6 Dompet Zcash Terbaik 2021

Masalah keselamatan yang semakin meningkat dalam wang fizikal telah melahirkan mata wang digital di seluruh dunia. Mata wang digital ini disebut cryptocurrency dan semua urus niaga direkodkan melalui kriptografi. Teknologi blockchain adalah teras urus niaga ini.

Urus niaga digital ini sangat selamat sehingga hanya pengirim dan penerima yang mengetahui perkara ini. Tidak ada pihak ketiga yang terlibat dalam transaksi ini dan bahkan tidak ada yang tahu jumlah yang akan dipindahkan. Dengan berlalunya masa, penggunaan mata wang digital semakin popular. Peningkatan penggunaan cryptocurrency malah telah mengancam kewujudan mata wang fizikal di banyak negara. Oleh itu, banyak negara di seluruh dunia mengenakan larangan ini.

Sebilangan besar negara berfikir untuk membawa beberapa peraturan untuk mengawal aliran mata wang digital ini. Mereka melakukannya untuk mengatur transaksi dan menyelamatkannya dari serangan siber. Negara-negara ini juga ingin membawa cryptocurrency mereka sendiri melalui bank nasional mereka. Terdapat pelbagai pertukaran kripto urus niaga dalam mata wang ini. Mata wang digital ini disimpan dalam dompet. Dompet ini dimuatkan dengan ciri keselamatan. Pelbagai jenis dompet zcash sedang digunakan di seluruh dunia.

Tiga dompet zcash yang paling penting dan biasa digunakan adalah:

 1. Lejar nano s
 2. Dompet Guarda
 3. Dompet Atom
 4. Pembayaran Syiling
 5. Dompet Jaxx
 6. Rahakott

1- Leher nano s:

lejar dompet

Lejar Nano s salah satu dompet perkakasan atas digunakan di seluruh dunia untuk ciri keselamatan mereka. Dompet ini sama seperti peranti USB yang boleh disambungkan ke komputer. Ada sedikit Paparan OLED yang berguna dalam memeriksa dan mengesahkan semua transaksi digital. Pengesahan dibuat melalui butang di sisi dompet. Dimensi ini dompet zcash berukuran 98mm x18mm x 9mm dan beratnya hanya 16.2 g. Ini bermaksud bahawa ia mudah dibawa dan menyediakan kemudahan untuk merakam transaksi digital semasa dalam perjalanan.

Dompet ini juga tahan lama kerana mempunyai keluli tahan karat dan bahan plastik berkualiti tinggi. Ia serasi dengan Windows 7 dan yang lebih baru, iOS 10.8, dan OS Chrome. Ia mempunyai antara muka yang berbeza untuk merekod transaksi mata wang digital yang berbeza. Berikut adalah beberapa ciri khas dompet ini:

A- Paparan terbina dalam:

Ciri pertama dan paling penting dari dompet ini adalah paparan OLED kecil. Paparan ini membantu dalam memeriksa dan mengesahkan urus niaga. Setiap transaksi digital yang berlaku muncul di paparan dan pengguna dapat mengesahkannya dengan menekan butang sisi.

B- Sokongan untuk Multi Mata Wang:

mata wang nano lejar

Ciri seterusnya dari dompet ini adalah bahawa ia menyokong pelbagai mata wang digital. Oleh itu, transaksi digital berlaku dalam Bitcoin, Altcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple XRP banyak yang lain dirakam dalam dompet ini.

C- Keselamatan:

Ciri keselamatan adalah keperluan masa kini dalam bidang cryptocurrency ini. Nano lejar s penuh dengan ciri keselamatan. Ia menyimpan setiap transaksi melalui kod keselamatan. Ia juga menyokong FIDO Universal Kod Pengesahan Faktor Kedua untuk melindungi transaksi. Dompet ini tidak ingat kunci keselamatan anda. Sebaliknya, semua kunci dikunci dengan keras sehingga tidak mungkin digunakan oleh semua orang.

Lebih-lebih lagi, Lejar Nano S juga memberi pengguna kemudahan untuk membuat sandaran dan memulihkan akaun pengguna sekiranya terdapat masalah. Penjual juga menawarkan sokongan 24/7 untuk sebarang masalah yang dihadapi oleh pengguna.

 1. Ramalan Harga Litecoin 2021-2025
 2. Ramalan Harga Stellar 2021-2025 XLM $ 5 Mungkin?
 3. Ramalan Harga Pautan Rantai 2021-2025 Akan MENCAPAI $ 100?
 4. Ramalan Harga Tezos 2021-2025
 5. Ramalan Harga Electroneum 2021-2025

Ledger Nano S Memilih # 1 “Dompet Ripple XRP Terbaik” Oleh Pembaca Kami!

2- Dompet Guarda

dompet guarda

Guarda adalah dompet cryptocurrency berbilang platform bukan kustodian yang direka untuk menyimpan, mengurus dan memindahkan aset digital dengan mudah. Guarda kini menyokong lebih daripada 40 blockchain yang paling popular dan lebih dari 10.000 token mereka (termasuk BTC, XRP, BCH, BSV, ETH, ETC, XMR, ZEC, EOS, KIN, LTC, XLM, DASH dan banyak lagi). Semua mata wang boleh dibeli di dalam dompet dengan kad bank. Pengguna juga dapat menukar mata wang melalui perkhidmatan pertukaran terbina dalam dan melakukan transaksi cryptocurrency yang cepat.

Dompet Guarda tersedia dalam pelbagai versi: Web, Desktop (Linux, Windows, macOS), Mudah Alih (iOS, Android) dan Sambungan Chrome.

Penyimpanan cryptocurrency Guarda berfungsi di seluruh platform dan boleh diakses dari mana-mana peranti yang disambungkan ke Internet. Selain dompet pelbagai mata wang utama, Guarda menawarkan pelbagai dompet mudah alih sumber terbuka mata wang tunggal.

Oleh kerana Guarda menyediakan dompet tanpa hak penjagaan, data peribadi atau kunci peribadi pengguna tidak disimpan atau digunakan oleh syarikat dengan cara apa pun – ini meningkatkan keselamatan koin kripto dan token dan mencegah semua kemungkinan kebocoran maklumat.

Ciri-ciri utama:

 • Sokongan 40+ blockchain dan lebih daripada 10 000 token;
 • Kawalan pengguna penuh ke atas kunci dan aset peribadi;
 • Antara muka mesra pengguna;
 • Pembelian cryptocurrency kad kredit / debit;
 • Pertukaran cryptocurrency terbina dalam;
 • Talian sokongan pelanggan 24/7;
 • Sandaran dompet yang disulitkan dengan selamat;
 • Kebolehcapaian merentas platform.

3- Dompet Atom

dompet atom

Atomic bebas hak penjagaan pelbagai mata wang Dompet Zcash, yang menyokong lebih dari 300 syiling dan token lain. Anda boleh melindungi, mengurus, menukar dan membeli Zcash dalam antara muka yang mesra pengguna yang dilindungi oleh benih mnemonik. Anda mengawal sepenuhnya dana anda.

Pelbagai Platform

Atomic Wallet tersedia untuk kebanyakan sistem operasi, termasuk Windows, macOS, Linux dan Android. Aplikasi untuk iOS akan dikeluarkan pada tahun 2019.

Keselamatan dan Tanpa Nama

Di Atomic, hanya anda yang mempunyai akses penuh ke dana anda. Atomic Wallet menggunakan kecerdasan pada peranti dan menyimpan semua kunci peribadi pada komputer atau / dan telefon pintar anda. Privasi anda dilindungi dengan baik dengan kata laluan yang anda tetapkan dan frasa benih mnemonik 12 kata.

Pelbagai mata wang

Selain Zcash, Atomic menyokong lebih dari 300+ syiling dan token. Anda boleh melindungi dan menguruskannya, menukar dan membeli menggunakan perkhidmatan terbina dalam dan melakukan semuanya dalam satu antara muka, tanpa pergi ke laman web luaran. Lebih-lebih lagi, Atomic membolehkan anda menambahkan sebarang token ERC20 dalam beberapa klik dan menguruskannya.

Bayaran Sifar

Atomic adalah perisian percuma yang menghasilkan alamat dompet yang unik untuk anda.

Pertukaran serta-merta pilihan Beli kripto

Atomic Wallet membolehkan anda menukar Zcash dengan 60+ cryptocurrency. Perkhidmatan ini dikuasakan oleh Shapeshift, Changelly dan Changenow.

Pilihan beli dalam aplikasi dikuasakan oleh Simplex membolehkan anda membeli Zcash, Bitcoin, Ethereum, XRP dan Litecoin dengan kad kredit dalam beberapa klik. Seluruh proses mengambil masa beberapa minit dan mengenakan bayaran 2% untuk Atomic.

Sokongan 24/7

Atom mengambil berat tentang penggunanya. Kakitangan sokongan bekerja 24/7 dan sentiasa bersedia membantu, sekiranya ada yang tidak kena. Purata masa menjawab adalah sekitar 1 jam.

4 Pembayaran Duit Syiling: (Tidak bekerja)

dompet pembayaran syiling

Ini adalah nilai tertinggi lain dompet zcash yang banyak digunakan untuk menyimpan zcash. Dompet ini berpusat di Kanada dan menerima pembayaran dalam kira-kira 1300 syiling di seluruh dunia. Bayaran transaksi 0.50% dikenakan pada transaksi semua duit syiling. Dompet ini dianggap sebagai platform yang sesuai untuk peniaga yang berhasrat untuk menjual perkhidmatan mereka dalam talian. Berikut adalah ciri utama platform ini:

 1. Urus niaga pantas:

Perkara pertama yang menjadikan dompet ini lebih unggul daripada dompet lain adalah transaksi cepat. Coinpayments menggunakan teknologi BitGo untuk memproses transaksi dengan lebih pantas.

 1. Sokongan Pelbagai Mata Wang:

Pembayaran syiling juga digunakan secara meluas di seluruh dunia kerana menyokong lebih daripada 1200 mata wang digital digunakan di seluruh dunia. Di sini, adalah penting untuk menyebutkan bahawa bayaran yang sama 0,50% untuk semua mata wang.

 1. Ciri-ciri keselamatan:

Pembayaran bersama menggunakan teknologi BitGo juga untuk transaksi yang selamat. Ini adalah teknologi multisig yang digunakan untuk melindungi transaksi cryptocurrency di seluruh dunia. Selain itu, ia juga membolehkan pengguna mengunci duit syiling mereka. Setelah terkunci, duit syiling tidak dapat digunakan sebelum waktu yang ditetapkan untuk membuka kunci mereka.

 1. Penukaran Duit Syiling:

Salah satu ciri utama dompet ini adalah kemudahan penukaran duit syiling automatik. Pengguna boleh menukar duit syiling yang disimpannya ke dalam mata wang lain. Ini menjimatkan banyak masa dan memudahkan perdagangan tanpa gangguan.

Coinpayments juga menawarkan kemudahan Point of Sale. Ini bermaksud bahawa pengguna dapat menerima transaksi secara peribadi tanpa memerlukan sebarang pertukaran crypto. Aplikasi mudah alih untuk dompet ini juga tersedia untuk pengguna. Mereka boleh menghantar dan menerima pembayaran melalui peranti mereka.

5- Dompet Jaxx:

jaxx wllet zcash

Jaxx Wallet adalah dompet lain yang dihormati yang digunakan untuk melombong dan menyimpan cryptocurrency di seluruh dunia. Ini juga disebut dompet berbilang platform kerana menyokong hampir semua platform. Berikut adalah ciri-ciri dompet ini:

 1. Antara Muka Pengguna yang Cantik

Jaxx Wallet juga popular kerana antara muka penggunanya yang menarik dan mudah. Perkara yang sangat baik ialah ia mempunyai reka bentuk yang sama di hampir semua platform. Oleh itu, pengguna dapat menggunakannya dengan mudah di komputer riba dan juga peranti mudah alih mereka.

 1. Ciri-ciri keselamatan

Semua urus niaga dalam dompet ini juga dijamin dengan kunci peribadi dan kunci peribadi ini disimpan pada peranti pengguna. Oleh itu, tidak ada yang dapat menggunakan kunci ini dan mengetahui tentang urus niaga. Begitu juga proses sandaran dan pemulihan di dompet ini juga lebih mudah daripada dompet lain.

 1. Sokongan Pelbagai Mata Wang

Seperti dompet lain, dompet jaxx menawarkan sokongan untuk pelbagai mata wang digital. Sumber rasmi platform ini mengesahkan sokongan untuk tujuh mata wang digital termasuk Bitcoin, Ethereum, dan Dash.

Dompet ini juga memberikan sokongan 24/7 sekiranya ada masalah. Hanya satu perkara yang menyesal mengenai dompet ini adalah kelajuan transaksi yang perlahan.

6- Rahakott – dompet berbilang mata wang selamat baru

dompet rahakott

Rahakott adalah dompet cryptocurrency yang membolehkan sesiapa sahaja menghantar atau menerima mata wang digital dan memantau baki mereka.

Anda boleh menggunakan dompet untuk memantau baki anda dalam talian dari mana sahaja.

Tidak perlu log masuk ke Rahakott dengan alamat e-mel, nombor telefon atau nama pengguna anda: anda hanya memasukkan frasa mnemonik.

Sistem ini juga dijamin dengan pengesahan dua faktor. Anda juga boleh menggunakan Rahakott untuk membuat beberapa dompet dari satu akaun – sebagai contoh, jika anda ingin membuat sub-akaun untuk hubungan perniagaan tertentu.

Dompet Rahakott juga “algoristik”, menurut sebuah kajian oleh NewsBTC.com, yang bermaksud bahawa untuk setiap transaksi alamat baru dihasilkan untuk meningkatkan anonimitas pengguna.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me