Telegram Open Network kasni, spreman vratiti novac GRAM-ovim investitorima

Telegram, jedna od vodećih svjetskih aplikacija za razmjenu poruka, prisiljen je odgoditi otkrivanje Telegram Open Network (TON) i izdavanje GRAM tokena. Telegramova otvorena mreža bio je jedan od najzanimljivijih projekata u 2018. godini, prikupivši preko 1,7 milijardi dolara ulaganja u 3 faze. Mnogi su telegramske mreže gledali kao način da se više mase unese u decentralizirani ekosustav, kao što je to imala aplikacija za razmjenu poruka 400 milijuna aktivnih korisnika mjesečno. Token $ GRAM planirano je integrirati izravno u aplikaciju Telegram zajedno s podrškom za pametne ugovore. Povrh svega, TON je također ponudio značajke pametnih ugovora – omogućavajući decentralizirano financiranje (DeFi) i druge programe. Mreža je prvotno trebala biti objavljena 30. travnja, ali ruska tvrtka izdala je pismo njihovim investitorima (na ruskom) 29. travnja, rekavši da bi se ovo moralo odgoditi najkasnije još godinu dana.

Ova vijest predstavlja razočaranje za mnoge investitore koji su očekivali da će TON biti suparnički projekt poput Facebookove Vage (također odgođen). Ti se projekti izravno natječu s digitalnim valutama središnje banke, koje dobivaju na snazi ​​lansiranjem kineskog DCEP-a. Iako su mnogi promjenu datuma izdanja možda pripisali trenutnoj pandemiji Coronavirusa koja je svijet bacila na koljena, zapravo se svodi na regulatorna pitanja.

Pravni problemi s američkom Komisijom za vrijednosne papire (SEC)

SEC je zaustavio Telegram Open Network Digitalnu ponudu u 2019

U pismu se tvrdi da je odluka donesena “u svjetlu nedavne odluke američkog okružnog suda”. Slučaj na koji se pozivaju je prošlomjesečna odluka američkog suca da tvrtka nije mogla nastaviti s bilo kojim blockchain projektom ili izdati tokene dok ne riješe svoj spor s Američka komisija za vrijednosne papire i burze (DIP). 

Prošlog listopada SEC je tužio Telegram zbog kršenja zakona i prodaje grama žetone ilegalno. Povjerenstvo je upozoreno za Telegram nakon što su zaradili 1,7 milijardi dolara od početne kovanice (ICO) svog Gram tokena. DIP nije odobrio ovu pretprodaju i nije bila u skladu sa zakonom o vrijednosnim papirima. 

Ovaj problem sa SEC-om nešto je što se Telegram teško otresao. Bili su prisiljeni odgoditi svoj TON blockchain i prije, od listopada 2019. do travnja 2020. Sada su prisiljeni odgoditi još više. 

Financijske poteškoće

Život izvršnog direktora Telegrama i osnivača VKontaktea Pavela Durova - InsiderPavel Durov, izvršni direktor tvrtke Telegram Inc.

Svaki put kad mreža kasni, Telegram i izvršni direktor, Pavel Durov, također gube novac. Posljednje kašnjenje doista ih je jako pogodilo. Po pismu investitorima, oni koji su dodali projekt dobit će 72% svog novca. Međutim, onima koji pričekaju do travnja 2021. vratit će se 110% početnog ulaganja. 

Međutim, način na koji se novac ili Gram tokeni vraćaju investitorima malo je u zraku. U pismu se smirilo ulagače koji su svoje odluke donijeli prošlog petka, rekavši: “Nastavljamo sudjelovati u raspravama s relevantnim vlastima u vezi s TON-om i izdavanjem tokena izvornim kupcima.”

Pismo se nastavlja: „Ako dobijemo odgovarajuća dopuštenja prije 30. travnja 2021. godine, kupci koji su se odlučili za zajam imat će daljnju mogućnost primanja Gramova ili potencijalno druge kriptovalute pod istim uvjetima kao oni u njihovim izvornim kupoprodajnim ugovorima (do opseg dopušten primjenjivim regulatornim ograničenjima). “

U svakom slučaju, stvaranje ovog blockchaina i kriptovaluta mora biti skup pothvat za Durov, pogotovo sada kada se investitorima nadoknađuju sredstva. Izvršni direktor Telegrama rekao je u pismu da će otplatiti dug nastao glavnicom. 

„S 400 milijuna korisnika mjesečno i organskim rastom od 1,5 milijuna registracija dnevno, Telegram je najpreuzimanija aplikacija za društvene medije u 27 zemalja … Na temelju procjene usluga razmjene poruka u sličnim fazama njihovog rasta, vjerujemo da je Telegramov kapital vrijednost će premašiti ukupni iznos njegovog potencijalnog duga koji proizlazi iz ove ponude za najmanje nekoliko puta, “

Pavel Durov

Lažne usluge povrata novca za Telegram

Fake Telegram Refunds Service zauzima 1. mjesto na Google pretraživanju

Nakon najave povrata GRAM-a, pojavilo se nekoliko prevara koje nude lažne “Povrate novca za Telegram Token”. Te službe obično traže od žrtava da ih plate unaprijed uz obećanje većeg povrata. To su tipične prevare s kriptovalutom koje će odmah pobjeći s žrtvinim sredstvima.


Kada će biti pokrenut Telegram Open Network

Prema najnovijem biltenu za investitore, najraniji datum pokretanja TON-a bio bi 2021. TON je pretrpio različita kašnjenja zbog regulatornih problema, kao što je američka Komisija za vrijednosne papire i burzu (SEC) koja čeka istragu.

Postoji li povrat GRAM-a

Za legitimne kupce GRAM-a povrat novca za investitore (neameričke) iznosi 110% Povrat od 72% za američke ulagače. Imajte na umu usluge lažnog povrata novca putem Telegrama koje traže da platite novac.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector