Какво представляват алткойните и защо трябва да ги търсите през 2021 година

Криптовалутите и блокчейн технологията се утвърдиха в света на основната икономика с астрономическото покачване на стойността на Биткойн около средата на 2017 г. Въпреки факта, че много от потенциалните употреби на блокчейн все още са загадка за по-голямата част от населението, инвеститорите от цял ​​свят насочват вниманието си към тези алтернативни активи като средство за генериране на печалба.

Това не е всичко Bitcoin, обаче. Altcoins, или алтернативни монети, са форми на цифрова валута, които се основават на същите технологични принципи като Bitcoin, макар и с различни имена и оценки. Крипто монети като Litecoin или Ethereum могат да осигурят добра стойност на относително ниски цени, потенциално дори по-добри от Bitcoin, който е забелязал много възходи и падения от забележителния си възход до славата преди три години.

Altcoins могат също да представят възможности за новатори и предприемачи да използват криптовалути в много области на финансите, като мълниеносни международни трансфери. Един добър пример за такъв алткойн е Ripple (XRP), който става все по-популярен на криптовалутния пазар поради своя потенциал за бързо реализиране на валутни преводи и с много ниски такси. Всъщност, ако проверите най-новите XRP новини днес, ще забележите нарастващата му популярност сред многонационалните банки, което показва колко далеч са стигнали алткойните, откакто стартира като новост, засенчена от успеха на Биткойн.

Тази статия ще разгледа най-популярните алткойни и как те могат да допринесат за криптовалутната революция, която се разгръща пред очите ни.

Какво представляват алткойните?

Преди да стигнете до различните видове алткойни и тяхната потенциална бъдеща стойност, трябва да разберете какви са всъщност и по какво се различават от биткойните. Най-елементарно, алткойните са алтернативи на биткойните, точно както другите валути са алтернативи на щатския долар.

ПРОЧЕТЕТЕ BBVA печели награда за своята блокчейн корпоративна платформа за кредитиране

Противно на обикновените валути, които всички работят по горе-долу еднакви правила, дори и да са фиксиран към американския долар, всеки altcoin има свой собствен отделен набор от правила. Те се различават по време на добив, хардуер, необходим за тяхното копаене, и скорости на транзакции и такси. Благодарение на тези разлики, алткойните могат да останат полезни и ценни на пазара, въпреки ниската им оценка в сравнение с биткойните.

Вероятно нито един алткойн никога няма да достигне до умопомрачителната пазарна капитализация на Биткойн от почти 120 милиарда долара, но това не е непременно толкова лошо нещо. Точно както биткойн се оказа ценен за инвеститорите като (силно нестабилен) актив, който може да се търгува за недигитална валута, алткойните могат да се използват по множество различни начини, като например използване на криптовалута за рационализиране и опростяване на международните пари трансфери.

Видове алткойни

Има различни видове алткойни. Те се определят от различните потенциални приложения, както и от първоначалните намерения на създателите им.

Конюшни монети са вид алткойн, предназначен да противодейства на безумната волатилност на повечето криптовалути. Тяхната стойност е обвързана с конкретна стока или индекс. Един от най-добрите примери за стабилна валута е Tether – монета, фиксирана към щатския долар. Един маркер Tether винаги струва $ 1, което го прави чудесна възможност, ако търсите бърз и сигурен начин за превод на пари в целия свят.

Цифрови жетони са алткойни, поддържани или базирани на вече съществуваща монета. Крипто монети като вече споменатия Tether могат да се считат за цифрови токени, както и за стабилни монети, защото Tether се основава на комбинация от блокчейн, включително Ethereum.

ПРОЧЕТЕТЕ Най-старата банка в Германия & Aufhäuser е готов да пусне криптофонд през 2021 г.

Определението на стойността на повечето крипто не се върти около цените им в реални валути, а по-скоро техния потенциал за пазара и това, което те могат да предложат като субект, който работи паралелно на финансовите системи от десетилетия, доминиращи в глобалната ни икономика . Те също така са склонни да се съсредоточат върху това, което Биткойн е направил добре и какво може да бъде подобрено в този модел, правейки всеки нов алткойн интересен казус на хипотетичното бъдеще на криптовалутите.

Долния ред

Има много други причини, поради които трябва да потърсите да инвестирате в алткойни през 2020 г. Litecoin например, въпреки че се оценява на малка част от стойността на един биткойн, е изключително привлекателен от гледна точка на това колко от тях всъщност могат да бъдат добивани. Блокчейнът на Litecoin може да произведе общо 84 милиона монети, за разлика от „оскъдните“ 21 милиона на Биткойн. Комбинирайте това с 2,5 минути на монета от времето за добив на Litecoin с 10 минути на Bitcoin и ще получите криптовалута, която има по-добри времена на транзакции и стойност на полезността от самия крал на крипто.

Дори основателите на Биткойн са разбрали, че някои алткойни правят някои неща по-добре и са излезли със собствена алтернатива – Биткойн Кеш, която значително се е подобрила върху оригиналния дизайн. Въпреки че не се счита за един от „истинските“ алткойни, тъй като работи под чадъра на Биткойн, той изпраща ясен сигнал защо имаме нужда от тези нови монети и колко място за подобрение остава в индустрията за криптовалута.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me