FalconSwap ($ FSW) Ръководство

Преди да започнем

Тази статия е само за информационни цели и не е предназначена да коментира жизнеспособността на FalconSwap (FSW). Както при всеки проект за криптовалута, той включва огромен риск. Всеки, който възнамерява да участва, трябва да направи пълно проучване и да обмисли внимателно рисковете, свързани предварително.

Размяна на соколи ($ FSW) е решение за мащабиране на слой 2, изградено върху Uniswap и допълнително разширяемо, за да обедини други платформи за децентрализирано финансиране (DeFi) като Mooniswap, Kyber, Balancer, Airswap и Bancor. Целта му е да реши текущите проблеми в екосистемата Ethereum като високи такси за транзакции, приплъзване в търговията, липса на поверителност, бавни транзакции и лош потребителски опит.

Обобщение

 • Платформата обещава да предлага функции като Layer-2 Order Matching, DEX Aggregation, по-ниски такси за търговия, ниско приплъзване, допълнителна поверителност и по-бързи транзакции.
 • Токените FalconSwap (FSW) са предназначени да стимулират притежателите на токени и потребителите на платформата, като предлагат отстъпки за такси, награди за залагане, изгаряния на токени и функции за добив на ликвидност.
 • Потенциалните червени знамена включват липса на Бяла книга и пътна карта, липса на публичен профил в Github, анонимен екип и несигурност на инвеститора.
 • Може ли екипът да преодолее тези препятствия, за да улови пазарния дял от съществуващите играчи и да се утвърди като решение за мащабиране на Ethereum?

Какво се опитва да реши FalconSwap?

Платформите DeFi придобиха огромно сцепление през третото тримесечие на 2020 г. Според данните от DeFi пулс, общата стойност, заключена в протоколите DeFi, се е увеличила от близо 1 млрд. долара през юни до 9 млрд. долара през септември. Uniswap се очерта като най-търсената платформа за търговия и размяна на дигитални активи в блокчейна Ethereum. На 30 август 2020 г. Uniswap стана първата децентрализирана борса (DEX), която изпревари най-голямата базирана в САЩ криптообмен Coinbase.

Въпреки това, тъй като общността на DeFi продължава да изтласква своята активност отвъд мрежовите ограничения, задръстванията в мрежата доведоха до увеличаване на броя на непотвърдените транзакции, по-дългото време за изчакване и по-високите такси, тъй като потребителите се конкурират за по-бързо потвърждаване на транзакциите си, което го прави изключително решаващо препятствие за бъдещето на Ethereum като платформа за интелигентен договор. Таксите за Ethereum Gas скочиха през последните месеци с над 5 869 ETH (2,17 милиона щатски долара), изразходвани според последните данни от Glassnode, с такси до 15 374 ETH (3,5 милиона щатски долара), записани на 11 юни 2020 г..

Общи такси за транзакции на EthereumОбщите такси за транзакции на Ethereum към 02 август 2020 г.

Следователно има непосредствена необходимост да се реши проблемът с мащабирането на Ethereum, за да се даде възможност на потребителите и проектите да се възползват максимално от нарастващата екосистема DeFi. Тук FalconSwap има за цел да предложи решение.

Преглед на FalconSwap

Наричайки се „The Powerhouse for DeFi“, FalconSwap работи като второстепенно решение на Uniswap и други DeFi платформи. Целта му е да реши текущите проблеми с високите такси за транзакции, приплъзване в търговията, липса на поверителност, бавни транзакции и лош потребителски опит в екосистемата Ethereum. Това планира да направи, като предлага следните функции:

 • Подреждане на ред 2 на слой: Поръчките се съпоставят в Layer-2 и се агрегират преди достъп до ликвидността от пуловете Uniswap.
 • DEX агрегиране: Поръчките се агрегират в множество пулове на ликвидност като Uniswap, Mooniswap, Balancer, Kyber и т.н..
 • По-ниски такси за търговия: Агрегиращите поръчки разпределят таксите за транзакции между множество потребители, като по този начин намаляват таксите на потребител.
 • Ниско приплъзване: Агрегиращите платформи осигуряват по-голям ликвиден пул за изпълнение на поръчки, като по този начин намаляват приплъзването в търговията.
 • Поверителност: Съпоставянето на поръчки от ниво 2 се осъществява без познаване на търговията по веригата.
 • По-бързи транзакции: По-бързи транзакции, задвижвани от агрегирането и изпълнението на няколко сделки в Layer-2.

За да разберем това по-добре, нека приемем, че има 3 купувачи, които купуват съответно токени на стойност 2 ETH, 3 ETH и 5 ETH, и 3 продавачи, продаващи съответно поръчки на стойност 6 ETH, 6 ETH и 8 ETH.

Без срещу с FalconSwapБез срещу с FalconSwap (Кредит за изображение: Среден)

Използвайки настоящия подход за търговия в Uniswap, всеки потребител ще плаща за собствените си такси за газ и общите похарчени такси ще бъдат 6 пъти таксите за газ за поръчка. Потребителят може също да претърпи приплъзване на транзакции и дори по-високи такси, ако техните поръчки се разпределят между множество пулове ликвидност.

Когато обаче горепосочените сделки се поставят и изпълнят на платформата FalconSwap, протоколът ще събере 6 поръчки, съответстващи на поръчките за покупка на стойност 10 ETH с поръчки за продажба на стойност 10 ETH. След това останалите поръчки за продажба на стойност 10 ETH ще бъдат изпратени до Uniswap или разпределени между различни пулове на ликвидност. Това би спомогнало за оптимизиране на таксите за газ на потребител и минимизиране на приплъзването.

Токен FalconSwap ($ FSW)

Токеномиките на FalconSwap са предназначени да стимулират потребителите и притежателите на токени по следния начин:

 • Отстъпки от такси: Притежателите на токени FSW получават допълнителни отстъпки от такси до 50%, за да използват FalconSwap над спестените такси от изпълнението на търговия на ниво 2.
 • Залагане: Част от таксите, събрани от протокола FalconSwap, ще бъдат използвани за закупуване на токени FSW от пазара и разпределени на притежателите на залози на FSW токени.
 • Изгаряне на жетони: FSW е дефлационен знак. 10% от събраните такси ще бъдат използвани за закупуване на жетони за бит от пазара и изгорени.
 • Добив на ликвидност: Потребителите добиват токени FSW, когато търгуват на FalconSwap.

Към 4 септември 2020 г. токенът на FSW се класира на 381 от 5890 монети, изброени в CoinGecko. Текущото предлагане на циркулиращи маркери е 33 милиона при максимално предлагане от 100 милиона. Понастоящем токенът FSW е достъпен за закупуване от Uniswap V2 (ETH / FSW) и Hotbit борси.

Резултати от FalconSwap testnet

На 27 август 2020 г. екипът съобщи, че успешно е завършил първия си етап, който е бил да се изгради децентрализиран протокол за агрегиране на поръчки в Uniswap и публично да сподели резултатите от тестовите мрежи с общността. Според резултатите, търговията на FalconSwap предлага икономия на газ от около 64% ​​на транзакция в сравнение с Uniswap.

Резултати от Falconwap testnetРезултати от FalconSwap testnet (Кредит за изображение: Среден)

Потенциални червени знамена: Законно ли е FalconSwap?

FalconSwap има няколко аспекта, което ни кара да поставим под въпрос легитимността на проекта, например липсата на бяла книга и Github. Също така имаме опасения относно факта, че екипът е анонимен и се пита дали те наистина са подкрепени от инвеститорите, както се твърди. По отношение на тези въпроси се свързахме с екипа на FalconSwap и те бяха достатъчно любезни да отговорят незабавно. По-долу са подробности за притесненията ни относно FalconSwap и отговора от екипа.

Няма бяла книга

Несъмнено най-важният документ за всеки предстоящ проект е подробна и структурирана бяла книга с ясна пътна карта за потенциални инвеститори. Това е първият лакмус, който проектът трябва да изчисти, за да бъде считан за надежден. FalconSwap все още не е публикувал своята бяла книга за общността.

Според екипа няма бяла книга, тъй като екипът вече се стреми да пусне крайния продукт до края на септември 2020 г. и си партнира с компании като DEX Инструменти за първоначален добив на ликвидност, търговия и интеграции. Пътната карта ще бъде представена заедно с пускането на продукта.

Няма Github

Повечето проекти днес имат активен профил в Github, където редовно предоставят актуализации на напредъка на техния код за партньорска проверка и идентифициране на грешки от общността. FalconSwap няма такъв публичен профил в Github. Що се отнася до този проблем, екипът на FalconSwap казва, че техният GitHub не е публикуван публично, така че те могат да имат предимство пред конкурентите и да избегнат копирането на техния код. Въпреки това, той също ще бъде публично публикуван след пускането на продукта.

Анонимен екип

Друг потенциален червен флаг е, че отборът е анонимен. За да бъдем честни, има някои проекти, при които екипите избират да останат анонимни поради заплахата от потенциални правителствени репресии или оперативен риск. Тези проекти обаче компенсират прекомерно, като са прозрачни за всички останали аспекти на техните проекти, за да увеличат доверието, което FalconSwap в момента липсва. Когато попитахме екипа за това, те отговориха, че са решили да останат анонимни, за да избегнат неблагоприятно въздействие върху операциите.

Неясни инвеститори / партньори

Уебсайтът FalconSwap споменава 6 доверени партньори, а именно Fengshui Capital, Tenzor Capital, TRG Capital, Mapleblock Capital, Magnus Capital, и Черен дракон. Въпреки това, освен Fengshui Capital, никой партньор не е посочил FalconSwap като част от своите инвестиционни портфейли на собствените си уебсайтове.

Отбелязваме, че дали инвеститорите или партньорите споменават FalconSwap на своя уебсайт или не, е извън контрола на екипа на FalconSwap. От по-нататъшното ни проучване отбелязваме, че TRG Capital Директор Etienne VantKruys туитна за FalconSwap. Също така отбелязваме, че някои от членовете на общността FalconSwap са направили свое собствено проучване и са изпратили имейли до инвеститори, за да потвърдят верността на партньорствата си с FalconSwap. Членовете на Общността потвърдиха, че са получили положителни отговори.

Заключителни мисли

FalconSwap очевидно идентифицира важен проблем, който тормози екосистемата Ethereum. Решението им за агрегиране на транзакции Layer-2 може да е един от най-добрите отговори за мащабиране на Ethereum и по-ниски такси. Следователно екипът има много малък прозорец за представяне на продукта на пазара, тъй като екипът на Uniswap също работи по своето решение Layer-2, което се очаква да бъде пуснато по-късно тази година.

Освен това се очаква здравословна конкуренция от наскоро стартирания протокол Polkadot, който вече позволява кръстосани блокчейн трансфери на всякакъв вид данни, активи или токени, заедно с мащабируемост на транзакциите чрез разпространение на транзакции в множество паралелни блокчейн. Самият Ethereum може да се мащабира много скоро, отпушвайки мрежата, намалявайки таксите и увеличавайки скоростта на транзакциите, оставяйки много малко стимул за използване на платформата FalconSwap в бъдеще.

Ако обаче екипът достави, като стартира платформата в рамките на обещания график и направи кода публично достъпен за общността, той със сигурност може да улови значителен пазарен дял от съществуващите играчи, да спечели доверието на общността и да се утвърди като решение за преминаване към Ethereum мащабиране.

Важни връзки

Уебсайт: https://FalconSwap.com

Телеграма: https://t.me/Falcon_Swap

Средно: https://medium.com/FalconSwap

Twitter: https://twitter.com/Falcon_Swap

Серия за децентрализирано финансиране (DeFi): уроци, ръководства и др

Със съдържание както за начинаещи, така и за по-напреднали потребители, вижте нашата серия YouTube DeFi, съдържаща уроци за ОСНОВНИТЕ ИНСТРУМЕНТИ, които са ви необходими за търговия в пространството на DeFi, напр. MetaMask и Uniswap. Както и задълбочено потапяне в популярни теми на DeFi като Reef.finance ($ REEF) и Polkadot ($ DOT)

Поредицата DeFi на този уебсайт обхваща и теми, които не са изследвани в YouTube. За въведение за това какво е DeFi, вижте Общ преглед на децентрализираните финанси (DeFi): Ръководство за НАЙ-ГОРЕЩАТА тенденция в криптовалутата

Уроци и ръководства за ESSENTIAL DEFI TOOLS:

 • Ръководство за MetaMask: Как да настроите акаунт? PLUS съвети и хакове за напреднали потребители
 • Uniswap преглед и урок: Ръководство за начинаещи и разширени съвети и трикове
 • Ръководство и преглед на серумен DEX
 • SushiSwap ($ SUSHI) обяснено
 • 1-инчова борса, Mooniswap и Chi GasToken: Крайният преглед и ръководство

За подробна информация за други специфични проекти на DeFi, вижте нашите ръководства за токени DeFi. Ето някои от най-популярните ни ръководства:

 • AAVE ($ LEND)
 • Преглед на Ampleforth ($ AMPL): Основното ръководство за този протокол DeFi
 • ChainLink ($ LINK) ръководство: Ключова връзка в пространството на DeFi
 • Cream Finance ($ CREAM): Какво е това?
 • Ръководство за криво финансиране ($ CRV)
 • DODOEx ($ DODO): Революционен онлайн доставчик на ликвидност
 • Линейно финансиране ($ LINA): Бъдещето на платформите за синтетичен обмен?
 • Polkadot ($ DOT): Всичко, което трябва да знаете за любимата на DeFi на Китай
 • RAMP DeFi: Как отключва стойността на заложените активи?
 • Рифово финансиране ($ REEF): Платформата Defi All-in-One
 • Солана ($ SOL) обясни
 • Графиката ($ GRT) – Следващото ниво на децентрализирани приложения
 • Обяснено Trustswap ($ SWAP) – Следващо поколение транзакции DeFi
 • Копнейте за финансиране, обединяваща екосистемата DeFi
 • Wing Finance ($ WING) – Платформа за кредитиране на DeFi, базирана на кредит

Очаквайте скоро още видеоклипове и статии като част от нашата поредица DeFi, така че не забравяйте АБОНИРАЙТЕ се за нашата Youtube канал и (засега) БЕЗПЛАТЕН седмичен бюлетин за да можете да бъдете уведомени веднага щом излязат!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me