YF Link ($ YFL): Kombinirate li najbolje Chainlink ($ LINK) i Yearn Finance ($ YFI)?

YF veza ($ YFL) kombinira Chainlinkov žeton $ LINK s Yearn Finance $ YFI mehanizacijom prinosa / rudarstva likvidnosti. Pretpostavka ovog projekta bila je kako bi ga mogli prilagoditi ljubitelji Chainlinka, poznati kao “Link Marines”. Uzimajući u obzir da je sam token LINK dosad dobro poslovao s cijenama od 2 do 15 dolara, i Link Marines i druge ljubitelje kriptovaluta, naravno, zanima što je YF Link i što je mogao ponuditi. Dakle, u ovom ćemo članku pogledati pozadinu YF veze, funkcije i kako dobiti njihov izvorni $ YFL token.

Pozadina i povijest YF veze

YF Link je račvan iz Yearn.Financeovog ($ YFI) Yearn ugovora tako što ga je prebacio da prihvaća LINK umjesto yCRV tokena. Riječ je o projektu koji se temelji na zajednici, a započeli su ga entuzijasti iz Chainlinka, konkretno od strane “Bobby Shaftoe” i još 4 anonimna programera koji su najavili postojanje projekta i njegove detalje u Medium postu “Ideja YFLINK-a je rođena”7. kolovoza 2020. Budući da je LINK tokene trebalo zaključati da bi se generirao prinos, smatra se da je pokretanje YF Linka imalo pozitivan utjecaj na cijene LINK-a jer se povećavala potražnja za tim tokenima. Doista, nekoliko dana nakon objave Medium-a, cijene za LINK $ gotovo su se udvostručile.

YF veza ukratko (Slika zasluga: YFLINK)

Prekursor – Yearn.Finance ($ YFI)

Preteču YF Linku, Yearn Finance (YFI), pokrenuo je Andre Cronje 17. srpnja 2020. godine kao eksperiment u uzgoju prinosa i rudarstvu likvidnosti. Djeluje tako što omogućava korisnicima da daju sredstva za pametni ugovor, koja se zatim automatski raspoređuju između dYdX, Aave i Složenih protokola posudbe, optimiziranih za maksimalan prinos.

Zauzvrat, korisnici zarađuju prinos i stječu YFI tokene. YFI token koristi se za upravljanje. Ukupno postojeći YFI tokeni su 30.000.

Saznajte više o uvidima Andre Cronjea o prostoru DeFi u njegovom intervjuu za FTX exchange.

Kako djeluje YF Link?

YFL token YF Linka osigurava likvidnost za LINK grupe na više protokola Decentraliziranih financija (DeFi), kao što su Aave, Balancer i Curve Finance. Korisnici osiguravaju sredstva polaganjem u ove protokole, koji potom generiraju prinos za štediše. Ti korisnici, tj. Davatelji likvidnosti također primaju YFL tokene kao nagradu, zauzvrat, ovim YFL tokenima može se trgovati na burzama kao što je Uniswap.

Iznos nagrada ovisi o količini osigurane likvidnosti i trajanju uloga. Iako su sredstva korisnika zaključana, mogu se povući u bilo kojem trenutku.

Alternativno, neki ljudi jednostavno nagađaju o YFL tokenima i trguju njima na burzama.

Koncepti

Dva temeljna koncepta korištena u YF Link su uzgoj prinosa i rudarstvo likvidnosti. Oboje zajedno sinergijski potiču korisnike da osiguraju likvidnost. Kao što ćemo vidjeti kasnije, ova se dva koncepta spajaju kako bi poljoprivrednicima omogućili zaradu i potencijalnu dobit od ovih aktivnosti.

Prinos uzgoja


Uzgoj prinosa metoda je korištenja inače neaktivne imovine u korisne svrhe. Uključuje uzimanje imovine od korisnika, posuđivanje različitih protokola u zamjenu za dobivanje više imovine nego što je bilo predviđeno u početku.

Rudarstvo likvidnosti

Rudarstvo likvidnosti varijacija je uzgoja prinosa koja pružateljima likvidnosti omogućuje stjecanje druge upravljačke imovine, zajedno s njihovim uobičajenim nagradama za prinos.

YFL žeton

Token $ YFL izvorni je token za YF Link s maksimalnom ponudom od 75 000 tokena. Valja napomenuti da su čak i tvorci YF Linka rekli da token treba procijeniti na NULU.

YFL token trebao bi se koristiti u svrhu upravljanja, tj. Omogućuje nositeljima podnošenje prijedloga za glasanje i donošenje odluka. Primjerice, jedan od prvih prijedloga za upravljanje je održavanje LINK meme natjecanja.

Na početku je ukupno 6 spremišta emitiralo YFL tokene, s različitim parametrima. Emisija tokena trajat će oko 15 tjedana, a većina emisija događa se u prva 4 tjedna. Nakon primjene ugovora YF Link, tvorci su spalili ključeve ugovora tako da nitko ne može promijeniti ovaj raspored emisija.

YF Link Pools: Koja je razlika?

Kao što je spomenuto u gornjem odjeljku, kada su se prvi put primijenili YF Link ugovori, ukupno 6 spremišta emitiralo bi YFL tokene. Imajte na umu da su 22. kolovoza 2020. bazeni 0, 1 i 2 iscrpili svoje YFL nagrade, to znači da ne možete kovati nove YFL tokene ulaganjem u ove bazene.

Skupina 0 koja se naziva i Genesis pool (Dostupno 15.000 YFL tokena)– korisnici daju LINK i YFL se vraća. Ovaj je bazen iscrpio svoje YFL nagrade.

Pool 1 LINK Balancer pool (Dostupno 15.000 YFL tokena)– korisnici pružaju LINK i YFL se šalje u Balancer pool. Korisnici dobivaju BPT tokene i pružaju ih YF Link spremištu. Tada se vraćaju YFL i BAL. Ovaj je bazen iscrpio svoje YFL nagrade.

Bazen 2 yCRV Balancer pool (Dostupno 15.000 YFL tokena)– koristi yCRV. Povratak uključuje YFL, BAL, kamate od krivulje protokola i CRV tokene. Ovaj je bazen iscrpio svoje YFL nagrade.

Bazen 3 LINK Aave bazen (Dostupno 15.000 YFL tokena)– korisnici pružaju LINK i polažu ga na Aave.com kako bi dobili žetone LINK. Tada ćete dobiti te aLINK žetone i položiti ih u aLINK balancer spremište s YFL-om. Od toga će korisnici dobiti BPT tokene koje mogu uložiti u YFL spremište. Na kraju, korisnici mogu zaraditi YFL, BAL i AAVE kamate.

Skupina 4 Upravljački bazen (Dostupno 20.000 YFL tokena) – Ovaj će bazen biti aktivan 26. kolovoza 2020. u 1400 (UTC). Korisnici moraju uložiti ulog u YFL kako bi mogli glasati u ugovoru o upravljanju tijekom glasanja. Korisnici su nagrađeni s više YFL tokena.

Bazen 5 Nenamjenski bazen (Dostupno 5.000 YFL tokena)– tim je slučajno rasporedio ovaj bazen. Kreatori će iskopati iz ovog bazena kako bi ispunili svoje rane obveze u programu rudarstva i potencijalno druge svrhe koje treba najaviti.

Zaključak

YF Link zanimljiva je varijanta Yearn.Financea. Vjerojatno će poboljšati i korisnost i likvidnost žetona LINK. Neki analitičari to čak nazivaju “karikom koja nedostaje” između dva najčešće korištena DeFi protokola – Chainlink i Yearn.Finance.

Od svoje implementacije, projekt je normalno funkcionirao bez ikakvih grešaka ili iskorištavanja. U kratkom je razdoblju prikupio impresivnu ukupnu zaključanu vrijednost (TVL). To čak može postati protokol za pristup ljudima koji žele u budućnosti ulagati tokene LINK za nagrade.

Serija o decentraliziranim financijama (vodiči, vodiči i još mnogo toga)

Sa sadržajem i za početnike i za naprednije korisnike, pogledajte našu YouTube DeFi seriju koja sadrži upute o OSNOVNIM ALATIMA koji su vam potrebni za trgovanje u DeFi prostoru, na pr. MetaMask i Uniswap. Kao i duboko zarobljavanje u popularne DeFi teme poput Reef.finance ($ REEF) i Polkadot ($ DOT)

Serija DeFi na ovom web mjestu također obuhvaća teme koje nisu istražene na YouTubeu. Za uvod o tome što je DeFi, pogledajte Pregled decentraliziranih financija (DeFi): Vodič za NAJPOVOLJNIJI trend u kriptovalutama

Vodiči i vodiči za ESSENTIAL DEFI ALAT:

 • Vodič za MetaMask: Kako postaviti račun? PLUS savjeti i hakovi za napredne korisnike
 • Otklonite pregled i vodič: Vodič za početnike i napredni savjeti i trikovi
 • Vodič i pregled serumskog DEX-a
 • Objasnio SushiSwap ($ SUSHI)
 • 1inch Exchange, Mooniswap i Chi GasToken: Vrhunski pregled i vodič

Za detaljnije informacije o drugim specifičnim projektima DeFi, pogledajte naše vodiče za DeFi tokene. Evo nekih od najpopularnijih vodiča:

 • DOSEG ($ LEND)
 • Pregled Ampleforth ($ AMPL): Osnovni vodič za ovaj DeFi protokol
 • ChainLink ($ LINK) vodič: Ključna karika u DeFi prostoru
 • Krem financije ($ CREAM): Što je to?
 • Vodič za financiranje krivulja ($ CRV)
 • DODOEx ($ DODO): Revolucionarni pružatelj likvidnosti na lancu
 • Linearno financiranje ($ LINA): Budućnost sintetičkih platformi za razmjenu?
 • Polkadot ($ DOT): Sve što trebate znati o DeFi ljubimcu Kine
 • RAMP DeFi: Kako otključava vrijednost uložene imovine?
 • Reef Finance ($ REEF): Sveukupna Defi platforma
 • Solana ($ SOL) je objasnila
 • Grafikon ($ GRT) – Sljedeća razina decentraliziranih aplikacija
 • Objašnjenje Trustswap ($ SWAP) – Sljedeća generacija DeFi transakcija
 • Čeznite za financiranjem spajanja ekosustava DeFi
 • Wing Finance ($ WING) – platforma za posudbu kredita DeFi

Više videozapisa i članaka stiže uskoro kao dio naše serije DeFi, zato se PRETPLATITE na našu Youtube kanal i (za sada) BESPLATNI tjedni bilten tako da možete biti obaviješteni čim izađu!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector