Бюлетин # 16: Ethereum 2.0 стартира успешно

Пазарна ситуация: Приключи ли продажбата на $ BTC?

Тази седмица станахме свидетели на много силно завръщане на Биткойн след около Дъмпинг на цената от 20%. Цената се движи странично в зоната от 18 до 19 000 щатски долара от няколко дни в очакване на следващия ход. Дъното на провала беше $ 16200 (Bitstamp) и мнозина се надяват, че това е подходящият момент да преминем критичната стена на $ 20k (за което мнозина мечтаят от години). Индексът на относителната сила (RSI) на седмичната графика все още е на свръхзакупена територия и ние сме далеч над 21 Moving Average, индикатор, който в историята е бил уважаван доста добре от предишни бикове, когато цената многократно е отскачала над него по време на рецесирането.

Междувременно някои алткойни са имали релефни митинги като $ SUSHI (2.25x за 10 дни) и $ RAMP (x2 за същия период), който сега е 6x от дъното след старта през октомври 2020 г..

BTC се движи около най-високата седмична резистентностBTC се движи около най-високата седмична резистентност

На дневната графика можем да забележим, че след първоначалния скок до почти ATH при най-високата съществуваща седмична съпротива на графиката, Биткойн падна доста рязко обратно към предишната седмична подкрепа, преди да отскочи силно. Тогава този канал беше уважаван перфектно досега. Изглежда, че цената се консолидира в горната си част и всички се надяваме, че това може да бъде стартовата площадка за следващото изтегляне!

Facebook Libra ще стартира през януари 2021 г.?

Libra, очакваният проект за цифрова валута, основан от Facebook през 2019 г., може да види бял свят в началото на 2021 г..

В един статия публикувано от Coindesk на 27 ноември, източници твърдят, че Везните (сега преименувани на Diem) могат да стартират само с един стабилен монет, подкрепен от долара, за разлика от първоначалния план, който включваше кошница с различни валути на FIAT (писахме за Libra / Diem в дълбочина тук).

Пътуването на Libra / Diem е било доста измъчено от регулаторите в кратката му история и някои от първоначалните членове вече са напуснали проекта, като Paypal, Mastercard и Ebay. Много други заявиха, че чакат да видят как ще премине изстрелването, преди дори да обмислят инвестиция.

Все още се очакват регулаторни одобрения от Швейцарския орган за надзор на финансовите пазари (FINMA). Няма официална дата.

Американските регулатори затягат контрола върху стабилните монети

Един от проблемите, свързани със стабилните монети (като Diem на Facebook), вече може да се превърне в Закон за привързване на стабилни монети и прилагане на лицензи за банки (СТАБИЛЕН).

Въведена от Конгреса на Съединените щати, тя има за цел да засили разпоредбите за стабилни монети и продукти, свързани със стабилни монети. По-специално, това ще изисква от емитентите на стабилни монети да получат банкови харти и регулаторно одобрение преди циркулирането на стабилни монети.

Оправданието за този регламент, според представителя на САЩ Рашида Тлайб, е, че ще попречи на доставчиците на криптовалути да повтарят престъпленията от „големите банки“ срещу малцинствата с ниски умерени доходи..


Съгласно предложените регламенти, от доставчиците на криптовалута ще се изисква да изпълнят списък от действия като „Изискване на всеки бъдещ емитент на стабилкойн да получи банкова харта“ или „Изискване, че всяка компания, предлагаща стабилни валутни услуги, трябва да следва съответните банкови разпоредби съгласно съществуващите регулации юрисдикции “и др.

Въпреки че това би трябвало да повлияе главно на частни стабилни монети, предоставени от големи технологични компании или големи борси (и вероятно по-малко движението DeFi), много от криптовалутното пространство повишиха гласа си и съмненията си. Проблемът е, че в крайна сметка тези разпоредби, ако се превърнат в закон, биха могли да имат обратен резултат от предложеното. Криптовалутите винаги са били напълно прозрачни и равни на всички хора, които искат да инвестират в тях. Разходите, свързани с поддържането на портфолиото ви, са пренебрежимо незначителни, за разлика от традиционния финансов сектор, няма нужда да чакате седмици за одобрения, всеки може да контролира собствените си пари и можете да получите достъп до тях от всяка точка на света, независимо от вашата „социална класа“ или банкова сметка. Могат ли тези разпоредби всъщност да увеличат разходите и да откажат бедните хора от достъпа до тези услуги?

Европейската централна банка работи по цифровото евро … дали ще надмине китайския DCEP?

Говорейки за дигиталните валути, Фабио Панета, член на управителния съвет на Европейската централна банка (ЕЦБР), очерта миналата седмица четири основни области, по които основно работят, за да прокарат цифровото евро:

  1. Целевото уреждане на незабавни плащания (TIPS), което позволява на „физически лица и фирми да прехвърлят пари помежду си в рамките на секунди“. По-специално ЕЦБР трябва да установи, че ще може да функционира със стотици милиони клиенти;
  2. оперативна съвместимост между централизираните системи и технологията на разпределената книга (DLT);
  3. използване на „посветени на плащане блокчейни с електронна идентичност“; и
  4. проучване на хардуерни устройства, способни да поддържат поверителността.

Прочетете цялата статия от главна книга.

Ще надмине ли националната валута на Китай DCEP? Засега изглежда малко вероятно, тъй като DCEP е в много по-напреднали етапи на тестване. Най-новият тест е мащабен самолет от 10 милиона RMB до около 50 000 жители на Шенжен.

Научете повече за китайския DCEP.

ETH2 е на живо!

На 1 декември 2020 г. веригата за маяци Ethereum 2 започна да работи точно една седмица след крайния праг!

Ако се интересувате да станете валидатор, можете да прочетете пълното ни ръководство тук или да гледате нашия специален поток на живо за това как да настроите Ethereum 2.0 Node!

GBV придобива OMG Network

Genesis Block Ventures (GBV), инвестиционна компания, работеща с Genesis Block, има съобщи придобиването на OMG Network.

Това решение беше взето, за да „използва силата на мрежата си (GBV), да насърчи ускорения растеж на мрежата OMG и допълнително да подобри приемането на блокчейн OMG в Азия и извън нея“.

Това е първото придобиване за GBV, „инвестиционна компания с мисия да изгражда бъдещето чрез блокчейн“, която беше доста активна в Дефи тази година и досега е работила за изграждане на значими взаимоотношения и сътрудничество в областта.

OMG, който стартира през 2017 г. като Omisego, е решение за мащабиране на втория слой за платформата Ethereum, способно на високоскоростни транзакции (хиляди в секунда).

Научете повече в предстоящия ни поток на живо

Вижте ТУК за назад броеве на нашия бюлетин!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector