RAMP DEFI: Как отключва стойността на заложените активи?

RAMP DeFi се стреми да отвори повече възможности за земеделско производство за потребители, които вече са заложили своите токени на платформи, които не са ERC20, и по този начин им дава възможност да увеличат максимално своите позиции на лоста. Залагането е практиката на заключване на средства или в интелигентни договори, или чрез закупуване на жетони от платформи за децентрализирано финансиране (DeFi) с цел печалба на по-късна дата. Това обаче означава също така, че заложените активи не могат да бъдат използвани за каквито цели потребителите искат, освен ако не са готови да освободят позициите си. RAMP DeFi има за цел да промени това и да позволи на потребителите да продължат гъвкаво да използват ликвидността си, дори когато капиталът им е заключен в споразумения за залагане.

Заден план

Взривоопасният успех на екосистемата DeFi, надхвърлящ пазар на стойност 13 милиарда долара, позволи на множество проекти да процъфтяват в отговор на нарастващите изисквания. Проблемът обаче все още съществува по отношение на удобство, достъпност и гъвкавост.

Лорънс Лим, съосновател на RAMP DeFi, ръководи създаването на екосистема, която се стреми да реши тези проблеми. Предвид опасенията на DeFi пространството, RAMP е концептуализиран, за да предостави на потребителите възможност да увеличат максимално стойността на своите заложени активи с оптимизирана гъвкавост.

Към момента RAMP има потенциал да отключи активи в размер на 22 милиарда долара, заложени в пространството на DeFi. Въпреки това, неговата скромна цел до края на 2021 г. е да достигне най-малко 1 милиард долара в Общо отключена стойност (TVU). TVU се отнася до заложените активи, които RAMP се стреми да отвори за потенциално по-голям ливъридж.

Вижте нашето интервю с Лорънс Лим по-долу:

Отключваща стойност на всяко интервю с блокчейн с Лорънс Лим

Какво е RAMP DeFi?

RAMP е кръстосана верига за включване / изключване на ликвидност, фокусирана върху предоставянето на участниците на не-ERC20 токени възможността да използват тези активи върху блокчейна Ethereum. Това става чрез стабилната валута на RAMP, rUSD, действайки като шлюзов мост между платформи, които не са ERC20, и веригата Ethereum. Освен това потребителите могат също да депозират своите ERC20 токени в пуловете на ликвидност на RAMP, за да монтират eUSD.

И двамата притежатели на rUSD и eUSD могат да имат достъп до финансовите услуги на RAMP като кредитиране, заемане и обмен между rUSD и eUSD. Тази рампа за включване / изключване позволява на потребителите да се възползват максимално от своите заложени активи, дори ако са заключени в не-ERC20 платформи.

Досега първата му частна продажба успя да събере над 1 милион долара. Някои от неговите частни инвеститори за продажба включват Alameda Research, Blockwater Capital, IOST, ParaFi Capital, Ruby Capital, Signum Capital и Arrington XRP Capital.

Екосистема RAMP

RAMP екосистемаRAMP екосистема

rMint и rStake

Това е платформата, където жетони, които не са ERC20, могат да бъдат обезпечени, за да монтират rUSD. Обезпеченията, определени за rStake, се агрегират от различни възли на партньорски блок-вериги, които не са ERC20. Те също така печелят залагащи награди за това.

eMind и eFarm


eMint позволява депозирането на стабилни монети ERC20 за създаване на eUSD, знак, който представлява стойността на депозираната от потребителите сума. Депозираната сума се прехвърля в eFarm, за да се създадат възможности за отглеждане на добив за потребителите.

rFinance

Услугата за заем и заем на платформата се предоставя от rFinance. Притежателите на rUSD и eUSD могат свободно да се заемат и взаимстват взаимно. Освен това оракулите спомагат за поддържането на лихвения процент на справедливо ниво чрез формули, които се въртят около показателите за търсене и предлагане и пазарна относителност.

rPool

RAMP има собствен пул на ликвидност, който позволява на потребителите да изградят стойност за своите активи, застраховка за обезпечение, изпълнение на ликвидация и кръстосани суапове. rPool печели стойност от залагане на награди, доходност от земеделски награди и приходи от такси, които след това се разпределят по-късно между притежателите на RAMP токени.

В случай, че rUSD страда от срив, rPool първо се използва, за да поддържа стойността му. Ако стойността на обезпечената позиция на потребителя падне под разрешеното съотношение на обезпечение, зададено в рамките на конкретните параметри, техните позиции се ликвидират в rPool.

rSwap

Потребителите могат да сменят ERC20 стабилни монети с всеки друг не-ERC20 маркер, при условие че тези символи са част от блокчейн партньорите на RAMP. Те правят това, като улесняват обмена на ERC20 стабилни монети с криптовалутите, съхранявани в rPool. Обменният курс се определя от ценови оракули.

RAMP Token

RAMP е основният маркер на помощната програма, използван за захранване на цялата стойност на екосистемата, както и за изравняване на благосъстоянието на всички участници в мрежата. При публичната продажба на RAMP DeFi на участниците ще бъдат продадени 10 милиона RAMP токена. Датата на тази публична продажба все още не е обявена. След продажбата RAMP е планиран да бъде включен в Uniswap.

RAMP се задвижва от екосистема, съставена от различни проекти на DeFi, която също така позволява нейното нарастване на стойността на различни вериги. Части от нейната екосистема са проектирани да реагират на всяко взаимодействие на транзакцията между потребителите и блокчейна.

Публична продажба на RAMP Token

Датата на публичната продажба на токена RAMP все още не е обявена. Проверете техните официална телеграма за последните новини.

щатски долар Stablecoin: Какво е това?

rUSD е стабилната валута на RAMP, подкрепена от не-ERC20 жетони, предназначени да взаимодействат с ERC20 стабилни монети като USDC, USDT и TUSD. Minting rUSD следва съотношение на обезпечение, подобно на MakerDAO, за да се гарантира, че те са напълно подкрепени.

Минималното съотношение на обезпечение е 200%. Например, токен на стойност $ 200, който не е ERC20, може да бъде използван за изсичане на $ 100 на стойност USD.

Коефициентът на ликвидация започва от 120%. Ако се задейства ликвидация, обезпечените токени се продават на rPool. След това тези символи ще бъдат използвани за обратно изкупуване на rUSD, отсечен от потребителя, чиято позиция се ликвидира.

Предимства от задържането на rUSD и eUSD на RAMP

За притежатели на rUSD:

 • Използвайте стойност от не-ERC20 токени, заложени в други блокчейн, без да се отказвате от съществуващите си позиции.
 • Достъп до ERC20 възможности, като земеделие или търговия, без да се налага да влагате повече от активите си.
 • Получавайте награди за залагане, дори когато са отсекли rUSD.
 • Поддържайте потенциални приходи от съществуващи позиции и обезпечени портфейли.
 • Фермерски RAMP токени след обезпечаване на техните криптовалути, за да секат rUSD.

Притежателите на eUSD могат да се насладят:

 • Лихвени такси от заеми на техните активи.
 • Участвайте в множество пулове за добив, за да фермерствате.
 • Възможност за земеделски добиви от други проекти на DeFi, партнирани с RAMP.
 • Фермерски RAMP токени, като предоставя активи на ликвидния фонд на RAMP.

Предимства на RAMP DeFi

RAMP предлага някои уникални предимства пред други кръстосани вериги DeFi платформи.

rUSD има ясна цел

Екипът на RAMP е признал, че инициирането на осиновяване на стабилна валута не е лесна задача. Например, отне значително време на Makerdao да стимулира широкото приемане на DAI на пазара.

Поради тази причина те издадоха stablecoin rUSD с основна помощна програма като мост за стабилност на стойността.

rUSD не изисква такса за стабилност

Плащането на такси за стабилност е често срещано явление сред протоколите DeFi, тъй като помага за омекотяване от масивни пазарни падания. И станахме свидетели на свръхвисоките такси, особено по време на мечи пазар.

За щастие, платформата RAMP DeFI не изисква такса за стабилност при коване на rUSD. Това позволява на потребителите да имат достъп до RAMP с по-малко триене и да спестяват повече.

Има непредвидени ситуации в случай на флаш срив

Светкавичен срив е малко вероятно, когато стойността на активите пада значително за много кратък период от време, което води до недостатъчно обезпечение на rUSD. В такъв случай RAMP ще използва универсалния пул на ликвидността като застраховка за обезпечение на стабилната валута.

Интеграционен слой за бързо мащабиране

Като мост към изолирани блок-вериги, стойността на RAMP мрежата се увеличава с всяка нова добавена към нея верига. Поради тази причина, екосистемата RAMP е направена достъпна за различни разработчици от различни фондации на блокчейн, за да насърчи нейното приемане.

Това позволява на фондациите лесно да интегрират своите собствени стабилни монети в екосистемата RAMP, което би довело до бърз растеж на RAMP.

Заключение

Целта на DeFi е да отключи потенциала на блокчейна и силата на парите в полза на общността и нейните потребители. RAMP е обещаващо развитие в този конкретен аспект.

Неговата функция отваря възможности за токени ERC20 и не-ERC20 да взаимодействат помежду си, за да предоставят нова възможност на потребителите да печелят от активите, които те влагат в протоколите DeFi. Той не само привлича съществуващите залагащи в платформата, но също така разширява каналите, където потребителите на крипто могат да се занимават с добив.

Серия за децентрализирано финансиране (DeFi): уроци, ръководства и др

Със съдържание както за начинаещи, така и за по-напреднали потребители, вижте нашата серия YouTube DeFi, съдържаща уроци за ОСНОВНИТЕ ИНСТРУМЕНТИ, които са ви необходими за търговия в пространството на DeFi, напр. MetaMask и Uniswap. Както и задълбочено потапяне в популярни теми на DeFi като Reef.finance ($ REEF) и Polkadot ($ DOT)

Поредицата DeFi на този уебсайт обхваща и теми, които не са изследвани в YouTube. За въведение за това какво е DeFi, вижте Общ преглед на децентрализираните финанси (DeFi): Ръководство за НАЙ-ГОРЕЩАТА тенденция в криптовалутата

Уроци и ръководства за ESSENTIAL DEFI TOOLS:

 • Ръководство за MetaMask: Как да настроите акаунт? PLUS съвети и хакове за напреднали потребители
 • Uniswap преглед и урок: Ръководство за начинаещи и разширени съвети и трикове
 • Ръководство и преглед на серумен DEX
 • SushiSwap ($ SUSHI) обяснено
 • 1inch Exchange, Mooniswap и Chi GasToken: Най-добрият преглед и ръководство

За подробна информация за други специфични проекти на DeFi, вижте нашите ръководства за токени DeFi. Ето някои от най-популярните ни ръководства:

 • AAVE ($ LEND)
 • Преглед на Ampleforth ($ AMPL): Основното ръководство за този протокол DeFi
 • ChainLink ($ LINK) ръководство: Ключова връзка в пространството на DeFi
 • Cream Finance ($ CREAM): Какво е това?
 • Ръководство за криво финансиране ($ CRV)
 • DODOEx ($ DODO): Революционен онлайн доставчик на ликвидност
 • Линейно финансиране ($ LINA): Бъдещето на платформите за синтетичен обмен?
 • Polkadot ($ DOT): Всичко, което трябва да знаете за любимата на DeFi на Китай
 • RAMP DeFi: Как отключва стойността на заложените активи?
 • Рифово финансиране ($ REEF): Платформата Defi All-in-One
 • Солана ($ SOL) обясни
 • Графиката ($ GRT) – Следващото ниво на децентрализирани приложения
 • Обяснено Trustswap ($ SWAP) – Следващо поколение транзакции DeFi
 • Копнейте за финансиране, обединяваща екосистемата DeFi
 • Wing Finance ($ WING) – Платформа за кредитиране на DeFi, базирана на кредит

Очаквайте скоро още видеоклипове и статии като част от нашата поредица DeFi, така че не забравяйте АБОНИРАЙТЕ се за нашата Youtube канал и (засега) БЕЗПЛАТЕН седмичен бюлетин за да можете да бъдете уведомени веднага щом излязат!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector