Kupnja kriptovaluta pomoću Ledger Live: Vodič korak po korak

Ledger, proizvođači Ledger Nano S i Ledger Nano X najavio da njihova aplikacija, Ledger Live sada podržava kupnju kriptovaluta kreditnom karticom ili bankovnim prijenosom. Ovom se značajkom upravlja njihov partner, Coinify i sada korisnici mogu izravno otići na Ledger Live kako bi kupili svoje kriptovalute i poslali ih na sigurno na svoj Ledger uređaj. Nema više potrebe za dodatnim koracima poput kupnje kriptovaluta na burzama, a zatim slanja u hardverski novčanik na čuvanje! U ovom vodiču dajemo vam detaljne upute o tome kako kupiti kriptovalute pomoću Ledger Livea na svojim Nano S i Nano X.

Dostupne kriptovalute

Ledger Live ima samo sljedeće kriptovalute dostupne za kupnju: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) i Dash (DASH). Dakle, korisnici koji žele kupiti druge kriptovalute morali bi ih kupiti negdje drugdje, na pr. na berzama kriptovaluta. Da biste vidjeli koje razmjene kriptovaluta smatramo najboljima, pogledajte naš članak o Najboljim najboljim razmjenama kriptovaluta 2020..

Kako kupiti kriptovalute pomoću Ledger Livea

Ako ste novi korisnik Nano X ili Nano S, prvo ćete trebati postaviti uređaj i instalirati softver Ledger Live. Ovdje pogledajte naš vodič za postavljanje Ledger Nano S i vodič za postavljanje Ledger Nano X.

Da biste započeli s kupnjom kriptovaluta pomoću Nano S ili Nano X, otvorite aplikaciju Ledger Live na računalu i idite na “Buy crypto” na bočnoj traci. Odaberite koju kriptovalutu želite kupiti, možete birati između Bitcoina (BTC), Ethereuma (ETH), Bitcoin Casha (BCH) ili Crtice (DASH). U svrhu ovog vodiča demonstrirat ćemo kupnju Bitcoina, pa ćemo odabrati Bitcoin kao kripto sredstvo koje želimo kupiti. Zatim odaberite na koji račun želite da se vaša kriptovaluta deponira. Možete i dodati novi račun za kupnju kriptovaluta – pogledajte naš odjeljak pod naslovom „Kako dodati novi račun za kupnju kriptovaluta“.

Kupite kriptoKliknite “Kupi kripto” na bočnoj traci

Na Ledger Liveu od vas će se tražiti da se prijavite ili prijavite na svoj Coinify račun. Vodič o postavljanju Coinify računa potražite u našem odjeljku pod nazivom „Kako registrirati Coinify račun na Ledger Live“.

Prijavite se ili postavite račun CoinifyPrijavite se ili postavite račun Coinify

Zatim će se od vas tražiti da odaberete iznos kriptovalute koju želite kupiti, valutu plaćanja i način plaćanja. Knjiga omogućuje plaćanje u sljedećim valutama: AUD, BGN, CAD, CHF, DKK, EUR, GBP, HKD, HRK, HUF, INR, JPY, NOK, NZD, PLN, SEK, TRY, USD i VND. Svoju kriptovalutu možete platiti kreditnom karticom (Visa ili Mastercard) ili za europske lokacije, bankovnim prijenosom putem. SEPA.

Kupite kriptoOdaberite svoju kupnju kriptovalute i potvrdite transakciju.

Budući da cijene kripto valuta variraju, Ledger će zaključati vašu kupovnu cijenu i dati vam 15 minuta da dovršite kupnju. Unesite podatke o svojoj kreditnoj kartici, dvaput provjerite pojedinosti o kupnji i kliknite “Plati”. Vaša kupljena kriptovaluta automatski će se položiti na vaš naznačeni račun na vašem uređaju Ledger.

Kompletna uplataKompletna uplata

Kako registrirati račun Coinify na Ledger Live

Za one koji nemaju račun Coinify ili prvi put kupuju kriptovalute na Ledger Liveu, morat ćete proći postupak Coinify’s Know Your Customer (KYC) i postaviti račun. Na Ledger Live unesite svoju e-adresu i odaberite lozinku, a zatim kliknite “Stvori račun”. Tada ćete biti zamoljeni da odgovorite na nekoliko KYC pitanja.


Izradite račun CoinifyIzradite račun Coinify

Potvrdite svoju e-poštu (Coinify će vam poslati e-poruku s potvrdom) i lokaciju.

Potvrdite e-poštu i lokacijuPotvrdite svoju e-adresu i lokaciju

Navedite podatke o svojoj adresi stanovanja i kako planirate koristiti svoj račun.

Navedite adresu stanovanja i upotrebu računaNavedite adresu stanovanja i upotrebu računa

Od vas će se također zatražiti da potvrdite svoj identitet davanjem fotografije osobne iskaznice / putovnice i skeniranjem lica slično postavljanju FaceID-a na iPhoneu.

Potvrdite svoj identitetPotvrdite svoj identitet

Nakon toga Coinify će automatski obraditi vašu registraciju koja traje oko 2 minute. Tada ste spremni!

Obrada registracijeCoinify će obraditi vašu registraciju u roku od 2 minute

Kako dodati novi račun za kupnju kriptovaluta

Da biste dodali račun, kliknite “+ Dodaj račun” kao što je prikazano na gornjoj slici. Zatim odaberite koji račun kripto imovine želite dodati. U svrhu ovog vodiča pokazat ću vam kako dodati Bitcoin račun, pa sam odabrao Bitcoin kao sredstvo i kliknuo “Nastavi”. Kad se to zatraži, povežite svoj Ledger uređaj s računalom i otključajte ga. Zatim idite na odgovarajuću aplikaciju za kriptovalutu koju želite kupiti na uređaju, uređaj će reći “Aplikacija je spremna”, dok se sinkronizira s Ledger Liveom na vašem računalu.

Jednom kada se sinkronizirate, dobit ćete opcije na koji novi račun želite dodati. Odaberite račune koje želite dodati, a zatim kliknite “Dodaj račun”. Tada će se dodati vaš novi račun, a zatim možete dodati ili dodati još računa ili zatvoriti prozor da biste završili.

Korisničko iskustvo i zaključak

Isprobali smo puno hardverskih novčanika za kriptovalute, a Ledgerovi uređaji definitivno su naš preferirani izbor. Ovu je sklonost definitivno učvrstila činjenica da sada kriptovalute možemo kupiti na Ledger Liveu, jer to znači da više ne moramo kupovati kriptovalute na burzama, pogotovo kada većina burzi zahtijeva da prođete KYC postupke ako prvi put kupujete kripto valute. Dakle, iako prvi put morate proći i KYC procedure prilikom kupnje putem Ledger Livea, što je malo problema, cijeli postupak trajao je oko 5 minuta. I na kraju dana, vrijedi dugoročno kupiti kriptovalute pomoću Ledger Livea jer se vaša kriptovaluta šalje izravno na vaš uređaj koji je relativno sigurniji uređaj za pohranu. Mnogi mogu koristiti više razmjena, pa čak i preskakati s jedne na drugu, ali na kraju dana vaš bi hardverski novčanik ionako trebao biti pohranjen. Stoga toplo preporučujemo isprobavanje ove značajke, a iako su na raspolaganju samo 4 kriptovalute, to je obično dovoljno za početak trgovanja na burzama i nadamo se i očekujemo da će Ledger možda dodati još kovanica u budućnosti.

Želite li kupiti Ledger Nano X? Kliknite dolje da biste KUPILI SADA!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector