VeChain ToolChain: Blockchain osigurao anti-krivotvorenje za sve

VeChain ToolChain mogao bi donijeti blockchain tehnologiju masama. Toolchain omogućuje svima da koriste snagu blockchaina bez kompliciranog programiranja ili inženjeringa. Uvijek čujemo puno o blockchain projektima, uključujući VeChain u partnerstvu s velikim imenima. Primjeri su DNVGL, BMW, PwC i drugi (kliknite ovdje da biste saznali više o Vechainu i njegovim partnerstvima).

Prema statistikama iz Ujedinjeni narodi, preko 90% tvrtki u svijetu su mikro, mala i srednja poduzeća (MMSP).

Čini se da VeChainov ToolChain prepoznaje njihovu važnost i donosi im svoju blockchain tehnologiju.

Što je VeChain?

VeChain je blockchain platforma koja podržava stvaranje pametnih ugovora. To su samoizvršni kontakti koji imaju zajamčeni ishod bez povjerenja trećih strana. To omogućuje stvaranje decentraliziranih aplikacija koje su namijenjene rješavanju poslovnih problema kao što su borba protiv krivotvorenja i logistika hladnog lanca. Da biste saznali više, pogledajte naš članak VeChain Explained ili naš VeChain u malom videu ispod.

VeChain ukratko

Za više ukratko videozapisa, zašto ne biste pogledali naše Kriptovaluta na malom popisu pjesama kako biste saznali više o drugim projektima?

Što je ToolChain?

ToolChain najnoviji je VeChainov proizvod. Najavljeno je na sastanku na vrhu VeChain 2019 (kliknite ovdje za rezime).

Komplet hardvera ToolChain prikazan na VeChain Summitu 2019

ToolChain je komplet koji sadrži sav potreban hardver, softver i protokole usluga za ukrcavanje tvrtke na blok-lanac VeChainThor.

Postoje 3 verzije kompleta ToolChain: Standard, Developer i Channel Partner. To je tako da tvrtke s bilo kojom razinom tehničkih mogućnosti mogu koristiti VeChainovu tehnologiju.

Standardna verzija

Standardna verzija pruža standardizirane aplikacijske module, alate i uređaje za Internet stvari (IoT). Dizajniran je za MMSP bez mogućnosti razvoja vlastitog rješenja za upravljanje životnim ciklusom temeljenog na blockchainu. Tvrtke se mogu uključiti u blockchain VeChainThor u roku od 30 minuta.

Verzija za programere

Verzija za programere dizajnirana je za poslovne korisnike s jačim tehničkim mogućnostima. Omogućit će poduzećima razvoj različitih aplikacija temeljenih na VeChainThor blockchainu prilagođenom njihovim potrebama.

Verzija partnerskog kanala

Channel Partners moći će imati neovisnu implementaciju i višedimenzionalnu prilagodbu ToolChain-a.

Na prvi pogled VeChain ToolChain

Komplet hardvera ToolChain sadrži:

  • Pisač QR koda i aplikacijski softver za ispis QR kodova.
  • NFC pisač i softver za stvaranje digitalnih naljepnica na NFC oznakama.
  • IoT uređaji, RFID čipovi i senzorski uređaji
  • Ručni terminalni uređaji koji će omogućiti aplikacijama ToolChain povezivanje i aktiviranje NFC čipova te prijenos podataka na njima.

U softverskom smislu:

  • ToolChain Admin Center: ova je aplikacija naredbeni centar. Jedna od njegovih značajki je da vlasnici tvrtki mogu koristiti ovaj softver za konfiguriranje NFC i / ili RFID čipova. Tvrtka ove NFC i / ili RFID čipove može isporučiti izravno tvrtkama.
  • VeChain Work App: ova aplikacija omogućuje vlasnicima tvrtki ili nezavisnim proizvođačima da “vežu” fizički proizvod na NFC / RFID čip. Da biste saznali više o ovoj aplikaciji, pogledajte članak tvrtke Bsc44 ovdje.
  • VeChain Pro aplikacija: ova je aplikacija već dostupna za preuzimanje. Prethodno će se učitati na NFC skener. Omogućuje svima da pogledaju cijelu priču o proizvodu, uključujući dokaz o autentičnosti i podrijetlu.

Opis komponenata ToolChain kompleta

Primjeri VeChain ToolChain-a u uporabi

Jedan od značajnih korisnika ToolChaina je SBTG višak & Co., prilagođeni umjetnik tenisica. SBTG koristi NFC čipove ugrađene u svoje ograničene serije tenisica. Kupci mogu provjeriti autentičnost, podrijetlo i druge podatke tenisica skeniranjem pomoću aplikacije VeChain Pro.

SBTG se nedavno udružio s Adidasom i HBO Asia u proizvodnji ograničenih izdanja tenisica Game of Thrones. Ove su tenisice napajane tehnologijom VeChain.

SBTG x tenisice Game of Thrones s VeChain RFID čipovima

Problemi s autentičnošću i osiguranjem kvalitete

MMSP općenito nedostaju tehnička ili financijska sredstva. Stoga imaju poteškoća u osiguravanju autentičnosti i kvalitete svojih proizvoda. Također su osjetljivi na krivotvoritelje i loše aktere u opskrbnom lancu. To bi pak moglo ozbiljno oštetiti njihov ugled.

Ni za proizvode većih korporacija autentičnost proizvoda i osiguranje kvalitete nisu transparentni. Mi kao potrošači nemamo lak pristup informacijama o opskrbnom lancu naših proizvoda.

Potrošači se i dalje oslanjaju na zastarjele metode provjere autentičnosti. To vrijedi čak i za skupe luksuzne predmete. Kao primjer, za luksuzne satove usporedili bismo izgled predmeta ili provjerili njegov serijski broj. U međuvremenu postoje službene baze podataka sa serijskim brojevima. Brojevi su urezani samo na sat, a krivotvoritelji to lako mogu kopirati.

Dakle, autentifikacija luksuznog sata zahtijeva značajnu stručnost i iskustvo. Iako se krivotvoritelji uvijek trude da njihovi satovi izgledaju autentičnije.

Može li VeChain ToolChain donijeti masovno usvajanje putem MMSP-a?

ToolChain može biti jednostavno i isplativo rješenje za upravljanje lancem opskrbe za MMSP. ToolChain konačno bi MMSP-ima mogao pružiti istu sposobnost kao i velike korporacije da osiguraju kvalitetu proizvoda.

Kao što je gore spomenuto, većina svjetskih poduzeća su MMSP. ToolChain konačno bi mogao donijeti blockchain u značajnu, ali previdjenu skupinu

Štoviše, kupci će moći skenirati NFC / RFID čip ugrađen u proizvod i vidjeti informacije koje se odnose na njihov točan proizvod.

Ako želite saznati više o VeChainu, pogledajte naš vodič, objasnio je VeChain.

Želite li saznati još zanimljivih događaja na summitu VeChain? Pogledajte ove videozapise u nastavku!

Pogledajte naš live stream s VeChain’som sa Sunny Lu (CEO) i Kevinom (COO) te Patrickom iz Plaira YouTube poster I ne zaboravite pogledati naš ponovljeni videozapis VeChain Summit!

Masovno usvajanje započinje kroz … mlijeko?

18. svibnja 2019., VeChain najavio da je njegov poslovni partner, Bright Food (Group) Co., Ltd (“Bright Food”) stavio svoje mlijeko “Cupids Farm” na svoju platformu BrightCode Commodity Configuration Index (“BrightCode Platform”).

Kupido mlijeko s farme

BrightCode platforma komercijalni je ekosustav zasnovan na blockchainu, izgrađen na partnerskoj verziji VeChain ToolChain-a. Da biste saznali više o Platformi, pogledajte Oliverov članak ovdje.

Tvrtka Bright Food osnovana je 2006. godine i uglavnom proizvodi mliječne proizvode, šećer, vino, grickalice i konzerviranu robu. Proizvodi tvrtke Bright Food mogu se naći u preko 4000 internetskih trgovina u Kini. Tvrtka je 2015. godine navedena kao jedna od deset kineskih tvrtki koje su gledale na međunarodnoj sceni.

Kada kupci mogu skenirati QR kôd na bocama mlijeka “Cupids Farm”, bit će usmjereni na platformu BrightCode. Tamo će biti dostupne ključne informacije o životnom ciklusu boce mlijeka. Na primjer informacije o tome gdje je proizvedeno, videozapisi farme dnevnika, tehnike proizvodnje itd.

Drugi VeChainov partner, DNVGL bit će odgovoran za provjeru izvornih podataka i tehnologiju za zaštitu od neovlaštenog pristupa. Tako kupci mogu biti sigurni da su predstavljeni podaci autentični.

Podaci koji se prikazuju kupcima kada skeniraju QR kôd

Sada je dostupno BESPLATNO!

Sada se možete registrirati za BESPLATNI probni račun ToolChain tako što ćete se prijaviti kod njih! Veza Ovdje!

Tweet Kevina Fenga, glavnog i odgovornog direktora tvrtke VeChain

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me