Bilten br. 10

Pregledan tjedan

Haker “dobar momak”: Hakira projekt Andre Cronje, vraća 50% plijena

Eminence Finance djelo je koje je Andre Cronje zadirkivao u kriptičnom tvitu. To je, međutim, već bilo dovoljno za neke investitore koji su požurili kupiti EMN tokene.

Međutim, 29. rujna 2020. kripto zajednica oglasila se uzbunom zbog povlačenja tepiha nakon što je vidjela da je Cronjeov novčanik za programere komunicirao s novom Ethereum adresom. Haker je ukrao ukupno uloženu imovinu vrijednu 15 milijuna američkih dolara.

Oni koji su uložili napali su Cronjea, optužujući ga da nije poduzeo sigurnosne mjere i nije svoj projekt učinio privatnim. Neki su čak išli tako daleko da su Cronjeu slali prijetnje smrću, a jedna je osoba čak tvrdila da je u ovom hakiranju izgubila 100 000 USD.

Čudno, haker je odlučio vratiti 8 milijuna američkih dolara na Cronjevu adresu, ali je zadržao 7 milijuna američkih dolara za sebe. Nakon toga, Cronje je tweetao da je od dugogodišnje riznice zatražio povrat 8 milijuna USD koje je haker vratio pogođenim korisnicima.

Ovo je zasigurno bolna lekcija za one koji su pogođeni. Ali to je još jedan podsjetnik da bi ljudi uvijek trebali provesti vlastito cjelovito istraživanje prije nego što ulože bilo kakva sredstva u projekt. To je osobito istinito s obzirom na to da smo u posljednjih nekoliko tjedana primijetili značajan porast prijevara.

KuCoin Hack pt 2: Još uvijek nismo izašli iz šume

Hakiranje KuCoina dogodilo se 25. rujna 2020. godine i čini se da je dosadašnji zbroj da je izgubljeno preko 200 milijuna USD korisničkih sredstava, iako je prema KuCoin-u oko 130 milijuna već osigurano ili je u procesu oporavka.

Nisu svi projekti u potpunosti vraćeni u svoje usluge (tj. Trgovanje, depoziti i isplate). Od 14:30 sati, 02. listopada 2020. (UTC), sljedećim su projektima usluge u potpunosti obnovljene:

Obnovljene potpune usluge za sljedeće projekte. Stavke u crvenoj boji najnoviji su dodaci na popisu. (Slika zasluga: KuCoin.com)

Kako bi ublažili učinke hakiranja, projekti su općenito uzeli jedan od 4 pristupa: (1) zamrzavanje svojih tokena; (2) zamijeniti svoje tokene; (3) ako su tokeni bili nadoknadivi, vratiti ih u KuCoin; ili (4) onesposobiti žetone.

U međuvremenu, Hacken je najavio da će kao način podrške kriptovalutnoj zajednici proučiti hack KuCoin i objaviti svoja otkrića. Od njihovih početne istrage, čini se da je to bio napad socijalnog inženjeringa na zaposlenika KuCoina koji je imao pristup privatnim ključevima u vrijednosti od 150 milijuna američkih dolara.

KuCoin je naravno pokrenuo i vlastitu istragu i očito identificirao one koji su sudjelovali u kršenju sa “značajnim dokazima pri ruci” protiv njih. KuCoin je kontaktirao policijske službenike i policiju kako bi poduzeo mjere protiv njih.

Ponovni podsjetnik da svoje kriptovalute stavite u hardverski novčanik ako to već niste učinili! Pogledajte našu recenziju Ledger Nano X ili kupi ovdje.

BitMEX je u vrućoj vodi


DOJ i CFTC pokrenuli su 1. listopada 2020. građanski i kazneni postupak protiv BitMEX-a, njegovog izvršnog direktora Arthura Hayesa, zajedno s drugim ključnim osobljem i povezanim osobama. U međuvremenu, uhićen je tehnički direktor BitMEX-a koji je u to vrijeme radio u SAD-u. DOJ optužuje BitMEX da nije provodio odgovarajuće KYC / AML postupke kršeći Zakon o bankovnoj tajni, dok CTFC tvrdi da se Burza nije registrirala kao razmjena derivata, ali još uvijek nudi usluge američkim kupcima.

Međutim, nagađa se da su trenutne optužbe samo prethodnica težih optužbi koje bi se podignule protiv pojedinaca nakon što budu izručene SAD-u, na pr. kršenje međunarodnih sankcija putem BitMEX-a omogućavajući onima iz Irana i Sjeverne Koreje da se maknu sa svojih pozicija u kriptovalutama.

Kao rezultat ove vijesti, trgovci su hrlili da povuku svoja sredstva s Burze strahujući da će ona biti ugašena. Iz BitMEX-a je povučeno ukupno 23 milijuna USD u jednom satu i do sada više Povučeno je 45.000 BTC. Prema podacima Crystal Blockchaina, druge centralizirane burze imale su koristi od ovog masovnog egzodusa iz BitMEX-a, s oko 20 000 BTC-a koji su otišli na Gemini, Binance, OKEx i Huobi burze.

Nepoznato je kako će se odvijati pravni postupci i događaji. Što je najvažnije, nitko ne zna hoće li BitMEX operacije i računi biti zamrznuti. Stoga bi korisnici Burze za svaki slučaj mogli razmisliti o povlačenju svojih kriptovaluta.

Bitcoin otporan na negativne vijesti

Cijene Bitcoina nisu bile podložne hakiranju KuCoin-a, ali zaronili su se vijesti o pravnom postupku protiv BitMEX-a. Čak ni vijesti da je američki predsjednik Donald Trump pozitivan na COVID-19 nisu dugo poljuljale cijene. Tijekom ovog tjedna, unatoč općenito negativnim vijestima, čini se da su cijene Bitcoina na putu oporavka. To je dovelo do nekih analitičari zauzimajući stav da su profesionalni i maloprodajni ulagači i dalje raspoloženi za Bitcoin i da bi se trenutni trend rasta na 12.000 USD mogao vratiti prije nego kasnije.

Nadolazeći događaji

5. listopada 05:00: Livestream boksanja

8. listopada 6:00: Alpha Finance Lab prodaja tokena na Binance Launchpad. Uzgoj na njihovom lansirnom bazenu već je započeo u 12:00 sati 30. rujna.

8. listopada 18:00: Prodaja Radix DLT tokena

10. listopada 14:00: Javna prodaja RAMP DeFi

* Sva su vremena navedena u UTC, ako nije drugačije naznačeno.

Ovdje pogledajte povratna izdanja našeg biltena.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector