Coinbase Review: MORA PROČITATI (2020)

Coinbase je jedna od najpopularnijih svjetskih burzi kriptovaluta i dobro je poznata jer je, za razliku od ostalih burzi, sa sjedištem i podložna američkim propisima. Burza je podijeljena u nekoliko kategorija, Coinbase– za maloprodajne korisnike, Coinbase Pro– njihova profesionalna platforma za trgovanje za pojedince, Coinbase Prime– za institucionalne klijente. U ovom pregledu ističemo svaku od njihovih različitih značajki i kontroverzi koje trebate znati.

Ključne prednosti Coinbasea

 • Regulirano prema američkom zakonu.

 • Jedna od rijetkih razmjena dostupno građanima SAD-a.

 • Održava polica osiguranja protiv krađe ili hakiranja.

Ključne značajke i funkcije

Coinbase ProCoinbase Pro

Treba napomenuti da je Coinbase samo nudi spot trgovanje, za razliku od drugih burzi koje nude druge proizvode kao što su derivati, terminska trgovina itd.

Burza je podijeljena u nekoliko kategorija za različite tipove korisnika. Coinbase je za maloprodajne korisnike, Coinbase Pro za pojedine profesionalne trgovce i Coinbase Prime za institucionalne klijente. Ova je razlika zato što svaka od njih ima različite funkcije za uslugu korisnika. Kao primjer, glavna razlika između Coinbase i Coinbase Pro je ta što Coinbase Pro nudi alate za grafikone, knjige narudžbi u stvarnom vremenu, među ostalim alatima koji pomažu naprednom trgovcu da izvuče maksimum iz razmjene. I Coinbase Pro i Coinbase Prime nude jeftinije naknade za transakcije i podržanije kriptovalute. Međutim, oni su i dalje znatno manji od ostalih burzi vani.

Sučelje Coinbase ProSučelje Coinbase Pro

Iako nudi samo spot trgovanje, Coinbase ima vlastiti paket proizvoda koji pomaže korisnicima u započinjanju. Na primjer, ima vlastiti novčanik i omogućava korisnicima da zarađuju kriptovalute sudjelujući u njihovim tečajevima.

Coinbase proizvodiProizvodi koje nudi Coinbase

Povijest Coinbasea

Coinbase pokrenut je u listopadu 2012., a sjedište mu je u Sjedinjenim Državama. Sjedište im je u San Franciscu u Kaliforniji. Također se široko koristi u Europi gdje ima operativnu dozvolu. Trenutno ima preko 30 milijuna korisnika i preko 150 milijardi USD kojima se trguje na Burzi.

Trenutno se razmjena proširila na preko 100 zemalja širom svijeta.

Podržane zemlje

Coinbase je dostupan u preko 100 zemalja. Najvažnije SAD, koji puno burzi ne može podržati zbog regulatornih problema. Iako Coinbase kaže da je “dostupan” u nekim zemljama, on možda neće ponuditi čitav niz usluga, tj. Moći će “pretvoriti” između različitih kriptovaluta i iste “kupiti i prodati”. Ovdje provjerite usluge dostupne za vašu određenu zemlju.

Podržane kriptovalute

Nažalost, Coinbase ima vrlo malo navedenih kripto valuta. Također, dostupnost kupnje, prodaje, slanja i primanja određene kriptovalute ovisi o (a) koristite li Coinbase ili Coinbase Pro; i (b) vaše mjesto.

Evo grafikona kriptovaluta koje podržava Coinbase, ovisno o vašem mjestu.

Coinbase traži dodati podršku za 18 novih digitalnih sredstava uključujući Aave, Aragon, Arweave, Bancor, COMP, DigiByte, Horizen, Livepeer, NuCypher, Numeraire, KEEP, Origin Protocol, Ren, Render, Siacoin, SKALE, Synthetix, & VeChain. Međutim, ne postoji službeni vremenski okvir kada bi se dodale ove kriptovalute, ako uopće.

Nova digitalna imovinaNova digitalna imovina

17. srpnja 2020., i u potpunom iznenađenju za ljubitelje kriptovaluta, Coinbase je skrenuo s gornjeg popisa kriptovaluta i uvrstio Algorand ($ ALGO). Sada korisnici mogu kupiti, prodati, pretvoriti, poslati, primiti ili pohraniti $ ALGO u svi Regije podržane Coinbaseom.

Zbog toga su obožavatelji i ljudi Algoranda podivljali, a od uvrštavanja na tržište cijene za ALGO porasle su 30% od najave, a čak su se na vrhuncu trgovale na 0,367 USD.

Vidimo da se Coinbase aktivno trudi navesti više kriptovaluta, na čemu je zaista potrebno poraditi jer u tom pogledu zaostaju za konkurentima. Dakle, ako u budućnosti ne vidimo više popisa, zadržat ćemo naš rezultat 3,5 / 5 za podršku kriptovalutama … za sada.

Metode Plačanja

Coinbase pruža razne načine plaćanja i što je najvažnije, trgovcima omogućuje plaćanje u njihovoj lokalnoj valuti. Međutim, postoje regionalna ograničenja za načine plaćanja. Ispod je koristan popis prihvaćenih načina plaćanja za različite zemlje.

 • Bankovni depozit: Europa, SAD, Velika Britanija
 • Debitna kartica: dostupna za većinu zemalja, uključujući Australiju, Kanadu, Čile, Europu, Meksiko, UK, SAD.
 • Kreditna kartica: Australija, Singapur
 • Paypal: Kanada, Europa (većina zemalja), SAD i Velika Britanija

Ovdje možete provjeriti prihvaćeni načini plaćanja za vašu određenu zemlju. Iako smo primijetili da podaci o podržanim načinima plaćanja jesu malo drugačiji od podataka na njihovoj drugoj stranici.

Burza također ima svoje Kartica Coinbase– debitna kartica temeljena na Visa koja omogućava kupcima kupnju putem interneta i u trgovini koristeći kriptovalute. Međutim to je trenutno dostupno samo kupcima iz Velike Britanije i Europe.

Naknade za polog i povlačenje

Ne postoje naknade za depozite na Coinbase. Što se tiče podizanja novca, Coinbase će vam naplatiti samo odgovarajuću bankovnu doznaku / devizne ili mrežne naknade potrebne za slanje vaših sredstava.

Naknade za trgovanje

Coinbase naplaćuje različite naknade, ovisno o tome jeste li na Coinbase, Coinbase Pro ili Coinbase Prime. Naknade su za potonja 2 jeftinije zbog većeg obima ovih trgovaca.

Coinbase naplaćuje 2 seta naknada za kupnju i prodaju kriptovaluta: a Naknada za širenje (oko 0,5%) za svaku trgovinu i a Coinbase naknada koja je veća od (a) paušalne naknade, čiji iznos ovisi o iznosu transakcije; i (b) varijabilni postotak naknade ovisno o vašoj regiji, značajci proizvoda i načinu plaćanja.

Evo paušalnih naknada koje naplaćuje Coinbase:

Ukupni iznos transakcije Naknada za transakciju (USD, EUR, GBP)
Manje od 10 USD 0,99 USD, 0,99 EUR, 0,99 GBP 
Više od 10 USD, manje od 25 USD 1,49 USD, 1,49 EUR, 1,49 GBP
Više od 25 USD, manje od 50 USD 1,99 USD, 1,99 EUR, 1,99 GBP
Više od 50 USD, manje od 200 USD 2,99 USD, 2,99 EUR, 2,99 GBP

Paušalna naknada

Ispod je varijabilni postotak za korisnike u SAD-u. Ovdje provjerite promjenjivi postoci za druge zemlje.

Promjenjivi postotak SAD-a

Evo ilustracije kako izračunati naknadu za transakciju kupovine / prodaje. Na primjer, nalazim se u Sjedinjenim Državama i želim kupiti debitnu karticu u vrijednosti od 20 USD pomoću moje debitne kartice. Moja paušalna naknada iznosila bi 1,49 USD, jer je ukupni iznos transakcije veći od 10 USD, ali manji od 25 USD. Dok bi varijabilni postotak iznosio 3,99%, jer plaćam debitnom karticom. U ovom slučaju, Coinbase bi mi naplatio 1,49 USD jer je paušalna naknada veća od varijabilnog postotka.

Za konverzije s jedne vrste kripto valute na drugu Coinbase naplaćuje maržu širenja do 2%. Za to se ne naplaćuju posebne naknade Coinbase.

Kontroverze

Krajem veljače 2020. Coinbase je identificiran kao jedan od entiteta koji radi s Clearview AI, kontroverzni davatelj tehnologija prepoznavanja lica koji se suočio s pravnim prijetnjama od strane Applea i Googlea zbog nedostatka nadzora nad njegovom praksom. Coinbase priznaje testiranje softvera Clearview, ali negira da su podaci kupca korišteni u bilo kojem od takvih testova.

Burza je doći pod vatru od korisnika tijekom pada cijena Bitcoina 10. svibnja 2020. 10. svibnja 2020. u 17:26 po pacifičkom vremenu, web lokacija i mobilna aplikacija Burze iskusili su prekide. 10 minuta kasnije Coinbase je izašao s obavijesti da još uvijek istražuje ovaj prekid, do 18:14 usluga je obnovljena. Međutim, tijekom tog vremena cijena Bitcoina pala je s 9.500 na 8.100 američkih dolara, što je korisnicima omogućilo samo bespomoćno promatranje pada i trgovanje.

Coinbase je prilično zloglasan zbog pada tijekom ogromnih kolebanja cijena Bitcoina. 29. travnja 2020. Burza je patila prekid rada dok su se cijene bitcoina popele na nešto manje od 9.000 USD. I PONOVO 10. svibnja 2020.

Nepotrebno je reći, korisnici nisu zadovoljni sa situacijom, s tim da neki napominju da se Coinbase “ruši” kada dođe do ogromne promjene u cijenama Bitcoina. I dok neki to pripisuju preopterećenosti Burze korisnicima, drugi nisu zadovoljni kako Coinbase to nije popravio tijekom godina s obzirom na visoke naknade koje naplaćuju korisnici.

Što se tiče najnovijeg pada 1. lipnja 2020., Coinbase kaže da je skok cijene Bitcoina doveo do povećanja prometa za 5 puta u samo 4 minute. Kao rezultat toga, njihov sustav automatskog skaliranja bio je zatrpan i stvorio je zaostatak, što je značilo da su novi zahtjevi za anketom odbačeni ili su istekli Coinbase, međutim, tvrdi da rade na smanjenju utjecaja skokova prometa povezanih s cijenama.

Je li Coinbase siguran 2020?

Coinbase

Exchange ima vrhunske sigurnosne značajke. Uz to, korisnici imaju licencu u Sjedinjenim Državama, jer imaju primjenu saveznih zakona, dodatnu zaštitu.

U smislu metode razmjene sredstava za pohranu sredstava, samo 2% sredstava kupaca drži se u vrućim novčanicima. Ostalih 98% čuva se u sigurnim hladnim novčanicima u različitim dijelovima svijeta. Do sada nije hakirano … još uvijek. Također, Coinbase ima polica osiguranja koja osigurava od krađe kriptovaluta proizašlih iz kršenja sigurnosti, hakiranja, krađe zaposlenika ili prijevara.

Zbog sigurnosti računa, Coinbase savjetuje svojim korisnicima da koriste dvofaktorsku autentifikaciju. Sustav podržava bilo kratke poruke poslane na registrirani broj mobilnog telefona, Google Authenticator, između ostalih pouzdanih načina za sprečavanje zlonamjerne prijave na račun.

Ipak, spremanje značajne imovine na burzama se ne preporučuje jer su burze sklone hakanju. Najbolja praksa je ostavljati dovoljno sredstava samo za svakodnevno trgovanje na burzama, a ostatak treba pohraniti izvan mreže na hardverskim novčanicima za.

Da biste saznali više o hardverskim novčanicima, pogledajte naše recenzije o Ledger Nano X i Trezor Model T.

Zaključak: Coinbase razmjenjuje prednosti i nedostatke

Pros

 • Coinbase je ostao jedna od najsigurnijih i najpouzdanijih burzi kriptovaluta.
 • Burza održava policu osiguranja od krađe i krađe, što je za korisnike ohrabrujuće.
 • Općenito dostupan u mnogim zemljama, uključujući SAD s mnogim opcijama plaćanja.

Protiv

 • Struktura naknada je vrlo zbunjujuća i nije najjeftinija.
 • Nedostatak značajki trgovanja.
 • Nije dostupno mnogo kriptovaluta u usporedbi s drugim mjenjačnicama vani.
 • Čini se da se ne može nositi s naglim naletima korisnika i ima povijest pada u razdobljima velike volatilnosti cijena.

Konačni rezultat

Ponuđene usluge: 3/5

Podrška za kriptovalute: 3,5 / 5

Naknade: 3/5

Sigurnost: 4,5 / 5

Konačni rezultat: 3,5

Da biste saznali više, pogledajte naš pregled najboljih razmjena kripto valuta.

Ažurirano 17. srpnja 2020. uključiti popis Algoranda

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me