RAMP DEFI: Kako otključava vrijednost uložene imovine?

RAMP DeFi nastoji otvoriti više mogućnosti za uzgoj prinosa za korisnike koji su već stavili svoje tokene na platforme koje nisu ERC20 i tako im omogućiti da maksimiziraju svoje polužne pozicije. Ulog je praksa zaključavanja sredstava bilo u pametnim ugovorima bilo kupnjom tokena od platformi decentraliziranih financija (DeFi) u svrhu kasnijeg ostvarivanja dobiti. Međutim, to također podrazumijeva da se uložena sredstva ne mogu koristiti u bilo koje svrhe koje korisnici žele, osim ako nisu spremni napustiti svoje pozicije. RAMP DeFi želi to promijeniti i omogućiti korisnicima da i dalje fleksibilno koriste svoju likvidnost čak i kad je njihov kapital zaključan u aranžmane ulaganja.

Pozadina

Eksplozivni uspjeh ekosustava DeFi, koji je premašio vrijednost od 13 milijardi dolara, omogućio je procvat više projekata kao odgovor na njegove rastuće zahtjeve. Međutim, problem još uvijek postoji u pogledu praktičnosti, pristupačnosti i fleksibilnosti.

Lawrence Lim, suosnivač RAMP DeFi predvodio je stvaranje ekosustava koji pokušava riješiti ove probleme. Imajući na umu zabrinutost prostora DeFi-a, RAMP je konceptualiziran kako bi korisnicima pružio priliku da maksimiziraju vrijednost svojih uloženih sredstava uz optimiziranu fleksibilnost.

Od sada RAMP ima potencijal otključati 22 milijarde dolara imovine založene u prostoru DeFi. Međutim, njegov je skromni cilj do kraja 2021. dosegnuti najmanje milijardu američkih dolara ukupne otključane vrijednosti (TVU). TVU se odnosi na uloženu imovinu koju RAMP nastoji otvoriti radi potencijalno veće poluge.

U nastavku pogledajte naš intervju s Lawrenceom Limom:

Otključavanje vrijednosti na svakom blockchain-intervjuu s Lawrenceom Limom

Što je RAMP DeFi?

RAMP je platforma za uključivanje i isključivanje likvidnosti s više lanaca koja je usmjerena na pružanje mogućnost ulagačima ne-ERC20 tokena da koriste tu imovinu na vrhu Ethereum blockchaina. To se postiže putem RAMP-ovog stablecoina, rUSD-a, koji djeluje kao prelazni most između platformi koje nisu ERC20 i lanca Ethereum. Nadalje, korisnici također mogu položiti svoje ERC20 tokene u RAMP-ove bazene likvidnosti za kovanje eUSD.

I vlasnici rUSD i eUSD mogu pristupiti RAMP-ovim financijskim uslugama kao što su posudba, posuđivanje i razmjena između rUSD i eUSD. Ova rampa za uključivanje / isključivanje omogućuje korisnicima da iskoriste maksimum od svojih uloženih sredstava, čak i ako su zaključani na platformama koje nisu ERC20.

Do sada je svojom prvom privatnom prodajom uspio prikupiti preko milijun dolara. Neki od investitora u privatnu prodaju uključuju Alameda Research, Blockwater Capital, IOST, ParaFi Capital, Ruby Capital, Signum Capital i Arrington XRP Capital.

RAMP ekosustav

RAMP ekosustavRAMP ekosustav

rMint i rStake

Ovo je platforma na kojoj se tokeni koji nisu ERC20 mogu kolateralizirati za kovanje rUSD-a. Kolaterali određeni za rStake agregiraju se različitim čvorovima na partnerskim blockchainsima koji nisu ERC20. Za to zarađuju i ulogom.

eMind i eFarma


eMint omogućuje polog ERC20 stabilnih kovanica za stvaranje eUSD, tokena koji predstavlja vrijednost iznosa koji su korisnici položili. Deponirani iznos prenosi se na eFarm kako bi se korisnicima stvorile mogućnosti za uzgoj prinosa.

rFinanciranje

Uslugu posudbe i posudbe platforme pruža rFinance. Vlasnici rUSD-a i eUSD-a mogu se međusobno slobodno posuđivati ​​i posuđivati. Štoviše, proročanstva pomažu u održavanju postavki kamatnih stopa na fer razini putem formula koje se vrte oko pokazatelja potražnje i ponude i tržišne relativnosti.

rBazen

RAMP ima vlastiti fond likvidnosti koji omogućava korisnicima da stvore vrijednost za svoju imovinu, osiguranje kolateralizacije, izvršenje likvidacije i zamjene među lancima. rPool dobiva vrijednost dobitkom od nagrada, prinosom od ratarskih nagrada i prihodima od naknada, koje se potom distribuiraju vlasnicima RAMP tokena.

U slučaju da rUSD pati od pada, rPool se prvo koristi da podrži njegovu vrijednost. Ako vrijednost korisnikove kolateralizirane pozicije padne ispod dopuštenog omjera kolateralizacije postavljenog unutar određenih parametara, njihove se pozicije likvidiraju na rPool.

rSwap

Korisnici mogu zamijeniti ERC20 stabilne kovanice s bilo kojim drugim tokenom koji nije ERC20, pod uvjetom da su ti tokeni dio blockchain partnera RAMP-a. To čine olakšavajući razmjenu ERC20 stabilnih kovanica s kriptovalutama pohranjenim u rPoolu. Stopa pretvorbe određuje se kroz proročke cijene.

RAMP token

RAMP je izvorni uslužni token koji se koristi za pokretanje vrijednosti cijelog ekosustava, kao i za usklađivanje dobrobiti svih sudionika mreže. Na javnoj prodaji RAMP DeFi, sudionicima će se prodati 10 milijuna RAMP tokena. Datum ove javne prodaje još nije objavljen. Nakon prodaje, RAMP bi trebao biti naveden na Uniswap-u.

RAMP pokreće ekosustav sastavljen od različitih DeFi projekata koji također omogućuje njegovo povećanje vrijednosti u više lanaca. Dijelovi njegovog ekosustava dizajnirani su da odgovore na svaku transakcijsku interakciju između korisnika i blockchaina.

Javna prodaja RAMP tokena

Datum javne prodaje tokena RAMP još nije objavljen. Provjerite njihove službeni brzojav za najnovije vijesti.

rUSD Stablecoin: Što je to?

rUSD je RAMP-ov stabilcoin podržan od tokena koji nisu ERC20 dizajnirani su za interakciju s ERC20 stabilcoinima poput USDC, USDT i TUSD. Kovanje rUSD slijedi omjer kolateralizacije sličan MakerDAO-u kako bi se osiguralo da imaju potpunu potporu.

Minimalni omjer kolateralizacije je 200%. Na primjer, token u vrijednosti od 200 dolara koji nije ERC20 može se upotrijebiti za kovanje rUSD-a u vrijednosti od 100 dolara.

Omjer likvidacije započinje s 120%. Ako se pokrene likvidacija, kolateralizirani tokeni zatim se prodaju rPoolu. Zatim će se ovi tokeni koristiti za otkup rUSD-a koji je iskovao korisnik čija se pozicija likvidira.

Prednosti držanja rUSD i eUSD na RAMP-u

Za držače za rUSD:

 • Iskoristite vrijednost iz tokena koji nisu ERC20 uloženi u druge blockchaine bez odustajanja od postojećih pozicija.
 • Pristupite mogućnostima ERC20, poput uzgoja prinosa ili trgovine, bez ulaganja više njihove imovine.
 • Primajte nagrade za ulog čak i kada su kovali rUSD.
 • Održavajte potencijalni prihod od postojećih pozicija i portfelja s kolateralom.
 • Farme RAMP tokena nakon kolateralizacije njihovih kriptovaluta radi kovanja rUSD-ova.

Vlasnici eUSD-a mogu uživati:

 • Naknade za kamate od posudbe njihove imovine.
 • Sudjelujte u višestrukim bazenima prinosa na farmi.
 • Prilika za uzgoj poljoprivrednih proizvoda iz drugih DeFi projekata udruženih s RAMP-om.
 • Farmirajte RAMP tokene pružajući sredstva RAMP-ovom fondu likvidnosti.

Prednosti RAMP-a DeFi

RAMP nudi neke jedinstvene prednosti u odnosu na druge višelančane DeFi platforme.

rUSD ima jasnu svrhu

Tim RAMP-a prepoznao je da pokretanje usvajanja stablecoina nije lak zadatak. Primjerice, trebalo je znatno dugo vremena da Makerdao potakne široko prihvaćanje DAI-a na tržištu.

Iz tog su razloga izdali stabilcoin rUSD s osnovnim uslužnim programom kao mostom stabilnosti vrijednosti.

rUSD ne zahtijeva naknadu za stabilnost

Plaćanje naknada za stabilnost uobičajeno je među protokolima DeFi jer pomaže u amortiziranju od velikih padova na tržištu. Svjedoci smo da su naknade povišene, posebno tijekom medvjeđeg tržišta.

Srećom, RAMP DeFI platforma ne naplaćuje naknadu za stabilnost prilikom kovanja rUSD-a. To korisnicima omogućuje pristup RAMP-u s manje trenja i uštedu više.

Ima nepredviđene slučajeve u slučaju flash pada

Flash pad je malo vjerojatna pojava kada vrijednost imovine značajno opada u vrlo kratkom vremenskom razdoblju, što rezultira potkolateralizacijom rUSD-a. U tom će slučaju RAMP koristiti univerzalni fond likvidnosti kao osiguranje kolaterala za stablecoin.

Integrirani sloj brzog skaliranja

Budući da je most prema izoliranim blockchainovima, vrijednost RAMP mreže povećava se svakim novim lancem koji joj se doda. Iz tog je razloga RAMP ekosustav postao dostupan različitim programerima iz različitih blockchain temelja kako bi se potaknulo njegovo usvajanje.

To omogućuje temeljima da lako integriraju svoje matične stabilne kovanice u RAMP ekosustav, što bi rezultiralo brzim rastom RAMP-a.

Zaključak

Svrha DeFi-ja je otključati potencijal blockchaina i moć novca u korist zajednice i njezinih korisnika. RAMP je obećavajući razvoj u tom određenom aspektu.

Njegova značajka otvara mogućnosti da ERC20 i ne-ERC20 tokeni međusobno komuniciraju kako bi pružili novu priliku korisnicima da zarade od imovine koju stavljaju u DeFi protokole. Ne samo da privlači postojeće ulagače u platformu, već i proširuje kanale na kojima korisnici kriptografije mogu obavljati poljoprivredu.

Serija o decentraliziranim financijama (vodiči, vodiči i još mnogo toga)

Sa sadržajem i za početnike i za naprednije korisnike, pogledajte našu YouTube DeFi seriju koja sadrži upute o OSNOVNIM ALATIMA koji su vam potrebni za trgovanje u DeFi prostoru, na pr. MetaMask i Uniswap. Kao i duboko zarobljavanje u popularne DeFi teme poput Reef.finance ($ REEF) i Polkadot ($ DOT)

Serija DeFi na ovom web mjestu također obuhvaća teme koje nisu istražene na YouTubeu. Za uvod o tome što je DeFi, pogledajte Pregled decentraliziranih financija (DeFi): Vodič za NAJPOVOLJNIJI trend u kriptovalutama

Vodiči i vodiči za ESSENTIAL DEFI ALAT:

 • Vodič za MetaMask: Kako postaviti račun? PLUS savjeti i hakovi za napredne korisnike
 • Otklonite pregled i vodič: Vodič za početnike i napredni savjeti i trikovi
 • Vodič i pregled serumskog DEX-a
 • Objasnio SushiSwap ($ SUSHI)
 • 1inch Exchange, Mooniswap i Chi GasToken: Vrhunski pregled i vodič

Za detaljnije informacije o drugim specifičnim projektima DeFi, pogledajte naše vodiče za DeFi tokene. Evo nekih od najpopularnijih vodiča:

 • DOSEG ($ LEND)
 • Pregled Ampleforth ($ AMPL): Osnovni vodič za ovaj DeFi protokol
 • ChainLink ($ LINK) vodič: Ključna karika u DeFi prostoru
 • Krem financije ($ CREAM): Što je to?
 • Vodič za financiranje krivulja ($ CRV)
 • DODOEx ($ DODO): Revolucionarni pružatelj likvidnosti na lancu
 • Linearno financiranje ($ LINA): Budućnost sintetičkih platformi za razmjenu?
 • Polkadot ($ DOT): Sve što trebate znati o DeFi ljubimcu Kine
 • RAMP DeFi: Kako otključava vrijednost uložene imovine?
 • Reef Finance ($ REEF): Sveukupna Defi platforma
 • Solana ($ SOL) je objasnila
 • Grafikon ($ GRT) – Sljedeća razina decentraliziranih aplikacija
 • Objašnjenje Trustswap ($ SWAP) – Sljedeća generacija DeFi transakcija
 • Čeznite za financiranjem spajanja ekosustava DeFi
 • Wing Finance ($ WING) – platforma za posudbu kredita DeFi

Više videozapisa i članaka stiže uskoro kao dio naše serije DeFi, zato se PRETPLATITE na našu Youtube kanal i (za sada) BESPLATNI tjedni bilten tako da možete biti obaviješteni čim izađu!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector