Бюлетин №6

Седмица в преглед

Говорещ DCEP по „Tiger Talk“

Миналата седмица се появих в телевизионното предаване „Tiger Talk“ (一 虎 一席談) на телевизия Финикс в Китай. Tiger Talk е едно от най-дълго излъчваните предавания на телевизия Phoenix, всяка седмица с голям обществен проблем или събитие, за което експерти, учени и гости ще обсъждат. Темата на седмицата беше „DC / EP: пускането на цифрова валута от Китай, ще разклати ли хегемонията на американския долар?“. Можете да гледате епизода по-долу или да разгледате нашия общ преглед на DCEP:

Tiger Talk

Това, което ми се стори интересно, беше, че шоуто дава общ преглед на блокчейн технологията, биткойн, везни и т.н. Това е вероятно, защото целта на шоуто е да обучи широката публика по тези концепции в очакване на пускането на DCEP. Шоуто също така подчерта предимствата на DCEP и неговото превъзходство над биткойните поради централизацията му.

В същото време, от дискусиите на шоуто, мисля, че DCEP може да представи обществеността да изследва криптовалути, защото: (1) обществеността става все по-образована по концепции около биткойн и криптовалути; (2) изглежда има истинска загриженост, че Китай може да бъде изхвърлен от системата SWIFT. Освен това в предаването се говори и за възможността за свободно изпращане на USDT / Tether, което потвърждава разказа, че USDT се използва широко в Китай.

Земеделието е новата тенденция за блокиране през 2020 г.

Хлябът с закваска и микрозелените растения са ТОЛКО Q2 2020. В момента ВСИЧКИ се занимават с добив. Ето списъка ми със земеделие за тази седмица.

Текущ списък на земеделието$ СУШИ – WTF безумно се връща (TY @binance @FTX_Official )$ ПИЛОН – Златната армада кацна$ YFV – EPIC$ YFII – Binance Baby!$ CRV пак не е лошо

– Boxmining (@boxmining) 1 септември 2020 г.

От нашето проучване в Twitter, Telegram и т.н. установихме това $ YFV и $ СУШИ са НАЙ-обсъжданите ферми.

YFValue ($ YFV)

YFV (YFValue) основно се извлича от други символи от това, което наричаме „семейство Y“. Объркан? Ето диаграма, с която създадохме Криптонавти за да ви помогне да навигирате в това поле:

Както при останалите членове на семейството Y, токенът за управление на YFV, така че можете да го използвате, за да гласувате по въпроси, свързани с работата на платформата. Въпреки че мнозина също просто търгуват с токена и спекулират с неговата стойност. Сестрата на DFI.money на YFV ($ YFII) наскоро беше включена в борсата на Binance, което доведе до цените му удвояване в един ден. Междувременно $ YFV е включен в списъка на борсата OKEx и от разглеждането на диаграмите този списък също помогна да се увеличи $ YFV, за да удвои цената.

Вижте нашето ръководство за земеделие YFV. Ако си заинтересован, запишете се за YFV и започнете!


Сушип ($ SUSHI)

Сушип ($ SUSHI) е вилица на Uniswap и е основана преди по-малко от седмица от анонимен разработчик, известен като „Chef Nomi“. На улицата се говори, че Sushiswap е създаден от екипа зад FTX Exchange. И това не е напълно невъзможно, като се има предвид, че екипът на FTX е един от най-големите фермери на $ SUSHI и бързо направи списък и предлага $ SUSHI продукти за търговия. Токенът $ SUSHI също е включен в борсите на Binance и OKEx.

В момента в Sushiswap има заключени над 1,2 милиарда щатски долара, лудост, като се има предвид, че са изминали само 5 дни от първото му стартиране! Суши отглеждането е много рисковано, но потенциално може да бъде много полезно, тъй като може да има възвръщаемост на инвестициите от около 1-7% на ден в зависимост от басейна. Важни статистически данни като Total Value Locked (TVL), заложени суми и доходност могат да бъдат намерени на SushiBoard.

Всъщност Sushiswap е изключително популярен и в Китай, където е наречен „най-големият съперник на Uniswap“, а популярният уебсайт за новини за криптовалута 8btc има цял Раздел Sushiswap посветен на новини и уроци.

Доходност от земеделски рискове

Добивът на земеделски продукти има своите рискове. Един от основните рискове е, че земеделското стопанство се ръководи от интелигентни договори. Ако интелигентните договори са дефектни или създадени с вратички в него, това може да означава, че средствата ще бъдат загубени. Това е особено, тъй като интелигентните договори се изпълняват самостоятелно, така че няма начин да се „прекъсне“ интелигентен договор, след като той бъде разгърнат. Следователно одитът на интелигентни договори е от решаващо значение за земеделското производство или проектите DeFi като цяло. Тези одитори са компании на трети страни, които преминават през кода и проверяват за всякакви уязвимости и грешки. Вижте това видео от Cryptonauts, което обяснява как работи интелигентният одит на договора:

Одит на интелигентен договор в децентрализирано финансиране

За справка YFV вече е бил одитиран от The Arcadia Group и според екипа на YFV не са открити проблеми с висока или критична тежест. Междувременно Quantstamp ще прави „преглед на сигурността“, НЕ одит за Sushiswap. Quantstamp има изяснено че техните услуги ще бъдат подобни на това, което са направили за Yearn Finance ($ YFI), което беше неформален преглед на кода, ограничен до най-известните договори – тези, които държат или могат да разпределят средства.

Друг риск е от закупуването и спекулацията с $ SUSHI чрез търговия с токена. Ако наистина има уязвимости и по-лошо, намирането на “minter ключове” в кода, което по същество позволява на разработчиците масово да създават нови жетони, тогава стойността на $ SUSHI ще бъде разредена до точката, в която по същество струва по-малко от действителното суши рол.

DeFi увеличава таксите за транзакции

Таксите за транзакции на Ethereum достигнаха рекордни рекорди за втори път от 3 седмици. Към 2 септември 2020 г. средните такси за транзакции са около USD 15,13.

такси за транзакцииИстинска история

Тези високи такси за транзакции и скачащите цени на Ethereum (ETH) са пряка последица от нарастващия брой проекти DeFi и отглеждане на добив, тъй като земеделските производители трябва да плащат ETH за всяка транзакция, т.е. придвижване на средства в / от пулове и др. Счита се, че средните такси за транзакции на 1 септември 2020 г. се дължат на стартирането на Sushiswap.

Средна такса за транзакция (Кредит за изображение: Blockchair)

Въпреки че този скок в таксите е добра новина за етерните миньори, чиито приходи нарастват с по-високи такси и повече транзакции, нараства загрижеността за устойчивостта на Ethereum. Мнозина казват, че високите такси за транзакции означават, че те са „оценени“ от дейности на платформите DeFi. Освен това, повече транзакции означава, че има повече задръствания в мрежата, което води до по-голям брой непотвърдени транзакции и времена на изчакване. Взето по-нататък, това може дори да означава, че някои интелигентни договори стават практически неизползваеми, като по този начин поставя под въпрос въпроса за Ethereum като платформа за интелигентни договори на първо място.

Един от отговорите на това може да бъде Ethereum 2.0, но стартирането му в mainnet е след месеци.

Предстоящи събития

3 септември 2020 г. 16:00 ч .: Стартиране на токена на Skale Network. Допустимите купувачи могат да закупят SKL токени на стойност до 1 153 USD за 0,03 USD / жетон. Подробности тук.

4 септември 2020 г. 12:00 ч .: Animoca Brands, разработчикът и издателят зад игри като The Sandbox, Crazy Kings и т.н., ще пусне своя REVV токен на Uniswap. Подробности тук.

5 септември 2020 г. 11:00 ч .: Линейни финанси AMA. Проверете техните Страница на телеграма за детайли.

* Всички часове са изброени в UTC, освен ако не е посочено друго.

Вижте тук за назад броеве на нашия бюлетин.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector