Recenzija Ledger Nano X: Najbolji Bitcoin novčanik 2020. godine?

Ledger Nano X je sljedeća generacija hardverskog novčanika s podrškom za pametni telefon, većim zaslonom i više prostora za pohranu aplikacija. Trgovina na malo za 119 dolara, Knjiga Nano X je izvrstan za novopridošlice ili iskusne trgovce koji istodobno trguju s više od 3 vrste kriptovaluta ili velikim količinama u pokretu. Ako više aplikacija i mobilnost nije velika briga, pridržavajte se Ledger Nano S-a.

U ovom ćemo pregledu razmotriti sigurnost, dizajn hardvera i podršku za kriptovalute Ledger Nano X-a kako bismo vam rekli vrijedi li ovaj uređaj ili ne. Za Vodiči za postavljanje i instalaciju, pogledajte naš cjeloviti vodič Ledger Nano X.

Kliknite dolje za kupnju!

Ključne značajke Ledger Nano X:

Ledger Nano X Video pregled

  • Veći zaslon – Prikazuje pune adrese kriptovaluta bez pomicanja
  • Mobilna podrška – (Android i iOS) podrška putem Ledger Live Mobile
  • Više prostora za pohranu – Instalirajte do 100 različitih aplikacija za različite novčiće.
  • Punjiva baterija – omogućuje uključivanje uređaja bez kabela.

Najnovije značajke: uložite, zamijenite, zaradite i posudite kriptovalute

Ulog i zarada

Ledger Live omogućuje ulaganje Tezosa ($ XTZ), Trona ($ TRX), Cosmosa ($ ATOM) i Algoranda ($ ALGO). Korisnici mogu zaključati ove kriptovalute kako bi zaštitili svoje mreže, a zauzvrat će im za to biti plaćene kamate. Ova značajka proširuje Ledger na više od samo sigurnog mjesta za pohranu vaše kriptovalute, čak vam može pomoći u rastu vaše digitalne imovine.

Ulog u vašu digitalnu imovinu može se izvršiti u 3 jednostavna koraka. Prvi, zamrznite svoju imovinu tako da se prijavite na svoj Ledger Live, odaberete odgovarajući račun za imovinu koju želite uložiti i kliknite “zaradite nagrade”. Tada će se pojaviti skočni prozor. Tamo ćete moći odabrati iznos u novčaniku koji želite zamrznuti. Drugo, glasajte za svoje validatore koji će izrađivati ​​blokove na vašoj mreži, a kriptovaluta zarađena tim blokovima bit će distribuirana glasačima. posljednje, zatražite svoje nagrade klikom na “Potraži” na svom relevantnom računu. Nagrade se mogu zahtijevati svaka 24 sata.

Zamjena

Ledger je objavio značajku Ledger Swap koja omogućava korisnicima da razmjenjuju svoje kriptovalute putem svog partnera Changelly. Kako to funkcionira, šaljete kriptovalutu s uređaja na Changelly, a Changelly vam vraća zamijenjene kriptovalute.

Da biste koristili ovu značajku trebat će vam: Ledger uređaj, Ledger Live, aplikacija za kripto koju želite zamijeniti i primiti i na kraju aplikacija za razmjenu.

Kreditiranje

Ledger surađuje s Spoj ($ COMP) kako bi se korisnicima omogućilo posudbu DAI-ja, USDT-a i USDC-a putem Compound-ovog protokola za decentralizirano financiranje (DeFi). Svrha je da zajmodavac može zaraditi godišnju postotnu stopu.

Nadalje, brojne su pogodnosti korištenja Ledgera za posudbu:

Kontrolirati: Imate kontrolu i dokaz da vam kripto koji posuđujete i generira kamate pripada. To je zato što se pozajmljivanje na Ledger vrši putem Compound-a, a kada posudite na platformi zauzvrat dobivate “cTokens”. Ovi cTokeni predstavljaju dokaz vašeg vlasništva nad posuđenim kriptovalutama i generiranim kamatama. Te cTokene čuvate dok ne poželite natrag pozajmljenu imovinu i kamate, a u tom slučaju sve što trebate je poslati cTokene natrag na pametni ugovor.

Sigurnost: cTokeni se pohranjuju u vaše hardverske novčanike glavne knjige.

Pogodnost: Značajke posudbe tvrtke Compound dostupne su izravno putem Ledger Livea.

Posudba kripto podataka pomoću Compound i Ledger Live vrši se u 3 jednostavna koraka. Prvo, na Ledger Live’s Manageru instalirajte aplikaciju za kriptovalutu koju želite posuditi i otvorite račun. Kao drugo, omogućite svom računu da odobri Compoundov pametni ugovor za interakciju s vašim računom. Na kraju, odaberite količinu kripto valuta koje želite posuditi i izdajte transakciju Compoundu, provjerite i odobrite transakciju na uređaju.

Sigurnosne značajke

Jedan od ključnih razloga za kupnju hardverskih novčanika Ledger je reputacija tvrtke zbog sigurnosti. Nano X sadrži dva procesorska čipa:

  • Sigurni element: ST33J2M0 (sigurno) je neovisno ovjeren i pohranjuje privatni ključ i potpisuje transakcije
  • Operacijski sustav: STM32WB55 čip je odgovoran za Ledgerov vlastiti operativni sustav BOLOS.

Sigurni elementi su zasebni dijelovi hardvera (drugi nivo zaštite) s vlastitom pohranom i ograničenom funkcionalnošću koje hakeri ne mogu prekršiti. To znači da čak i ako je Ledger Nano X povezan s kompromisnim uređajem – poput hakiranog prijenosnog računala ili telefona, privatni ključevi (= pristup kripto fondovima) nikada nisu ugroženi. Uređaji poput Trezor One i Model T nemaju sigurne elemente i imaju samo jedan sloj sigurnosti.

Ledger Nano X TeardownLedger Nano X Teardown prikazuje CC EAL 5+ Secure Element Chip

Ledger Nano X također ima isti operativni sustav BOLOS koji se nalazi na uređaju Nano S. BOLOS osigurava pravilno prikazivanje adresa na uređaju i rukovanje vezama s vanjskim uređajima.

Slično Nano S, korisnici mogu postaviti novčanike zaštićene zaporkom uz vaš primarni PIN kôd. Dakle, recimo da lopov zahtijeva od vas da otključate svoj uređaj, možete im dati PIN kôd za pristup novčanicima s manje sredstava. Dok skrivate veći dio svoje kripto imovine iza novčanika zaštićenih lozinkom.

Nano X ima dodatak Bluetooth podrške. Nažalost Bluetoothov sigurnosni zapis nije besprijekoran i predstavlja novi vektor napada za uređaj. Glavni tehnički direktor Nicolas Bacca je tijekom intervjua izjavio da Bluetooth na Ledgeru funkcionira pod pretpostavkom da je veza ugrožena – niti u jednom trenutku neće moći preuzeti uređaj.

Bluetooth upravljačka ploča Ledger Nano XBluetooth se može isključiti na Ledger Nano X-u

U listopadu 2019. Nano X dobio je CSPN (sigurnosni certifikat prve razine) ovjera izdao ANSSI (Nacionalna agencija za sigurnost informacijskih sustava). Trenutno od svih hardverskih novčanika za kriptovalute na tržištu ovaj certifikat imaju samo Ledgerovi Nano S i Nano X. Shema certificiranja procjenjuje više aspekata sigurnosti uređaja, uključujući vatrozid, identifikaciju, provjeru autentičnosti i ugrađeni softver stavljajući ga kroz više scenarija napada.

Ledger hack

U srpnju 2020. Ledger potvrdio pretrpjeli su kršenje podataka kojim je neovlaštena treća strana pristupila Ledgerovoj bazi podataka e-trgovine i marketinga. Kao rezultat, otkriveno je oko 1 mil. Adresa e-pošte, a od njih je 9500 klijenata imalo izloženih dodatnih podataka poput imena i prezimena, poštanske adrese, telefonskog broja i naručenih proizvoda.

Ledger je to prijavio vlastima i s njima surađuje Narančasta Cyberdefense istražiti stvar. Tim također neprestano nadgleda da li se podaci prodaju na Internetu.

Nakon kršenja podataka, korisnici su izvještavali o primanju phishing poruka e-pošte i tekstova tražeći da preuzmu novu verziju softvera Ledger. Ako korisnici kliknu vezu u e-poruci, bit će preusmjereni na lažnu kloniranu verziju stranice Ledger. Nakon toga, ako korisnici preuzmu “update”, koji je zapravo zlonamjerni softver, tražit će od korisnika frazu za oporavak svoje knjige. Unesenu frazu za oporavak napadač zatim koristi za oporavak korisničkog novčanika i slanje kripto valuta korisnika u novčanik napadača. Za cjelovito objašnjenje na kako funkcionira phishing napad vidi izvještaj iz Krakena.

E-adresa za krađu identitetaE-pošta s krađom identiteta poslana s adrese [email protected]

Primjećujemo da se to točnije može okarakterizirati kao „kršenje podataka“, a ne kao hakiranje. Još važnije, ovo kršenje nije imalo vezu ili utjecaj na hardverske novčanike Ledger ili aplikaciju Ledger Live. Kriptovalute pohranjene na uređajima Ledger nikada nisu bile u opasnosti.

5/5 sigurnosna ocjena

Viševalutna podrška

Kovanice koje podržava Ledger Nano XCjelovit popis podržanih kovanica na Knjigu možete pronaći ovdje

Ledger ima jednu od najraznolikijih potpora za različite kriptovalute kao što su NEO, Vechain i Monero. Svojom otvorenom politikom za razvoj projektnih timova, Ledger nano X podržava više od 1100 različitih sredstava. Mnoga od ovih sredstava poput Vechaina ili NEO-a ne mogu se naći kod konkurenata poput Trezora Model T ili KeepKey, što Ledger čini jedinim hardverskim novčanikom dostupnim za mnoge kovanice. Osnovno je pravilo da će Nano X podržavati istu imovinu kao i Ledger Nano S.

Instaliranje Ledger Live

Sučelje aplikacije Ledger Live

Ledger ima izvornu aplikaciju pod nazivom Ledger Live kako bi vam se omogućio pristup računima za kriptovalute (uključujući Bitcoin, Litecoin Ethereum i druge kriptovalute). Ledger Live dostupan je na više platformi, uključujući Windows, MacOS, Linux, Android i iOS. Otkrili smo da je aplikacija Ledger Live jednostavna za upotrebu jer jasno prikazuje imovinu kriptovaluta s povijesnim ljestvicama. Slanje kriptovaluta izuzetno je jednostavno uz korak-po-korak rad koji jasno prikazuje adrese pošiljatelja i primatelja. Postoje i napredne značajke za ručno prilagođavanje naknada za transakciju u sat / bajtu.

Koliko kovanica može držati Ledger Nano X?

Jedna od slabosti Nano S-a je nedostatak prostora za instalirane aplikacije. Ledger Nano X rješava ovaj problem povećavanjem interne memorije na 2 MB. U našim testovima uspjeli smo instalirati svih 73 dostupne aplikacije na uređaj (Knjiga potraživanja do 100+). Treba imati na umu da je pohrana aplikacija praktična značajka – aplikacije će i dalje zadržati račune / saldo kriptovaluta, čak i ako su deinstalirane.

Podržava li Ledger Nano X Ethereum i ERC-20?

U rujnu 2019. Ledger je dodao a izvorni novčanik Ethereum na svoj najnoviji Ledger Live v.1.14.0 koji dodaje podršku za 22 kovanice i preko 1.250 ERC-20 tokena. To omogućuje izravan pristup tokenima i ethereumu dok ste u pokretu bez potrebe za sučeljem treće strane poput MyEtherWallet. Ovo je dobrodošla nadogradnja za korisnike Nano X-a koji su prethodno morali koristiti različita sučelja ovisno o kriptovaluti s kojom ste željeli komunicirati. Također će zasigurno biti dobrodošao za novinare u kriptovaluti, koji mogu biti zbunjeni različitim sučeljima.

Jedna od naših žalbi je da Ledger Nano X mora zasebno unijeti svaku aplikaciju – što na Trezor Model T nije potrebno.

Je li Ledger spreman za Ethereum 2.0?

Ethereum 2.0 uskoro dolazi s prvim Beacon lancem Phase 0 koji će biti pokrenut u prosincu 2020. Dovodeći do toga, Ethereum dionici trebaju položiti najmanje 32 etera na Beacon Chain koristeći ugovor o depozitu. Stoga je Ledger ažurirao novu verziju firmvera Nano X 1.2.4-5, u kojoj ažuriranje aplikacije Ethereum na verziju 1.6.0 omogućuje korisnicima potpisivanje transakcije ugovora o pologu izravno na Ledger Nano X. Ova je značajka EKSKLUZIVAN na Ledger Nano X.

U budućnosti će korisnici moći koristiti svoj Ledger Nano X za izvođenje javnog ključa Ethereum 2.0 i potvrditi da javni ključ za povlačenje koji se koristi u ugovoru o pologu zapravo pripada uređaju Ledger. Tim Ledger također radi na drugoj aplikaciji Ethereum koja bi omogućila zalagačima da sigurno potpisuju blokove na Beacon Chain.

5/5 multivalutna podrška

Dizajn hardvera

Ledger nano X sučelje za unos PIN-aUnos se vrši pomoću dva kružna gumba

Novi Ledger Nano X ima dvije hardverske tipke – skrivene u kružnom dizajnu osovine poklopca. Ova dva gumba omogućuju nam pristup izbornicima (držite oba gumba), odabir (pritisnite oba gumba), pa čak i unos fraza za oporavak (za pomicanje koristite gumbe). Otkrili smo da je unos PIN-ova i fraza za oporavak dosadan sa samo 2 gumba – možda bi zaslon osjetljiv na dodir ili dodatni gumbi mogli pomoći.

Nano X ima veći zaslon veće rezolucije. To znači da bi se pune adrese kriptovaluta mogle premjestiti bez pomicanja – nešto što je Nano S-u jako nedostajalo.

Nano X koristi moderno USB-C sučelje za punjenje i povezivanje s računalom. Ovo je dobrodošla nadogradnja jer se računalni svijet migrira na USB-C.

4/5 za dizajn hardvera

3,5 / 5 jednostavnosti upotrebe

Mobilnost

Knjiga nano X

Ledger Nano X može se koristiti s mobilnim uređajima, a transakcije se mogu slati u pokretu pomoću aplikacije Ledger Live na mobitelu. Otkrili smo da je ova značajka vrlo situacijska. Iako je korisno slati kripto u pokretu sa sigurnošću koju pruža Nano X, nedostaje pogodnosti u usporedbi s mobilnim novčanicima poput Enjin novčanika. Potreban je set potvrde razdvajanja: otključajte uređaj putem PIN-a, uđite u aplikaciju za kriptovalute, provjerite i potvrdite transakciju. Ovo se osjeća dosadno i nije prikladno za jednostavne kupnje kave ili male transakcije. Što ima smisla jesu možda velike kupnje (automobila ili kuće?) Ili ulaganja u simboličnu prodaju. Međutim, ostaje pitanje koliko često trebamo slati velike količine kripto signala u pokretu?

Kako ažurirate Ledger Nano X

Ledger povremeno objavljuje ažuriranja za Ledger Nano X radi poboljšanja sigurnosti, funkcionalnosti i podrške za novčiće. Zapravo su potrebna ažuriranja firmvera kako bi se dobila podrška za najnovije kriptovalute. Da biste ažurirali firmware, priključite Nano X u svoje računalo i pokrenite Aplikacija Ledger Live. Aplikacija će automatski prikazati vaš broj verzije i prikazati dostupna ažuriranja firmvera. Da biste pokrenuli ažuriranje, kliknite gumb ažuriranja i potvrdite instalaciju u Nano X pritiskom na oba gumba kada se zatraži da “dozvoli upravitelju glavne knjige” pristup uređaju.

Ledger Nano X vrijedan nadogradnje?

S 119 dolara, Ledger Nano X nije proračun – on naređuje određenu premiju cijene što mnogim korisnicima otežava odluku o nadogradnji. Za mnoge značajke pogodnosti prekida ugovora – veliki zaslon koji prikazuje pune adrese kriptovaluta i veću pohranu za više aplikacija. Ako su vam ove značajke važne, Nano X vrijedi nadograditi. Međutim, ako vam treba samo nekoliko aplikacija, povoljna opcija Ledger Nano S s 59 dolara.

Ledger Nano X u usporedbi s Trezorovim modelom T

Ledger u usporedbi s drugim hardverskim novčanicima

Najveća razlika između Ledger Nano X i Trezor Model T je zaslon i podržani novčići. Trezor Model T ima lijep zaslon osjetljiv na dodir koji pomaže u unosu PIN-a i sigurnosnih fraza. Međutim, Trezor ima manje podržanih kovanica i obično projekti obično puštaju podršku za Ledger. Sljedeća je tablica usporedba različitih hardverskih novčanika, uključujući datum izdavanja, vanjsku sigurnosnu potvrdu (ako postoji), datum izdanja i našu ocjenu pregleda.

Na kraju, odabir između Ledger Nano X i ostalih hardverskih novčanika uglavnom se temelji na jednom pitanju – jesu li kriptovalute koje želite podržati na uređaju. Podrška velikom broju kovanica uvijek je bila jaka strana Ledgera, zajedno s podrškom preglednika u decentraliziranim burzama (Binance DEX, IDEX i Switcheo)

Ocijenio 20. travnja 2020. Michael Gu

Ažurirano 22. studenog 2020: Ažurirane informacije o posudbi pomoću Ledger Live

Kliknite dolje za kupnju!

{ "@kontekst": "http://schema.org/", "@tip": "Proizvod", "marka": "Knjiga", "Ime": "Knjiga Nano X", "slika": "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/06/Ledger-Nano-X.jpg", "opis": "Ledger Nano X je sljedeća generacija hardverskog novčanika s podrškom za pametni telefon, većim zaslonom i više prostora za pohranu aplikacija.", "pregled": { "@tip": "Pregled", "naslov": "Pregled novčanika Ledger Nano X: isplati li se to 2019. godine", "Ime": "Knjiga Nano X", "opis":"Ledger Nano X je sljedeća generacija hardverskog novčanika s podrškom za pametni telefon, većim zaslonom i više prostora za pohranu aplikacija.", "mainEntityOfPage": "https://boxmining.com/ledger-nano-x-review/", "reviewBody": "Ledger ima jednu od najraznolikijih potpora za različite kriptovalute kao što su NEO, Vechain i Monero. Svojom otvorenom politikom za razvoj projektnih timova, Ledger nano X podržava više od 1100 različitih sredstava. Mnoga od ovih sredstava poput Vechaina ili NEO-a ne mogu se naći kod konkurenata poput Trezora Model T ili KeepKey, što Ledger čini jedinim hardverskim novčanikom dostupnim za mnoge kovanice. Osnovno je pravilo da će Nano X podržavati istu imovinu kao i Ledger Nano S.", "datumObjavljeno": "2020-4-20", "reviewRating": { "@tip": "Ocjena", "ratingValue": "4.5", "najgora ocjena":"0", "bestRating": "5" }, "Autor": { "@tip": "Osoba", "Ime": "Michael Gu" }, "izdavač": { "@tip": "Organizacija", "Ime": "Boxmining", "logo": { "tip": "ImageObject", "url": "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/06/Boxmining-Logo.jpg" }}}, "ponude": { "@tip": "Ponuda", "cijenaValuta": "USD", "cijena": "119", "url":"https://shop.ledger.com/?r=428b&tracker = nanoxreview" }}

Specifikacije proizvoda (tehničke specifikacije)

Specifikacije proizvoda Ledger Nano X:

Procesori ST33J2M0 (sigurno) + STM32WB55
Kompatibilnost 64-bitno stolno računalo (Windows 8+, macOS 10.8+, Linux) bez ARM procesora. Također kompatibilno sa pametnim telefonima (iOS 9+ ili Android 7+).

Konektor

USB Type-C, Bluetooth 5.0

Baterija

Baterija od 100 mAh

Veličina

72 mm x 18,6 mm x 11,75 mm

Podržana imovina 1100+ podržana sredstva

Često postavljana pitanja (FAQ)

Možete li zadržati svoje novčiće prilikom nadogradnje s Ledger Nano S na Ledger Nano X?

Da. Tijekom nadogradnje odaberite opciju “vraćanje” tijekom postavljanja i unesite frazu za oporavak od 24 riječi iz sigurnosne kopije Ledger Nano S

Može li se funkcija Bluetooth isključiti u Ledger Nano X?

Da, Bluetooth se može onemogućiti na upravljačkoj ploči. To će onemogućiti Bluetooth komunikaciju i omogućiti Ledgeru komunikaciju samo putem USB kabela. Ploči možete pristupiti držanjem obje tipke 3 sekunde.

Možete li mnoge aplikacije instalirati na Ledger Nano X??

Otkrili smo da Ledger Nano X može sadržavati svih 73 aplikacija trenutno dostupnih u Ledger Manageru. Na raspolaganju je još više prostora za pohranu za buduće aplikacije.

Zašto se mijenja Ledger Nano X Bitcoin adresa?

Ledger uključuje značajku za automatsko generiranje nove Bitcoin adrese svaki put kada se koristi stara. To povećava privatnost transakcija, jer se za nove transakcije koriste različite adrese. Stare adrese i dalje se mogu koristiti jer knjiga sadrži puni pristup (uključujući budući pristup) tim sredstvima.

Kako generirate novu javnu adresu za primanje sredstava

Nove javne adrese automatski se generiraju kada se koriste stare (adresa prima ili šalje transakciju).

Koji je najnoviji Ledger Firmware

Trenutno je najnoviji firmware 1.6.0

Hoće li pandemija Coronavirusa (COVID-19) utjecati na Ledger?

Ledger je izdao a izjava rekavši da imaju uspostavljene mjere kontinuiteta poslovanja kako bi osigurali da i dalje imaju zalihe i proizvode koji se dostavljaju kupcima. Međutim, oni imaju nekih zaostataka na strani korisničke službe, ali rade na tome da odgovore na zabrinutosti kupaca. Možete provjeriti operativni status njihovih sustava ovdje. Neizbježno mogu biti problemi s isporukom proizvoda kupcima, oni još uvijek mogu isporučivati ​​u većinu zemalja, iako neki kupci mogu imati ograničene mogućnosti dostave. Ovdje provjerite je li to može utjecati na isporuku u vašu zemlju.

Daljnje čitanje

Ledger također objavljuje recenzije drugih YouTubera, koje možete pogledati ovdje.

Upravo ste dobili novi Ledger Nano X? ili ste uvijek bili znatiželjni kako započeti s Bitcoinom i drugim kriptovalutama? Pogledajte moj tečaj stvoren u suradnji s Jeffom Kirdeikisom iz Uptrennda- Bitcademy: Učite, investirajte & Trgovina bitcoinima – za manje od jednog sata

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me