh menggunakan Internet Explorer, anda boleh menggunakan Brave. Mereka mempunyai konfigurasi antarmuka yang mudah diatur yang menanyakan beberapa soalan mengenai bagaimana anda ingin melihat-lihat. Setelah selesai, internet berada di hujung jari anda dengan cara separa peribadi hingga peribadi bergantung pada pilihan anda.

Setelah penyemak imbas dihidupkan dan dihidupkan, anda akan melihat beberapa perkara berbeza. Apabila anda membuka tab baru, anda akan disajikan dengan foto yang luar biasa tentang sesuatu yang menarik sekurang-kurangnya kami berpendapat demikian. Mereka menunjukkan beberapa statistik di kiri atas, yang merangkumi; Iklan dan Penjejak Disekat.

Statistik tersebut adalah sebab utama untuk menggunakan Brave. Mereka tidak membenarkan perincian tertentu mengenai anda di laman web yang anda lawati, ini termasuk sejarah dan lokasi internet anda. Ini membatasi pengiklan daripada mengenal pasti minat dan ketidaksukaan minat anda yang bermaksud bahawa mereka tidak dapat memasarkan kepada anda.

Peningkatan HTTPS juga melindungi data anda lebih jauh dengan mengenkripsi sesi anda. Menyukarkan lalu lintas anda dianalisis. Metrik terakhir adalah masa anda dijimatkan, ini secara langsung adalah hasil dari tidak memuat iklan dan memberi respons kepada pelacak. Bayangkan cuba keluar dari pejabat tetapi hari jadi anda dan semua orang ingin mengucapkan selamat maju jaya. Ini melayari dengan iklan.

Sekarang bayangkan pada hari anda akhirnya mengundurkan diri dari pekerjaan yang anda benci, anda hanya masuk, berikan pengunduran kepada bos anda dan keluar. Cepat, mudah dan benar-benar memuaskan. Seperti itulah melayari tanpa iklan. Penyemakan imbas tanpa iklan secara dramatik memanjangkan jangka hayat bateri anda kerana penyemak imbas anda tidak lagi melakukan tugas tersebut.

Ada juga jam yang tidak dalam 24 jam jadi tidak berguna pada pendapat kami. Mereka telah berusaha menetapkan masalah ini selama hampir 2 tahun dan hanya berputus asa. Perkara terakhir yang disebut adalah dompet yang kami nyatakan di atas. Sementara mereka juga telah mengeluarkan dompet Binance di Setiap malam versi ini tidak tersedia dalam siaran stabil sehingga kami tidak akan memberikan komen lagi.

Berani memberi iklan

Walaupun kami benar-benar menentang penggunaan dompet Uphold. Cara mereka memilih untuk mengewangkan projek ini sangat dihormati. Penyemak imbas yang berani menjual pemasaran yang disasarkan kepada pengiklan. Pengguna yang memilih untuk melihat iklan dibayar untuk masa mereka dalam Basic Attention Token atau BAT. Ini adalah win-win bagi semua pihak yang terlibat.

Ciri lain dari perkhidmatan ini adalah memberi tip kepada pencipta kandungan untuk kandungan mereka. Ini membolehkan semua penerbit dan pencipta juga mendapat keuntungan dari perhatian anda, walaupun anda mengeluarkan insentif wang mereka untuk membuat kandungan.

Genius pemasaran di sebalik Brave dan BAT sangat mengagumkan. Ia seperti virus, jika anda memberi tahu pencipta yang belum mendaftar, mereka diberi insentif dari segi kewangan untuk mendaftar, dan menyerahkan data KYC untuk mengeluarkan dana kerana wang percuma ada dan kebanyakan orang menilai wang melalui privasi.

Adakah penyemak imbas Brave lebih baik daripada Chrome?

Ya. Penyemak imbas berani lebih baik daripada Google Chrome standard. Google Chrome direka sebagai alat pemasaran langsung, yang menguasai 64.45% bahagian pasaran. Chrome mempunyai pemalam yang boleh dilumpuhkan. Chrome mengumpulkan data mengenai pengguna, memproses data ini dengan menggunakan algo dan menyampaikan kandungan secara langsung di sudut pandang anda semasa anda melayari internet. Mengumpulkan berbilion-bilion USD dalam proses, pepatah lama “jika percuma, anda adalah produk” terlintas di fikiran.

Apabila digunakan dengan cara ini, Chrome lambat memuat halaman. Ia menjadi pemproses dan babi memori, yang menghabiskan bateri atau mendorong Unit Bekalan Daya atau PSU anda lebih keras daripada yang diperlukan. Mengorbankan masa dan elektrik.

Penyemak imbas berani vs Safari

Safari direka oleh Apple Inc. Satu-satunya penggunaan untuk Safari ialah memuat turun penyemak imbas lain. Safari yang dianugerahkan jauh lebih baik daripada IE, dengan jumlah pangsa pasar 17.5%. Safari menunjukkan prestasi yang cukup baik untuk mereka di tempat ke-2.

Selain itu, Apple akan berusaha melindungi hak digital anda dan pergi ke mahkamah untuk tidak menyerahkan data anda kepada agensi kerajaan jika dan di mana enkripsi digunakan tetapi jika dipaksa dengan perintah mahkamah, mereka akan mematuhi.

Berani vs Firefox

Ketua Pegawai Eksekutif Brave semasa Brendan Eich juga merupakan pencipta Javascript dan bekas CEO Mozilla Corporation. The Mozilla Corporation mencipta dan menguruskan Firefox. Mozilla menghasilkan wangnya dari… Anda meneka, iklan. Baiklah. Mesin pencari membayar royalti Mozilla untuk menggunakan penyemak imbas untuk mendapatkan akses ke data pengguna. Firefox adalah Percuma dan bersumber terbuka dengan komuniti pembangunan yang berpusat di seluruh dunia. Ia masih dimiliki oleh Mozilla, yang merupakan syarikat untung.

Penyemak imbas Tor didasarkan pada Firefox kerana suatu sebab, plugin tambahan yang sangat disesuaikan tidak terbina dalam tetapi tersedia untuk dipasang dan digunakan. Dalam pertarungan yang adil dengan plugin, Brave mempunyai masa yang sukar untuk melawan Firefox. Kami tidak menyangka penyemak imbas Brave menggunakan Tor sepenuhnya dan tidak mempunyai penambahan yang diperlukan dalam penyemak imbas Tor untuk mengubah identiti semasa anda menyemak imbas sementara anda masih boleh mencapainya dengan menutup semua sesi, tetingkap, dan tab Tor dan membuka sesi Tor baru, tetingkap, atau tab.

Firefox mengawal 4.58% bahagian pasaran penyemak imbas dengan sekitar seperempat bilion pengguna bulanan aktif, berturut-turut mereka 20 kali lebih besar daripada Brave Browser, yang mempunyai 12 juta pengguna bulanan aktif.

Kebaikan dan Keburukan Penyemak Imbas Berani

Penyemak imbas berani mempunyai lebih banyak kebaikan daripada keburukan. Ini adalah pilihan penyemak imbas yang lebih baik dalam hal privasi dan menjejaki lebih sedikit, berbanding dengan pemasangan penyemak imbas standard. Ia dilengkapi standard dengan Adblocker terbina dalam dan lebih pantas dan cekap semasa melayari internet.

Sebaliknya, penyemak imbas Berani berada di atas belas kasihan Google ketika datang ke peluasan, kerana ia tidak mempunyai perpustakaan add-on sendiri dan harus mengikuti perintah pihak ketiga. Sambungan pihak ketiga juga tidak diperiksa oleh Brave secara individu, untungnya, penyemak imbas Brave akan memberi nasihat sekiranya mengetahui adanya aktiviti yang tidak diingini dari add-on tersebut. Perkhidmatan Tor berfungsi tetapi tidak dibandingkan dengan penyemak imbas Tor yang asli dan ini hanyalah gimik pemasaran, menurut pendapat kami.

Ciri import penyemak imbas Berani berguna untuk penanda halaman dan sejarah anda dan itu sahaja. Brave tidak dapat mengimport kata laluan anda. Ini menyakitkan bagi kebanyakan pengguna akhir. Seseorang boleh berpendapat bahawa anda tidak boleh menyimpan kata laluan anda di penyemak imbas anda tetapi tidak ada yang mengikuti nasihat itu kecuali orang yang telah diretas dan belajar dari kesalahan mereka, pengguna ini sedikit dan jauh di antara.

Kekurangan

The Elephant in the room with Brave Rewards dan pemasaran pilihan mereka adalah bahawa anda bersetuju dengan perkhidmatan, di mana anda menjadi produk. Ini mungkin baik bagi orang-orang tertentu tetapi ini adalah setengah ukuran.

Untuk mengeluarkan token BAT dengan wang sebenar, anda perlu melakukan KYC yang mengalahkan titik privasi dalam talian. Orang memerlukan lebih sedikit log masuk yang dikaitkan dengan identiti dunia nyata mereka. Setiap syarikat yang mempunyai data KYC anda adalah vektor serangan tambahan untuk penggodam.

Mengapa Anda Perlu Menggunakan?

Penyemak imbas Brave memberikan apa yang dijanjikan, mereka berada di kelas terbaik untuk penggunaan kuasa dan akan meningkatkan jangka hayat bateri anda secara dramatik. Secara peribadi kami tidak pernah melihat iklan selama bertahun-tahun dan tidak tahu tentang apa itu keributan. Kami tidak akan menyenaraikan plugin kami kerana opsec dan apa yang tidak.

semakan penyemak imbas yang berani

Ulasan Penyemak Imbas Berani: Kesimpulannya

Melayari secara peribadi adalah tanggungjawab, bukan hak. Sementara Brave browser adalah langkah ke arah yang betul. Tidak mengapa, ia tidak menawarkan apa-apa yang istimewa di bahagian privasi dan bukan alat terbaik. Walaupun Tor lebih baik, jangan tertipu untuk berfikir bahawa anda juga selamat menggunakannya.

Melayari secara peribadi adalah mengenai sekumpulan protokol yang diperluas, bukan hanya menggunakan penyemak imbas ajaib yang akan melindungi anda. Sebagai permulaan, dapatkan VPN, fikirkan untuk memformat mesin semasa anda dengan DBAN dan bermula dengan pemasangan baru. Terdapat beberapa privasi tutorial yang benar-benar dapat membantu walaupun sebenarnya yang lama. Beberapa langkah melampau dan bergantung pada apa yang anda cuba lakukan.

Data KYC kami bernilai lebih banyak daripada yang ditawarkan oleh penyemak imbas Berani, yang diperlukan hanyalah satu kebocoran untuk mencuri identiti anda dan terpaksa membuang masa bertahun-tahun untuk memperjuangkan identiti anda sendiri. Dalam tempoh limbo ini, anda tidak dapat membeli rumah, mendapatkan kereta baru, dan polis mungkin menahan anda kerana menganggap anda pencuri identiti.

Walaupun kami tidak merasakan penyemak imbas Brave menonjol dibandingkan dengan orang ramai, dari segi keselamatan dan privasi, ini adalah tempat yang baik untuk pengguna memulakan. Pengguna yang tidak mengetahui apa-apa mengenai amalan terbaik dalam talian memerlukan titik permulaan yang kuat dan berani memberikannya dalam sekop. Malangnya, keselamatan privasi seperti senjata yang dimuat dan pengguna akhir mungkin menembak diri sendiri.

Brave adalah penyemak imbas penjimatan tenaga terbaik yang ada. Kami telah dan akan terus menggunakan penyemak imbas Berani ketika menggunakan peranti yang menggunakan bateri. Ini adalah penjimat tenaga yang luar biasa dan kami mengesyorkan semua orang mencubanya.

Latar belakang tab rawak adalah ciri terbaik yang dimiliki penyemak imbas ini, melambatkan anda untuk benar-benar merenungkan apa yang akan anda cari atau laman web yang akan anda lawati. Luangkan sedikit masa untuk merenung dan melihat keindahan sebenar adalah percutian yang baik dari sudut kehidupan digital.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map