Топ 7 съвета за контрол на разходите ви по време на тазгодишния празничен сезон

Парите са много важна част от празничния сезон. Колкото и да ценим духовната и магическа част от празничния сезон, както и всички онези ценни и важни неща, които не могат да се видят с очите ви, но могат да се усетят със сърцето ви, както казва Сент Екзюпери.

Парите са не по-малко важни за празничния сезон. Парите са жизнената сила на повечето празнични дейности, които планирате. Поради сезона на отпуските, както много добре знаем, струва малко пари.

За да бъдем по-конкретни, наоколо 500 британски лири на член на домакинство във Великобритания само за Коледа както показват докладите от 2017 г..

Можем само да очакваме празнична лудост да продължи и тази година, поне това са прогнозите на известната статистика и доклади на Mintel.

Докато всеки опит за маркетинг и реклама там ни кара да вярваме, че празничният сезон е просто най-доброто време за прекарване, и се разхождайте и глезете, обхващайте някои страховити сделки за пазаруване, докато купувачите продължават да се отдават на дълбоки отстъпки, парите ще продължат да правят този свят да се върти по време на празничния сезон 2018!

Колкото и много хора често да напомнят, че парите не са ключът към щастието, ние предпочитаме да мислим, че свободата е ключ към щастието и парите ви дават свобода, така че колкото повече пари имате, толкова повече свобода се радвате.

Честване на празничния сезон с ограничен бюджет определено не е опция за мнозина. В крайна сметка ви трябват пари, за да купите нещо толкова просто като имела, за да създадете някаква празнична атмосфера на вълнение.

Да не говорим, че бихте искали да разпространите малко настроение, като купите подаръци за цялото семейство, украсите цялата къща, поглезите се с празник далеч, за да се възнаградите за дългата година на упорита работа.

въпреки това, тук е проверка на реалността за вас – колкото и празничното пазаруване да е много забавно, търсете и няколко празнични отстъпки, коледният празник обикновено ви оставя с тънък и лек портфейл всяка година.

Повярвайте ни, дори непланираните покупки и импулсните покупки няма да са толкова тежки за спестяванията ви, ако не забравяйте да държите бюджета си под контрол и следвайте този списък от седем много полезни съвета и хакове, които ви помагат да управлявате ефективно парите си.

В края на деня, следвайки тези 7 съвета за да контролирате разходите си този празничен период ще ви помогне не само да избегнете прекаляването с празничните разходи, но и да спестите малко пари.

Колкото повече пари спестявате, толкова повече пари ще вложите в инвестиции, които биха могли да ви генерират още повече пари и да ви направят значително по-богати и подготвени за всички празнични сезони, които идват!

Може също да ви хареса: Повечето хора нямат идея какво е инвестиция, нали?

Съвет 1: Дрънкащи камбани, бюджет докрай!

създайте бюджети за празниците


Започнете нещата, като създадете бюджет, който може да работи с вашите гости на празника, хората, които планирате да изненадате тази година с подарък, и, разбира се, с портфейла си.

Не прекалявайте и не харчете пари, които нямате или пари, необходими за нещо друго извън празничния сезон.

Помислете за всички разходи, които може да изисква празнично парти, включително декорации, напитки и храна, малки подаръци, игри и всички други подробности, които могат бързо да се натрупат в пирамида от пари, които не можете да си позволите.

Работете с това, което имате и не надхвърляйте това, което нямате като бюджет.

Всички искаме да организираме грандиозно парти или да накараме близките си да се чувстват допълнително разглезени и щастливи с някои подаряващи челюстите подаръци, но това не е така всяка година.

Ако трябва, по-добре захапете куршума и отсечете някои ненужни разходи, които не можете да си позволите.

Списък на всички хора, за които искате да си купите подарък или да ги поканите да празнуват на вашето парти, може да бъде основна помощна ръка в този случай, тъй като той ще се ориентира и ще насочва вашите празнични пазарувания и ще ви помогне да намалите неконтролираните разходи.

Не забравяйте да включите дори и най-малките детайли в списъка, неща като зарибяване лесно могат да се натрупат в значителен брой във вашата банкова сметка.

Празничните партита могат да станат много скъпи и често сме склонни да прекаляваме с храна и напитки, така че се опитайте да бъдете разумни и купувайте само онова, което ще ви остави с възможно най-малко остатъци.

Изчертаването на определена линия от мястото, където започва и къде свършва бюджетът ви, е много важно да контролирате навиците си за празнично пазаруване и да ви помогне да спестите малко пари, които можете да инвестирате по-късно.

Ние в Търговско образование често обичат да мислят за празнични разходи като стратегия за търговия на валута или пазари на акции и акции. Когато нещата се окажат твърде заблудени и съществува потенциално висок риск да се окажете с голяма загуба на много пари, които иначе са ви необходими за живот, по-добре управлявайте риска и предотвратявайте срива навреме.

Вижте също: Финансовото съжаление номер 1, което искате да избегнете на всяка цена

Съвет 2: Проучете и намерете най-добрите сделки

преследвайте най-добрите сделки

Празничните отстъпки и разпродажби винаги се рекламират като страхотна сделка, но това не е непременно така.

Трябва обаче да купите много подаръци, декорации, картички, реквизит, храна и напитки за празничните партита и все още ще го правите по време на празничния сезон, така че защо да не търсите някои отстъпки и разпродажби.

Мислете за това като намаляване на ненужните разходи и спестяване на пари, които можете да инвестирате в нещо важно по-късно и ще видите, че цялата упорита работа по извършване на изследвания, поддържане на отстъпките навсякъде и изрязване на кодове за отстъпки, ваучери и кодове на купони от вестника си заслужава в края.

Така че не забравяйте да знаете къде и кога са най-добрите оферти. За да проучите задълбочено и да можете да намерите някои страхотни сделки, ето няколко прости, но много ефективни идеи.

Винаги сравнявайте онлайн цената и цената в магазина, понякога има разлика или отстъпка за онлайн покупки. По-евтините артикули често се продават седмица преди Коледа така че помислете за пазаруване в последната минута. Разбира се, потърсете някои талони онлайн, във вестника, в циркуляри и т.н..

В Търговско образование ние твърдо вярваме в добрата и задълбочена подготовка във всички аспекти на живота. Ето защо ние предлагаме актуална и световна класа валутна търговия и търговия с акции образователни курсове за абсолютно безплатни!

Съвет 3: Това е най-прекрасното време … за алтернативи!

Подаръкът не трябва да бъде много скъп, за да бъде смислен и да зарадва някого.

Често нещата, които правим с любов към хората, които обичаме, са достатъчно. Този празничен сезон можете измислете алтернативни подаръци или алтернативни начини за подаряване, за да намалите ненужните празнични разходи.

Да, артикулите в магазина често са страхотни, но алтернативните подаръци като нещо, което си направи сам, стихотворение, което сте написали за някого, или преживяване, което можете да предложите на някого безплатно, е много по-вълшебно и вълнуващо.

Така че не забравяйте да разгледате алтернативи като ръчно изработени подаръци и подаръци „направи си сам“ като занаяти, хлебни изделия, музикални плейлисти, масаж, дори връзка към един от невероятните безплатни образователни курсове, в които сме Търговско образование предлагат кое може да промени живота на някого и да му осигури цел и кариера.

Вместо да подарявате подаръци на приятели, можете да предложите да организирате вечеря или десертна среща. Дори може да се окажете изненадани от това колко от приятелите ви ще почувстват облекчение, че могат да спестят пари през този празничен сезон.

Съвет 4: Купете всички подаръци Ho-Ho-Honline

купете всички подаръци с бюджет

Определено не е нужно да разбивате банката, за да изненадате и поглезите близките си. Покупката с ограничен бюджет може да бъде толкова значима и приятна за вашето семейство и приятели и понякога най-добрите оферти са достъпни само онлайн.

Според неотдавнашен доклад на анализатора за търговия на дребно и облекло на Mintel Алексис ДеСалва, през празничния сезон през 2018 г. хората планират да пазаруват за подаръци в различни магазини, както офлайн, така и онлайн, но нарастването на онлайн пазаруването все още вероятно ще продължи и няма нищо чудно защо.

С толкова много онлайн търговци и толкова много подаръци, които са на един клик разстояние, онлайн пазаруването е чудесен начин да спестите пари от отстъпки само онлайн и безплатна доставка, но ако не сте достатъчно внимателни, лесно можете да попаднете в капана на лошите навици за харчене и да направите някои импулсивни покупки, като същевременно не забележите, че номерата на банковите ви сметки стават все по-ниски.

Онлайн пазаруването е наистина невероятно, но изисква добра дисциплина, както много неща в живота. Както сме в Търговско образование обичате да мислите, дисциплината е ключова характеристика, когато се опитвате да спестите или да спечелите пари. Дисциплината също се цени високо в начинания като валутна търговия, борсова търговия и крипто търговия така.

Не пропускайте: Научете безплатно онлайн Forex търговия

Съвет 5: Работете, спестявайте, пътувайте, празнувайте, повтаряйте

работа спести пътуване празнувай повторение

Да се ​​съберете заедно като семейство и да се насладите и отпразнувате празничния сезон с всички членове на вашето семейство е едно от най-специалните и вълшебни неща на коледния сезон.

За съжаление, предвид живота на съвременния човек, ние често живеем и работим далеч от семействата си. Това е причината пътуването е един от най-големите разходи за много хора по света по време на празничния сезон.

Разходи за хотел и настаняване, самолетни билети и други начини за транспорт, изглежда, че всички прекаляват за предстоящия коледен празничен сезон и всичко това в най-малка степен разстройва банковата ви сметка..

Въпреки това, наслаждавайте се на Коледа със семейството си, все още е важно за повечето хора и те са готови да се потопят в хаоса на празничните пътувания и всички негови катастрофални разходи и да се надяват да оцелеят.

За щастие има такива начини, които могат да ви помогнат да отрежете част от разходите и такси, включително: следете авиокомпаниите и летищата в социалните медии и следете промоционални кодове и отстъпки, които могат да публикуват; пътувайте с ръчен само, за да спестите допълнителни такси за багаж и да сте сигурни, че багажът ви няма да се загуби поради увеличения въздушен трафик и лудия брой пътници; не носете подаръци в багажа си, по-добре ги изпратете на семейството си; яжте, преди да се качите на самолета и пропуснете скъпите авиокомпания храна и закуски; пазарувайте за дати на пътуване и авиокомпании; пътувайте с голяма група, за да намалите разходите със споделени разходи.

Съвет 6: Осигурете си весели малки екстри

Лесно е да се увлечете с цялостната весела атмосфера по време на празничния сезон и да решите да се отдадете на нещо, което изглежда като някои малки радости, които иначе няма да помислите през цялата година.

въпреки това, всички тези празнични екстри, както ги наричаме, можете бързо да поставите скъпа цена до последния месец от годината.

Някои ще инвестират трудно спечелени пари в нов чифт обувки или две, други биха искали да си спомнят Коледа 2018 с фотосесия с Дядо Коледа.

Без значение какво ви харесва тази Коледа, не забравяйте, че парите, с които се размахвате някои ненужни празнични екстри всъщност могат да се използват за нещо по-смислено, като например инвестиция.

Като пример, инвестирането в образование или инвестирането на вашите резервни средства в търговска сметка е далеч по-добър начин, който може да ви донесе печалба. Така че не забравяйте да намалите всички празнични екстри, в противен случай те бързо ще погълнат вашия бюджет.

Хората също четат: Кога е подходящият момент да започнете да инвестирате?

Съвет 7: Не се разпилявайте при опаковането на подаръци

не се разпилявайте върху опаковката на подаръци

Много от нас избират професионално опаковане на подаръци само защото естествено не сме добри в това. Въпреки това, плащането на някой, който да опакова подаръка, без значение колко зашеметяващ е крайният резултат, е нещо, което определено ще изяде празничния ви бюджет.

Имате няколко възможности, за да намалите тези разходи. На първо място, някои магазини предлагат безплатно опаковане на подаръци през празничния сезон.

Можете също така да изберете по-проста опаковка, като например торба за подарък, не е необходим гениален ръководител, за да поставите подаръка в красива чанта.

И накрая, все още имате достатъчно време да упражните уменията си за опаковане на подаръци! В случай, че все още не искате да правите това и изберете професионална помощ, предлагаме ви да използвате цялото това свободно време, за да овладеете нещо далеч по-прозорливо, така че защо да не започнете да учите форекс търговия?!

В заключение

Не искате да бъдете притискани да спестявате пари всеки празничен сезон, нали? Понякога просто искаме да се поглезим и да поглезим себе си и семейството и приятелите си, да разпространим веселието и радостта.

В този случай трябва обмислете някои алтернативни начини за реализиране на допълнителна печалба. Форекс търговията е страхотна дейност на непълен работен ден което предлага някои възможности за печалба и възможности за увеличаване на вашето богатство.

Един от основните фактори, които могат значително да повлияят на успеха на вашето начинание за търговия на форекс, е образованието от форекс търговия от световна класа.

В Търговско образование е да ви предостави много шансове да научете форекс търговия и проучете възможностите си да станете търговец на валута чрез множество ценни и надеждни центрове за информация, знания и развитие на умения, включително безплатни онлайн курсове, когато се регистрирате на уебсайта, интересни статии, интерактивни викторини и забавни и информативни видеоклипове.

Ако сте харесали тази статия, уверете се, че ви харесва и я споделете с приятелите си, за да могат и те да се възползват от тези 7 прости празнични съвета, за да предпазите банковата си сметка от празнината по време на тази Коледа. Весела Коледа на всички вас!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map