Ledger vs Trezor: Koji hardverski novčanik održava vašu kripto sigurnost najsigurnijom?

Kada se odlučite za kupnju kriptovalute, jedan od vaših prvih izbora je mjesto gdje je želite pohraniti. Ako ste se odlučili za hardverski novčanik za sve ili neke vaše kripto-datoteke, vjerojatno ćete se naći između Ledger-a i Trezora, dvije vodeće marke hardverskih novčanika.

Ali kad je riječ o Trezor vs Ledger koju biste trebali odabrati?

Osvježavanje hardverskih novčanika

Prije nego što pogledamo Ledger naspram Trezora, provjerimo imate li jasnu ideju što su hardverski novčanici. Hardverski novčanici fizički su uređaji koji pohranjuju vašu kriptovalutu izvan mreže.

Kada želite koristiti kripto ili staviti više na novčanik, morate nekako povezati novčanik s internetom, obično putem računala.

Hardverski novčanici jedan su od najsigurnijih načina pohrane kriptovaluta jer nisu povezani s internetom. Međutim, dodaju neke dodatne korake kada želite koristiti novčanik, posebno u usporedbi s mrežnim novčanicima. Također i dalje postoji rizik od kvara firmvera.

Zbog ove kombinacije čimbenika, hardverski novčanici su najkorisniji za pohranu većih količina kriptovaluta koje uskoro ne planirate koristiti. Većina će ljudi držati većinu svoje kriptografije u hardverskom novčaniku, a zatim pohraniti sve što žele lako dostupnim u mrežnom, stolnom ili mobilnom novčaniku.

Usporedba Ledger-a i Trezora: Što je bolje?

I Ledger i Trezor vodeći su u industriji u svijetu hardverskih novčanika. Oba nude više uređaja na izbor i imaju slične značajke.

trezor vs ledger kripto hardverski novčanik

Kako bismo vam pomogli u odabiru između njih, usporedit ćemo usporedbu njih dvoje u nekim od najvažnijih kategorija.

Raspon ponuda novčanika

Bez obzira da li vas zanimaju novčanici Trezor ili Ledger, dobit ćete na izbor dva uređaja.

Ledger hardverski novčanici

Ledger nudi Ledger Nano X koji započinje s 119 dolara ili Ledger Nano S koji počinje s 59 dolara.


novčanik knjige nano x nano s

Ledger Nano X i Ledger Nano S imaju vrlo lijepu mobilnu aplikaciju za upravljanje vašim sredstvima.

Trezor hardverski novčanici

Trezor nudi model Trezor T koji počinje od 169,99 USD ili Trezor One koji kreće od 55 USD.

Tu je i verzija Trezor One Metallic koja je izrađena od anodiziranog aluminija za dodatnu trajnost, ima posebnu gravuru i košta 584,86 dolara.

model trezora t trezor one

Kompaktni Trezor One i Trezor Model T s više značajki.

Trezor vs Ledger paketi

Ako želite kupiti više uređaja, obje marke nude i pakete koji imaju uštedu. Rezervni paket Ledger uključuje i Ledger Nano S i Ledger Nano X, dok Trezor Ultimate paket uključuje Trezor Model T i Trezor Model One, plus kapsulu Cryptosteel.

Ledger vs Trezor na cijeni: Ledger pobjeđuje

Dakle, Ledger i Trezor nude dva glavna novčanika sa sličnim cijenama. Verzije povoljne za proračun koštaju unutar 5 USD, dok je nadograđena Trezorova verzija za oko 50 USD veća od Ledgerove.

Podržana kripto imovina: Ledger pobjeđuje, ali to možda neće biti važno za vas

Kada pogledate broj i raspon imovine kriptovaluta koje podržavaju Ledger i Trezor, prva dolazi naprijed.

Trezorovi hardverski novčanici podržavaju više od 1.000 kriptovaluta, dok Ledger podržava više od 1.100.

Ovdje je upozorenje da oni koji su novi u vlasništvu kriptovaluta vjerojatno neće trebati kupiti

100-tak kriptovaluta koje Ledger podržava, a Trezor ne. Međutim, ako želite da soba ubuduće razvija vaše kripto pothvate, to će možda promijeniti.

Prikaz i upotreba: Trezor pobjeđuje

Postojat će krivulja učenja s novčanicima Trezor ili Ledger. Međutim, oba novčanika nude podršku i upute na svojoj web stranici, a vi biste trebali prilično brzo iskoristiti bilo koji novčanik.

To je rečeno, zaslon na Trezor novčanicima mnogo je intuitivniji od Ledgera za one koji nisu upoznati s kripto novčanicima. Ledger se za funkcionalnost oslanja na dva gumba koja će vam trebati kako biste se priklonili, a unos PIN-a može potrajati dugo. Suprotno tome, zaslon Trezor ima dovoljno prostora za više gumba, što vam omogućuje unos PIN-a klikom izravno na brojeve na poznat način.

Trezor vs Ledger na veličini: Ledger pobjeđuje

Ako vam je cilj imati gladak hardverski novčanik koji je diskretan i zauzima jedva malo prostora, tada biste trebali odabrati Ledger. Tanak je i sličan je obliku USB-a, iako s nešto drugačijim dimenzijama.

Iako Trezor nije gust, širi je od Ledgera. To pomaže kod prikaza i jednostavnosti upotrebe, ali znači da zauzima više prostora.

To vas možda ne brine, ovisno o tome gdje je pohranjujete.

Sigurnost i ugled: Trezor pobjeđuje, ali jedva

Teško da ćete imati bilo kakvih sigurnosnih nedoumica bez obzira jeste li odabrali knjigu ili Trezor. Nema izvješća ili hakiranja ili prijevara koje ne uključuju korisničku pogrešku (poput spremanja vaše sjemenske fraze na nesigurni način). Profesionalci su pokazali da s vremenom, fizičkim pristupom i sofisticiranim metodama mogu hakirati bilo koje.

Jedina razlika u pogledu sigurnosti je ta što Trezor ima potpuno otvoreni kod, dok Ledger nema. To ostavlja mogućnost da Ledger stavlja zlonamjerni kod u uređaje koji bi potencijalno mogli ukrasti vašu kripto. Međutim, to bi morao učiniti sam Ledger, a nevjerojatno je malo zbog posljedica.

Sve u svemu, trebali biste se osjećati sigurno s bilo kojom markom. Ipak, ako se želite brinuti o najgorim scenarijima, činjenica da je Trezorov kôd otvorenog koda daje mu malu prednost.

Sažetak

Slijedi prikladan sažetak usporedbe njih dvoje u svakoj kategoriji:

 • Cijena: Ledger pobjeđuje
 • Podržana kripto imovina: Glavna knjiga pobjeđuje (ali obje podržavaju preko 1.000)
 • Prikaz i upotreba: Trezor pobjeđuje
 • Veličina: Ledger pobjeđuje
 • Sigurnost: Trezor pobjeđuje, jedva

Gledajući na drugi način, novčanici Trezor ističu se u:

 • Sigurnost
 • Prikaz
 • Jednostavnost korištenja

Iako se Ledger novčanici ističu u:

 • Cijena
 • Podržana kripto imovina
 • Veličina

Koji hardverski novčanik trebam kupiti, Trezor ili Ledger?

Nećete pogriješiti odaberete li hardverski novčanik Trezor ili Ledger, jer se to svodi na osobne preferencije.

Ako želite nešto elegantno što podržava više kriptovaluta i ne smeta vam naučiti koristiti zaslon s dvije tipke s minimalnim prostorom za prikaz, razmislite o modelu Ledger.

Ako želite veći zaslon koji je lakši za upotrebu i ne smeta vam propustiti mogućnost pohrane još nekolicine kripto valuta, razmislite o modelu Trezor.

Kliknite ovdje da biste kupili Trezor.

Kliknite ovdje da biste kupili knjigu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector