Как да закупите акции на Amazon

Amazon е световно известен като кралят на електронната търговия и облачните изчисления. Много бизнеси могат да потвърдят факта, че Amazon им е помогнал да станат лидери на пазара. Amazon държи 40-50 процента от приходите от търговия на дребно в САЩ, повечето американци предпочитат да пазаруват в онлайн уебсайта. Това, което отличава тази компания от своите конкуренти, е големият избор от продукти и услуги, които предлага, клиентите плащат възможно най-малко и продуктите им се доставят в рекордно кратко време.

През последните години компанията разшири своите услуги, това включва предоставяне на клиентите на възможности за инвестиции под формата на акции. Решихме да проучим дали тези запаси са печеливши.

Можете да намерите цялата информация, която ви е необходима, за да вземете информирано решение в ръководството по-долу:

Ако купувате акции на Amazon?

Преди да инвестирате в Amazon Stocks, за вас е важно да знаете всички основни положения, както и неговите ценови движения и прогнози.

История на цените на акциите на Amazon

Както бе споменато по-рано, Amazon е известен със своя модел за електронна търговия и той е дублиран от много бизнеси през годините. Първоначално Amazon беше само онлайн продавач на книги, който по-късно се разшири в цифрови развлечения, облачни изчисления и мобилни продукти. Днес повечето продукти на дребно могат да бъдат закупени на сайта.

Като онлайн търговец на дребно, Amazon се възползва положително от социалните медии и по-широките мрежи. По света има приблизително два милиона продавачи и 300 милиона потребители. Социалните медии помогнаха идентичността на марката да стане по-мощен маркетингов инструмент. Не е изненадващо, че Amazon се счита за една от най-добрите стойности на марката през 2019 г. Съобщава се, че онлайн рекламите и мрежовите ефекти са помогнали да продадат 50 млрд. Долара продукти през 2019 г., увеличавайки общия си доход от 20,5% на 280 млрд. Долара

Amazon предлага на своите потребители незабавно удовлетворение със своята 1-дневна политика за доставка. Продажбите на цифрови магазини са се увеличили от 14,8% до 141 млрд. Долара през 2019 г. Политиката за еднодневна доставка е приложена едва през последното тримесечие, но е довела до най-голямо увеличение на абонаментите за Prime. Потребителите, които имат първокласни абонаменти, имат предимства за пазаруване, музика и филми. С Amazon можете да закупите голямо разнообразие от продукти и услуги, включително мебели, смартфони и хранителни стоки. Всичко това може да бъде доставено до прага ви.

Ефективност на акциите на Amazon

Amazon Stock унищожава своите конкуренти, особено по време на пандемията COVID-9, която предизвика спад на пазарите през 2020 г. Amazon търгува с помощта на високоефективни технологични акции, обикновено наричани FAANG (Facebook, Amazon, Apple, Netflix и Google). Използвайки FAANG, акциите на Amazon са върнали 10,77% на акционерите през последната година. По време на тази глобална пандемия Amazon Stocks се оказа по-устойчива.

Как работи дивидентът на акциите на Amazon?

Amazon не плаща дивиденти на потребителите си. Вместо да плаща дивиденти, Amazon непрекъснато реинвестира в бизнеса си. Това включва инвестиции в повече видео съдържание за Amazon Prime Video, изграждане на нови центрове за данни и наемане на стотици софтуерни инженери сред другите инвестиции. От нашето проучване установихме, че стойността на акциите на Amazon се е увеличила до 130 000%. Има доклади, които показват, че много инвеститори очакват Amazon да създаде стойност за акционерите от неотдавнашното придобиване на Whole Foods за 13,7 милиарда долара.

Добрата новина е, че подходът на Amazon доведе до невероятна възвръщаемост

Като инвеститор винаги е важно да знаете как компанията, на която сте се доверили на вашите средства, харчи приходите си. В случай, че направите лоша инвестиция, всички печалби и парични потоци, генерирани от компанията в продължение на няколко години, може изобщо да не натрупат акционери, ако приходите се изразходват за лоши придобивания. Алтернативата е, че една компания може да реинвестира целия си паричен поток при висока възвръщаемост и да направи компанията значително по-ценна в дългосрочен план. Това е подходът на Amazon.


Как ще получите възвръщаемост на инвестицията си с Amazon?

С подхода на Amazon годишните му приходи са нараснали от 148 млн. Долара през 1997 г. до 281 млрд. Долара през 2019 г. Някои може да мислят, че това е абсолютно невярно, но е вярно. Amazon успя да увеличи ръста на нетните продажби за 22 години за 1898 пъти. Целият този растеж беше постигнат без набиране на собствен капитал. Компанията е генерирала приходи от собствен бизнес и е използвала всичко това, за да реинвестира в растеж, изследвания и развитие на бизнеса.

Инвеститорите, които търсят дивиденти, трябва да разберат, че Amazon има силна репутация, че генерира много повече от един долар на всеки долар акционерен капитал, който запазва в своя бизнес. Това означава, че докато съществуват възможности за реинвестиране, инвеститорите винаги трябва да избират компания, която влага парите си в работа, вместо да плаща дивидент.

Инвеститорите, които търсят дивиденти, винаги могат да създадат свои собствени, като продават малка сума от своите акции на всеки толкова често. Ако решите да отидете по този маршрут, имате нужда от брокерска сметка, която позволява търговията с частични акции, като се има предвид, че една акция на Amazon струва около 3100 долара.

Как да закупите акции на Amazon с eToro

1. Създайте своя eToro акаунт

Създаването на вашия eToro акаунт е бързо и лесно. Всичко, което трябва да направите, е да се регистрирате, като използвате основните си данни за контакт и имейл адрес и да влезете във вашия новосъздаден акаунт в eToro в рамките на минути.

2. Попълнете своя профил

След като създадете акаунта си, ще бъдете подканени да попълните профила си, преди да започнете да търгувате. Тази информация е задължителна и се използва за спазване на разпоредбите за борба с отпадъците и CTF. След като направите това, щракнете върху бутона за пълен профил под вашето потребителско име и следвайте следващите стъпки.

3. Финансирайте Вашата eToro сметка

След като завършите настройката на акаунта си и регистрацията, ще трябва да финансирате акаунта си. Минималният депозит, който понастоящем се приема от eToro, е $ 200 или еквивалент в други валути. eToro предлага голямо разнообразие от методи за плащане, включително кредитни и дебитни карти, Paypal, банков превод и други методи.

4. Купуване на вашите акции на Amazon

След като финансирате сметката си, можете да започнете с търговия с акции в eToro. Имате избор да закупите акция или да я съкратите. Това зависи от начина, по който предвиждате, че пазарът ще продължи напред.

Ето лесните стъпки за това как да закупите своите акции в eToro

Стъпка 1: Потърсете Amazon Stock

как да купя акции на Amazon

Стъпка 2: Кликнете върху опцията за търговия

купуване на акции на Amazon

Стъпка 3: Кликнете върху опцията за закупуване

как да закупите акции на Amazon

Инвестиране в акции на Amazon: Последните ни мисли

Може би се чудите дали инвестирането в акции на Amazon е толкова добра идея. Е, определено мислим така. Amazon се оказва, че превръща новите бизнес линии в печеливши лидери в индустрията. С намаляването на световния фондов пазар може би е най-подходящото време да инвестирате в акции на Amazon. Когато сте готови да започнете да инвестирате, препоръчваме да го направите чрез регулиран и доверен брокер като eToro.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map