Експертни съвети: Как да инвестирате Smart от £ 50 до £ 50K

Независимо дали искате да отделите 50 паунда на месец за дъждовен ден или имате еднократна сума, която да инвестирате, важно е да вземете правилното решение. В тази статия за търговско образование ще разгледаме инвестиционните съвети на финансовия експерт Марк Кинг от £ 50 до £ 50,000.

Не е необходимо да разполагате с огромни суми пари, за да инвестирате във форекс. Без значение дали имате няколко паунда на месец или неочаквани няколко хиляди, няма време като настоящето да започнете да карате парите си да работят по-трудно за вас.

Поглеждайки в дългосрочен план, инвестирането на фондовия пазар обикновено ще ви донесе по-високо ниво на възвръщаемост от възможно дори от най-добрите спестовни сметки. За начинаещите обаче ключовият въпрос често е, „Как да инвестирам?“

За да отговори точно на този въпрос, Марк събра четири различни инвестиционни ситуации и попита финансови експерти какво биха направили с парите във всеки отделен случай. Надяваме се, че отговорите ще помогнат на хората с всички суми пари и от всякакви финансови условия да започнат да планират бъдещето на своето и семейството си.

Може също да ви харесат: 8 причини да започнете да инвестирате парите си

Разбира се, това са само съвети и съвети и ние не можем да предложим официални съвети. Ако изобщо се съмнявате, потърсете независим финансов съвет от квалифициран съветник, който да ви помогне да вземете най-добрите решения.

как да инвестирате 50 лири на месец

£ 50 на месец

Никога не повече, отколкото ако започвате с няколко трудно спечелени лири, където трябва да инвестирате, кога и за колко време зависи от нивото на риска, който сте готови да поемете с инвестицията си.

При месечни инвестиции като тази е най-добре, ако можете ясно да разберете защо спестявате парите.

Ако искате да създадете дъждовен ден или фонд за спешни случаи или се опитвате да спестите за голяма покупка за три или пет години, тогава спестовна сметка или ISA вероятно е правилният начин.

Идеята е да се правят редовни парични депозити в ISA, където всички платени лихви ще бъдат необлагаеми.

Директорът на Candid Financial Advice, Джъстин Модрей, ни напомня, че златното правило не се променя, независимо от стойността на вашата инвестиция: не поемайте повече риск, отколкото можете да понесете.

Едно от предимствата на инвестициите на фондовия пазар е, че те – като правило – са по-малко уязвими от потенциални спадове, отколкото някои от алтернативите. Ежемесечното инвестиране също е добър начин да спомогнете за изглаждането на потенциалните възходи и падения на пазарите.


Хората също четат: Стенли Друкенмилър – емблематичният търговец на Forex

£ 250 на месец

Според г-н Модрей, £ 250 на месец е достатъчно голяма сума пари започнете да разнообразявате инвестициите си в диапазон от типове активи, за които е по-малко вероятно всички да се движат в една и съща посока в един и същ момент във времето. Възможно е също така да добавите допълнителна защита към вашите инвестиции чрез комбиниране на евтини инвестиции на борсов тракер, управлявани в различни стилове. Основното му предложение обаче е, че на това ниво на фондове можете да започнете да инвестирате в Обединеното кралство и чуждестранните фондови пазари, както и с фиксирана лихва и търговска собственост, с оглед генериране на по-висока възвръщаемост.

Дариус Макдермот е управляващ директор на финансовите услуги на Челси. Той предполага, че по-предпазливите инвеститори, които може би правят първите си набези за активи, различни от обикновени парични средства, търсят комбинация от по-защитно управлявани приходи от акции в Обединеното кралство, заедно с целеви фонд за абсолютна възвръщаемост. Г-н McDermott посочва, че доходът от собствен капитал е начин за генериране на потенциална допълнителна възвръщаемост, която може да дойде от излагане на фондови пазари, без волатилността на по-ориентиран към растежа фонд.

Каквато и да е инвестицията, разбира се, е важно да преглеждате избора си на фонд поне веднъж годишно и за предпочитане на всеки шест месеца, за да сте сигурни, че парите ви винаги са на правилното място.

как да инвестирате 250 лири на месец, графики на цените

£ 10 000 еднократна сума

Всички експерти, с които Марк говори, се съгласиха, че рискът е най-важното нещо, което трябва да имате предвид, преди да решите как да инвестирате своите 10 000 британски лири. Г-н McDermott предлага три въпроса, които всеки инвеститорът трябва да помисли:

  1. Колко риск сте готови да поемете?
  2. За какъв период от време инвестирате?
  3. Каква е целта, която целите да постигнете?

Според г-н McDermott, инвеститор със среден риск, който иска да увеличи капитала си в продължение на 10 години, би било добре да разгледа портфейл с тегло 40% към Обединеното кралство, 20% в САЩ и 15% в Европа, с 5% разпределение в Азия , Япония и други нововъзникващи пазари и крайните 10%, заложени в така наречените фондове за абсолютна възвръщаемост.

Освен това имаше съгласие между всички наши експерти, че първото пристанище на инвеститорите трябва да бъде данъчно ефективни инвестиционни възможности. Това включва пълно използване на вашата надбавка ISA всяка година – можете да спестите до £ 20 000 – както и обмисляне на пенсии, ако можете да заключите средствата си, докато достигнете пенсионна възраст.

Вижте също: Правят ли обикновените хора пари от онлайн търговия?

£ 50 000 еднократна сума

Според Шеридан Адамс, мениджър инвестиционни изследвания във финансовата консултация The Share Center, как и къде трябва даИнвестирайте еднократна сума от £ 50 000 зависи от редица фактори, включително време, отношение към риска и дали целите да постигнете доход, растеж или малко от двете.

Г-н Connolly също добавя, че ако не притежавате много, ако има такива, други инвестиции трябва да подходите по-предпазливо към риска, тъй като при спад от 20% във вашата инвестиция от 50 000 паунда (което съвсем не е необичайно) първоначалната ви инвестиция ще спадне до само 40 000 паунда или дори по-малко.

Както при повечето експерти, г-н Конъли се застъпва за разпределянето на риска между различни инвестиции, за да защитите парите си. Влагането на малко пари в акции, част в собственост, а друга част във фондове с фиксирана лихва, е добро начало, казва той, особено ако след това разпределите риска си във всеки от тези типове активи още повече в различни географски региони или размери на бизнеса, за пример.

Не пропускайте: Топ 5 книги с най-добра стойност за инвестиране

Ако ви е харесало да четете тази статия от Trading Education, моля, дайте й харесване и я споделете с всеки друг, който смятате, че също може да представлява интерес.

Оригиналната статия можете да намерите тук.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector