5 Dompet Bitcoin Terbaik 2021

Bitcoin selalu mendapat berita kerana harganya yang tinggi, tetapi perdagangan mata wang digital memerlukan beberapa perkara penting. Memiliki dompet digital adalah salah satu daripadanya.

Apa itu Bitcoin Wallet?

Dompet bitcoin sama seperti akaun bank yang digunakan untuk menyimpan, menerima dan menghantar mata wang digital. Sama ada anda ingin berdagang dalam mata wang kripto atau ingin menjadikannya sebagai aset anda, anda hanya perlu mempunyai bitcoin dompet

Seperti yang anda ketahui bahawa cryptocurrency belum didaftarkan di bawah undang-undang mana-mana negara. Jadi, anda harus berhati-hati ketika memilih dompet untuk mata wang digital anda. Sekiranya anda memilih dompet yang salah untuk mata wang kripto anda, anda mungkin kehilangan semua wang anda dalam masa yang singkat. Menghabiskan masa untuk memahami dan mempelajari mengenai dompet Cryptocurrency yang berbeza adalah penting untuk melindungi diri anda daripada penipuan dan penipuan. Untuk membantu anda dengan ini, berikut adalah ulasan kami mengenai dompet bitcoin terbaik di luar sana sekarang.

Jenis Dompet Bitcoin:

Terdapat pada dasarnya 5 jenis dompet bitcoin yang berbeza. Semuanya mempunyai kelebihan dan kekurangan masing-masing. Berikut ini, saya berkongsi maklumat asas mengenai semuanya:

1- Dompet Perkakasan: (Dompet bitcoin terbaik tersedia untuk Keselamatan)

lejar dompet

Konsep dompet perkakasan bukanlah perkara baru tetapi cryptocurrency telah meningkatkan pasarannya dalam beberapa bulan terakhir. Dompet perkakasan sama dengan dompet biasa anda kecuali ia terdiri daripada peranti digital untuk mengendalikan akaun anda. Dan ya, ia juga mewah dan bergaya berbanding dengan jenis dompet cryptocurrency yang lain. Keamanannya lebih kuat, mudah dibawa dan mempunyai layar untuk melihat transaksi anda, dan pilihan yang bagus untuk menyimpan mata wang digital anda untuk jangka masa panjang. Hanya ada satu sebab, kerana itu, orang teragak-agak untuk membeli dompet perkakasan yang harganya. Mereka cukup mahal berbanding pilihan lain yang ada di pasaran, tetapi dengan keselamatan tambahan harga tambahan. Dompet Ledger Nano dianggap sebagai contoh utama dompet perkakasan cryptocurrency pada masa ini.

2- Dompet Dalam Talian:

cryptocurrency dompet dalam talian

Dompet dalam talian untuk bitcoin adalah jenis dompet yang paling biasa yang telah digunakan oleh banyak orang kerana harganya murah, mudah digunakan, dan dapat diakses dari mana saja di seluruh dunia dengan mudah. semua yang anda perlukan adalah akses internet. Anda boleh mengoperasikan dompet dalam talian melalui komputer, komputer riba, dan peranti mudah alih seperti iPad, tablet, dan telefon pintar selagi ia mempunyai sambungan internet. Sebab utama yang menarik orang untuk menggunakan dompet dalam talian untuk cryptocurrency mereka adalah kerana ia cepat, mudah diakses, harga murah, menguruskan pelbagai mata wang pada satu masa, dan menggunakan VPN untuk privasi lebih lanjut.

3- Dompet Mudah Alih:

riak dompet mudah alih


Catatan: “Terdapat beberapa laporan mengenai Reddit mengenai aplikasi penipuan yang mencuri dompet bitcoin anda dan semua kandungannya, jadi pastikan anda menggunakan dompet crypto Mudah Alih yang terkenal”

Konsep the dompet mudah alih sama dengan dompet dalam talian kecuali ia hanya berfungsi pada peranti mudah alih. Pada dasarnya, terdapat aplikasi dompet cryptocurrency di gedung Google Play dan kedai Apple yang hanya berfungsi pada peranti mudah alih. Dompet mudah alih semakin terkenal dari hari ke hari kerana lalu lintas mudah alih. Kita semua tahu bahawa majoriti orang sudah beralih dari komputer ke telefon bimbit, itulah sebabnya orang sekarang lebih suka memiliki dompet mudah alih untuk cryptocurrency. Kelebihan dompet mudah alih adalah sama dengan dompet dalam talian kecuali ada pilihan pengimbasan kod QR dan mudah alih dibawa dengan mudah berbanding dengan komputer, komputer riba atau bahkan dompet perkakasan.

4- Dompet Desktop:

dompet keluar

Saya tidak salah mengatakan bahawa Dompet desktop sama dengan fail yang terdapat di komputer anda. Sebilangan besar dompet desktop benar-benar percuma kerana anda tidak menggunakan ruang hosting syarikat yang membolehkan anda buat dompet desktop untuk bitcoin. Orang menyukainya kerana mempunyai risiko minimum untuk diretas oleh penggodam kerana tidak ada sambungan internet untuk mengoperasikan dompet desktop di mana kunci peribadi belum disimpan di laman web pihak ketiga. Walaupun mempunyai banyak faedah tetapi ada kekurangannya juga. Contohnya, apa yang akan anda lakukan sekiranya anda salah mengeluarkan fail atau komputer anda rosak oleh virus?

5- Dompet Kertas:

dompet kertas

Dompet kertas bermaksud bahawa anda akan mendapat kunci peribadi cryptocurrency anda. Untuk membuat transaksi, anda perlu memasukkan kunci lengkap. Saya tahu bahawa ini adalah perkara yang pelik dan lama tetapi kerana pengoperasiannya, ia membuatnya dompet kertas salah satu kaedah paling selamat untuk menyimpan cryptocurrency. Terdapat hampir hampir risiko penggodaman, tidak memerlukan peranti digital simpan mata wang digital anda dan tidak ada kunci peribadi yang disimpan pada apa sahaja termasuk pelayan pihak ketiga. Satu-satunya kelemahan menggunakan dompet kertas ialah anda memerlukan masa untuk beroperasi dan pemahaman teknikal.

Dompet Bitcoin Terbaik pada tahun 2021

Terdapat puluhan pilihan dompet yang tersedia untuk bitcoin tetapi beberapa yang terbaik adalah:

Kemas kini: Pada masa ini (FEB 2021), dompet yang disenaraikan di bawah adalah yang terbaik untuk menyimpan bitcoin. Dengan Ledger Nano X menjadi pilihan utama oleh banyak pihak.

1- Ledger Nano S: (Pilihan Editor)

dompet lejar nano

Ledger Nano S adalah dompet perkakasan bersaiz USB yang direka khas untuk cryptocurrency. Seperti yang telah saya nyatakan sebelumnya, dompet perkakasan itu mahal, jadi lakukan ini tetapi sebagai balasannya, anda mendapat banyak ciri yang sukar dijumpai dalam jenis lain dompet bitcoin, terutamanya dari segi keselamatan dan sandaran kunci peribadi anda untuk mata wang digital.

Ledger Nano S bukan peranti jenis plug-and-play. Ini bermaksud bahawa anda tidak perlu mempunyai komputer untuk menggunakan dompet ini. Skrin LCD kecil di bahagian depan dompet akan membolehkan anda mengoperasikannya dompet cryptocurrency dengan mudah. Ini akan membolehkan anda melakukan fungsi seperti urus niaga, menukar mata wang digital anda, menggunakan aplikasi yang berkaitan dan memindahkan wang dari satu akaun ke akaun lain dalam beberapa saat. Saiz Ledge Nano S yang kecil akan membolehkan anda menjadikannya selamat dari penggodam atau pencuri. Walaupun berlaku kerugian; anda sentiasa boleh mendapatkan sandaran dan menyekat pencuri itu dapatkan akses ke akaun cryptocurrency anda.

Ciri-ciri Ledger Nano S:

 • Sokongan berbilang mata wang: Dompet ini menyokong hampir semua cryptocurrency yang popular dan membolehkan anda menyimpan lebih dari satu pada masa yang sama di dompet yang sama.
 • Paparan terbina dalam: Ini bermaksud bahawa anda dapat melihat transaksi secara fizikal untuk tujuan pengesahan dan pengesahan kerana skrin LCD di bahagian atas.
 • Mudah dikendalikan: Walaupun saiz dompet perkakasan yang cantik ini kecil tetapi masih ada butang untuk dikendalikan yang sangat mudah dan selesa.
 • Keselamatan: Untuk tujuan keselamatan, terdapat banyak pilihan yang tersedia termasuk pilihan untuk mengunci dompet anda dengan kod PIN.
 • Sandaran dan pemulihan: Jangan bimbang tentang wang cryptocurrency anda jika anda mempunyai Ledger Nano S kerana ia dilengkapi dengan lembaran pemulihan sementara proses pemulihannya mudah dan cepat.

The Ledger Nano S dilengkapi dengan kotak di mana anda akan mendapat peranti Nano S, kabel USB, manual arahan, lembaran pemulihan, dan aksesori lain, dll..

2. Lejar Nano X:

Ledger Nano X hadir dengan ciri-ciri luar biasa dan dianggap lebih kemas kini dalam ciri daripada Ledger Nano S. Sebagai contoh, ia menghubungkan dengan Aplikasi Mudah Alih Ledger Live melalui pilihan Bluetooth.

Dompet lejar pada dasarnya adalah salah satu dompet perkakasan terbaik. Ia direka untuk menyimpan cryptocurrency dengan ciri keselamatan yang besar. Pedagang dan pelabur Crypto menggunakan dompet lejar dengan penuh minat kerana cryptocurrency mereka juga dipuji oleh mereka.

Reka bentuknya sangat menawan dan menarik untuk digunakan. Pilihan kad pemulihan dan ketersediaan kabel USB-C menjadikan Ledger Nano X menarik di komuniti kripto.

3- Dompet Atom:

dompet atom

Atomic bebas hak penjagaan pelbagai mata wang dompet bitcoin, yang menyokong lebih dari 300 syiling dan token lain. Anda boleh melindungi, mengurus, menukar, dan membeli cryptocurrency dalam antara muka yang mesra pengguna yang dilindungi oleh benih mnemonik. Anda mengawal sepenuhnya dana anda.

Pelbagai Platform

Atomic Wallet tersedia untuk kebanyakan sistem operasi, termasuk Windows, macOS, Linux, dan Android. Aplikasi untuk iOS akan dikeluarkan pada tahun 2019.

Keselamatan dan Tanpa Nama

Di Atomic, hanya anda yang mempunyai akses penuh ke dana anda. Atomic Wallet menggunakan kecerdasan pada peranti dan menyimpan semua kunci peribadi pada komputer atau / dan telefon pintar anda. Privasi anda dilindungi dengan baik dengan kata laluan yang anda tetapkan dan frasa benih mnemonik 12 kata.

Pelbagai mata wang

Atomic menyokong lebih dari 300+ syiling dan token. Anda boleh melindungi dan menguruskannya, menukar dan membeli menggunakan perkhidmatan terbina dalam dan melakukan semuanya dalam satu antara muka, tanpa pergi ke laman web luaran. Lebih-lebih lagi, Atomic membolehkan anda menambahkan sebarang token ERC20 dalam beberapa klik dan menguruskannya.

Bayaran Sifar

Atomic adalah perisian percuma yang menghasilkan alamat dompet yang unik untuk anda. 

Pertukaran serta-merta pilihan Beli kripto

Atomic Wallet membolehkan anda menukar 60+ cryptocurrency. Perkhidmatan ini dikuasakan oleh Shapeshift, Changelly dan Changenow.

Pilihan beli dalam aplikasi dikuasakan oleh Simplex membolehkan anda membeli Cryptocurrencies seperti Bitcoin, Ethereum, XRP, Litecoin dan Bitcoin Cash dengan kad kredit dalam beberapa klik. Seluruh proses mengambil masa beberapa minit dan mengenakan bayaran 2% untuk Atomic.

Sokongan 24/7

Atom mengambil berat tentang penggunanya. Kakitangan sokongan bekerja 24/7 dan sentiasa bersedia untuk membantu sekiranya ada yang tidak kena. Purata masa menjawab adalah sekitar 1 jam.

4- Dompet Guarda

dompet guarda

Guarda adalah dompet cryptocurrency berbilang platform bukan kustodian yang direka untuk menyimpan, mengurus dan memindahkan aset digital dengan mudah. Guarda pada masa ini menyokong lebih daripada 40 blockchain yang paling popular dan lebih dari 10.000 token mereka (termasuk BTC, XRP, BCH, BSV, ETH, ETC, XMR, ZEC, EOS, KIN, LTC, XLM, DASH, dan banyak lagi). Semua mata wang boleh dibeli di dalam dompet dengan kad bank. Pengguna juga dapat menukar mata wang melalui perkhidmatan pertukaran terbina dalam dan melakukan transaksi cryptocurrency yang cepat.

Dompet Guarda boleh didapati dalam pelbagai versi: Web, Desktop (Linux, Windows, macOS), Mudah alih (iOS, Android), dan Sambungan Chrome.

Penyimpanan cryptocurrency Guarda berfungsi di seluruh platform dan boleh diakses dari mana-mana peranti yang disambungkan ke Internet. Selain dompet pelbagai mata wang utama, Guarda menawarkan pelbagai dompet mudah alih sumber terbuka mata wang tunggal.

Oleh kerana Guarda menyediakan dompet tanpa hak penjagaan, data peribadi atau kunci peribadi pengguna tidak disimpan atau digunakan oleh syarikat dengan cara apa pun – ini meningkatkan keselamatan koin kripto dan token dan mencegah semua kemungkinan kebocoran maklumat.

Ciri-ciri utama:

 • Sokongan 40+ blockchain dan lebih daripada 10 000 token;
 • Kawalan pengguna penuh ke atas kunci dan aset peribadi;
 • Antara muka mesra pengguna;
 • Pembelian cryptocurrency kad kredit / debit;
 • Pertukaran cryptocurrency terbina dalam;
 • Talian sokongan pelanggan 24/7;
 • Sandaran dompet yang disulitkan dengan selamat;
 • Kebolehcapaian merentas platform.

5- Keluaran:

dompet keluar

Kesan pertama Keluaran hanya WOW. Maksud saya, anda hanya perlu memastikan bahawa cara memajukan laman web dalam talian dompet bitcoin mereka menawarkan kepada pengguna. Sekiranya anda mencari dompet untuk mata wang digital anda yang mempunyai ciri grafik, sistem pelaporan, berwarna-warni dan mudah digunakan, maka Keluaran mesti ada dalam senarai anda untuk digunakan kerana semuanya mempunyai cara yang sangat masuk akal. Dompet dalam talian yang lain memberikan ciri yang hampir sama tetapi gaya persembahannya tidak eksklusif untuk reka bentuk Exodus. Mereka juga telah menunjukkan tangkapan skrin akaun dompet mereka untuk mereka yang ingin melihat bagaimana bentuk akaun dompet mereka.

Reka bentuk bukanlah satu-satunya perkara yang anda harus cari dan abaikan ciri-ciri lain. Exodus mempunyai semua ciri canggih yang anda harapkan dalam dompet dalam talian berasaskan web tingkat tinggi.

Ciri-ciri Keluaran:

Terdapat senarai panjang fitur yang ditawarkan oleh Exodus kepada pengguna mereka. Senarai ciri lengkap disenaraikan di laman web mereka. Di sini saya akan membincangkan hanya ciri eksklusif dan berkaitan keselamatan yang mesti anda ketahui sebelum membuat akaun di laman web mereka.

 • Pertukaran satu klik: Tidak ada pengesahan atau pengenalan yang diperlukan untuk mengendalikan akaun dompet Keluaran anda. Anda hanya boleh menukar mata wang digital anda dengan satu klik sahaja. Ini menjadikan urus niaga cepat.
 • Pelbagai mata wang: Keluaran membolehkan anda menyimpan pelbagai mata wang digital dan aset digital lain di dompet Keluaran anda tanpa meminta bayaran langganan dll.
 • Keselamatan lengkap: Keluaran bukanlah dompet cryptocurrency berasaskan web dalam talian tetapi dompet luar talian. Ya, melalui laman web, anda akan membuat dompet mata wang digital anda sendiri yang bermaksud bahawa maklumat mengenai cryptocurrency anda akan disimpan di komputer anda, bukan di pelayan Exodus.
 • 100% percuma: Keluaran 100% percuma untuk semua pengguna. Ya, mereka mempunyai beberapa perkhidmatan premium tetapi secara umum, anda dapat menikmati keseluruhan ciri dompet mereka secara percuma.
 • Reka bentuk yang hebat: Reka bentuk dompet adalah alasan utama yang menjadikan Keluaran menjadi popular. Ini memudahkan seseorang yang bukan teknikal untuk memahami butiran lengkap mengenai cryptocurrencynya.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector