Колко губите, като не инвестирате?

Що се отнася до създаването и изпълнението на успешен финансов план, ще откриете, че инвестирането играе много важна част от него. За съжаление, изненадващо много хора не инвестират спестяванията си, вместо да се хванат за някакъв брой оправдания, за да пазят парите си извън пазара. Такъв подход може да се окаже вреден за дългосрочното ви финансово здраве.

За да разберем по-добре защо е така, ние в Търговско образование разгледайте някои от числата, които ще подчертаят точно какво ще загубите, като не инвестирате.

Ще се нуждаете от средства при пенсионирането си

инвестирайте, за да увеличите пенсионния си фонд

Преди да влезем по-нататък в подробностите за това какво ще загубите, като не инвестирате, е жизненоважно да разберете личните си нужди в бъдеще. За по-голямата част от хората едно от най-големите финансови събития в живота ви е, когато напуснете работното място за последен път и отидете в пенсия. От този момент нататък вече не се изисква да работите за прехраната си, но това не означава, че вашите сметки и разходи за живот спират. Все още имате финансова отговорност, въпреки че заплатата ви вече не пристига редовно.

Традиционната пенсия бързо се превръща в минало и, честно казано, повечето хилядолетия никога не са имали такава. Социалното осигуряване е приятна защитна мрежа, но едва покрива основните нужди на повечето пенсионери, особено ако тези пенсионери искат да поддържат подобен жизнен стандарт, както са били, когато са били активни на работното място и са печелили доход.

След пенсионирането ще се окажете с много от същите разходи, но живеещи с по-малък бюджет. За да преодолеете разликата в доходите, ще ви е необходим пенсионен фонд и простата истина е, че без да инвестирате, ще откриете, че пенсионният фонд най-вероятно няма да нарасне достатъчно, за да се погрижи за вашите нужди от пенсионни доходи.

Може също да ви хареса: Как да търгувате на Форекс със $ 100

Цената за неинвестиране само $ / £ / € 20 месечно

разходите за неинвестиране, сложна лихва

Едно от най-добрите оправдания, които хората имат, за да не инвестират, е, че нямат достатъчно пари, но истината е, че не е нужно да разполагате със стотици или хиляди долари, които да спестите, за да се даде възможност на инвестицията. Дори да започнем с малко пари в крайна сметка се сумира с годините.

Например какво би станало $ / £ / € 20 на месец през годините, ако трябваше да го инвестирате? Преди лихва, вашите $ / £ / € 20 на месец струват $ / £ / € 240 на година във вашия пенсионен фонд. Разпределение в продължение на 25 години, което ще възлезе на $ / £ / € 6,000, което само по себе си е хубава малка сума пари. Благодарение на фондовия пазар обаче можете да увеличите стойността на тези $ / £ / € 20 многократно.

Ако сте избрали да инвестирате тези $ / £ / € 240 всяка година и да спечелите възвращаемост от 10%, което е около годишната възвръщаемост на S&P, с течение на времето ще видите възвръщаемост от $ / £ / € 23,603 след периода от 25 години. Ако сте инвестирали $ 20 / £ / € 20 всеки месец, вместо да чакате до края на годината, можете да извлечете награда от $ / £ / € 26 537 в края на 25-годишния период.

Хората също четат: Финансовото съжаление номер 1, което искате да избегнете на всяка цена

Вземане на всичко споменато тук в контекст, разходите за неинвестиране на тези $ / £ / € 20 на месец през следващите 25 години са над $ / £ / € 20 000. А сега, представете си докъде бихте могли да стигнете с допълнителни 20 000 / £ / € 20 000 в пенсия? В много случаи това е половин година заплата. Слагайки парите си в основна спестовна сметка, вие губите в голяма степен в сравнение с инвестирането на пазарите.


Най-добрият лихвен процент, който ще получите от спестовна сметка днес, е средно 1%, което води до възвръщаемост от $ / £ / € 6,819.08. Това е връщане на лихва от $ / £ / € 819,08 за период от 25 години! Пет цифри по-малко, отколкото бихте имали, ако вместо това инвестирате на пазарите!

Дори да инвестирате $ 20 / £ / € 20 на месец на пазарите, вероятно няма да видите голяма възвръщаемост от тези $ / £ / € 26 000 при пенсиониране, така че нека да разгледаме какво можете да направите, ако отидете по-далеч и инвестирайте повече от $ / £ / € 20 на месец.

Цената на избора да не инвестирате нараства с вашата способност да спестите пари

нарастващите разходи за неинвестиране

Шансовете са добри, че харчите поне $ / £ / € 70 на месец за неща, от които всъщност не се нуждаете. Кабелна телевизия например. По-рано плащах $ / £ / € 70 на месец, за да се взирам в телевизора всяка вечер след работа, но след това отмених абонамента си и веднага се озовах с $ 70 / £ / € за всеки месец.

Сега, ако вземете тези $ / £ / € 70 и вместо това ги инвестирате всеки месец, ще получите доходност след 25 години $ / £ / € 92,878, ако приемете годишна възвръщаемост от 10% всяка година, съставена месечно . Сега има много голям шанс инфлацията да означава, че $ / £ / € 92,878 няма да стигне толкова далеч след 25 години, колкото днес, така че нека се потопим още по-дълбоко.

Ако решите да инвестирате 211 щ.д. / £ / € на месец в IRA или Roth IRA, ще надхвърлите максималния годишен лимит от 5 500 $ / £ / €, наложен от IRS. Инвестирайте, че $ / £ / € 5500 годишно за 25 години при средна възвръщаемост на S&P 500 и ще търсите окончателна възвръщаемост от $ / £ / € 608,131.98.

Това са някакви сериозни пари точно там!

Това все още е под сумата, от която много хора се нуждаят за пенсионирането си, но това е поне начало!

Не пропускайте: Наистина ли си струва да станете Forex търговец?

Ако пренебрегнете силата на инвестиране, губите

Дори Уорън Бъфет започна с първата си инвестиция. Сигурен съм, че можете да измислите цял куп причини, поради които не трябва да инвестирате, но мога да ви предложа 20 000 причини, поради които трябва да започнете да инвестирате тези $ / £ / € 20 на месец! Всеки ден, който не инвестирате, е ден на загубена възвръщаемост на инвестициите. Парите ви няма да ви донесат нищо, освен ако не сте готови да ги накарате да работят за вас.

Ако ви е харесало да четете тази статия от Trading Education, моля, дайте й харесване и я споделете с всеки друг, който смятате, че също може да представлява интерес.

Източници:

https://www.thebalance.com/gender-investing-gap-costing-women-money-4145363

https://www.thebalance.com/how-much-do-i-need-for-retirement-453990

https://www.thebalance.com/retirement-savings-how-much-is-enough-2894342

https://www.thebalance.com/example-of-how-compound-interest-works-4061815

https://www.thebalance.com/traditional-ira-versus-roth-ira-356293

https://www.thebalance.com/warren-buffett-biography-356436

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map