Bilten br. 6

Pregledan tjedan

Razgovor o DCEP-u na temu “Tiger Talk”

Prošli tjedan pojavio sam se u emisiji kineske televizije Phoenix “Tiger Talk” (一 虎 一席談). Tiger Talk jedna je od najdugovječnijih emisija na televiziji Phoenix, koja svaki tjedan sadrži glavno društveno pitanje ili događaj o kojem bi raspravljali stručnjaci, akademici i gosti. Tema tjedna bila je “DC / EP: Kinesko puštanje digitalne valute, hoće li poljuljati hegemoniju američkog dolara?”. Epizodu možete pogledati u nastavku ili pogledati naš DCEP pregled:

YouTube poster Tigrov razgovor

Ono što mi se učinilo zanimljivim jest da je emisija dala općeniti pregled blockchain tehnologije, Bitcoina, Vage itd. To je vjerojatno jer je cilj emisije educirati širu javnost o tim konceptima u očekivanju DCEP-ovog izdanja. Emisija je također naglasila prednosti DCEP-a i njegovu superiornost nad Bitcoinom zbog njegove centralizacije.

Istodobno, iz rasprava emisije, mislim da DCEP može predstaviti javnost istraživanju kriptovaluta jer: (1) javnost postaje sve obrazovanija o konceptima koji okružuju Bitcoin i kriptovalute; (2) Čini se da postoji stvarna zabrinutost da će Kina biti izbačena iz SWIFT sustava. Nadalje, emisija je govorila i o mogućnosti slobodnog slanja USDT / Tether, što potvrđuje narativ da se USDT intenzivno koristi u Kini.

Poljoprivreda je novi trend zaključavanja 2020

Kiseli tijesto i mirkrozeleni su TAKO Q2 2020. Trenutno SVI uzgajaju prinos. Evo moje poljoprivredne liste za ovaj tjedan.

Iz našeg istraživanja na Twitteru, Telegramu itd. Otkrili smo to $ YFV i $ SUSHI su farme o kojima se najviše govori.

YFValue ($ YFV)

YFV (YFValue) u osnovi je izveden iz drugih tokena iz onoga što nazivamo “Y obitelj”. Zbunjen? Evo grafikona s kojim smo kreirali Kriptonauti kako biste se lakše snašli u ovom polju:

Kao i kod ostalih članova Y obitelji, YFV upravljački token, tako da ga možete koristiti za glasanje o pitanjima koja se odnose na rad platforme. Iako mnogi također jednostavno trguju žetonom i nagađaju o njegovoj vrijednosti. YFV-ova sestra DFI.money ($ YFII) nedavno je uvrštena na Binance Exchange, što je rezultiralo njezinim cijenama dubliranje u jednom danu. U međuvremenu, $ YFV je naveden na berzi OKEx, a gledajući grafikone, ovaj je popis također pomogao da se $ YFV poveća dvostruko više.

Pogledajte naš vodič za uzgoj YFV. Ako si zainteresiran, prijavite se za YFV i započnite!

Zamjena ($ SUSHI)

Zamjena ($ SUSHI) je vilica Uniswap-a, a prije manje od tjedan dana osnovao ga je anonimni programer poznat kao “Chef Nomi”. Na ulici se čuje kako je tim iza FTX Exchange stvorio Sushiswap. A to nije potpuno nemoguće, s obzirom na to da je FTX tim jedan od najvećih poljoprivrednika sa SUSHI-jem i brzo je našao popis i ponudio $ SUSHI trgovačke proizvode. Token $ SUSHI također je naveden na Binance i OKEx burzama.


Trenutno je u Sushiswap-u zaključano preko 1,2 milijarde USD, ludo s obzirom da je prošlo samo 5 dana od njegovog prvog pokretanja! Uzgoj suši smatra se vrlo rizičnim, ali potencijalno može biti vrlo koristan, jer može imati ROI od oko 1-7% dnevno, ovisno o bazenu. Važne statistike kao što su ukupna vrijednost zaključana (TVL), uloženi iznosi i prinosi mogu se naći na SushiBoard.

U stvari, Sushiswap je također izuzetno popularan u Kini, gdje ga nazivaju “najvećim rivalom Uniswap-a”, a popularno web mjesto za vijesti o kriptovalutama 8btc ima čitav Sushiswap odjeljak posvećen vijestima i tutorijalima.

Rizici poljoprivrednog prinosa

Prinos uzgoja ima svoje rizike. Jedan od glavnih rizika je da se uzgoj prinosa vodi na pametnim ugovorima. Ako su pametni ugovori neispravni ili stvoreni s rupama u sebi, to bi moglo značiti da će sredstva biti izgubljena. To je pogotovo jer se pametni ugovori sami izvršavaju, pa ne postoji način da se „prekine“ s pametnim ugovorom nakon što se primijeni. Stoga je revizija pametnih ugovora presudna za uzgoj prinosa ili projekte DeFi-a općenito. Ti su revizori tvrtke treće strane koje prolaze kroz kôd i provjeravaju ima li ranjivosti i grešaka. Pogledajte ovaj videozapis tvrtke Cryptonauts koji objašnjava kako funkcionira revizija pametnih ugovora:

YouTube poster Revizija pametnih ugovora u decentraliziranim financijama

Za referencu, YFV je već revidirao The Arcadia Group, a prema YFV timu nisu pronađeni problemi visoke ili kritične ozbiljnosti. U međuvremenu će Quantstamp raditi “sigurnosni pregled”, NE revizija za Sushiswap. Quantstamp ima razjasnio da će njihove usluge biti slične onima koje su radili za Yearn Finance ($ YFI), što je bio neformalni pregled koda ograničen na najistaknutije ugovore – one koji drže ili mogu raspodijeliti sredstva.

Drugi je rizik kupnja i špekulacija na $ SUSHI trgujući tokenom. Ako doista postoje ranjivosti i još gore, pronalaženje “minter ključeva” u kodu koji u osnovi omogućuje programerima masovno stvaranje novih tokena, tada bi vrijednost $ SUSHI bila razrijeđena do točke u kojoj u stvari vrijedi manje od stvarne sushi role.

DeFi povećava troškove transakcija

Naknade za transakcije Ethereuma po drugi su puta u tri tjedna dosegle vrhunac svih vremena. Od 2. rujna 2020. prosječne naknade za transakcije iznose oko 15,13 USD.

naknade za transakcijeIstinita priča

Ove visoke naknade za transakcije i skokovite cijene Ethereuma (ETH) izravna su posljedica sve većeg broja DeFi projekata i uzgoja prinosa, jer poljoprivrednici moraju platiti ETH za svaku transakciju, tj. Premještanje sredstava u / iz bazena itd. Konkretno, skok u smatra se da se prosječne naknade za transakcije 1. rujna 2020. pripisuju pokretanju Sushiswap-a.

Prosječna naknada za transakciju (kredit za sliku: Blok stolica)

Iako je ovaj skok naknada dobra vijest za rudare etera čiji se prihod povećava s višim naknadama i većim brojem transakcija, raste zabrinutost zbog održivosti Ethereuma. Mnogi kažu da visoka naknada za transakcije znači da im je “određena cijena” aktivnosti na DeFi platformama. Također, više transakcija znači da je na mreži više zagušenja što rezultira većim brojem nepotvrđenih transakcija i vremena čekanja. Dalje, to čak može značiti da neki pametni ugovori postaju gotovo neupotrebljivi, što dovodi u pitanje pitanje Ethereuma kao platforme za pametne ugovore.

Jedan od odgovora na to može biti Ethereum 2.0, ali njegovo pokretanje mainneta je za nekoliko mjeseci.

Nadolazeći događaji

3. rujna 2020. 16:00: Pokretanje tokena mreže Skale. Kupci koji ispunjavaju uvjete mogu kupiti SKL tokene u vrijednosti do 1.153 USD za 0,03 USD / žeton. Pojedinosti ovdje.

4. rujna 2020. 12:00: Animoca Brands, programer i izdavač koji stoji iza igara kao što su The Sandbox i Crazy Kings itd., Lansirat će svoj REVV token na Uniswap. Pojedinosti ovdje.

5. rujna 2020. 11:00: Linearne financije AMA. Provjerite njihove Stranica telegrama za detalje.

* Sva su vremena navedena u UTC, ako nije drugačije naznačeno.

Ovdje pogledajte povratna izdanja našeg biltena.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector