1inch Exchange, Mooniswap i Chi GasToken: Vrhunski pregled i vodič

Razmjena od 1 inča je decentralizirani agregat za razmjenu (DEX), dizajniran za spajanje likvidnosti i određivanje cijena od glavnih DEX-ova u jednu platformu, nudeći korisnicima najjeftinije trgovine, najniže klizanje i pristup širokom rasponu ERC-20 tokena. Prema CoinGecko burza ima podršku za 152 kovanice i 158 trgovačkih parova i ukupan volumen preko 4 milijarde američkih dolara. Također ćemo pogledati Burzinog automatskog marketera (AMM) -Mooniswap i njihov Chi GasToken.

Sažetak

 • 1inch je ne-skrbnički DEX agregator, pri čemu se sva trgovanja obavljaju u okviru jedne transakcije iz korisničkog novčanika temeljenog na Ethereumu.
 • Popularni DEX-ovi integrirani u 1inch protokol uključuju Oasis, Kyber Network, Uniswap, Mooniswap, Balancer i mnoge druge. To znači da korisnici mogu mijenjati gotovo bilo koju vrstu ERC-20 tokena.
 • Izvorni token 1INCH istovremeno je upravljački i uslužni token.
 • Platforma ima vlastiti plinski žeton “Chi” koji pomaže korisnicima, posebno iskusnim trgovcima i arbitražama, da smanje troškove plina za transakcije.
 • Tim od 1inch također je predstavio Mooniswap, automatiziranog market market-a (AMM) sljedeće generacije s virtualnim saldima, koji pružateljima likvidnosti omogućuje prikupljanje dobiti koja je inače zabilježena od strane arbitra..

Detaljno ćemo pogledati neke značajke razmjene od 1 inča.

Pregled

DEX-ovi postaju sve popularniji među korisnicima sa svojim raznim prednostima u odnosu na centralizirane kolege, naime samo-skrbništvo, povećana sigurnost, uvrštavanje autonomije i raznolikost kovanica.

Međutim, neki od glavnih nedostataka dolaze u obliku knjiga tankih narudžbi s niskom likvidnošću što dovodi do velikog klizanja i skupih otkazivanja transakcija. Štoviše, kako se svaka narudžba podnosi na blockchain, svatko može vidjeti transakciju prije nego što se iskopa. Ova vidljivost ostavlja svaku trgovinu podložnom presretanju jer vodeći trkači mogu platiti višu cijenu plina da bi potaknuli mrežu da prvo iskopa svoje transakcije.

1inch Exchange je DES-ov agregat koji nije skrbnički i čiji je cilj rješavanje problema knjige tankih narudžbi i pokretanja unaprijed.

Korisnici mogu zamijeniti, kao i postaviti ograničene narudžbe za široku paletu tokena.

Dizajniran je za ujedinjenje likvidnosti i određivanje cijena iz svih glavnih DEX-ova u jednu platformu, pa se trgovanja putem inča mogu podijeliti na burzama, kako bi se smanjilo klizanje i pružila najbolja moguća cijena za željenu trgovinu. Mooniswap, Oasis, Kyber Network, Uniswap, 0x Releji i drugi integrirani su u 1inch protokol.

Cijena i likvidnost dostupni sa svake platforme jasno se prikazuju korisniku, zajedno s naknadama za plin. To štedi korisniku i vrijeme i klikove, izbjegavajući potrebu za otvaranjem više mjenjačnica i procjenom knjiga narudžbi.

Kako funkcionira razmjena od 1 inča?

1inch Exchange osnovao je u svibnju 2019 Sergej Kunz i Anton Bukov, dva ruska programera koji su se okupili kako bi revidirali pametne ugovore. Prije nego što je osnovao 1inch, dvojac je sudjelovao i osvojio nekoliko dobitaka na hackathonovima za MakerDAO, Set Protocol i Kyber Network.

Za početak posjetite https://1inch.exchange/

Kako zamijeniti tokene

1inch.Exchange će vas pozdraviti sa sljedećim sučeljem s opcijom zamjene tokena:

Zamijenite tokeneZamijenite tokene


Možete odabrati na koje različite DEX-ove želite smjestiti svoju zamjensku ponudu. Ovo je definirajuća značajka koja korisnicima daje pristup mnogo većoj knjizi narudžbi od one koja bi inače bila dostupna na pojedinačnim DEX-ovima.

Korisnici povezuju svoj Ethereum novčanik klikom na žuti gumb “Poveži novčanik”. Jednom kada se povežu, korisnici mogu odabrati koju imovinu bi željeli razmijeniti i najbolje dostupne cijene. Također mogu uključiti / isključiti određene razmjene, ovisno o njihovim željama. Pomicanjem prema dolje, korisnici također mogu vidjeti tečaj koji ide za svaku pojedinu platformu, kao i to koliko on varira od najbolje cijene.

Prikazuje se tečaj na svakoj platformiPrikazuje se tečaj na svakoj platformi i razlika s najboljom cijenom

Nakon odabira imovine i iznosa za zamjenu, da biste nastavili s trgovinom, kliknite „ZAMJENITE ODMAH“.

potvrdite zamjenu tokenaPotvrdite zamjenu tokena

Tada će se od korisnika tražiti da potvrdi svoju trgovinu. Provjerite jesu li detalji točni, a zatim odaberite “VERIFY”.

odobriti transakciju u novčanikuOdobri transakciju u novčaniku

Konačno, korisnik će morati odobriti transakciju unutar svog novčanika, a trgovina će se obrađivati ​​na blockchainu.

Transakcija uspješnaTransakcija uspješna

Kako postaviti ograničeni nalog

Korisnici također mogu odabrati postavljanje ograničenog naloga na razmjenu od 1 inča klikom na gornju desnu opciju pored zamjene:

Postavite ograničeni nalogPostavite ograničeni nalog

Ulaganje žetona na 1inch

Štoviše, klikom na karticu “Zaraditi” pored graničnog naloga, 1inch pruža platformu koja omogućava korisnicima da ulože tokene i prikupe prihod iz nekoliko bazena likvidnosti poput Aave, Compound, Uniswap, Balancer, Mooniswap itd..

Žetoni ulogaZnačajka zarade omogućuje korisnicima ulaganje tokena u razne bazene likvidnosti

Većina decentraliziranih aplikacija (dApps) traži od korisnika dopuštanje aplikaciji interakcije s njihovim novčanikom.

Budući da je 1inch aplikacija koja nije skrbnička, mora kontinuirano komunicirati s raznim kripto novčanicima.

1inch pozivi integrirali su značajku nazvanu „beskonačno otključavanje,”Koji se jednom otključa, omogućuje da se trgovačka aktivnost odvija neskriveno. To štedi naknade za plin svaki put kada aplikacija pozove radi potvrde otključavanja. Za napredne korisnike koji komuniciraju s DeFi protokolima, ovo im u konačnici može uštedjeti puno novca.

1inch naknade za zamjenu

Razmjena od 1 inča ne naplaćuje nikakve naknade za povlačenje. Jedina naknada je mrežna naknada koju naplaćuje razmjena putem koje se korisnik usmjerava (npr. Uniswap, Kyber Network itd.), Čiji iznos ovisi o cijeni plina u trenutku izvršenja transakcije. Budući da ovu naknadu naplaćuje druga razmjena, 1inch zapravo nema koristi od ove naknade na bilo koji način. Međutim, korisnici imaju mogućnost uštede naknade za plin pomoću Chi GasToken-a od 1 inča.

1INCH token: Što je to?

26. prosinca 2020. neovisni odbor Zaklade 1inch objavio je token 1INCH.

Besplatni tokeni dijele se zajednici kako bi proslavili lansiranje 1INCH tokena. Novčanici koji su komunicirali s 1inch do 00:00. 24. prosinca 2020. (UTC) dobit će 1INCH žetone pod uvjetom da je ispunjen jedan od tri uvjeta: (1) najmanje 1 trgovina prije 15. rujna 2020 .; (2) najmanje 4 trgovine ukupno; ili (3) trguje za ukupno najmanje 20 USD.

Token je i upravljački i uslužni token. Kao upravljački token, 1INCH će se koristiti za upravljanje mrežnim protokolima i na taj način omogućava upravljanje njime po modelu decentralizirane autonomne organizacije (DAO).

Da bi sustigao fazu poljoprivrede, 1inch je također započeo novi program rudarstva likvidnosti sa 6 bazena likvidnosti (1INCH-ETH, 1INCH-DAI, 1INCH-WBTC, 1INCH-USDC, 1INCH-USDT i 1INCH-YFI). To je za pokretanje protokola likvidnosti od 1 inča pomoću tokena 1INCH kao tokena konektora uslužnog programa. Kako bi se ljude potaknulo na sudjelovanje, 1INCH tokeni podijelit će se korisnicima koji tim bazenima osiguravaju likvidnost. Nadalje, tijekom prva dva tjedna ovog programa (tj. Do 9. siječnja 2021.) dodatnih 0,5% ukupne ponude od 1 INCH podijelit će se pružateljima likvidnosti.

1INCH tokenomika

Trenutna ukupna ponuda iznosi 1,5 milijardi tona od 1 INCH.

26. prosinca 2020. (tj. Na dan lansiranja) bit će izdano 6% ukupne opskrbe. Ostali tokeni i dalje će se izdavati tijekom vremena, kako slijedi:

 • 30% je dodijeljeno poticajima u zajednici koji će se otključavati i distribuirati tijekom 4 godine.
 • 14,5% će ići na rast protokola i razvojni fond, koji će se također otključati tijekom četverogodišnjeg razdoblja.

Je li razmjena sigurna 1inch?

1inch Exchange je DES-ov agregat koji nije skrbnički. To znači da Burza ni u jednom trenutku ne drži vaše kriptovalute, za razliku od nekih centraliziranih burzi na kojima se vaše kriptovalute pohranjuju u novčanike radi trgovanja. Također je vrijedno napomenuti da 1inch Exchange do sada ima besprijekornu evidenciju da do sada nije trpio nikakve hakove ili ranjivosti.

Chi GasToken

Chi Gastoken, poznat kao “Chi”, lansiran je od 1inch u lipnju 2020.

Inovativni projekt prvi je put postavljen na DeFi-jevom događaju “Hack Money” u svibnju 2020. godine, a nakon toga je dostupan korisnicima.

Plin je sličan naknadama koje banke naplaćuju prilikom prijenosa novca. Nažalost, gotovo je nemoguće predvidjeti točnu veličinu naknade za plin zbog nestabilnosti tržišta. Naknadu za plin Ethereum mreže možete svakodnevno pratiti Benzinska postaja Eth.

Što je Chi GasToken? Pomaže li stvarno u uštedi naknada za transakcije?

The Chi GasToken je ERC20 token namijenjen upotrebi na burzi od 1 inča za plaćanje transakcijskih troškova. Chi je vezan za cijenu plina mreže Ethereum. Kad je cijena plina niska, cijena Chi također je niska, i obrnuto.

Ideja je slična konceptu toka GasToken, ali s nekim poboljšanjima: Kupnja (kovanje) Chi spašava vas 1% u usporedbi s kovanjem GasToken-a (GST2). Dok vas prodaja (spaljivanje) Chia spašava 10%, u usporedbi s GST2.

Zamjena mjeseca: Što je to?

Automatizirani market mejkeri (AMM) su pametni ugovori koji stvaraju skup likvidnosti tokena ERC20, kojima se automatski trguje po algoritmu, a ne po knjizi naloga. To učinkovito zamjenjuje tradicionalnu knjigu ograničenja sa sustavom u kojem se imovina može automatski zamijeniti u odnosu na najnoviju cijenu bazena.

Nažalost, trgovci koji posluju unaprijed mogu krasti od davatelja likvidnosti trgujući na promjenjivim cijenama što ovaj problem čini nesumnjivo važnim.

U kolovozu 2020., tim od 1 inča objavio je svog novog automatiziranog market mejkera (AMM), Mooniswap. Ovaj novi AMM može zadržati većinu prihoda od proklizavanja u spremištu održavajući virtualne bilance za različite upute za zamjenu. Kada se dogodi zamjena, market maker ne primjenjuje automatski invarijantni algoritam i prikazuje nove cijene za nadolazeće trgovine. AMM polako poboljšava tečaj za trgovce arbitražom, u približno vremenskom razdoblju od 5 minuta. Kao rezultat toga, arbitri mogu prikupiti samo dio proklizavanja, dok ostatak ostaje u grupi koja se dijeli između pružatelja likvidnosti. Takvim odgodom ažuriranja cijena, market market stvara visoko konkurentno okruženje za arbitre prisiljavajući ih da obavljaju poslove po manje profitabilnim cijenama, što zauzvrat dodaje vrijednost pružateljima likvidnosti.

Tim je izveo više simulacija izvedbe Mooniswap-a na temelju podataka iz stvarnog svijeta i usporedio rezultate s Uniswap V2. Dolje možete pronaći grafikone koji prikazuju obujam trgovanja, kumulativno proklizavanje cijena, prihod pružatelja likvidnosti Uniswap V2, zajedno s predviđanjem prihoda pružatelja likvidnosti Mooniswap.

usporedba uniswap i mooniswap prihodaUsporedba Uniswap V2 LP prihoda s potencijalnim Mooniswap LP prihodom na različitim bazenima

U prosjeku se očekuje da Mooniswap generira 50% do 200% više prihoda za pružatelje likvidnosti od Uniswap V2 zbog preusmjeravanja profita od klizanja cijena.

Zaključak: Za i protiv razmjene od 1 inča

Evo nekoliko prednosti i nedostataka razmjene od 1 inča na temelju našeg korisničkog iskustva:

Pros

 • Exchange sučelje je vrlo pregledno i intuitivno s dobrim dosadašnjim rezultatima bez ikakvih hakiranja do sada.
 • Razmjena od 1 inča ne naplaćuje nikakve naknade za povlačenje, osim mrežne naknade.
 • Likvidnost je značajno pitanje na decentraliziranim burzama. Ne samo da je likvidnost općenito niska za DEX-ove, već je ta likvidnost dodatno fragmentirana u nekoliko različitih DEX-ova, pogoršavajući problem zbog čega trgovanja velikih količina postaju osjetljiva na značajna proklizavanja. 1inch to rješava dijeljenjem narudžbi na burzama, a zadržavanje trgovine unutar jedne transakcije.
 • Chi GasTokens pomažu korisnicima, posebno onima koji svakodnevno trguju i arbitražama, da smanje troškove plina za svoje transakcije.
 • Njihov novi automatizirani market marker (AMM) koji se koristi u Mooniswap-u iskorištava korisničke klizne stranice i štiti trgovce od napada koji dolaze u prvi plan.

Protiv

 • Čak i uz korisne vodiče 1inch tima, još uvijek postoji strma krivulja učenja kako bi se iskoristile brojne značajke koje Exchange nudi. Novim kripto ulagačima zabranjeno je trgovanje na ovoj platformi jer ne prihvaća bilo koji drugi način polaganja osim kriptos.
 • Značajka beskonačnog otključavanja mogla bi djelovati kao potencijalna točka napada za hakere. Iako je otključavanje transakcija odjednom nešto skuplje, sigurnije je jer korisnici nisu uvijek povezani s protokolom ako bi bio ugrožen.
 • Vidjeli smo kako dominacija Uniswap-a strahovito raste tijekom malog vremenskog razdoblja. Ako jedan DEX na kraju postane daleko značajniji od svojih konkurenata, uloga DEX agregatora mogla bi se smanjiti.

U zaključku zaključujemo da su koristi od 1inch razmjene daleko veće od nedostataka jer pokušava riješiti neka od najgorih problema koji muče rast ekosustava DeFi. Platforma je definitivno usmjerena na trgovce s malo više iskustva, posebno one koji trguju glavnim kriptovalutama i na više DEX-ova. S vremenom kako korisnici nadvladaju početnu krivulju učenja i kad se korisničko iskustvo poboljšava u ovoj industriji, 1inch bi se mogao pojaviti kao jedna od najvažnijih trgovačkih platformi za DEX ekosustav koji se brzo širi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector