Топ 10 компании за одит на Blockchain за сигурност и интелигентни договори

Класираме 10-те най-ефективни фирми за сигурност на блокчейн, предлагащи услуги като одити на интелигентни договори, анализ на сигурността на блокчейн, тестване за проникване, официална проверка и одити за сигурност. Одитите за сигурност са изключително важни – тази година наблюдаваме възхода на децентрализираното финансиране (DeFi) – ново приложение на децентрализирана технология Blockchain, което е готово да замени индустрията от глобалните финанси за трилиона долара. Неотдавнашните събития като хакът dForce обаче ни показаха, че хакерите могат да използват слабости в интелигентните договори и да крадат пари. Това е почти като ограбване на банка, освен в този случай банката е на едно ниво с крипто и не може да се защити. В случая с dForce, хакер откраднал 25 000 000 щатски долара (говорим за добър износ) и при крипто транзакции знаем, че това не е обратимо.

Следователно решенията за сигурност, съобразени с нестабилната природа на блокчейн технологията и нейните компоненти, започнаха да предприемат действия за изолиране и неутрализиране на заплахите за сигурността, често срещани в терена на блокчейн. В тази статия ще подчертая и изследвам работата на водещите компании в нишата за сигурност на блокчейн.

Следователно е изключително важно да се извършват одити на сигурността на проекти, борси и блокчейни. Потребителите трябва също да знаят какви тестове за сигурност са извършени и ако бяха издигнати някакви червени знамена.

Хакен

Уебсайт: https://hacken.io/

Hacken извършва широк спектър от услуги за сигурност за своите клиенти. Тези пакети от услуги включват консултиране за сигурността на блокчейн, тестване за проникване в мрежата / мобилната мрежа, координация на програмите за награди за грешки, крипто обмен рейтинги, наред с други неща. Въпреки че Hacken предлага дълъг списък от услуги, насочени към блокчейн и крипто компании, неговата екосистема обаче включва продукти за сигурност, идеални за ИТ компаниите като цяло. Компанията е изградила похвална репутация като оценка на риска за сигурността за компании, които се нуждаят от дигитална среда, за да създават или дават възможност за услуги на своите потребители.

Следователно не е изненадващо, че Hacken е предоставил услуги за сигурност за гиганти, които не са блокчейн Въздушна Азия. Освен това тя доказа своя ангажимент към блокчейн технологията, като спонсорира и ангажира експерти по сигурността по света в срещи за сигурност.

Hacken също е създал Платформа за сигурност HackenAI предназначен за защита на крайния потребител от рискове за сигурността и компрометиране на акаунта. Основни функции като мониторинг на Darknet незабавно предупреждават потребителите за компрометирани пароли и възможни атаки на darknet. HackenAI се предлага на устройства с Android и Iphone.

Quantstamp

Уебсайт: https://quantstamp.com/

Quantstamp е стартиране на blockchain сигурност, представено в YCombinator W18 Batch. Екипът за сигурност на Quantstamp има опит в топ ИТ компании като Google, Facebook и Apple. И това е видно от широкия набор от инструменти и услуги за защита на блокчейн. От една страна, Quantstamp разработи децентрализирана мрежа за сигурност за одит на интелигентни договори. С това решение потребителите могат да извършват автоматизиран преглед на сигурността на интелигентните договори на „глобална мрежа от децентрализирани възли за сигурност“.

Освен това платформата предоставя експертни одити за сигурност за клиентски блокчейн проекти и денонощен софтуер за наблюдение на сигурността.

Trail of Bits

Уебсайт: https://www.trailofbits.com/

Trail of Bits се гордее като мрежа от разработчици с възможностите за идентифициране и коригиране на вратички в софтуера, устройствата или кодовете. С други думи, решението предлага набор от софтуерни услуги за сигурност, които включват одити на интелигентни договори, проучване на сигурността на блокчейн, разработване на софтуер и т.н. През годините Trail of Bits разработи страхотни инструменти за сигурност за интелигентни договори. Някои от тези решения, фокусирани върху блокчейн, са Crytic, Slither и Echidna.

Освен това Trail of Bits разработи популярния AlgoVPN. Освен това той има много публикации за сигурност на GitHub, включително публични доклади за 0x Protocol, Compound, NuCypher и MakerDAO, които са някои от клиентите му.

OpenZeppelin

Уебсайт: https://openzeppelin.com/

Екипът на OpenZeppelin е известен най-вече със своята разработка на библиотеки Solidity, известни като OpenZeppelin Contracts. Тези библиотеки се използват в повечето проекти на Solidity като тестван и стандартен шаблон за договори, разполагаеми на децентрализирани приложения. Разработчиците могат да интегрират това решение чрез родния SDK на OpenZeppelin. Освен разработването, OpenZeppelin се фокусира силно върху услугите за интелигентни договори и одита.

Също така OpenZeppelin беше един от първите екипи, които преоткриха сигурността на блокчейн, като въведоха елементи на играта, за да идентифицират вратички в интелигентните договори. Друг от нейните продукти, Ethernaut, е военна игра Web3 / Solidity, която предполага геймърите да хакват интелигентни договори, за да преминат към следващото ниво.

Усърдие на ConsenSys

Уебсайт: https://diligence.consensys.net/

Базираната в САЩ ConsenSys е един от най-големите и известни блокчейн инкубатори в индустрията. За разлика от други охранителни фирми, споменати в този списък, ConsenSys посвещава своите ресурси и технологично ноу-хау на развитието на блокчейн приложенията и софтуера на Ethereum, особено финансовата инфраструктура. Като такъв, неговият продукт, ConsenSys Diligence, предлага анализ на сигурността за интелигентни договори. Този одитен продукт е на върха на усъвършенстваните „криптография, блокчейн технология и анализ на крипто-икономически стимули“.

Друг от продуктите му, MythX, е един от най-мощните автоматизирани скенери за интелигентни договори на Ethereum. Това решение осигурява надежден API, който разработчиците могат да използват за достъп до инструменти за анализ на сигурността.

Certik

Уебсайт: https://certik.io/

Certik е охранителна компания, която се стреми да използва първокласна технология за официална проверка в сътрудничество с някои от най-добрите експерти по киберсигурност, за да създаде услуги от край до край. На своя уебсайт Certik твърди, че е одитирал над 188 000 реда кодове и е осигурил активи на стойност над 6,32 млрд. Долара. Екипът предлага математически да потвърди безопасността на интелигентните договори

Следователно, той разработи Certik Chain, публична блокчейн, фокусирана върху използването на платформата за официална проверка на Certik, за да осигури децентрализирани проекти. Certik е официално партньорска компания на Binance и е подкрепена от видни инвеститори, включително Binance Labs, Lightspeed, Matrix Partners и DHVC.

Най-малко авторитет

Уебсайт: https://leastauthority.com/

LeastAuthority е консултантска фирма за киберсигурност, чийто основен фокус е поверителността. Той се класифицира като активист на частни и разрушителни решения за съхранение. В момента платформата има два основни продукта, достъпни за своите потребители. Първият, Privatestorage (по-рано S4), е централизирана система, която предоставя инфраструктура за съхранение на крайните потребители и им предлага автономия върху събирането, обработката и разпространението на техните лични данни. От друга страна, вторият му продукт, Tahoe LAFS, дава възможност за децентрализирано, разпределено и устойчиво на неизправности място за съхранение.

В допълнение към предоставянето на различни архитектури за съхранение, LeastAuthority публикува доклади за сигурност за Ethereum, Tezos и други. Той също така работи с разработчици през целия им цикъл на разработка, за да гарантира, че техните проекти не са податливи на заплахи за сигурността.

PWC Швейцария (бивша верига за сигурност)

Уебсайт: https://www.pwc.ch/en/services/risk-assurance/smart-contract-assurance.html

Chainsecurity се присъедини към PWC Швейцария, за да изпълнява проекти за преглед на сигурността и да създава решения за сигурност за нововъзникващата блокчейн индустрия. С това партньорство PWC Швейцария предлага консултантски услуги за блокчейн проекти от етапа на проучване до етапа след внедряване. Тази платформа оценява дизайна на интелигентни договори, тества тяхната жизнеспособност и наблюдава показатели, детайлизиращи техните резултати след внедряване. Той се отличава със способността си да комбинира инструменти за автоматизиран анализ и експертизата на специалистите по сигурността, за да идентифицира и елиминира потенциални заплахи.

Като Chainsecurity, този блокчейн екип разработи няколко инструмента за сигурност, включително Securify и VerX. Има смисъл да очакваме този екип да продължи успешното си изпълнение в сектора на сигурността на блокчейн, тъй като вече има достъп до огромните ресурси на PWC Швейцария.

Бавно

Уебсайт: https://www.slowmist.com/en/

Slowmist е водещата китайска компания за сигурност на блокчейн. Те извършват обширни услуги за сигурност на блокчейн, които включват одити на интелигентни договори, одити за сигурност на блокчейн, тестване на сигурността на портфейла и много други. Slowmist също има проект за безопасно залагане на блокчейн екологии, който предоставя данни в реално време за моделите на растеж и сигурност на EOS, Cosmos, Vechain и други топ блокчейн проекти. Друг интересен детайл за тази платформа е нейният мощен проект за защитна стена за интелигентни договори EOS, наречен FireWall.X.

По същия начин Slowmist постоянно проследява и публикува данни и статистика за ситуация на сигурност на крипто борсите чрез тяхната услуга Blockchain Threat Intelligence (ОТИ).

Проверка по време на изпълнение

Уебсайт: https://runtimeverification.com/

Runtime Verification е изследователска и развойна компания, фокусирана върху официалната проверка. Според информацията на уебсайта му, това решение проектира стандартни модели за приложения с висока стойност и ги използва като шаблони за разработване на продукти, чувствителни към сигурността. Runtime Verification разработи два основни продукта за интелигентни договори за сигурност. От една страна, той предлага интелигентни доказателства за коректност на договора с помощта на K рамката, за да докаже жизнеспособността на интелигентните договори на Ethereum и Cardano. От друга страна, Firefly е инструмент за анализ на покритие за интелигентни договори на Ethereum.

Освен това Runtime Verification е работил с Ethereum Foundation за изграждане на официална рамка за тестване на Ethereum 2.0.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me