Bilten br. 16: Ethereum 2.0 uspješno lansiran

Tržišna situacija: Je li završena prodaja BTC-a u $?

Ovaj tjedan svjedoci smo vrlo jakog povratka Bitcoina nakon otprilike. Sniženje cijene od 20%. Cijena već nekoliko dana ide u stranu na području od 18-19.000 USD u očekivanju sljedećeg poteza. Dno umaranja iznosilo je 16200 USD (Bitstamp) i mnogi se nadaju da bi ovo moglo biti pravo vrijeme za prolazak kritičnog zida s 20 000 USD (o čemu su mnogi sanjali godinama). Indeks relativne snage (RSI) na tjednom grafikonu i dalje je na prekupljenom teritoriju, a mi smo daleko iznad 21 pokretni prosjek, pokazatelj koji je u prošlosti prilično dobro poštovan u prethodnim vožnjama bikova, kada je cijena više puta odskočila preko njega tijekom ponovnih pretraga.

U međuvremenu su neki altcoini imali relifne skupove poput $ SUSHI (2,25x u 10 dana) i $ RAMP (x2 u istom razdoblju), koji je sada 6x od dna nakon lansiranja u listopadu 2020.. 

BTC se kreće oko najviše tjedne rezistencijeBTC se kreće oko najviše tjedne rezistencije

Na dnevnom grafikonu možemo primijetiti da je nakon početnog skoka na gotovo ATH pri najvećem postojećem tjednom otporu na grafikonu, Bitcoin prilično naglo pao natrag na prethodnu tjednu podršku prije nego što se snažno vratio. Taj se kanal do tada savršeno poštovao. Čini se da se cijena konsolidira na vrhu i svi se nadamo da bi ovo mogla biti lansirna ploča za sljedeće trčanje!

Facebookova Vaga lansira se u siječnju 2021. godine?

Vaga, očekivani projekt digitalne valute koji je Facebook osnovao 2019. godine, svjetlost dana mogao bi ugledati početkom 2021. godine.

U an članak koje je Coindesk objavio 27. studenog, izvori tvrde da Vaga (sada preimenovana u Diem) može lansirati sa samo jednim stabilkoinom, poduprtim dolarom, za razliku od prvotnog plana koji je sadržavao košaru različitih FIAT valuta (pisali smo o Vagi / Diem ovdje u dubinu). 

Putovanje Vage / Diema prilično je mučio regulator u svojoj kratkoj povijesti, a neki od početnih članova već su napustili projekt, poput Paypala, Mastercarda i Ebaya. Mnogi su drugi izjavili da čekaju kako će proteći lansiranje prije nego što uopće razmišljaju o ulaganju.

Regulatorna odobrenja švicarskog tijela za nadzor financijskog tržišta (FINMA) još uvijek su na čekanju. Ne postoji službeni datum.

Američki regulatori pojačavaju gripu stabilnih kovanica

Jedno od pitanja vezanih uz stabilne kovanice (poput Facebook-ove Diem) sada bi moglo postati Zakon o stabilnom povezivanju i provođenju licenci za banke (STABILNO).

Predstavljen od strane Kongresa Sjedinjenih Država, cilj mu je ojačati propise o stabilnim kovanicama i proizvodima povezanim sa stabilnim kovanicama. Osobito bi bilo potrebno da izdavači stabilnih kovanica dobiju povelje banaka i regulatorno odobrenje prije stavljanja stabilnih kovanica u opticaj.

Opravdanje za ovu uredbu, prema američkoj predstavnici Rashidi Tlaib, jest da bi spriječilo davatelje kriptovaluta da ponavljaju zločine “velikih banaka” protiv manjina s umjerenim primanjima.


Prema predloženim propisima, davatelji kripto valuta trebali bi ispuniti popis radnji poput “Zahtijevaj od bilo kojeg izdavatelja stabilcoina da dobije bankovnu povelju” ili “Zahtijevaj da bilo koja tvrtka koja nudi usluge stabilkoina mora slijediti odgovarajuće bankarske propise u skladu s postojećim propisima nadležnosti “i više.

Iako bi ovo uglavnom trebalo utjecati na privatne stabilne kovanice koje pružaju velike tehnološke tvrtke ili velike burze (a vjerojatno i manje pokret DeFi), mnogi su u prostoru kriptovaluta digli glas i sumnje. Problem je u tome što bi, na kraju, ti propisi, ako postanu zakon, mogli imati suprotan ishod od predloženog. Kriptovalute su uvijek bile potpuno transparentne i jednake svim ljudima koji žele u njih ulagati. Troškovi održavanja vašeg portfelja uglavnom su zanemarivi, za razliku od tradicionalnog financijskog sektora, na odobrenja ne treba čekati tjednima, svatko može kontrolirati vlastiti novac i možete im pristupiti s bilo kojeg mjesta na svijetu, bez obzira na vašu “društvenu klasu” ili bankovni račun. Mogu li ovi propisi zapravo povećati troškove i odvratiti siromašne ljude od pristupa tim uslugama?

Europska središnja banka radi na digitalnom euru … hoće li nadmašiti kineski DCEP?

Govoreći o digitalnim valutama, Fabio Panetta, član uprave Europske središnje banke (ECBD), istaknuo je prošli tjedan četiri glavna područja na kojima uglavnom rade na prenošenju digitalnog eura:

  1. Target Instant Payment Settlement (TIPS), koji omogućuje “pojedincima i tvrtkama da međusobno prenose novac u roku od nekoliko sekundi”. ECBD posebno mora utvrditi da će moći funkcionirati sa stotinama milijuna kupaca;
  2. interoperabilnost između centraliziranih sustava i tehnologije raspodijeljene knjige (DLT);
  3. korištenje „blockchains-a s elektroničkim identitetom posvećenih plaćanju“; i
  4. proučavanje hardverskih uređaja koji mogu održavati privatnost.

Pročitajte cijeli članak od glavne knjige uvida

Hoće li nadmašiti kinesku nacionalnu valutu DCEP? Za sada se čini malo vjerojatnim jer je DCEP u mnogo naprednijim fazama testiranja. Najnoviji test bio je veliki zračni pad od 10 milijuna RMB na oko 50 000 stanovnika Shenzhena. 

Saznajte više o kineskom DCEP-u.

ETH2 uživo!

1. prosinca 2020. Ethereum 2 Beacon Chain pušten je u rad točno tjedan dana nakon krajnjeg roka!

Ako ste zainteresirani za provjeru valjanosti, ovdje možete pročitati naš cjeloviti vodič ili pogledati naš posvećeni prijenos uživo o tome kako postaviti Ethereum 2.0 čvor!

YouTube poster

GBV preuzima OMG Network

Genesis Block Ventures (GBV), investicijska tvrtka koja surađuje s Genesis Blockom, ima najavio stjecanje mreže OMG.

Ova je odluka donesena kako bi se “iskoristila snaga (GBV) mreže, promovirao ubrzani rast OMG mreže i dodatno pojačalo usvajanje OMG blockchaina u Aziji i šire”.

Ovo je prva akvizicija za GBV, “investicijsku tvrtku s misijom izgradnje budućnosti putem blockchaina”, koja je ove godine bila prilično aktivna u Defiju i do sada je radila na izgradnji značajnih odnosa i suradnje u tom području.

OMG, koji je pokrenut 2017. kao Omisego, drugo je slojno rješenje za skaliranje za Ethereum platformu sposobno za brze transakcije (tisuće u sekundi).

Saznajte više u našem nadolazećem streamu uživo

YouTube poster

Pogledajte OVDJE za prošla izdanja našeg biltena! 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map