Ръководство за търговия със злато Великобритания – Научете как да търгувате със злато онлайн

Contents

Златна търговия Великобритания | Как да търгувате със злато за начинаещи

В тази статия ще разгледаме цялата важна информация за търговия със злато във Великобритания, включително ръководство стъпка по стъпка как да започнете да търгувате със злато.

Търговците, които предпочитат да инвестират в злато над който и да е друг актив, са обичано наричани „златни бъгове“ във финансовия сектор. Този лъскав и толкова богат клас активи държи стойността си от около 700 г. пр. Н. Е.

Като такъв има смисъл златото да бъде привлекателен избор, когато става въпрос за търговия или инвестиции.

В някои случаи британските търговци предпочитат да спекулират с краткосрочната стойност на златото – с опитни инвеститори, които непрекъснато се стремят да печелят от непрекъснато променящите се движения на цените. В другия край на спектъра, други предпочитат да инвестират в дългосрочната стойност на златото, като вземат стратегия „купувай и задръж“.

В нашата Ръководство за търговия със злато във Великобритания, ще се задълбочим в това от какво се състои търговията със злато и начините, по които можете да получите достъп до пазара. Не само това, но говорим и за плюсовете и минусите на търговия със злато и как да се регистрирате с платформа за търговия със злато днес!

Съдържание:

1. Какво представлява търговията със злато?

2. Как се определя цената на златото?

3. Как се измерва цената на златото?

4. Кога може да се търгува със злато във Великобритания?

5. Различни начини за търговия със злато онлайн във Великобритания

6. Как да инвестираме в злато дългосрочно във Великобритания

7. Предимства на търговията със злато

8. Как да постигнем печалба, търгувайки със злато


9. Търговия със злато онлайн: Включени такси

10. Най-добрите стратегии за търговия със злато за разглеждане

11. Търговия със злато онлайн: Включени такси

12. Съвети за търговия със злато за начинаещи

13. Как да започнете да търгувате със злато онлайн във Великобритания: Четири лесни стъпки

14. Заключение

15. Търговия със злато – често задавани въпроси

Какво е търговия със злато?

Най-общо казано, да търгуваш със злато означава да го купуваш и продаваш – като целта е да се получат финансови печалби. Като казахте това, има разнообразие от различни начини за достъп до този популярен клас активи от уюта на вашия дом. Подобно на форекс и акциите, вие предсказвате дали стойността на златото ще се повиши или ще падне.

Повече пъти, отколкото не, хората, които активно търгуват със злато, го правят краткосрочно, като например дневна търговия. При този сценарий търговията може да остане отворена само за няколко часа, или дори само минути в някои случаи. Що се отнася до суинг търговията със злато, тези позиции могат да се държат отворени в продължение на седмици, преди да бъдат продадени.

Най-често срещаният начин за търговия със злато трябва да бъде CFD, особено в моменти, когато икономиката е несигурна. Само в случай, че не сте запознати със CFD на злато – „договор за разлика“ ви позволява да търгувате с инструмента, без да го притежавате физически.

Златни CFD на платформа като eToro изпълнява особено добре, когато става въпрос за краткосрочни търговски стратегии. Това е така, защото CFD на злато може да се търгува без комисионна и винаги ще имате възможност да отидете дълго или кратко. Договорът винаги ще отразява пазарната оценка на въпросния актив – мярка за мярка.

Ако смятате, че сте по-дългосрочен инвеститор в Обединеното кралство, вероятно ще искате да избягвате CFD на злато. Може да е добър вариант за вас вместо това да купите златни кюлчета (или кюлчета). По този начин вие действително ще притежавате материалния актив (в случая злато). Най-добрият начин да направите това е вероятно по индиректен начин чрез ETF.

За тези от вас, които нямат опит, когато става въпрос за търговия със злато, ще се потопим в различните начини, по които можете да направите това по-късно. Първо ще разгледаме начина, по който се определя цената, която плащате за златото, последвана от това как се определя количествено.

Как се определя цената на златото?

Накратко, цената на златото се определя по същия начин, както и другите активи – оценката му е силно обусловена от търсенето и предлагането на пазарите. Това настроение може да варира ежедневно и така стойността на златото е силно посветена на икономическия процес и пазарните сили.

Ако фондовите пазари по света преживяват особено бурно време, оценката на златото обикновено ще се повиши. Напротив, когато фондовите пазари са здрави – оценката на златото често е по-ниска, тъй като търсенето на злато е по-ниско.

Как се измерва цената на златото?

Когато става въпрос за начина на измерване или количествено определяне на този актив, обикновено ще откриете, че активите се оценяват с помощта на определена валута като GBP или USD. Например, американски компании като Nike и Facebook ще имат цени в щатски долари.

Що се отнася до златото – могат да влязат в действие различни показатели. На някои пазари за търговия ще намерите злато, измерено в килограми, унции или грам. Най-общо казано, цената на златото е в щатски долари. Причината е, че USD съставлява 60% от всички валутни резерви в големите централни банки. Същото важи и за стоки като природен газ, нефт и т.н..

Следователно, когато търгувате със злато чрез британски брокер като eToro (който вече използва щатски долари), всичко, което трябва да направите, е да платите малка такса за преобразуване от 0,5% и вашата търговия автоматично се обменя за щатски долари от вашата родна британска лира.

Понастоящем на гореспоменатата брокерска платформа цената на златото е 1 874,00 долара за унция.

Кога може да се търгува със злато във Великобритания?

Както при всеки пазар, времето за отваряне може да варира в зависимост от борсата и въпросната държава. Изключение от това правило е златото.

Златото може да се търгува 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Причината този актив да е достъпен по всяко време е, че се търгува в глобален мащаб и следователно на различни пазари от цял ​​свят (които имат различно работно време).

Тук във Великобритания обикновено можете да търгувате, както и да купувате и продавате злато 5 дни в седмицата (24/5). Повечето онлайн платформи във Великобритания ще предлагат часове за търговия със злато от понеделник 00:00 до петък 22:30. Има стандартна дневна почивка между часовете от 23:00 до 00:00.

Различни начини за търговия със злато онлайн във Великобритания

търговия със злато във Великобритания

В тази част от нашата търговия със злато във Великобритания ще говорим за различните начини, по които можете да търгувате и да инвестирате в злато.

Има много начини за търговия със злато онлайн, някои методи са по-популярни от други. В крайна сметка методът, който ще изберете, ще зависи от вашите дългосрочни финансови цели.

Ето какво трябва да знаете.

Търгувайте със злато – чрез Forex чифт

Един от начините, по които можете да търгувате със злато, е чрез двойка валута. Например можете да търгувате XAU / USD – което по същество търгувате със злато спрямо щатския долар.

За да се хеджират срещу инфлацията, причинена от геополитически сътресения, и различни други фактори, които могат да повлияят на цената на валутите – инвеститорите често използват злато.

Чрез хеджиране на злато срещу друг актив, като валута, можете да намалите риска по време на драстични промени в оценката на валутата.

Търгувайте със злато – CFD

Основният пазар за търговия със злато е чрез CFD. Това е най-популярният начин за краткосрочна търговия със злато. Както цитирахме по-рано, основната цел на CFD на злато е да следят ценовите промени в актива, на секунда за секунда.

Например:

 • Преминавате към популярната платформа за търговия в Обединеното кралство eToro и стойността на CFD на злато е нараснала с 0,23%
 • По същия начин световната спот цена на златото също се е увеличила с 0,23%
 • Ако от друга страна, спот пазарната цена на златото е спаднала с 0,15% – отново това ще бъде отразено във въпросния CFD.

Сумата, която ще ви струва да използвате CFD в Обединеното кралство, е минимална, а разходите за търговия са супер конкурентни. Нещо повече, това означава, че можете да се възползвате максимално от ултра-тесните спредове – и да се надяваме да използвате лоста в своя полза.

За тези, които не са наясно, ливъриджът е малко като заем от брокера. Тя ви позволява да търгувате със злато с до 20 пъти повече, отколкото физически имате във вашата търговска сметка. Ливъриджът за злато е ограничен до 1:20 поради ограниченията, наложени от Европейския орган за ценни книжа и пазари (ESMA) – който от своя страна се налага от Органа за финансово поведение (FCA).

Ако сте приложили този максимален ливъридж към вашия златен CFD на регулирана платформа като eToro, евентуално бихте могли да превърнете баланс от £ 200 в търговски капитал от £ 4000.

В допълнение към предимствата на ливъридж – CFD на злато ви позволяват да се възползвате от стойността на златото, която спада и нараства. Това се постига чрез избиране на „къс ход“, което по същество ще доведе до печалби от спада на цената.

По-долу ще видите пример за това как изглежда търговията със CFD на злато:

 • За унция eToro цитира цена от 1896,90 долара за злато.
 • Имате чувството, че цената ще падне до час-два
 • Поради вашата премуниция, вие правите поръчка за продажба на стойност £ 1000
 • Стойността на златото пада с 1,8%
 • На залога си от £ 1000 вие спечелихте бързо £ 18

Сега нека си представим, че сте решили да приложите ливъридж от 1:20, както се предлага. По този начин печалбата ви от £ 18 би била увеличена до £ 360 (£ 18 x 20).

С това казано е важно да запомните, че докато лостът може да работи във ваша полза – той също може да противоречи на вас. Търговията с CFD с ливъридж е рискован бизнес, така че винаги внимателно претегляйте възможностите си и провеждайте собствено проучване, преди да се впуснете.

Купувайте злато чрез ETF

Златните ETF ви позволяват да купувате злато в традиционния смисъл на косвена основа. Можете да направите това с FCA брокер eToro без комисионна с малка минимална инвестиция вместо само $ 50.

Както може би сте забелязали, използвахме eToro като пример за ценообразуване в това ръководство за търговия със злато във Великобритания. Не само защото е изключително лесен за използване, но и за търговията му без комисионна, конкурентни спредове и поддръжка за различни методи за плащане в Обединеното кралство.

Независимо от това, друг начин, по който можете да инвестирате в злато, е чрез златодобивни компании. В наши дни, благодарение на онлайн брокерите, които се пресичат, за да предоставят финансови услуги на търговци и инвеститори – супер лесно е да инвестирате в минни операции от цял ​​свят.

Първият, който ми идва наум, е VanEck Vectors Gold Miners – които могат да бъдат закупени чрез ETF на eToro. VanEck съществува от 1955 г., така че е добре установен. Ако това е нещо, което ви интересува, гореспоменатият ETF по същество ви дава достъп до различни големи компании, участващи в копаенето на злато.

Някои от най-големите стопанства включват Newmont Corp, Barrick Gold Crop и Franco-Nevada с тежест съответно 11%, 11% и 6%. По отношение на това къде се намират златните мини – 45% са базирани на Канада. След това имате минни операции в САЩ, Австралия, Бразилия, Южна Африка, Китай и др.

Търгувайте със златни опции

По отношение на договорите за опции за злато, широко се смята, че е усъвършенствана форма на търговия. Когато търгувате по този начин, вие търгувате въз основа на цената на златото в бъдеще. Но опциите не изискват да закупите актива изцяло. Вместо това ще трябва да платите само малък депозит – който е известен като „премия“.

Ако смятате, че цената на златото ще се повиши, можете да закупите „опция за обаждане“. Това означава, че имате право, но по никакъв начин не сте задължени да купувате злато на определена цена – и за предварително определен период от време (в рамките на датата на изтичане на договора). Ако смятате, че цената на златото ще спадне, тогава ще закупите „опция за пускане“.

От решаващо значение е, че ако закупите опции за обаждане за злато, трябва цената на златото да надвиши цената на договора. Отново, ако изберете опции за пут, тогава искате да се случи обратното.

Например:

 • Смятате, че стойността на златото ще намалее през следващите седмици
 • Като такива купувате пут опции с 3-месечен срок на валидност
 • Ударната цена на опциите за злато е 1800 долара – което означава, че трябва цената на златото да падне под тази цифра
 • Плащате премия от $ 150 на контакт за достъп до пазара
 • Няколко седмици по-късно цената на златото пада до 1500 долара
 • Това означава, че правите $ 300 за всеки договор за опции, който държите
 • Но също така трябва да извадите премия от $ 150, която сте платили – оставяйки ви нетна печалба от $ 150 за контакт с опции

От друга страна, ако цената на златото се е увеличила и по този начин – не е успяла да се премести под вашата цена от 1800 долара преди изтичане на договорите, тогава просто бихте загубили премията си от $ 150. Ето защо търговците на злато в Обединеното кралство често избират опции, тъй като предлагат метод с нисък риск за достъп до пазара.

Търгувайте със златни фючърси

Що се отнася до фючърсите на злато, те много приличат на гореспоменатите CFD на злато.

Причината за това е, че инвеститорите са в състояние да избират както поръчки „купуват“, така и „продават“ – да не говорим, че могат да прилагат ливъридж. Както разгледахме по-рано, ливъриджът трябва да се прилага в рамките на ESMA лимитите за търговци в Обединеното кралство и Европа.

Въпреки че има очевидно сходство между CFD на злато и фючърси за злато – има и 2 ярки контраста, които трябва да се вземат предвид – те са както следва:

 • За разлика от CFD на злато, фючърсите идват с дата на изтичане. Срокът на годност ще зависи от договора, но това обикновено е в една и съща точка всеки месец 3-ти петък). От решаващо значение е, че след изтичането на тази дата фючърсите със злато не могат да се търгуват и трябва да бъдат уредени.
 • Фючърсните договори за злато обикновено се разделят на четири или повече дати на изтичане годишно. За да ви дадем кратък пример, бихте имали фючърсен договор за злато, който е активен в продължение на 3 месеца, 4 пъти годишно.

В горния сценарий след изтичане на 3-те месеца лицето, което държи базовия актив, трябва или да го продаде, или да го купи. В по-голямата част от случаите вашите златни фючърси ще бъдат уредени в брой. Положителното е, че това означава, че не е нужно да имате камион злато, доставен до дома ви, ако пропуснете датата на изтичане!

Как да инвестираме в злато дългосрочно във Великобритания

Някои от описаните по-горе методи за търговия със злато се считат за краткосрочни инвестиции. Може да ви бъде простено да мислите, че фючърсите на злато са дългосрочна търговия – обаче те рядко надхвърлят 3-месечен срок.

Ако се смятате за дългосрочен инвеститор, има специфични пазари, с които трябва да се придържате. В челните редици на това е използването на злато ETF – което ви позволява да купувате индиректно златни кюлчета с мащабна финансова институция като iShares. Важно е, че златният ETF е подкрепен от желания актив.

Тъй като и когато изкупната цена на златото варира, това ще бъде отразено във вашия златен ETF. Няма да имате осезаемо кюлче злато, но шансовете са, че инвестирате, за да увеличите потенциално своя капитал. Тъй като златото сега е един от най-търсените класове активи от инвеститори от Обединеното кралство, процесът ETF от край до край може да бъде осъществен онлайн с едно щракване на бутон.

Предимства на търговията със злато

Не сте решили дали търговията със злато е правилният ход за вашия инвестиционен портфейл? Ако е така, ние сме събрали някои от най-големите предимства на достъпа до злато чрез избрания от вас британски брокер.

Значителни обеми на търговията

Знаете ли, че златото има третия най-голям обем на търговия на инвестиционната сцена? Това го прави един от най-ликвидните финансови активи в света.

Ликвидността на този пазар е чудесна новина за вас като инвеститор, тъй като от своя страна можете да се възползвате максимално от супер тесни спредове. Като такава търговията със злато може да бъде много изгодно и доходоносно пространство за тези, които имат правилната стратегия. Не се притеснявайте – ние обхващаме британските стратегии за търговия със злато по-късно в това ръководство.

Златни лимити за ливъридж

На традиционната арена на пазара на злато инвеститорите могат да закупят актива само на стойност, равна на баланса на сметката им.

Както обаче отбелязахме по-рано, брокери като eToro дават възможност на британските търговци да имат достъп до CFD на злато чрез ливъридж. Предлаганият ливъридж няма да бъде по-голям от 1:20, но това означава, че сте в състояние да увеличите печалбите си с 20 пъти по-голям инвестиционен бюджет.

Възможност за дълго (купуване) и късо (продажба)

Търговските платформи на Обединеното кралство ви позволяват да се справите безпроблемно „дълго“ и „кратко“ на златото. Както разгледахме накратко, просто трябва да се насочите към избрания от вас брокер и да изберете златни фючърси или златни CFD. И накрая, това е просто случай на избор от поръчка за покупка или продажба.

Това не е опция при закупуване на злато в традиционния смисъл – тъй като ще печелите пари само ако стойността на златото се увеличи.

Хеджиране на вашето портфолио

Както разгледахме в това ръководство – глобалните геополитически събития могат да изиграят голяма роля в търсенето и предлагането на злато – като по този начин предизвикват ценови промени.

Едно от най-големите световни събития, повлияли цената на златото, беше последната финансова криза, настъпила през 2008 г. Много големи фондови пазари изпитваха мечизъм през определен период от време – докато златото беше пълна противоположност.

Поради тази причина един от най-популярните начини за хеджиране срещу низходящите пазари е добавянето на злато към вашия инвестиционен портфейл.

Осигурява ликвидна инвестиция, когато се търгува онлайн

Не е задължително да купувате физическо кюлче злато, за да инвестирате в този ликвиден актив. Без значение дали сте решили да търгувате със злато чрез CFD, опции, фючърси или ETF – ако искате да осребрите тази инвестиция – можете да се отървете от златото си с едно щракване на мишката.

След това средствата ще бъдат поставени във вашата търговска сметка. Още веднъж, това не е нещо, което можете да правите с лекота, когато купувате физически кюлчета златни кюлчета. В края на краищата ще трябва да го съхранявате, транспортирате – и впоследствие да намерите купувач.

Как да спечелите печалба от търговия със злато

печелят търговия със злато

Въпросът от векове, когато става въпрос за търговия с какъвто и да е актив, е – как мога да спечеля много пари? Отговорът не е прост. Въпреки това, подобно на другите активи, ключът е успешно да се прогнозира посоката на съответния пазар.

За да ви дам няколко примера:

Сценарий 1:

 • Продължаваш със злато
 • Цената на златото нараства
 • Печелите

Сценарий 2:

 • Не ви достига златото
 • Цената на златото пада
 • Печелите

Наличието на кристална топка би било полезно във всички аспекти на живота – камо ли по време на нашите търговски начинания. Реалността обаче е, че няма гаранции за триумф, когато се предсказва бъдещето на който и да е пазар. Също така е важно да запомните, че сумата, която инвестирате, ще диктува колко висока може да бъде вашата потенциална печалба.

Опитните търговци са склонни да си поставят цели за търговия, като например определена сума на седмица или на месец. Разбира се, няма категоричен отговор, когато става въпрос за това как да спечелите бързи пари.

Ако имате нужда от допълнително вдъхновение за инвестиционна стратегия, разгледайте раздела по-долу.

Краткосрочни инвестиции в злато

Ако предпочитате идеята за краткосрочно инвестиране пред дългосрочно. – тогава обмисляли ли сте „дневна търговия“ със злато? Вместо да запазите пазарни позиции за една нощ, можете просто да ги задържите за няколко часа или дори няколко минути.

Дневната търговия със злато е наистина популярна сред хората, които обичат да търгуват по много по-стабилен начин – което означава, че можете да се възползвате от малки печалби, но редовно.

По-долу ще намерите пример за дневна търговия със злато на CFD:

 • Нека си представим, че правите поръчка от £ 200 за закупуване на златен CFD на eToro
 • Решавате да добавите ливъридж от 1:10
 • Общата стойност на вашия инвестиционен залог сега възлиза на £ 2000 (10 x £ 200)
 • Да кажем, че стойността на златото се повишава и е с 1,5% по-висока
 • Ако заложите £ 200 без ливъридж, щяхте да спечелите £ 3
 • С лоста 1:10 обаче вместо това сте спечелили £ 30

Въпреки това, ако сериозно се занимавате с търговия със злато, трябва да имате предвид таксите за търговия, свързани с избрания от вас брокер. По-късно ще обсъдим това по-подробно.

Дългосрочни инвестиции в злато

Някои инвеститори нямат време да търгуват в краткосрочен план. В крайна сметка може да отнеме часове след часове при изследване на съответните пазари – да не говорим, че трябва да се правят различни сделки. След това има технически анализ, четене на диаграми и проследяване на последните финансови и икономически новини.

Ако нямате време за активна дневна търговия, тогава може да е, че инвестирането на злато в дългосрочен план е по-добър вариант за вас. В крайна сметка това зависи от вашите собствени дългосрочни цели. Не забравяйте – краткосрочните колебания на цените вероятно ще са непривлекателни за вас, ако искате да задържите инвестициите си в продължение на години.

Събрахме пример за ваше внимание:

 • Да приемем, че сте решили да инвестирате 2 500 британски лири в ETF със злато
 • Вашата инвестиционна стойност ще се колебае, отразявайки се от котираната цена на златото, в световен мащаб
 • Бързо напред до 2 години след вашата инвестиция в ETF
 • Сега златото се оценява на 20% повече от първоначалната ви покупна цена
 • От вашата инвестиция от 2500 паунда, печалбата ви ще бъде 500 паунда
 • Вие ‘осребрявате’ горната инвестиция
 • Средствата се добавят към вашата брокерска сметка

Това означава, че вече можете да поискате теглене и да използвате тези пари, за да инвестирате в други активи по ваш избор.

Търговия със злато във Великобритания: рискове

Не можахме да съставим ръководство за търговия със злато във Великобритания, без да говорим за свързаните рискове. Както при всяка друга форма на търговия, потенциалните печалби при покупка и продажба на злато в Обединеното кралство лесно могат да се окажат загуби.

Трябва да се каже, че неопитните инвеститори често се сблъскват със загуби, когато търгуват със злато. Девет пъти от десет това се свежда до провал в правилното разбиране на въпросния пазар. Независимо дали става въпрос за злато или валута, жизненоважно е да отделите известно време за проучване и учене, доколкото можете за пазарите на злато.

Чудесно начало за всеки начинаещ търговец е да използва наличните инструменти. По този начин можете да усъвършенствате уменията си – като по този начин ви дават по-голям шанс за успех.

Най-добрите стратегии за търговия със злато за разглеждане

Както току-що докоснахме, изучаването на тънкостите на златните пазари е чудесен начин да разширите своите умения.

Заедно с учебните класации и подобни, ние събрахме някои често използвани британски стратегии за търговия със злато – всички, които смятаме, че биха могли да ви помогнат в бъдеще.

Суинг търговия злато

Ако искате да люлеете да търгувате със злато, ще следвате по-широките пазарни настроения. Да кажем, че златото преминава през силен период. Опитен търговец на суинг обикновено ще се опита да запази позицията „купува“ през нарастващата тенденция.

Ако инерцията се забави, вероятно ще решите да излезете от позицията, която преди сте държали отворена. Нека приемем, че това, което се появи, трябва да падне надолу и в резултат цената на златото пада. В този сценарий вероятно ще промените поръчката си, за да „продадете“.

Както можете да видите, естеството на суинг търговията предлага на инвеститорите гъвкав начин на търговия, което може да доведе до това вашата позиция да бъде отворена месеци, седмици или дни в даден момент.

Използвайте златни нива за поддръжка

нива на търговия със злато, подкрепа и съпротива

Когато търгувате със злато във Великобритания – така наречените „нива на поддръжка“ са особено полезен инструмент. Нивото на подкрепа, за което говорим, е „ниво на цената“, което помага на търговците да разпознаят областите на съпротива и подкрепа.

Причинена от низходящ тренд, може да се приложи временно „спиране“ на ценовото ниво. Не само това, но това ниво може да се счита за дъно – което по същество спира цените да се влачат в посока надолу.

Разпознаването на това ниво на поддръжка илюстрира възможност за закупуване на злато. Обща стратегия сред търговците на злато е да излязат на пазара точно над линията за подкрепа. Следващата стъпка е да въведете стоп-лос под същата линия. Това гарантира, че тази стратегия за търговия със злато може да бъде предприета по начин, който не допуска риска.

Комбинирайте злато и форекс

Златото и форексът имат много повече общи неща, отколкото си мислите. Най-очевидното сравнение е, че и двете тези силно влиятелни активи често могат да се търгуват 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Разбира се, 1 единица злато е същото като следващата, така че е супер заменяема и идеална за търговия.

Златото се използва като валута от близо 3000 години. Той е подвижен, може да се фракционира и много лесно се сертифицира. Като начин за регулиране на пазара, златото обикновено се търгува в щатски долари – следователно защо е в интерес на търговците на злато да бъдат в крак с последните новини в щатски долари.

Въпреки че няма определени каменни гаранции, златото и щатският долар обикновено се отнасят помежду си, както всяка друга двойка валута. Тоест, когато стойността на едната се повиши, другата пада.

От друга страна, стойността на валутите е продиктувана от различни неща като геополитически сътресения, природни бедствия и икономически вълнения. Докато стойността на златото се определя не само от ценовите промени в долара. В сравнение с валутите, като венецуелския боливар, златото е изключително устойчиво на хиперинфлация и икономическа война.

Когато разгледаме какво се е случило със страни като Венецуела, Египет, Зимбабве и Беларус – ясно е да разберем защо инвеститорите се стичат към златото като предпазна мрежа. Този актив работи добре като начин за хеджиране срещу гореспоменатата инфлация и срив на валутната стойност.

Често използвана стратегия е да се противодейства на валутния пазарен риск чрез преместване на капитал към злато, само докато пазарът е по-малко волатилен.

Получете разбиране за златото, лихвите и инфлацията

Когато става въпрос за анализ на златния пазар за търговци, той често е съсредоточен около резервни банки и финансови политики. Разбирането на връзката на златото с лихвените проценти и инфлацията е друга полезна стратегия при търговията със злато във Великобритания.

Златото се представя като хедж в противоречие с съобщенията за инфлация и количествено облекчаване (QE). QE е малко сложен, но същността на него е, че това е начин за увеличаване на предлагането на пари, за да се мотивира вътрешната икономика. Като се има предвид, че цените на златото обикновено се използват в щатски долари, това силно влияе на индекса на потребителските цени в САЩ.

По отношение на лихвените проценти – това и стойността на златото не са пряко свързани помежду си. Не може да се отрече обаче, че нарастващите лихвени проценти отказват инвеститорите от златото. Причината е, че по-високите лихвени проценти дават по-голяма възвръщаемост на инвеститорите. Тези инвеститори може да търсят да изтеглят средства извън пазара (злато) или да добавят средства в спестовна сметка. Освен това е известно, че лихвените проценти и златото вървят в същата посока.

„Реален лихвен процент“ е номиналният лихвен процент, без инфлация. Ако някога сте искали сами да проследите този лихвен процент, един от начините да направите това е да вземете номиналния процент и просто да извадите инфлацията.

Скалп за търговия със злато

За да скалпирате търговия със злато, ще правите множество поръчки за покупка и продажба по време на търговския ден. Целта на скалпирането е да „скалпира“ малките печалби, създадени от десетки сделки. Възможно е котираната цена на златото да остане в същия ценови диапазон в продължение на седмици.

Например, ограничен диапазон на цената на златото може да бъде около 1800 – 1900 долара. Този ограничен диапазон, за който говорим, не е от полза за търсещите волатилност суинг и дневни търговци – но е идеален за скалпиране.

Обединените скалпери в Обединеното кралство могат да купуват и продават различни позиции до насита – поне за периода, през който цената на златото попада в зоната на консолидация.

Стратегии за търговия със злато

Търговия със злато онлайн: Включени такси

Що се отнася до търговията със злато онлайн във Великобритания, има такси, които трябва да имате предвид, преди да започнете,

Спредове

Разпространенията са неизбежни. Накратко, това е разликата между покупната цена и продажната цена на златото (или какъвто и да е актив, с който търгувате).

Без значение кой онлайн брокер ще изберете, естеството на търговията означава, че спредовете могат да се променят много пъти на ден. В крайна сметка пазарните настроения, както и търсенето и предлагането като цяло са склонни да се колебаят и променят.

Следователно, когато търсите нестабилен пазар – разпространението вероятно ще бъде много по-широко. Когато става дума за CFD на злато в eToro, например, по време на писането може да очаквате около 45 пипса.

Комисионни такси

Много онлайн брокери начисляват комисионни на търговци, като някои британски платформи таксуват над 10 британски лири за всяка сделка. Други начисляват процент от обема на вашата златна инвестиция.

Просто депозирайте минималната необходима сума във вашата eToro сметка и социалната платформа за търговия ще ви позволи да инвестирате в златни ETF и свързани със злато акции – с нулева процентна комисионна по всяко време

За да ви дадем представа как могат да се съберат тези комисионни, вижте нашия пример по-долу:

 • Представете си, че ABC Brokerage начислява на клиентите комисионна от £ 12
 • Решавате да закупите 125 акции Hochschild Mining PLC акции и 125 GBP акции Newmont Mining Corp
 • Горният пример е 2 различни сделки, така че ABC ви таксува £ 24 комисионна
 • Да приемем, че няколко седмици по-късно решавате да продадете своите акции
 • Това са допълнителни 2 сделки – ABC Brokerage отново ви таксува с още £ 24
 • Само за покупка и продажба на 2 различни акции вашият брокер ви е начислил £ 48 комисионна

Ако сте избрали брокер без комисионна търговия със злато, щяхте да си спестите £ 48.

Такси за транзакции

Таксите за транзакции не са необичайни в пространството на онлайн брокери. Въпреки това, таксуването за депозити и тегления може да бъде избегнато.

С толкова голяма конкуренция в инвестиционния сектор ще намерите купища брокери, които няма да ви таксуват нито стотинка, за да изтеглите собствените си пари. Винаги е препоръчително да проверите таксите за себе си, преди да се регистрирате в някой брокерски сайт. В крайна сметка тези неща подлежат на промяна.

Такси за финансиране през нощта

Ако се окаже, че CFD на злато е вашето нещо, трябва да сте информирани и включени, когато става въпрос за такси за финансиране през нощта.

В случай, че не сте наясно, тази такса се начислява, когато дадена позиция се държи отворена за една нощ. Таксата обикновено се изчислява спрямо стойността на сделката. Понякога се нарича такса за суап или преобръщане – по същество това е лихвена такса, за да се противодейства на всеки лост, който може да използвате.

Съвети за търговия със злато за начинаещи

Ако тепърва започвате в света на онлайн търговията със злато – може би ще искате да направите крачка назад за момент. В крайна сметка ще трябва да разберете как да четете графики за ценообразуване и да разполагате технически индикатори.

Също така трябва да разберете как да прихващате икономически и финансови новини – и как това може да повлияе на пазарната стойност на златото. Добрата новина е, че има няколко решения, достъпни за инвеститорите от Обединеното кралство, които ще ви позволят да търгувате със злато, без да е необходимо да имате куп опит.

Демо сметки за търговия със злато

Очевидната отправна точка като начинаещ търговец на злато е да отворите демо сметка при онлайн брокер. Това ви позволява да купувате, продавате и търгувате със злато с хартиени пари – което означава, че не поемате никакви рискове.

Това е чудесен начин да научите как работи сцената за търговия със злато – тъй като най-добрите съоръжения за демо сметка ще отразяват условията за търговия на живо. Такъв е случаят с eToro – който предлага на всички търговци в Обединеното кралство демо сметка, която е предварително заредена със 100 000 долара.

В допълнение към това, търговия със злато демо сметка ви позволява да тествате нови стратегии. Още веднъж ще направите това по 100% безрисков начин, тъй като няма изискване за депозиране на пари.

Сигнали за търговия със злато

Сигналите са изключително популярни на форекс и криптовалутата. В по-ново време златните сигнали оттогава са станали нещо.

За тези, които не знаят, избраният от вас доставчик на сигнал ще ви изпраща предложения за търговия със злато в реално време. Например, сигналът може да предложи поръчка за продажба, когато златото достигне 1750 долара.

Най-добрите сигнали за търговия със злато също ще предоставят стойности на поръчките за изход. Това трябва да включва както стоп-загуба, така и цена на печалба, като впоследствие се гарантира, че вашите сигнали могат да бъдат изпълнени по начин, който не допуска риска.

В крайна сметка сигналите за търговия със злато ви позволяват да получите достъп до пазара, без да е необходимо да извършвате каквито и да било изследвания или анализи. Това не само е от полза за онези от вас без необходимите знания за извършване на задълбочени изследвания ─ но и ако просто нямате време.

Роботи за търговия със злато

По подобен характер на сигналите за търговия със злато, роботите ви позволяват достъп до пазарите, без да е необходимо да правите каквито и да било изследвания. Роботите за търговия със злато обаче отиват една стъпка по-напред – тъй като технологията ще прави поръчки за покупка и продажба от ваше име. В този смисъл по същество това е разширение на сигнална услуга.

За да използвате робот за търговия със злато, първо трябва да намерите надежден доставчик. В онлайн пространството има стотици опции, но най-добре е да отделите малко време за проучване на доставчика, тъй като присъстват много измамници.

След като намерите доставчик на робот и платите съответната покупна цена, ще трябва да инсталирате софтуера в MT4. Тогава това е просто случай да седите и да се надявате на най-доброто – тъй като роботът ще търгува със злато от ваше име.

Копирайте опитен търговец на злато

Тази опция ви позволява да копирате опитен търговец на злато като подобен. eToro предлага такава функция и изисква минимална инвестиция от само $ 200. Всичко, което трябва да направите, е да разгледате много търговци на злато с помощта на уебсайт на eToro, и след това определете колко искате да инвестирате.

След това портфолиото ви ще отразява това на избрания от вас инвеститор. Това е още един чудесен начин за търговия със злато в Обединеното кралство по пасивен начин – тъй като няма да е необходимо да правите изследвания или да правите поръчки.

Как да започнете да търгувате злато онлайн във Великобритания: Четири лесни стъпки

Подобно на звука от търговия със злато и искате да започнете с акаунт точно сега? Ако е така, този раздел ще ви помогне да настроите сметка за търговия със злато само в четири прости стъпки.

Стъпка 1 – Отворете акаунт

отворете търговска сметка

За да търгувате злато онлайн, първо ще трябва да отворите сметка при регулиран борсов брокер. Въпреки че има стотици платформи, от които можете да избирате, бихме ви предложили да използвате брокер без комисионна eToro. Ще имате достъп до купища различни инструменти за търговия със злато и брокерът е изключително подходящ за начинаещи.

За да започнете, посетете уебсайта на eToro и стартирайте процеса на регистрация. Тук ще трябва да въведете някои лични данни – като вашето име, домашен адрес и дата на раждане. Също така ще трябва да предоставите своя имейл адрес и мобилен номер във Великобритания.

Забележка: eToro е лицензиран от FCA – което означава, че ще трябва да потвърдите самоличността си, преди да можете да направите теглене (или да депозирате повече от 2250 щатски долара). За да направите това, просто качете копие от паспорта / шофьорската си книжка и доказателство за адрес.

Стъпка 2 – Финансирайте сметката си

Ако искате да търгувате със злато в eToro с реални пари, ще трябва да направите депозит. Минималният депозит е $ 200 – което е около £ 160.

Можете да избирате от следните начини за плащане във Великобритания:

 • банков трансфер
 • Дебитна карта
 • Кредитна карта
 • Paypal
 • Skrill
 • Нетелър

Всички методи на плащане – освен банков превод, се обработват незабавно от eToro.

Стъпка 3 – Изберете пазар

пазар за търговия със злато

След като направите депозит, трябва да помислите за конкретния пазар за търговия със злато, който ви интересува. Както отбелязахме по-рано в нашето ръководство, дългосрочната инвестиция в злато е най-добре улеснена чрез ETF.

От друга страна, ако искате да участвате в дневна или суинг търговия, CFD ще бъдат най-добрият ви вариант. Ако не сте сигурни до кой клас активи искате да осъществите достъп, може би си струва да прекарате известно време с демонстрационната сметка eToro.

Стъпка 4 – Създайте поръчка за търговия със злато

Веднага щом разберете до кой пазар за търговия със злато искате да отворите, това е просто случай на създаване на поръчка.

Това изисква следното:

 • Поръчка за покупка или продажба – това зависи по какъв начин смятате, че цената на златото ще се измести
 • Залог – това е сумата, която искате да заложите в сделката
 • Ливъридж – можете да приложите ливъридж до 1:20 при търговия със злато в eToro
 • Take-profit – въведете цената, на която искате да затворите търговията си със злато – въз основа на вашата цел за печалба
 • Стоп-загуба – въведете цената, която искате да излезете от сделката, когато позицията ви върви срещу вас

След като потвърдите поръчката в eToro – вашата позиция за търговия със злато ще навлезе в реалните пазари.

За заключение

Златото предлага чудесен начин за печалба от финансовите пазари. Това, което британските инвеститори харесват най-много в този клас активи, е, че той е супер гъвкав. Това означава, че имате възможност да търгувате със злато на краткосрочен принцип – където ще преследвате по-малки маржове на печалба.

От друга страна, можете също да инвестирате в злато в продължение на няколко месеца или години. Това е чудесен начин да защитите богатството си от икономическа несигурност и инфлация.

С това казано. Най-добре е да имате ясно разбиране за това как златото функционира в глобалната финансова система – както и разбиране за това как да се извърши фундаментален и технически анализ. Това ще гарантира, че няма да излезете на британската сцена за търговия със злато със затворени очи.

Ръководство за търговия със злато Великобритания – Често задавани въпроси

Мога ли да инвестирам в материално злато онлайн?

Да – най-добрият начин да закупите злато онлайн в осезаем смисъл е да инвестирате в ETF. ETF ще се управлява от голяма финансова институция и ще бъде подкрепена от физически златни кюлчета.

След това стойността на ETF ще се движи нагоре и надолу в съответствие с цената на златото в реално време. Това ви позволява да инвестирате с едно щракване на бутон – като в същото време осребрявате позицията си по всяко време.

Искам да търгувам със злато онлайн – откъде да започна?

За да търгувате злато онлайн във Великобритания, ще трябва да намерите надежден онлайн брокер. Нашата най-високо оценена платформа eToro предлага няколко златни пазара – вариращи от CFD и ETF.

Мога ли да приложа ливъридж при търговия със злато?

Със сигурност можете. Всъщност жителите на Великобритания могат да кандидатстват до 20 пъти, когато търгуват със злато онлайн. Това означава, че баланс от 500 британски лири би позволил максимална търговска стойност от 10 000 британски лири.

Мога ли да използвам демо сметка за търговия със злато?

Да – има много онлайн брокери, които ви позволяват да търгувате със злато чрез демо сметка. Това е чудесен начин да научите как работи търговията със злато, без да рискувате какъвто и да е капитал.

Каква е минималната инвестиционна стойност за търговия със злато?

Това зависи от няколко фактора – като вида на инструмента за търговия със злато, който сте избрали, и съответния брокерски сайт. Ако просто искате да инвестирате в златен ETF, тогава eToro изисква минимум само $ 50 – което е около £ 40.

Ако нашата статия ви е харесала Ръководство за търговия със злато Великобритания – Научете как да търгувате със злато онлайн, моля, дайте му харесване и споделете с колегите си търговци на ден.

Моля, обърнете внимание: Анализът на търговията не е надежден индикатор за текущо или бъдещо представяне, тъй като обстоятелствата могат да се променят с течение на времето. Преди да вземете някакви инвестиционни решения, трябва да потърсите съвет от независими финансови съветници.

eToro е платформа с множество активи, която предлага както инвестиране в акции и криптоактиви, така и търговия с CFD. 75% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват CFD с този доставчик. Трябва да помислите дали можете да си позволите да поемете високия риск да загубите парите си.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map