Čeznite za financiranjem spajanja ekosustava DeFi

Prostor decentraliziranih financija (DeFi) porastao je tako da uključuje platforme u raznim sektorima poput spot trgovine, derivata i terminskih ugovora. Zanimljivo je da neke mreže kao što su Yearn Finance podržavaju poljoprivrednike i pružatelje likvidnosti putem usluge agregacije.

Umjesto da nudi funkcionalnosti spot trgovanja, pozajmljivanja ili posuđivanja, korisnicima omogućuje polaganje sredstava, a zatim ih distribuira na temelju predviđenih prinosa i povezanih rizika.

Međutim, ovo nije dovoljno za poticanje smislenog usvajanja DeFi-a. Stoga je Yearn slijedio put partnerstva kako bi proširio svoj ekosustav i poboljšao interoperabilnost između DeFi sustava.

U ovom ćemo članku razmotriti najučinkovitija partnerstva u ekosustavu Yearn:

Čeznite + SushiSwap

Čeznite x SushiSwapYearn x SushiSwap (izvor: Čeznite x Sushi 行 っ て き ま す srednji članak)

Dana 3. studenog 2020. godine, tvorac Yearna, Andre Cronje, oglasio se u Mediumu kako bi najavio okupljanje svoje platforme i Sushiswap-a. Povezanost dviju platformi susreće se dok Sushi poboljšava svoje izglede za automatizirano stvaranje tržišta (AMM), dok Yearn dublje kopa u agregirajuće formule. Te su osobine donijele potrebu za međusobnom suradnjom, što je dovelo do:

 • Kombinacija razvojnih resursa.
 • Porast ukupne zaključane vrijednosti (TVL) na svakoj platformi.
 • Zajednički rad na razvoju i pokretanju Deriswap-a, platforme koja okuplja spot trgovanje, derivate i terminsko trgovanje.
 • Predstavljamo Keep3r Network, lančano cjenovno proročište na drugoj iteraciji Sushswap-a.
 • Uz to, pružatelji likvidnosti na Sushiju pružaju kolateral za tržište novca Sushi.

Partnerstvo s krem ​​protokolom

DeFi agregatorska platforma udružila se s Creamom, mrežom pozajmljivanja sličnom Aaveu, u razvoju druge verzije sustava. Uz partnerstvo, tim Yearn and Cream stvorio je Cream V2, koji je uveo ili poboljšao značajke utjecaja i pozajmljivanja. Istaknuto je da nova platforma omogućuje uzgoj prinosa koristeći poluge.

Yearn x CreamProtocolYearn x Cream Protocol (izvor: Čeznuti & Spajanje kreme v2 srednji članak)

Uz to, Cream V2 djeluje kao odskočna daska za pokretanje stabilnih kreditnih i budućih funkcionalnosti kreditiranja. Osim spajanja resursa namijenjenih razvoju i porasta broja pojedinačnih TVL-a, partnerstvo je vidjelo da se dionice Yearn Vaults kvalificiraju za osiguranje kolaterala u Creamu.

Jedna značajka dodana u novu verziju Cream uključuje rotirajuće tipke s više potpisa kako bi se poboljšala implementacija, ponavljanje i testiranje. Nepromijenjene značajke uključuju one koje se dotiču upravljanja i izvornih tokena.

Akropolis i Čežnja

Čeznite x AkropolisYearn x Akropolis (izvor: μα τον Δια! Čeznite x Akropolis srednji članak)

Partnerstvo je prilično jedinstveno. Zašto? Cilj mu je izvući najbolje iz tima svake platforme. Stoga svaka momčad nastavlja sa svojim prethodnim putovanjem, ali naslanja se na drugu ako im je potrebna pomoć.

Nadalje, korisnici Akropolisa mogu pristupiti Yearnu i nizu drugih mreža kao što su Cream i Pickle. Zauzvrat, Yearn investitori imaju koristi od Akropolisovih investicijskih strategija i baze institucionalnih mreža. Partnerstvo između dviju platformi donijelo je poboljšanja u Akropolisu.


Na primjer, došlo je do razvoja novih trezora, institucionalne primjene, nekih strategija i rotacije više potpisa. Uz to, matični token Akropolisa nadograđen je kako bi mogao pratiti gubitke.

PowerPool partnerstvo

PowerPool je decentralizirani protokol koji akumulira snage upravljanja u sustavima izgrađenim na Ethereum blockchainu. Ukratko, okuplja tokene upravljanja iz širokog raspona DeFi protokola, poput Compound i Balancer.

Čeznite x PowerpoolYearn x Powerpool (izvor: Bilten Žudite za financijama br. 13)

Partnerstvo s Yearn Finance povezalo je YFI, upravljački žig na Yearnu, s PowerPoolovim PowerIndexom. PowerIndex pruža DeFi indeks nadahnut distribuiranim fondovima kojima se trguje na burzi (ETF). Indeks odiše funkcionalnostima meta-upravljanja i sadrži osam tokena, uključujući YFI.

Imajte na umu da se aspekt meta-upravljanja koncentrira korisničke tokene s različitih DeFi platformi u jedan ugovor. Dalje, težina glasa žetona delegira se konsenzusu grupe. Značajno je da ugovor generira token koji njegovi imatelji mogu koristiti za odlučivanje o sudbini ostalih tokena u bazenu.

Dakle, što partnerstvo donosi Yearnu?

 • Udio u indeksu ljubiteljima DeFi-a daje udio u Yearn-u.
 • Povećava sudjelovanje u pitanjima upravljanja YFI.
 • PowerIndex podržava zamjenu. Dakle, svatko može razmijeniti token druge platforme s YFI i obrnuto.
 • Zauzvrat, Yearn koristi veću likvidnost. Uz to, udruživanje YFI pomaže stabilizirati njegovu cijenu.

Spajanje korica

Iako je Cronje službeno najavio partnerstvo 28. studenoga 2020., dvije platforme surađuju od pokretanja Cover-a. Brak između njih dvoje otvara vrata naprednim značajkama usmjerenim na optimizaciju, između ostalih aspekata.

Partnerstvo omogućuje Curveu da osigura zaštitno pokrivanje za proizvode izgrađene na Yearnu. Njihovo udruživanje omogućuje Cronjeovoj mreži da uživa u pokrivenosti Covera koja je poznata po tome što podržava više kolaterala. Yearn može ublažiti rizike za korisnike pokrivanjem trezora. To nije sve. Pokriće osiguranja na Yearnu postaje profitabilnije.

Yearn x Cover (izvor: Čeznuti & Spajanje korica srednji članak)

Srećom, prednosti nisu jednosmjerne. Za Cover je podignut kako bi proširio svoja krila na nenaučena novčana tržišta. Uz to, ovlašten je tražiti veći udio trajnog pokrivanja i ostalih proizvoda na tržištu. Međutim, komponente poput izvorne valute COVER ostaju netaknute.

Turšija i čežnja

Yearn x Pickle (izvor: Kiseli krastavac & Čeznite kopar za fermentacijsku suradnju srednji članak)

Ovo je još jedno ključno partnerstvo u ekosustavu Yearn. Njegova jedinstvenost proizlazi iz činjenice da bi trebao iskorijeniti dvostruka djela između dva tima. To omogućava svakom timu i pojedincima u timu da rade na onome u čemu su izuzetno dobri.

Kao rezultat toga, Pickle će lansirati nove značajke poput nagradnih mjerača. Članovi upravitelja ekosustava Pickle dobivaju DILL tokene kada zaključaju svoje tokene u svrhu upravljanja. Vlasnici DILL-a dijele naknade za izvedbu, povlačenje i polog mjerila.

S druge strane, Yearn korisnici, posebno depozitori trezora, potiču se na interakciju s mjeračima putem dionica trezora. Štediši također dobivaju više nagrada izdvajanjem žetona Pickle da bi dobili DILL.

Ostale pogodnosti koje proizlaze iz partnerstva uključuju:

 • Spajanje TVL-a platformi.
 • Pickle pronalazi svoj put u ekosustavu Yearn.
 • Pickle, među ostalim značajkama, uživa u Yearnovoj sigurnosti.
 • Mjerači Pickleove nagrade nagomilavaju poticaje deponenata Yearna.
 • Timovi dvaju protokola zajedno rade na stvaranju strategije i dijele dobit od strategija.
 • Ukupni je porast nagrada za korisnike u oba kruga.

Zaključak

Širenjem ekosustava Yearn, Cronje i njegov tim žele izgraditi međusobno povezan svijet DeFi. Uz sve povezano sa svime, prirodno je usvajanje DeFi-a.

Osim međusobnog povezivanja i usvajanja, partnerstva su usmjerena na, na primjer, smanjenje dupliciranja uloga unutar timova koji rade na projektima DeFi. To potiče rađanje novih proizvoda i značajki koje pomažu u pokretanju rasta u svemiru.

U tom procesu entuzijasti DeFi-a imaju koristi od poboljšanih proizvoda i prinosa, što dodatno potiče interakciju sa sustavima usmjerenim na DeFi.

Serija o decentraliziranim financijama (vodiči, vodiči i još mnogo toga)

Sa sadržajem i za početnike i za naprednije korisnike, pogledajte našu YouTube DeFi seriju koja sadrži upute o OSNOVNIM ALATIMA koji su vam potrebni za trgovanje u DeFi prostoru, na pr. MetaMask i Uniswap. Kao i duboko zarobljavanje u popularne DeFi teme poput Reef.finance ($ REEF) i Polkadot ($ DOT)

Serija DeFi na ovom web mjestu također obuhvaća teme koje nisu istražene na YouTubeu. Za uvod o tome što je DeFi, pogledajte Pregled decentraliziranih financija (DeFi): Vodič za NAJPOVOLJNIJI trend u kriptovalutama

Vodiči i vodiči za ESSENTIAL DEFI ALAT:

 • Vodič za MetaMask: Kako postaviti račun? PLUS savjeti i hakovi za napredne korisnike
 • Otklonite pregled i vodič: Vodič za početnike i napredni savjeti i trikovi
 • Vodič i pregled serumskog DEX-a
 • Objasnio SushiSwap ($ SUSHI)
 • 1inch Exchange, Mooniswap i Chi GasToken: Vrhunski pregled i vodič

Za detaljnije informacije o drugim specifičnim projektima DeFi, pogledajte naše vodiče za DeFi tokene. Evo nekih od najpopularnijih vodiča:

 • DOSEG ($ LEND)
 • Pregled Ampleforth ($ AMPL): Osnovni vodič za ovaj DeFi protokol
 • ChainLink ($ LINK) vodič: Ključna karika u DeFi prostoru
 • Krem financije ($ CREAM): Što je to?
 • Vodič za financiranje krivulja ($ CRV)
 • DODOEx ($ DODO): Revolucionarni pružatelj likvidnosti na lancu
 • Linearno financiranje ($ LINA): Budućnost sintetičkih platformi za razmjenu?
 • Polkadot ($ DOT): Sve što trebate znati o DeFi ljubimcu Kine
 • RAMP DeFi: Kako otključava vrijednost uložene imovine?
 • Reef Finance ($ REEF): Sveukupna Defi platforma
 • Solana ($ SOL) je objasnila
 • Grafikon ($ GRT) – Sljedeća razina decentraliziranih aplikacija
 • Objašnjenje Trustswap ($ SWAP) – Sljedeća generacija DeFi transakcija
 • Čeznite za financiranjem spajanja ekosustava DeFi
 • Wing Finance ($ WING) – platforma za posudbu kredita DeFi

Više videozapisa i članaka stiže uskoro kao dio naše serije DeFi, zato se PRETPLATITE na našu Youtube kanal i (za sada) BESPLATNI tjedni bilten tako da možete biti obaviješteni čim izađu!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector