Пълно ръководство за онлайн търговия във Великобритания

Contents

Онлайн търговия Великобритания – Научете се да търгувате онлайн

Искате да се научите да търгувате онлайн, но не сте сигурни откъде да започнете?

Онлайн търговията е по-разпространена от всякога. В по-голямата си част това се дължи на популяризирането на интернет през последните двадесет години. Следователно търговските активи като валута, природен газ, благородни метали и акции вече не са предназначени за огромни организации.

В наши дни почти всеки с валиден документ за самоличност и достатъчно пари за депозит може да търгува чрез онлайн брокер. Никога не е било по-лесно да купувате и продавате финансови инструменти от вкъщи или в движение.

Ако това ви звучи като нещо, което ви интересува, всичко, което трябва да направите, е да отворите търговска сметка при уважаван британски брокер – и да започнете да търгувате. Звучи супер лесно, нали? Проблемът разбира се е, че с толкова много онлайн брокери, които се борят за най-доброто заглавие на Обединеното кралство за търговия – може да е трудно да се види дървото за дърветата.

Имайки предвид това, тази статия ще обсъди всичко, за което трябва да знаете онлайн търговия във Великобритания.

В нашата пълно ръководство за онлайн търговия във Великобритания, ще разгледаме подробно търгуемите активи и как работят, сигнали за търговия и стратегии. Не само това, но и всички важни показатели, на които трябва да обърнете внимание, когато търсите най-добрата платформа за търговия в Обединеното кралство – и как да се регистрирате днес!

Ресурси за онлайн търговия в Обединеното Кралство

Ако искате да научите повече за различните видове онлайн търговия във Великобритания, разгледайте съдържанието по-долу:

Какво е онлайн търговия в Обединеното кралство?

Какви финансови активи мога да търгувам онлайн във Великобритания?

 1. Договори за онлайн търговия за разлика (CFD)
 2. Търгуване на Forex онлайн във Великобритания
 3. Търговия с криптовалути онлайн във Великобритания
 4. Търговия с акции и акции
 5. Търговия със стоки
 6. Фючърси
 7. Настроики
 8. Индекси / Индекси Търговия

Търговия онлайн във Великобритания: Съвети за печелене на пари

Популярни търговски стратегии в Обединеното кралство

Такси за онлайн търговия в Обединеното кралство

Как да изберем платформа за търговия в Обединеното кралство

Как да отворите търговска сметка в Обединеното кралство днес

Онлайн търговия във Великобритания – Обобщение

Търговия онлайн във Великобритания – често задавани въпроси

Какво е онлайн търговия в Обединеното кралство?

По принцип търговията е процедурата за покупко-продажба на активи – с оглед на печалба.

За да ви дадем пример, кажете, че се интересувате от търговия с акции във Facebook. Вашата задача ще бъде да прогнозирате дали стойността на акциите на Facebook ще нараства или ще спада. Ако прогнозирате пазара точно, ще спечелите.

Без значение дали се интересувате от акции, злато, облигации, индекси, петрол, криптовалути или валута, след като сте намерили брокер – можете да търгувате отвсякъде. Задължително е да търгувате чрез брокер, за да имате възможност да получите достъп до тези различни световни пазари и да изпълнявате поръчки вместо вас.

Ако никога не сте търгували нито ден през живота си, не се притеснявайте. Налични са различни опции, които да ви помогнат по пътя. Ще разгледаме подробно автоматизирани ботове за търговия, съвети за търговия и опции за активи на тази страница.

Без значение кой брокер изберете, обикновено ще преминете през основната процедура, описана по-долу.

 • Намерете брокер, който харесвате
 • Регистрирайте се и предоставете лична информация, идентифицираща кой сте
 • Депозирайте минималната сума в новата си сметка
 • Изберете актив, като петрол или валута и т.н.
 • Създайте търговска поръчка

Като цяло процесът е достатъчно прост за търговци от всякакво ниво на опит. По-късно ще се задълбочим в процеса на регистрация малко по-подробно.

Първо, нека разгледаме различните видове активи, до които ще имате достъп, когато търгувате онлайн като клиент от Обединеното кралство.

Какви финансови активи мога да търгувам онлайн във Великобритания?

Накратко, ако има пазар, стойност и търсене на актив – можете да го търгувате в онлайн пространството.

Ето списък на активите, достъпни чрез много, но не всички, платформи за търговия в Обединеното кралство.

Договори за онлайн търговия за разлика (CFD)

За тези, които не са наясно, CFD са един от най-популярните начини за краткосрочна търговия. Казано по-просто, основната идея е да предскажете каква стойност ще има даден актив в бъдеще. От решаващо значение – никога няма да е необходимо да притежавате действителния актив.

Не притежаването на актива обаче не е недостатък. Представете си, че сте решили да се съсредоточите върху „Лек сладък суров нефт“. За вас да поемете физически собствеността върху огромни петролни танкери със суров нефт би било извън възможностите. Не само би било трудно и скъпо да се организира доставката на такъв актив, но къде на земята вашият среден Джо ще съхранява 10 000-тонен нефтен танкер?

Имайки това предвид и използвайки горния пример – вашият CFD за сладък суров петрол просто ще следи колебанията в реално време на цената на актива. Тъй като CFD проследява актива – всичко, което трябва да направите, е да решите каква позиция да заемете.

Освен това, благодарение на интернет, вие можете да търгувате CFD по бърз и лесен начин – чрез избраната от вас платформа за търговия. Същото важи и за всеки инструмент, търгуван чрез CFD, доколкото не е нужно да се притеснявате да вземете доставка на материален актив.

Ето представяне на начина на работа на CFD:

 • Търгувате с петрол
 • Да предположим, че избраната от вас платформа за търговия посочва цена от $ 35,20 за барел
 • Пазарът е изобразен чрез CFD
 • CFD използва „еталон за лек сладък суров петрол“ (търгуван на стоковата борса в Чикаго) за проследяване на ценовите промени в реално време
 • Поставяте поръчка за „продажба“, защото имате чувството, че стойността на маслото ще падне
 • Да кажем, че 4 часа по-късно референтният показател за лек сладък суров петрол котира цена от 32,50 долара
 • Следователно, онлайн платформата за търговия с CFD ви предлага цена от 32,50 долара
 • Решавате да затворите позицията, за да заключите печалбите си
 • Постигнали сте 7,67% печалба

Ясно е да се види от нашата хипотетична демонстрация по-горе, реалната цена на този актив се измести от $ 35,20 на $ 32,50. Като такъв, CFD за лек сладък суров петрол чрез вашия брокер отразява ценовата промяна на споменатия по-рано бенчмарк (цената в реалния свят).

Важно нещо, за което винаги трябва да сте наясно, когато търгувате CFD, е, че имате нула права върху актива, в юридически план. Причината за това е, че CFD не се поддържа от физически актив. Както споменахме по-рано, няма да притежавате кюлче злато или танкер петрол. CFD е просто договор между вас и брокерската компания, в която имате сметка.

Както вече сте забелязали, CFD са много по-ковък от конвенционалните акции и акции.

Причините за CFD да се считат за супер гъвкави са следните:

 • Търговията с CFD ви позволява да купувате или продавате – следователно можете да печелите, независимо по какъв начин се движат пазарите
 • Обикновено можете да се възползвате от супер конкурентни спредове
 • Можете да търгувате с повече от разрешените от вашата сметка – благодарение на ливъридж
 • По-голямата част от платформите за онлайн търговия във Великобритания предлагат CFD търговия без комисионна

Готови сте да започнете да търгувате CFD на eToro?

Форекс търговия

валутен пазар

Дори тези, които никога не са търгували толкова, колкото торба захар, ще са чували за валутата. Това е известно като форекс или валута в пространството за онлайн търговия. Казано по-просто, ще търгувате една валута срещу друга – като купувате и продавате валутни двойки.

Форекс пазарът е един от най-ликвидните пазари в световен мащаб. Днес в света има около 10 милиона активни валутни търговци.

Нека предположим, че искате да търгувате британския паунд спрямо австралийския долар. Двойката ще бъде изобразена като „GBP / AUD“. GBP и AUD ще имат обменни курсове по всяко време – и този курс ще варира с секундата.

За да ви дам пример:

 • Нека си представим пазарната цена за GBP / AUD по това време е 1,82
 • В краткосрочен план подозирате, че обменният курс ще се повиши, така че направете поръчка „купуване“
 • Ако, от друга страна, смятахте, че обменният курс ще падне, щяхте да направите поръчка за „продажба“

По време на писането има много повече 120 валутни двойки които могат да се търгуват онлайн. Подобно на всеки актив, това, което можете да търгувате, ще зависи от конкретната платформа за търговия, към която се присъедините. За тези, които са нови във валутната търговия, те обикновено са разделени на три различни типа.

Трите категории са екзотични двойки, главни двойки и двойки – и ние включихме кратко обяснение по-долу.

 • Екзотични валутни двойки: Екзотичните валутни двойки винаги ще включват една развиваща се валута като южноафриканския ранд или турската лира. Другата валута в екзотичната двойка ще бъде силна валута като еврото или щатския долар. Валути като турската лира вероятно ще бъдат значително по-нестабилни. Като такива, вашите печалби и загуби са потенциално в много по-голям мащаб от непълнолетни и специалности.
 • Основни валутни двойки: Що се отнася до основните двойки, те неизменно включват мега силния щатски долар. Другата валута винаги ще бъде алтернативна основна валута като швейцарския франк, британския паунд или японската йена – да назовем само няколко. Основните валутни двойки са най-често търгуваните валутни двойки в света. Освен това търговските специалности ви позволяват да получите много по-тесни спредове.
 • Малки двойки: По отношение на второстепенните двойки, въпреки името, и двете валути ще бъдат силни – но от решаващо значение никога няма да включват щатския долар. Малките двойки винаги идват с конкурентни спредове и добра ликвидност.

Форекс пазарите са отворени за работа 24 часа в денонощието, 5 дни в седмицата. Има дори възможности за търговия през почивните дни, макар и с много по-ниски обеми.

Готови ли сте да търгувате Форекс На линия?

Допълнителна информация:

Forex двойки за търговия – Топ 10 Forex двойки за търговия

Как да търгувате Forex във Великобритания

Форекс волатилност – кои са най-нестабилните валутни двойки?

Най-доброто време за търговия с Forex във Великобритания

Forex търговия за начинаещи във Великобритания

Криптовалути

криптовалутен пазар

Напълно възможно е всеки човек и кучето му да са чували за биткойн досега. Стартирала през 2009 г., това е първата криптовалута, която светът някога е виждал.

Бързо напред към 2020 г. – приблизително е, че сега има близо 7000 криптовалути, с прогнозна пазарна капитализация, която към момента на писането е едва срамежлива от $ 451 милиарда.

Криптовалутните пазари са сравними с валутната сцена. Основното сходство е, че се стремите да прогнозирате правилно стойността на една двойка в бъдеще. Както е естеството на търговията като цяло, стойността на криптовалутния актив ще се променя през целия ден – в съответствие с търсенето и предлагането.

По отношение на действителната търговия с криптовалута във Великобритания, обикновено има 2 възможности за избор – които обсъждаме по-долу.

Крипто-кръстосани двойки

Двойките Crypto-Cross се състоят от две конкурентни криптовалути. За да ви дадем пример, ако търгувате двойки BTC / XLM (Bitcoin / Stellar) – предполагате какъв ще бъде обменният курс между Bitcoin и Stellar.

 • Да кажем например това BTC / XLM е цитиран в 15.40
 • Ще получите 15,40 Stellar за всеки единствен Bitcoin.
 • Подобно на крипто / фиат двойки (които обхващаме по-нататък), трябва да изберете дали стойността на двойката ще се покачва или спада.

Крипто-кръстосаната търговия може да се счита за доста объркана. Причината да не е толкова проста, колкото търговията с други двойки е, че може да е трудно да се изчислят печалбите и загубите, поради липсата на реална валута (например щатския долар).

По-късно по линията, за да изтеглите печалби, вашата крипто трябва да бъде конвертирана във фиатни пари. За тези, които не знаят, фиатните пари са по същество валута, която е издадена от правителството – и те никога няма да бъдат обезпечени със стока (като златото например). Най-търсената фиатна валута в световен мащаб е без съмнение щатският долар.

Крипто-към-Фиат

Като се има предвид, че този тип търговия е по-сложен, съветваме да започнете с двойки крипто-към-фиат. Търговията с двойки crypto-to-fiat е много подобна на търговията със суровини като суров петрол, злато и платина. Тоест, те обикновено се оценяват в щатски долари.

Можете също така да опитате двойки крипто-към-фиат чрез CFD на избраната от вас платформа за търговия. По този начин бихте могли да се възползвате от тесни спредове, защита от регулаторен орган и в някои случаи (като eToro) без комисионна търговия.

Нека ви дадем по-ясна представа за това как работи търговията crypto-to-fiat.

 • Представете си, че искате да търгувате с биткойн и да отидете срещу британския паунд
 • Като такъв бихте търгували BTC / GBP
 • Да предположим, че двойката има котирана цена от 9 800 британски лири
 • Смятате, че той е бил подценен – ​​затова правите поръчка за покупка на стойност £ 1000
 • Минават 3 дни и стойността на BTC / GBP се е повишила до £ 10,780
 • Стойността на BTC / GBP се е увеличила от £ 9,800 на £ 10,780, което е 9,99% увеличение
 • Доволни от печалбите си, теглите печалбата си и пускате поръчка за „продажба“
 • От залога си от £ 1000 сте спечелили £ 99.90 (£ 1000 + 9.99%)

Използвахме GBP в горния ни пример, но лъвският дял от двойки крипто-фиат ще бъде котиран в щатски долари. Други двойки като тази включват BTC / JPY (Bitcoin / японска йена) и ETH / USD (Ethereum / щатски долар).

Прочетете още:

5 популярни криптовалути за покупка и продажба в британски лири

Колко ще струва биткойн през 2021 г. и след това?

Какви Топ 10 криптовалути за инвестиране през 2021 г.?

Кои са 10-те най-популярни криптовалути във Великобритания?

Колко струва Ripple през 2021 г. и след това?

Бихте ли помислили за закупуване на крипто?

Търговия с акции

фондова борса

Повечето хора са запознати с търговията на акции, като първата борса е основана още през 1602 г. Разбира се, в наши дни това се прави най-вече онлайн. Можете много лесно да участвате в покупката и продажбата на акции, но за да получите достъп до пазара, трябва да преминете през платформа за търговия.

Нека започнем, като обясним контраста между инвестирането в акции и търговията с акции.

 • Търговията с акции се счита за краткосрочна стратегия. Търгувайки по този начин, няма да бъдете собственик на базовия актив. Вместо това вашите акции ще бъдат обезпечени с CFD. Краткосрочната търговия с акции се състои в опит да се предскаже стойността на акциите по-надолу по линията. Целта е да се получат печалби от краткосрочни ценови промени.
 • Ключът е в името, но за да се изясни, като инвестирате в акции – вие сте собственикът на базовия актив. Това е дългосрочна инвестиционна стратегия, която има тенденция да означава държане на акции в продължение на години. Докато не решите да продадете своите акции, вие ще бъдете „акционер“.

Търговците на акции са склонни да правят множество поръчки за покупка и продажба в различни точки по време на търговската седмица. Вместо да се стреми да реализира огромни печалби за дълъг период от време – този тип търговия привлича по-малки печалби. Може да задържите позицията за една седмица, но най-общо казано, тези позиции ще бъдат затворени в рамките на часове или дори за минути.

Вероятно се чудите с какви акции ще можете да търгувате? Както споменахме, търговията с акции като CFD просто означава, че CFD следи пазарната стойност на актива в реално време.

Има над 60 фондови борси по целия свят, като всички те се различават по отношение на обема и размера на търговията. Имайки това предвид, нека се задълбочим в някои от световните пазари, до които ще имате достъп онлайн, като инвеститор от Обединеното кралство.

 • Лондонска фондова борса
 • Deutsche Boerse
 • Euronext
 • Франкфуртска фондова борса
 • Хонконгска фондова борса
 • Йоханесбургска фондова борса
 • NASDAQ
 • Нюйоркска фондова борса
 • Шанхайска фондова борса
 • Шенженска фондова борса
 • Фондова борса в Сидни
 • Токийска фондова борса
 • Фондова борса в Торонто
 • И купища още.

Преди да настроите сърцето си на определена борса – винаги е препоръчително да се уверите, че вашият брокер го предлага, преди да се регистрирате.

Моля, обърнете внимание, че ще има някои CFD брокери, които ще ви позволят да събирате дивиденти при търговия с акции.

За да ви дам пример:

 • Мислите си стойността на Англоамерикански запасът ще се повиши
 • В резултат на това избирате да отидете „дълго“
 • Anglo American разпределя своите дивиденти
 • Вашият CFD акаунт ще отрази това с ново салдо
 • Всеки, който е отишъл „късо“, ще види негативно отражение върху собствената си сметка в CFD.

Бихте ли помислили за търговия запаси на линия?

Свързани: Най-добрите акции за закупуване СЕГА

Търговия със стоки

стоковия пазар

Накратко, стоките са суровини, които често се използват за производство или захранване на други стоки.

Общото между повечето стоки е, че те са склонни да бъдат материални активи – доколкото тяхната присъща стойност се определя от търсенето и предлагането. Както разгледахме на тази страница, стойността варира на секунда по секунда.

Някои от най-търгуваните стоки в света са енергии като суров петрол Brent и промишлени и благородни метали като стомана и мед. След това има и селскостопански стоки като соя и кафе.

Що се отнася до търгуемите стоки, списъкът продължава. Въпреки това, нека разделим стоките на 3 различни категории, за да ви дадем представа за това, с което ще можете да търгувате.

 • Енергии: Природен газ, уран и изкопаеми горива като въглища. Различни видове петрол като суров нефт Brent и сладък суров нефт. Интересното е, че последният се смята за по-качествен от суровия сорт Brent, но те често са много близки по цена.
 • Промишлени и благородни метали: Злато, сребро, платина, алуминий, паладий, мед, олово, железен скрап, стомана, никел, кобалт и др..
 • Земеделски продукти: Портокалов сок, пшеница, масло, царевица, царевица, пресни свински коремчета, захар, овес, ориз, живи говеда, соя, говеждо месо, яйца, какао и др..

Ако не сте професионален търговец, можете лесно да търгувате със стоки чрез CFD. Както казахме, това е най-лесният начин да търгувате с петрол или злато и т.н. в движение.

Сега ще илюстрираме как изглежда търговията със стоки, когато се използва сайт за търговия с CFD в Обединеното кралство:

 • Нека само си представим, че търсите да търгувате с въглища.
 • С 57 долара на тон смятате, че въглищата са надценени
 • Присъединявате се към CFD брокер, за да получите достъп до пазара
 • След това правите поръчка за продажба за £ 1000, тъй като имате чувството, че цената ще падне
 • Няколко часа по-късно цената пада до 50 долара за тон
 • Това илюстрира спад от 12,2%
 • Тъй като обаче решихте да отидете „късо“ – спечелихте 12,2%
 • Като се има предвид, че вашият залог е £ 1000 – печалбата ви е много уважавана £ 122

От горния пример става ясно, че основната валута е без значение, когато търгувате със стоки. Най-добрите платформи за търговия ще ви позволят да получите достъп до стотици или хиляди пазари – без значение каква валута използвате, за да депозирате във вашата сметка.

Моля, имайте предвид, че поради различни фактори, като например такси за овърнайт финансиране, търговията със стоки не се препоръчва за дългосрочна търговия. Ако искате да инвестирате в стоки в дългосрочен план, тогава ETF може да бъде най-добрият вариант.

Ръководство за търговия със злато Великобритания – Научете как да търгувате със злато онлайн

Фючърси

Този тип търговия се счита за по-подходящ за опитни търговци, просто защото не е най-простият от пазарите за овладяване.

Въпреки това ще се опитаме да изчистим мъглата от това, което включва търговията с фючърси. Дори и да сте търговец за начинаещи сега, по-късно може да искате да обмислите този тип договор.

Фючърсите са сравними с CFD, в смисъл че ви позволяват да прогнозирате стойността на даден актив на по-късна дата – без да се налага да го притежавате. Несъответствието между фючърсите и CFD е, че фючърсните договори винаги идват с дата на изтичане на договора – докато CFD не.

Намерете по-долу просто описание на основните компоненти на фючърсен договор:

 • По отношение на сроковете, средният фючърсен договор обикновено изтича след 3 месеца
 • В момента на изтичане на договора той ще бъде фиксиран на така наречената „стачка цена“
 • За да се изясни, „ударната цена“ е цената, която трябва да платите в момента на изтичане на договора

Сега, за да ви дадем представа за това как би изглеждала фючърсната търговия на онлайн британски брокер – използвайки платина като пример:

 • Представете си, че вашият 3-месечен платина фючърсният договор има стачка от £ 750 на договор
 • Решавате да закупите 15 договора, което отнема общия ви залог от £ 750 до £ 11 250 (15 x £ 750)
 • Изминават 3 месеца и всичките ви договори са изтекли
 • Стойността на платината по това време е £ 900
 • В този сценарий можете да продадете договора си за £ 150 над гореспоменатата цена на удара (£ 900- £ 750)
 • Като се има предвид, че имате 15 платинени фючърсни договора – това се равнява на 2250 британски лири печалба

Фючърсните договори, като CFD, могат да се прилагат към повечето класове активи чрез най-високо оценената платформа за търговия в Обединеното кралство. Фючърсните договори често се използват от организации и компании като взаимни фондове и пенсии – което означава, че фирмата инвестира от чуждо име.

Така или иначе, този пазар често е достъпен само за институционални инвеститори или брокери. Това до голяма степен се дължи на факта, че фючърсите обикновено се намират само на световните пазари на деривати като CME (Чикагска стокова борса).

От решаващо значение е, че тези договори обикновено изискват по-висока минимална инвестиция, така че ако сте клиент на дребно в Обединеното кралство (т.е. не сте „професионален търговец“), тогава ще бъдете по-подходящи за CFD. В края на краищата, никога не е нужно да се притеснявате за датите на изтичане на валидността или ставките, когато търгувате CFD – и минималните залози често са само няколко лири!

Настроики

Често има често срещано неразбиране, че опциите и фючърсите са еднакви.

Нека да обясним допълнително различията между двете, започвайки с фючърсен договор:

Сценарий 1: Фючърсен договор

 • Притежавате фючърсен договор
 • Вашата дата на изтичане наближава
 • Сега сте длъжни или да продадете, или да купите въпросния актив

Сценарий 2: Договор за опции

 • Имате договор за опции
 • Вашата дата на изтичане наближава
 • Вие притежавате правото, но не сте задължени да купувате или продавате въпросния актив

Що се отнася до опциите, се смята, че това е по-сложен тип търговия и следователно по-добре за търговци с доста голям опит.

Въпреки това, в интерес на нашето пълно ръководство за онлайн търговия в Обединеното кралство, ще влезем в малко повече подробности за това как функционира това инвестиционно пространство. В края на краищата, след като разберете как действително работят опциите, те предлагат нискорисков начин за търговия с любимия ви клас активи.

Първото нещо първо, ще трябва да платите „премия“, за да закупите договор за опции. Тази премия по същество прилича на предварително плащане на предварително определен депозит. Ако вашата търговия е неуспешна, всичко, което ще загубите, е тази първоначална премия.

За по-нататъшно обяснение сме събрали няколко примера, които, надяваме се, трябва да улеснят разбирането на търговията с опции.

 • Да предположим, че искате да закупите договор за опции на кралска поща акции
 • Да приемем, че цената на 100 акции на Royal Mail е 210 паунда
 • В този случай договорът за опции изтича след 1 месец
 • Страйк цената на тези 100 акции е £ 235
 • Трябва да решите дали смятате, че цената на акциите на Royal Mail ще се повиши или ще падне под тази стачка
 • Ако вярвате, че цената ще се повиши над 235 британски лири – купувате опция „кол“
 • Ако, от друга страна, смятате, че цената ще падне под 235 британски лири – купувате опция ‘пут’

Независимо дали прогнозирате правилно или не, ще трябва да платите споменатата по-рано премия. Няма два обекта за търговия в Обединеното кралство, които са еднакви, но за да ви дадем представа, обикновено можете да очаквате да платите премия между 5% и 10% от общата стойност на договора.

 • Да предположим, че искате да закупите опции за „обаждане“ кралска поща
 • Като такъв, вие предвиждате цената на акциите да се покачи
 • Сега плащате £ 10,50 премия
 • Всеки договор е на стойност 100 акции на Royal Mail, така че общият ви разход за премията е 1050 британски лири
 • Едномесечната дата на изтичане наближава и акциите на Royal Mail вече са £ 250
 • Това е с 15 британски лири по-висока от цената на удара от 235 британски лири (в предишния ни пример)
 • Вашата печалба се равнява на £ 15 на акция
 • След като извадите премия от £ 10,50 – нетните ви печалби възлизат на £ 4,50 за всяка акция
 • Тъй като договорът ви за пут опции струва 100 акции на Royal Mail, общата ви печалба възлиза на £ 450 (£ 4,50 x 100)

Както е видно от горните ни примери, има различни аспекти, които трябва да се вземат предвид, преди да се предприеме пътуване за търговия с опции във Великобритания. С това казано, след като търговците имат твърдо разбиране за това как работят опциите – напълно е възможно да се възползвате от тази висока награда, нискорисков начин на търговия. В крайна сметка, най-много, което можете да загубите от вашата търговия, е първоначалната премия!

Индекси / Индекси

индекси пазар

Що се отнася до индексите, можете да опитате и да предскажете по-широката стойност на фондовите пазари – в бъдеще.

Например, нека предположим, че смятате, че британският фондов пазар ще поевтинее. В този сценарий можете да направите „къса“ поръчка в най-горния индекс на Обединеното кралство (който е FTSE 100).

Някои други забележителни глобални индекси са Dow Jones Industrial Average (DJI), S&P 500 (SPX), Nasdaq Composite (IXIC) и NASDAQ 100. Има още купчини.

Да предположим, че търгувате с FTSE 100. Това означава, че ще предсказвате повишение или спад, когато става въпрос за стойността на първите 100 компании, котирани на Лондонската фондова борса. С други думи, тъй като сте способни да спекулирате по двата начина – това го прави много по-малко рисков начин за търговия поради това, че не сте изложени излишно само на една компания.

Търговия онлайн във Великобритания: Съвети за печелене на пари

Основната точка на онлайн търговията е да печелите. Разбира се, рискувайки парите си. В това ръководство сме разгледали важността на правилното прогнозиране на стойността на даден актив – в бъдеще.

Изкуството на търговията не се научава за една нощ, тъй като търговците прекарват години, усъвършенствайки своите умения. В следващата част от пълното ни ръководство за онлайн търговия в Обединеното кралство ще разгледаме видовете поръчки, които можете да очаквате да избирате, информация за печалбите и загубите и как да приложите ливъридж.

Съвет 1: Разбиране на поръчките

По-долу ще намерите просто обяснение на най-често използваните поръчки при търговия онлайн във Великобритания.

 • Поръчка за покупка и продажба: Без значение кой актив ви харесва, винаги трябва да избирате от поръчка за продажба или поръчка за покупка. Ако вярвате, че активът ще намалее, поставяте поръчка за продажба. Ако смятате, че стойността на актива ще се повиши – направете поръчка „купуване“.

  Разбира се, както при повечето правила, има и изключения. В този случай изключението е търговията с опции. В този случай, както обяснихме по-рано, бихте направили или поръчка „пуснете“, или поръчка „обадете се“.

 • Пазарна поръчка и лимитирана поръчка: След това може да се наложи да избирате между „пазарна“ и „лимитирана“ поръчка. Казано по-просто, пазарната поръчка е полезна, когато искате да продадете или купите на цената, посочена в момента. Лимитирана поръчка идва, когато искате да предопределите цената, на която ще бъде извършена вашата сделка. Като пример, да речем, че акциите на Apple са £ 90, но вие искате да навлезете на пазара на £ 87. Това е моментът, в който ще използвате лимитирана поръчка.
 • Поръчка за Take-Profit и Stop-Loss: Използването на поръчка „стоп-загуба“ може да ви помогне да намалите загубите си. Да приемем например, че искате да излезете от позицията си на Apple веднага щом поръчката е с 4% загуба. Веднага след като тази цена бъде подбудена, вашият брокер ще затвори вашата поръчка.

Що се отнася до поръчките „take-profit“, вие следвате същия принцип, но заключвате печалбите си.

Веднага след като някоя от гореспоменатите поръчки бъде активирана – можете да разчитате, че вашата сделка ще бъде изпълнена. Поради факта, че сте задали своите поръчки за печалба и стоп-лос – можете да се отпуснете. Така или иначе, вашите поръчки ще бъдат изпълнени, когато бъде задействана съответната ценова точка.

Съвет 2: Коефициенти на лоста

Без значение за избрания от вас актив, т.е. индекси, валута, акции и т.н. – основната цел на дневната търговия да постигнете малки, но редовни печалби. Очевидната причина за това е, че когато търгуват в онлайн пространството, повечето търговци държат позициите си отворени за по-малко от един ден.

Например, ако трябва да завършите ден дори 1% на зелено – бихте могли да помислите за благоденстващ ден за търговия. Напротив, малък марж като този може да затрудни търговията. Причината е, че в идеалния случай трябва да имате достатъчно капитал зад гърба си.

За да ви дадем пример, казахме, че 1% на зелено е добър ден за търговия. Но ако имате само £ 2000 капитал, който се равнява само на £ 20.

20 паунда съвсем няма да ви доведат до живот на луксозни яхти, камо ли да платите сметката си за ток. В резултат на това голям брой онлайн търговци във Великобритания се възползват от лоста. Помислете за това като заем от вашия брокер, който ви позволява да търгувате с повече средства, отколкото имате във вашата търговска сметка. Ливъриджът е илюстриран като съотношение – например 1:20 или 1: 5.

За да обясните допълнително:

 • Да предположим, че прилагате ливъридж от 1:20 за вашата сделка
 • Вече имате 20 х сумата, с която трябваше да започнете
 • Това означава, че това, което би било печалба от £ 100, вместо това ще бъде £ 2000

Ние правим не препоръчвам за неопитни търговци да използват високи нива на ливъридж. Това, което може да увеличи печалбите ви, също може да увеличи загубите ви. Тази опция не трябва да се приема лекомислено. Търговците, които злоупотребяват с ливъридж, могат да бъдат ликвидирани от брокера, ако нямат достатъчно средства по сметката.

Съвет 3: Изчислете печалбите си

Всъщност има няколко начина, по които можете сами да определите своите печалби и потенциални загуби. Смятаме, че най-простият начин да го направим е да направим ценова промяна в проценти. Тогава това ще бъде умножено спрямо вашия търговски дял.

За да ви дам пример за това изчисление:

 • Нека си представим, че правите поръчка за покупка на стойност £ 500 за EUR / USD.
 • Стойността на двойката нараства с 6%
 • В тази ситуация сте спечелили £ 30 (£ 500 x 6%)
 • Нека да кажем, че същата двойка е паднала с 12%
 • В този случай сте загубили £ 60 (£ 500 x 12%)

Това изчисление ще бъде много полезно за вас напред. Това е така, защото независимо за какъв актив сте се спрели – изчисляването на печалбата и загубите е едно и също.

Вижте по-долу друг пример:

 • Да предположим, че правите поръчка за продажба от £ 1000 за индустриалното средно ниво Dow Jones
 • Ако индексът падне с 3% – бихте спечелили на обща стойност £ 30
 • След това си представете, че правите поръчка за покупка от £ 500 за акции на Microsoft
 • Акциите на Microsoft се увеличават с 12% – печалбите ви са £ 60

Популярни търговски стратегии в Обединеното кралство

Няма кристална топка и няма магическа формула „бързо забогатяване“. Всеки опитен търговец ще ви каже, че трикът е да научите въжетата, да имате стратегия и да се обучите на технически анализ и графики на цените. Да не говорим, разбира се, че сте в крак с последните финансови и икономически новини.

Така че, ако искате да увеличите максимално шансовете си да забогатеете чрез търговия на форекс или други търговски активи, жизненоважно е да имате солидна стратегия.

Често използвана стратегия сред търговците е дневната търговия. Това е изкуството да правите множество поръчки за покупка и продажба през целия търговски ден. Основната цел е да се реализират редовно скромни печалби. Чрез затваряне на позиции преди края на търговския ден можете напълно да избегнете такси за финансиране през нощта – понякога наричани суап такси.

Дневната търговия, по-специално, е вид търговия, която изисква изучаване на технически анализ. Извършвайки анализ на диаграми като този, вие можете да забележите тенденциите в ценообразуването – което може да бъде полезно, когато трябва да се реши по какъв начин ще върви пазарът в близко бъдеще.

Научаването на четене на технически анализ и графики на цените може да отнеме години след години, за да се разбере напълно. По тази причина търговските сигнали и автоматизираните роботи стават все по-популярни. Ще говорим за това по-подробно много скоро.

В допълнение към дневната търговия, други популярни форми на търговия включват:

 • Скалпиране: Търговците се фокусират върху малки печалби в момент, когато въпросният актив се търгува в строг ценови диапазон.
 • Суинг търговия: Търговците могат да държат позиция отворена за дни или седмици наведнъж
 • Пробив: Ако търгувате и вашият актив има „пробив“ – активът е пробил през своята линия за подкрепа или съпротива. Това означава, че активът обикновено ще се покачва или намалява много бързо.

Има куп различни стратегии, използвани от търговците по целия свят. Едно от най-добрите неща, които можете да направите, за да си помогнете, е да проведете собствено проучване. Също така е наистина добра идея да помислите какви са вашите собствени дългосрочни инвестиционни цели и какви активи ви интересуват.

Прочетете още:

Форекс скалпинг: 5 прости и печеливши стратегии

Суинг търговия срещу дневна търговия – кой да изберете?

Заплата за дневен търговец – Научете колко печелят най-добрите търговци

Такси за онлайн търговия в Обединеното кралство

Таксите са доста стандартни в повечето отрасли, това е начинът, по който компаниите получават допълнителни приходи за предоставяне на услуга. Същото важи и за онлайн брокерите във Великобритания и извън нея.

Събрахме някои от най-често срещаните такси, които можете да очаквате при онлайн търговия.

Спредове

Най-просто казано, спредът е контрастът между покупната цена и продажната цена на избрания от вас актив.

Нека ви дадем пример за разпространението:

 • Покупната цена на запасите от ZOOM е 500 долара
 • Продажната цена на ZOOM е $ 492
 • Разпределението тук е $ 8

По отношение на платформите в Обединеното кралство разпространението почти винаги се илюстрира като разпространение „оферта-оферта“. Ако спредът беше, например, 0,3% – ще трябва да реализирате 0,3% печалба, за да постигнете равновесие. Колкото по-стегнат е спредът, толкова по-добър е за вас – и колкото по-широк е той, толкова повече печалби са ви необходими, за да се измъкнете от червеното.

Ако случайно търгувате на форекс, обикновено ще откриете, че спредът ще бъде илюстриран като „пипс“. В този случай, ако покупната цена на EUR / USD е 1.3206, а продажната цена е 1.3208 – спредът тук е 2 пипса

Комисионни такси

Не всички, но някои брокерски платформи начисляват такси за търговия под формата на комисионна. Тази такса често се начислява като фиксирана такса при закупуване на акции. Това може да надвишава 10 £. В други случаи може да платите променлива комисионна. Това е процентна такса, която се изчислява спрямо общия ви залог.

Ето пример за това как може да изглежда:

 • Вие решавате да заложите £ 1,000 за търговия със злато
 • Вашият брокер начислява комисионна от 2%
 • Това означава, че плащате £ 20 за влизане в позицията
 • Когато заобиколите затварянето на сделката, вашата златна позиция струва 1500 паунда
 • Като такива плащате още 2% от £ 30
 • Като цяло трябваше да похарчите £ 50 само за комисионна за търговия

Все пак не всичко е обречено и мрачно, тъй като в онлайн пространството има някои уважавани брокери, които позволяват на хората да търгуват без комисионни. В челните редици на това е брокерът eToro, регулиран от FCA. Този популярен сайт за търговия в Обединеното кралство не само ви позволява да търгувате с CFD и форекс без комисионни, но можете да правите същото при закупуване на акции и ETF.

Такси за финансиране през нощта

Както споменахме, ако оставите позиция отворена за една нощ, ще ви бъде начислена такса за финансиране през нощта. Това е форма на интерес. Винаги проверявайте условията и таблицата на таксите на всеки брокер, който смятате. Това ще ви каже дали и кога трябва да платите такси за финансиране през нощта и с каква ставка.

Как да изберем платформа за търговия в Обединеното кралство

Към този момент вероятно сте нетърпеливи да започнете и да станете търговец. Въпреки че повтаряме това през цялото време, винаги е важно да направите свое собствено проучване, когато избирате брокер. В тази индустрия има много вълци в овчи дрехи и може да е трудно да разберете на кого да се доверите с парите си.

Съставихме списък с важни показатели, за които да обърнем внимание, когато търсите най-добрата платформа за търговия във Великобритания за вас и вашите лични цели.

Регламент за брокери

Когато търсим добър британски брокер, смятаме, че е изключително важно да изберем такъв, който притежава лиценз и е регулиран. Ако сте търговец в Обединеното кралство, трябва да търсите платформи за брокери, които се регулират от FCA.

Избирайки лицензиран брокер на FCA, вие си осигурявате предпазна мрежа срещу финансови измами и губите всичко, което имате – ако брокерът пропадне. Търговските платформи с лиценз FCA са задължени да отделят вашите средства от тези на компанията. Не само това, но и вашите средства обикновено са защитени до £ 85 000 в Обединеното кралство чрез FSCS.

Търгуемо разнообразие от активи

Разнообразието на активите всъщност е важно. Може да започнете само да искате да търгувате на форекс и след това да фантазирате да разнообразите портфолиото си на по-късна дата.

Избирайки брокер с купчини различни активи, от които да избирате, никога няма да имате недостиг на опции. Винаги гледайте и вижте какво се предлага, преди да се регистрирате.

Спредове и комисионни

В това ръководство споменахме както спредове, така и комисионни. Имайки това предвид, винаги трябва да проверявате таблицата с таксите на платформата за търговия, преди да продължите и да се регистрирате.

Процедура за депозит / теглене

Що се отнася до депозити и тегления – няма двама брокери, които да са еднакви. Приетите начини на плащане не само се различават, но може също така да откриете, че някои брокери взимат малка такса за тегления.

Не само това, но винаги си струва да разгледате уебсайта на брокера, който разглеждате – за да видите каква е процедурата им за депозиране и теглене. Под това имаме предвид времето, необходимо на брокера да обработи заявките за теглене.

Въпреки това, депозирането с помощта на методи за плащане като дебитни / кредитни карти и електронни портфейли като Skrill и PayPal обикновено са моментални. Докато банковите преводи могат да отнемат до 3 работни дни, за да стигнете до вашата търговска сметка.

Използване на платформата за търговия

Това изглежда очевидно, но ако сте неопитен търговец, сайтът за брокери с всички приказки вероятно ще усложни нещата за вас.

По-добре изберете сайт, който е лесен за ползване и супер лесен за навигация. Това означава, че от своя страна най-вероятно ще ви е по-лесно да изпълнявате поръчки и да усъвършенствате своите търговски умения. Добър вариант в това отношение е eToro – което е идеално за търговци от всякакви форми, размери и набори от умения.

Ако сте начинаещ, определено трябва да внимавате за опцията на eToro демо сметка.

Как да отворите търговска сметка в Обединеното кралство днес

Сега сте въоръжени до зъби с цялата информация, от която се нуждаете, за да започнете да търгувате, имате нужда от добър брокер, който да изпълнява вашите поръчки и да ви позволява достъп до пазарите.

Съставихме обобщено ръководство от 4 стъпки, за да започнете.

Стъпка 1: Регистрирайте се при онлайн брокер

Насочете се към уебсайта на избрания от вас брокер и изберете да отворите нов акаунт. На този етап ще трябва да предоставите пълното си име, адрес на пребиваване, имейл и мобилен номер.

Съгласно разпоредбите на FCA, най-вероятно ще трябва да предоставите копие на документ за самоличност със снимка, като паспорт или шофьорска книжка.

eToro – Най-добрата платформа за онлайн търговия във Великобритания

еторо брокер

eToro се доказаха като надеждни в бранша в продължение на много години – препоръчваме ви да ги изпробвате.

75% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват CFD с този доставчик.

Стъпка 2: Депозирайте средства в сметката си

Сега трябва да попълните сметката си, като използвате поддържан начин на плащане. По-долу можете да намерите списък с често срещани методи за плащане, предлагани от търговските сайтове в Обединеното кралство.

 • Кредитна карта
 • Дебитна карта
 • Банков превод по банков път
 • Електронни портфейли

Винаги проверявайте какъв е минималният депозит на избраната от вас платформа за търговия и проверявайте дали има такси за плащане.

Стъпка 3: Решете с какъв актив искате да търгувате

Досега би трябвало да имате много по-добра представа с какъв актив бихте искали да търгувате. Всичко, което трябва да направите сега, е да изберете пазара, който ви се струва най-интересен. Повечето уебсайтове на брокери ще имат средство за търсене – което означава, че можете да търсите конкретния актив, който имате предвид.

Стъпка 4: Изпълнете търговска поръчка

как да направите пазарна поръчка

Ако приемем, че сега сте избрали актива, който искате да търгувате, ще трябва да настроите поръчка, така че брокерът да знае какво искате да направите.

Както обсъждахме по-рано, поръчките включват следното:

 • Залог
 • Лимит / пазарна поръчка
 • Поръчка за покупка / продажба
 • Поръчка за Take-Profit
 • Поръчка Stop-Loss
 • Ливъридж

Когато попълните съответното поле, можете да потвърдите поръчката си. Както обяснихме, вашата позиция ще остане отворена, докато не решите да я затворите сами – или това, или когато вашата стоп-лос или тейк-печат е активирана.

Онлайн търговия във Великобритания – Обобщение

Надяваме се, че сте намерили нашето пълно ръководство за онлайн търговия в Обединеното кралство полезно начало за вашите търговски начинания. Където и да имате интернет връзка – можете да търгувате с избрания от вас актив.

Както казахме, може да отнеме месеци или дори години, за да усвоите уменията на успешен търговец, така че е добре първо да го улесните. Чудесен начин да научите пазарите е да се възползвате максимално от предлаганите демо сметки. Въпреки че не всички брокери предоставят тази функция, тези, които предоставят пазарни условия, отразяващи реалния свят на търговия.

Не на последно място, но със сигурност не на последно място, като изберете регулиран брокер, вие се предпазвате от вълците там. Това означава, че можете да бъдете сигурни, че вашият брокер е под строго регулиране и вашите средства са защитени до първите £ 85 000 чрез FSCS.

Въпреки че има много сайтове за търговия в Обединеното кралство, от които можем да избираме, бихме ви предложили да обмислим eToro. Този брокер на FCA ви дава достъп до купища класове активи – включително акции, ETF, CFD, форекс и криптовалути. Безплатно е да отворите сметка и няма да платите нито стотинка комисионна на нито един от търгуемите пазари.

Търговия онлайн във Великобритания – Често задавани въпроси

1. Мога ли да печеля пари от онлайн търговия във Великобритания?

Можете да печелите пари от онлайн търговия, но няма такова нещо като 100% безрискова търговия. Най-доброто, което можете да направите, е да усъвършенствате уменията си, да следвате финансовите новини и да се научите да четете диаграми и технически анализ.

2. Колко пари са ми необходими, за да започна да търгувам онлайн във Великобритания?

Това зависи от въпросната платформа за брокери. Като използвате eToro като пример, можете да депозирате минимум $ 200 в сметката си и да започнете да търгувате от $ 25.

3. Умея ли да търгувам злато онлайн?

Да, можете да търгувате злато онлайн при повечето брокери във Великобритания.

4. Имам онлайн сметка за търговия, но как мога да депозирам в нея?

Просто отидете на уебсайта на брокера и влезте в акаунта си. Тук ще ви бъде дадена възможност да финансирате сметката си с различни начини на плащане – като дебитна / кредитна карта или електронен портфейл.

5. Как мога да разбера дали платформата за онлайн търговия е регулирана?

Брокерска платформа, която е регулирана, обикновено показва своя номер на лиценз и регулаторен орган гордо на своя уебсайт. В противен случай можете да отидете на уебсайта на FCA и да потърсите името на компанията, за да се уверите.

6. С какви активи можете да търгувате онлайн във Великобритания?

Вече можете да търгувате хиляди активи от уюта на вашия дом. Това включва всичко от Forex, злато, петрол, биткойн, акции и други!

Моля, обърнете внимание: CFD са сложни инструменти и са с висок риск от бърза загуба на пари поради ливъридж

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me