Reef Finance ($ REEF): Sveukupna Defi platforma

U posljednjih smo mjeseci svjedoci kako kripto prostor i blockchain industrija nadilaze norme. S više decentraliziranih projekata financiranja (DeFi) nego ikad, jasno je da bi sljedeći cilj trebao biti veće usvajanje. Međutim, složenost rada s više (d) sučelja aplikacija radi pristupa širokom spektru usluga neizbježno sužava broj sudionika. Financije grebena je izgrađen da to promijeni.

Način na koji Reef Finance funkcionira je okupljanjem svih blockchain usluga zajedno u jedinstvenom, objedinjenom sučelju. To čini cijelo korisničko iskustvo korisnika DeFi besprijekornim i praktičnim. U samo jednom dApp-u svatko može bez ikakve frke kupiti kripto, trgovati, ulagati imovinu, uzimati zajmove, obrađivati ​​farme, upravljati svojim portfeljem i još mnogo toga..

Rješavanje fragmentacije Defija

Što Denko Mancheski, Izvršni direktor tvrtke Reef Finance i njegov tim imali su na umu kad su počeli raditi na projektu, riješiti urođenu složenost. Mancheski vjeruje da, iako je u posljednje vrijeme već bilo mnogo korisnih inovacija u kripto, masovno usvajanje je još uvijek teško postići. Razlog koji ističe je psihološka barijera koja koči rast zajednica DeFi. Istina, prostor DeFi danas djeluje vrlo usitnjeno. Postoje značajke koje postoje u određenoj aplikaciji koje nisu dostupne u drugoj, a postoje funkcije ugovora koje bi se nadopunjavale, ali postoje samo na odvojenim platformama.

Prostor nudi obećavajuće proizvode, ali previše su da bi potaknuli usvajanje, posebno za početnike. Zbog toga je cilj tvrtke Reef Finance, prema Mancheskiju, “apstrahirati složenost” i pokušati “ukrcati jednostavnog pametnog korisnika koji nije tehnologija”.

Što je grebensko financiranje?

Reef Finance (“greben”) višenamjenski je pametni motor prinosa i agregator likvidnosti koji nije skrbnički. Pokreće ga Polkadot, omogućava integrirane višestruke lance kroz različite DeFi protokole.

U osnovi to znatno olakšava pristup decentraliziranim financijama, uz mogućnost diverzifikacije portfelja jednim klikom. Funkcionira kao sve na jednom mjestu za DeFi projekte kojima korisnici mogu pristupiti bez potrebe za prebacivanjem s različitih aplikacija, jednu za drugom. Unutar svog sučelja korisnici mogu pristupiti različitim razmjenama, a pomoću pametnih ugovora Reef kombinira likvidnost tih tržišta. Nadalje, trgovanje se lako može obaviti na platformi.

Reef Finance prvi je Polkadot projekt ikad pokrenut na Binance Launchpoolu. Uzgoj je započeo 23. prosinca i nastavit će se 30 dana. Platforma će biti prilagođena početnicima i lansirat će se u prvom tromjesečju 2021, dok je protokol nedavno bio revidiran po Halborn.

Zašto Polkadot?

Uvođenje grebena u ekosustav Polkadot koristit će korisnicima u smislu transakcijskih troškova i brzine. Kao što je mnogima dobro poznato, ‘promet’ na mreži Ethereuma često je rezultirao nebeskim naknadama i dugim vremenima transakcija. To će se nastaviti barem dok Ethereum 2.0 ne bude u potpunosti implementiran, što se vjerojatno neće dogoditi neko vrijeme.

S druge strane, Polkadot ne pati od istih problema. Neovisnost Parachaina na mreži sprječava zagušenje mreže. Također osposobljava Reefovu funkcionalnost preko lanca putem protokola ‘Bridge’. Primjenjujući ovu blockchain inovaciju, Reef se može osloniti na proizvode i usluge iz različitih mreža u jedinstveno sučelje.

Platforma Greben izrađena je od tri glavne komponente koje se međusobno nadopunjuju.

Globalni agregator likvidnosti

Reef nudi uslugu simil razmjene povezane s nekim od najvećih trgovačkih platformi u svemiru. Ovdje je jedinstvenost da agregirana likvidnost prolazi kroz CEX i DEX. Na ovaj način korisnici mogu zaštititi nedostatke dviju vrsta izvora likvidnosti, među kojima su naknade za trgovanje i velika proklizavanja.

Greben može pristupiti svim likvidnostima kombiniranim CEX-ovima i DEX-ovimaGreben može pristupiti svim likvidnostima kombiniranim CEX-ovima i DEX-ovima

Centralnoj deviznoj likvidnosti pristupit će se korištenjem brokerskih usluga, kao što su Tagomi, Caspian ili Quantreq. Suprotno tome, decentralizirana likvidnost dolazit će iz izvora poput lančanih knjiga narudžbi (0x) i AMM-ova (Uniswap, Balancer, Bancor….). Agregiranje likvidnosti grebena također će pomoći u zaštiti korisnika od tržišnih manipulacija i napada koji vode unaprijed.

Sve će to trgovanje na grebenu učiniti ne samo lakim i pristupačnim, već i raznolikim.

Pametni agregat za prinos

Reef Yield Engine omogućuje ulaganje u više košara imovine koje se mogu automatizirati uz pomoć AI-a koji korisnici mogu konfigurirati na temelju svojih financijskih potreba. Korisnici mogu odlučiti koliko će dodijeliti svakoj košarici, a operativni sustav će ih dinamički uravnotežiti i prilagoditi, premještajući dijelove dodjele u drugu prikladniju imovinu / bazene.

Svrha ‘Reef Intelligence Engine’ je omogućiti AI-u upravljanje imovinom u ime korisnika. To pomaže automatizirati glatku trgovinu i ulog za Reefove pridošlice. Planiranje isplative raspodjele imovine prema razini rizika svakog trgovca u Defiju nikada nije bilo puno lakše. Motor pokreće strojno učenje, što omogućuje njegov rast s vremenom.

Budući da se AI temelji na podacima, informacije koje posjeduje dostavlja ih izvan-lanac proroka (oni također imaju partnerstvo s Chainlinkom). Oracle opskrbljuje podatke proxy pametnim ugovorima koji služe kao okosnica AI. Nadgleda sve relevantne informacije o uslugama koje se nude na platformi, bilo da se radi o podacima o društvenim mrežama, najnovijim vijestima ili podacima na lancu.

Reef se također integrira s nekim protokolima osiguranja Defi kako bi osigurao pokriće za svoje korisnike.

Pametno upravljanje imovinom

Treći temeljni element platforme je opcija upravljanja imovinom. Korisnici mogu jednostavno uravnotežiti raspodjelu između svojih košarica putem jednostavnog korisničkog sučelja dostupnog s mobilnih uređaja ili računala. AI mehanizam također će dati inteligentne preporuke za pomoć u donošenju odluka.

$REEF žeton

$ REEF je izvorni, uslužni token platforme Reef. Uglavnom se koristi za plaćanje naknada za transakcije, kao i za podršku strukturi nagrađivanja protokola.

Važna uloga platforme je uloga Network Collatora. Uvjeravaju da je mreža zdrava čuvanjem kopije punog stanja Parachaina u određeno vrijeme. Slični su rudarima koji proizvode blokove, podržavajući Polkadot blockchain. Collators dobivaju žetone od $ REEF kao nagradu za sve osnovne operacije, poput obrade transakcija, primjene pametnih ugovora, podnošenja prijedloga i još mnogo toga.

Ulog i Upravljanje

Reef Protocol koristi Polkadot-ov mehanizam osnovnog konsenzusa Proof of Stake i njime se upravlja kroz DAO strukturu. Držanjem i ulogom $ REEF tokena korisnici mogu sudjelovati u važnim protokolarnim odlukama koje se odnose na strukturu košara imovine, ograničenja rezervi, nagrade za prinos, bazene likvidnosti i druge.

Ulagači imaju slobodu izbora načina na koji žele primati svoje nagrade, bilo u ETH / USDC ili $ REEF. Odluka za nativni token dovest će do boljih stopa.

Nova partnerstva i putokaz

Iako je Reef Finance pokrenut krajem rujna, njegov je razvoj već dugo u tijeku. Projekt je osigurao preko 20 partnerstava u 2020. godini, a ove godine dolazi više. Među njima su bili važni oni s Matićem, Kavom, Covalentom, Bluzelleom i Chainlinkom. Reefova integracija s Binance Access Api također će omogućiti FIAT rampu za kupnju kriptovaluta, zajedno s decentraliziranom trgovinskom šansom unutar njihove platforme.

U siječnju su osigurali novo partnerstvo s OpenDefi, platforma koja omogućuje tokenizaciju osigurane i fizički podržane stvarne imovine koju imaju skrbnici. Korisnici mogu uložiti da dobiju trenutne zajmove protiv svoje imovine i uživaju u mogućnostima prinosa. Više o partnerstvu i OpenDefiju možete pronaći ovdje i ovdje.

Još jedna značajna suradnja je ona sa Mreža Manta, platforma posvećena zaštiti privatnosti Defi i cjenovno stabilan Dex. Korisnici grebena moći će pristupiti likvidnosti koju nudi Manta Network Dex, pojačavajući temeljni aspekt Reef Finance: agregiranje likvidnosti.

20. siječnja započela je dvotjedna inicijativa „nulte naknade za plin“ OpenOcean, platforma za trgovanje, koja je trgovcima pružila priliku da dobiju povrat za sve naknade utrošene tijekom trgovine $ REEF. Ponuda je bila ograničena na ukupno 40.000 $ REEF.

Službeni Putokaz stalno se ažurira, a više informacija o budućim vijestima možete pronaći na Reef Finance’s Srednji stranica. Ovaj je projekt definitivno jedan od najiščekivanijih i o kojima se govorilo 2021. godine!

Zaključak

DeFi inovacije moraju privući puno više ljudi da nastave stvarati živahnu i potpornu zajednicu. Napokon, usvajanje je ono što dugoročno pomaže u održavanju svih tih blockchain razvoja. Pojednostavljivanje pristupa brojnim DeFi proizvodima i stvaranje jedinstvene platforme upravo je ono što prostoru danas treba.

Cilj Reef Financea da apstrahira (?) DeFi izgleda obećavajuće. Ne samo što korisnicima olakšavaju pristup ostalim razmjenama, već je platforma također uvela AI tehnologiju kako bi trgovcima bilo prikladno upravljati svojom imovinom. Projekt je možda mlad, ali ima alate koji su potrebni korisnicima da učinkovito i profitabilno preuzmu kontrolu nad svojim sredstvima.

Naš intervju s Denkom Mancheskim, izvršnim direktorom tvrtke Reef Finance

Serija o decentraliziranim financijama (vodiči, vodiči i još mnogo toga)

Sa sadržajem i za početnike i za naprednije korisnike, pogledajte našu YouTube DeFi seriju koja sadrži upute o OSNOVNIM ALATIMA koji su vam potrebni za trgovanje u DeFi prostoru, na pr. MetaMask i Uniswap. Kao i duboko zarobljavanje u popularne DeFi teme poput Reef.finance ($ REEF) i Polkadot ($ DOT)

Serija DeFi na ovom web mjestu također obuhvaća teme koje nisu istražene na YouTubeu. Za uvod o tome što je DeFi, pogledajte Pregled decentraliziranih financija (DeFi): Vodič za NAJPOVOLJNIJI trend u kriptovalutama

Vodiči i vodiči za ESSENTIAL DEFI ALAT:

 • Vodič za MetaMask: Kako postaviti račun? PLUS savjeti i hakovi za napredne korisnike
 • Otklonite pregled i vodič: Vodič za početnike i napredni savjeti i trikovi
 • Vodič i pregled serumskog DEX-a
 • Objasnio SushiSwap ($ SUSHI)
 • 1inch Exchange, Mooniswap i Chi GasToken: Vrhunski pregled i vodič

Za detaljnije informacije o drugim specifičnim projektima DeFi, pogledajte naše vodiče za DeFi tokene. Evo nekih od najpopularnijih vodiča:

 • DOBRO ($ LEND)
 • Pregled Ampleforth ($ AMPL): Osnovni vodič za ovaj DeFi protokol
 • ChainLink ($ LINK) vodič: Ključna karika u DeFi prostoru
 • Krem financije ($ CREAM): Što je to?
 • Vodič za financiranje krivulja ($ CRV)
 • DODOEx ($ DODO): Revolucionarni pružatelj likvidnosti na lancu
 • Linearno financiranje ($ LINA): Budućnost sintetičkih platformi za razmjenu?
 • Polkadot ($ DOT): Sve što trebate znati o DeFi ljubimcu Kine
 • RAMP DeFi: Kako otključava vrijednost uložene imovine?
 • Reef Finance ($ REEF): Sveukupna platforma Defi
 • Solana ($ SOL) je objasnila
 • Grafikon ($ GRT) – Sljedeća razina decentraliziranih aplikacija
 • Objašnjenje Trustswap ($ SWAP) – Sljedeća generacija DeFi transakcija
 • Čeznite za financiranjem spajanja ekosustava DeFi
 • Wing Finance ($ WING) – platforma za posudbu kredita DeFi

Više videozapisa i članaka stiže uskoro kao dio naše serije DeFi, zato se PRETPLATITE na našu Youtube kanal i (za sada) BESPLATNI tjedni bilten tako da možete biti obaviješteni čim izađu!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me