YFI Yield Farming s yEarn Pool

Yield Farming je nova i popularna metoda za vlasnike kriptovaluta za stjecanje pasivnog prihoda. Uključuje iskorištavanje različitih poticajnih nagrada za zaključavanje (odnosno ulog) različitih kriptovaluta. Ovaj se članak fokusira na uzgoj prinosa za žeton $ YFI koji je postao bazen uzgoja prinosa s najboljim učinkom.

Projekt yEarn ima lansirao vlastiti token upravljanja – $ YFI – ovaj tjedan, šaljući scenu prinosa decentraliziranih financija (DeFi) u ludilo. Od ovog članka, stavljanje stabilnih kovanica (USDT, USDC, DAI ili TUSD) u Y bazen donijet će astronomsku 896% godišnjeg postotka prinosa (APY). To je zbog poticajnog tokena $ YFI koji se distribuira uloženim vlasnicima tokena, što ovo trenutno čini jedinstvenim poljoprivrednim bazenom s prinosom. To je izazvalo ogroman interes u obje potrage za $ YFI upravljačkim tokenom (trenutno u trendu coingecko). Od pokretanja tokena, više od 60 milijuna dolara novog kapitala položeno je u Y fond. Izračunajte prinos koristeći zajednicu alat za uzgoj prinosa.

UPOZORENJE: Uzgoj prinosa uključuje veliku količinu rizika zbog eksperimentalne prirode mreže Ethereum s potencijalno neotkrivenim kritičnim ranjivostima. Nikad nemojte ulagati / uzgajati više nego što si možete priuštiti da izgubite. Ovo nisu financijski savjeti.

Što je yEarn (iEarn) Pool

YouTube poster

IEarn “Y” bazen je agregator prinosa – automatski ulaže svoj kapital u različite DeFi projekte – odabirući one s najvećim prinosom i povratom ulaganja. Kao protokol DeFi, pametni ugovor zadržava uložena sredstva – što čini projekt neskrbnim. Sam bazen sastoji se od 4 različita stabilna kovanica – USDT, USDC, DAI i TUSD – s ukupno više od 103 milijuna USD u deviznim rezervama (Imovina u upravljanju – AUM). Te se rezerve zatim daju različitim protokolima koji nude najbolje stope povrata, uključujući Compound, Aave i dYdX. yPools se smatraju rizičnijima od ostalih DeFi proizvoda, poput Compounda, jer posuđuju kapital nizu protokola – koji bi i sami mogli biti ranjivi na kritične ranjivosti.

Kako zaraditi YFI žeton

Postoje dva bazena koja nagrađuju YFI žeton za ulog. Prvi i najjednostavniji pristup bazenu je Y bazen na krivini.Fi. Ovaj je skup zbirka stabilnih kovanica koje se automatski ulažu u različite protokole posudbe. Ova vrsta bazena obično se smatra većim rizikom zbog mogućih ranjivosti ne samo vlastitim pametnim ugovorom, već i ostalim pametnim ugovorima.

Opcija pologa i uloga na Krivulja.Fi

Kako zaraditi YFI tokene

Nažalost, “Yield Farming” za YFI token je završen. Kada je YFI prvi put pokrenut, svih 30 000 tokena podijeljeno je zalagačima na https://ygov.finance/staking platformi. Iako su u početku postojali planovi za distribuciju više tokena, pokušaji izlaska s planom za to svi su odbijeni u Y upravi. To znači da je malo vjerojatno da će se novi YFI tokeni distribuirati u budućnosti. Ostali tokeni poput YFII i YFV još uvijek imaju distribuciju tokena za poljoprivrednike s prinosom.

Što je YFI token

SlikaDobit davatelja likvidnosti na Y Pool-u

YFI je upravljački token za yEarn (prethodno poznat kao iEarn). Vlasnici tokena imaju pravo glasati o nadolazećim odlukama o upravljanju mrežom – kao što je potencijalno zaustavljanje potpuno nove distribucije tokena. Stvoritelj YFI-a, Andre Cronje (@AndreCronjeTech) izjavio je da token nema suštinsku vrijednost.

“Izdali smo YFI, potpuno bezvrijedni 0 token opskrbe. Ponavljamo, ima 0 financijskih vrijednosti ”

Andre Cronje

To je rečeno, trenutni val hipe vala i dinamika tokena povećali su vrijednost tokena. Token slijedi model “Governance” gdje njegova vrijednost proizlazi iz glasanja o tome gdje će protokol ići dalje. Povrh svega, poticani Balancer pool (YFI 2%, DAI 98%) zahtijeva ulog od $ YFI, što zaključava daljnju opskrbu. Jednostavno rečeno, poljoprivrednici DeFi zaključavaju YFI i DAI kako bi dobili BPT tokene koji bi mogli biti stavljeni na ygov.finance da bi dobili dodatnih $ YFI. Ova vrsta cikličnog uzgoja stvara pseudo ponzinomiku i može dovesti do potencijalno katastrofalnih rezultata.


Upozorenje ravnoteže & rizik kovanja novih kovanica

Jedan od rizika koji je tim ublažio bio je izdavanje tokena. Trenutno postoji maksimalno ograničenje od samo 30 000 YFI tokena. Ranije ovog tjedna otkriveno je da postoji glavni ključ koji je omogućio programeru YFI Andreu Cronjeu da kova nove kovanice i potencijalno preplavi tržište novim kovanicama. Da je to učinio, bilo bi mu moguće uzeti cijeli Bazen # 2 i Bazen # 3 na Balanceru, s ukupno više od 150 milijuna USD. Srećom to se nije dogodilo, jer je brzo stvorio adresu s više potpisa koja zahtijeva da se držači ključeva 6/9 slože s kovanjem novih tokena. Svrha je ovoga ukloniti pojedinačni rizik jer se 6 od 9 vlasnika ključeva mora složiti s stvaranjem novih kovanica. Povrh svega, čak i ako se slože, zajednica će imati 3 dana obavijesti prije nego što se nešto dogodi.

Sveukupno, dugoročni cilj YFI-a je prepustiti kontrolu nad ukupnom opskrbom i distribucijom YFI-a na odluku zajednice. Glasački aspekt YFI omogućit će upravljačkim žetonima da odluče tko će raditi s platformom.

Zaustavljanje distribucije YFI

Distribucija $ YFI tokena privremeno će se zaustaviti kako se pripremaju novi ugovori. Vremena zaustavljanja bazena su sljedeća:

Resursi:

yEarn dokumentacija – http://docs.yearn.finance

yUprava i ulog – https://ygov.finance

Informacije o bazenu / kalkulator: https://yieldfarming.info/

Vodič za krivulje na bazenima – https://guides.curve.fi/how-to-choose-the-right-curve-pool-for-you/

Izvještaj Coindeska: https://www.coindesk.com/troll-token-why-defi-yield-farmers-are-now-all-about-yfi

Serija o decentraliziranim financijama (vodiči, vodiči i još mnogo toga)

Sa sadržajem i za početnike i za naprednije korisnike, pogledajte našu YouTube DeFi seriju koja sadrži upute o OSNOVNIM ALATIMA koji su vam potrebni za trgovanje u DeFi prostoru, na pr. MetaMask i Uniswap. Kao i duboko zarobljavanje u popularne DeFi teme poput Reef.finance ($ REEF) i Polkadot ($ DOT)

Serija DeFi na ovom web mjestu također obuhvaća teme koje nisu istražene na YouTubeu. Za uvod o tome što je DeFi, pogledajte Pregled decentraliziranih financija (DeFi): Vodič za NAJPOVOLJNIJI trend u kriptovalutama

Vodiči i vodiči za ESSENTIAL DEFI ALAT:

 • Vodič za MetaMask: Kako postaviti račun? PLUS savjeti i hakovi za napredne korisnike
 • Otklonite pregled i vodič: Vodič za početnike i napredni savjeti i trikovi
 • Vodič i pregled serumskog DEX-a
 • Objasnio SushiSwap ($ SUSHI)
 • 1inch Exchange, Mooniswap i Chi GasToken: Vrhunski pregled i vodič

Za detaljnije informacije o drugim specifičnim projektima DeFi, pogledajte naše vodiče za DeFi tokene. Evo nekih od najpopularnijih vodiča:

 • DOSEG ($ LEND)
 • Pregled Ampleforth ($ AMPL): Osnovni vodič za ovaj DeFi protokol
 • ChainLink ($ LINK) vodič: Ključna karika u DeFi prostoru
 • Krem financije ($ CREAM): Što je to?
 • Vodič za financiranje krivulja ($ CRV)
 • DODOEx ($ DODO): Revolucionarni pružatelj likvidnosti na lancu
 • Linearno financiranje ($ LINA): Budućnost sintetičkih platformi za razmjenu?
 • Polkadot ($ DOT): Sve što trebate znati o DeFi ljubimcu Kine
 • RAMP DeFi: Kako otključava vrijednost uložene imovine?
 • Reef Finance ($ REEF): Sveukupna Defi platforma
 • Solana ($ SOL) je objasnila
 • Grafikon ($ GRT) – Sljedeća razina decentraliziranih aplikacija
 • Objašnjenje Trustswap ($ SWAP) – Sljedeća generacija DeFi transakcija
 • Čeznite za financiranjem spajanja ekosustava DeFi
 • Wing Finance ($ WING) – platforma za posudbu kredita DeFi

Više videozapisa i članaka stiže uskoro kao dio naše serije DeFi, zato se PRETPLATITE na našu Youtube kanal i (za sada) BESPLATNI tjedni bilten tako da možete biti obaviješteni čim izađu!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector