10 najboljih dionica u Velikoj Britaniji za ulaganje u 2021. (detaljni pregled)

Najbolje britanske dionice koje treba razmotriti 2021. godine

Jeste li početnik koji želi započeti svoje putovanje u britanske dionice 2021. godine? Ili ste možda investitor koji želi kupiti britanske dionice s najboljim rezultatima 2021. godine.

U svakom slučaju, pokrili smo vas analizom 10 najboljih dionica u Velikoj Britaniji koje su se dobro pokazale u 2020. i postavile za uspjeh koji vodi u 2021..

Sve ove najbolje dionice u Velikoj Britaniji, kao i mnoge druge, možete kupiti na eToro i platiti 0% provizije!

Dakle, bez daljnjega …

10 najboljih dionica s najboljom izvedbom u Velikoj Britaniji:

Prije nego što detaljnije pogledamo ove najbolje dionice u Velikoj Britaniji za investiranje 2021. godine, evo naših 10 najboljih izbora:

 1. Rightmove Plc (LDN: RMV)
 2. BP Plc (LON: BP)
 3. Hotel Chocolat Group PLC (LON: HOTC)
 4. JD Sports Fashion Plc (LON: JD)
 5. B&M European Value Retail SA (LON: BME)
 6. Games Workshop Group Plc (LON: GAW)
 7. SLJEDEĆA Plc (LON: NXT)
 8. Tesco PLC (LON: TSCO)
 9. Aviva Plc (LON: AV)
 10. Persimmon Plc (LON: PSN)

Najbolje dionice u Velikoj Britaniji za ulaganje 2021

Velika Britanija, kao i ostatak svijeta, doživjela je poražavajuću i tešku godinu zbog pandemije Covid-19 koja je nažalost preuzela sve.

Kao prva zapadna zemlja na svijetu koja je distribuirala cjepivo za sprečavanje koronavirusa, cjepivo se službeno u cijeloj zemlji dijeli na najugroženije i ključne radnike koji su u većem riziku.

U svjetlu nedavnog povijesnog događaja daje nade ne samo milijunima britanskih građana već i ostatku svijeta ako se cjepivo dugoročno pokaže učinkovitim.

Tvrtke u Velikoj Britaniji svjedočile su i imale izazovnih nekoliko godina, prije nego što je ove godine pandemija koronavirusa preuzela ovu ulogu.

Prije događaja 2020. godine, Brexit je tijekom posljednje četiri i pol godine bio razgovor o razgovoru, a rasprave bi trebale biti okončane u narednim tjednima (ovisno o tome kada se može postići dogovor).

Brexit izaziva i izaziva mnoge izazove za tvrtke širom zemlje u različitim sektorima. Prisiljavanje na ometajuće izazove za tvrtke i dalje da neki pretrpe nepopravljivu štetu uzrokovanu sporazumom o Brexitu, zajedno s Covid-19, što mnoge dovodi do ozbiljnih komplikacija ili do nekih još gorih učinaka, stalni zatvarači.

UK tržište dionica od svih vodećih tržišta dionica nažalost je najteže pogođeno, a zapravo je najpopularnije.


FTSE 100, najveći britanski indeks koji ima neke od najvećih tvrtki pod svojim krilom za tržišnu kapitalizaciju, ove je godine pao za gotovo 14%, a u usporedbi s ostalim svjetskim tržištima širom svijeta, ne ide tako dobro kao oni nadao se.

Newyorška burza (NYSE) na američkom tržištu, pa čak i njemački DAX, koji je smanjen za 0,1%, dokazali su da Velika Britanija ove godine nije bila hit za investitore koji su, čini se, svoju pozornost usmjerili na druge zemlje širom svijeta umjesto toga.

Kancelar Rishi Sunak u svojim je izjavama o britanskom gospodarstvu izrazio da će se britansko gospodarstvo smanjiti za oko 11,3% u roku od 2020. godine, što je naravno veliki i tužni gubitak za UK.

Međutim, iako ova godina nije bila najpozitivnija u Velikoj Britaniji i za britansko tržište dionica, još uvijek postoji mnogo pozitivnih stvari koje su izašle na vidjelo unatoč svim poteškoćama i izazovima.

A očito je pozitivno gore spomenuto, upis cjepiva koji je u tijeku od utorka, 8. prosinca. Što je veliki pogon za Veliku Britaniju i za britansko tržište dionica.

Kako idu dvije najpoznatije izreke, jedini je put odozdo i uvijek ima prostora za poboljšanje jer tvrtke usmjeravaju pogled na novu godinu pred nama.

Iako su dobre vijesti više nego dobrodošle kako bi pomogle u sprječavanju ovog smrtonosnog virusa, stvarnost je takva da je Ujedinjeno Kraljevstvo još uvijek unutar strogih sustava koji se primjenjuju u cijeloj državi..

Budući da ograničenja uzrokuju poteškoće raznim poduzećima, a budući da su dnevne brojke i dalje na visokoj strani, zajedno s raspravama o Brexitu, prirodno je da su ulagači nervozni ili još gore što je dokazano, jer ulagači čekaju dok ne osjete da je pravo vrijeme za ulazak na burzu.

Ali sada je sada zapravo sjajno i prikladno vrijeme da počnete biti dio britanske burze koja vodi u 2021. godinu.

Dok gledamo najbolje britanske tvrtke s najboljim performansama, ove su tvrtke ne samo da su dobro prošle ove godine (s obzirom na okolnosti), već će biti postavljene kao najbolje izvođače vodeće 2021. i nakon toga..

Ako ste novi u trgovanju dionicama u Velikoj Britaniji ili općenito u trgovanju dionicama, pokrivamo to za vas. Naš članak Kako trgovati dionicama i kako preživjeti trgovanje dionicama obavezno je pročitati. Omogućavajući vam da steknete jasno i potpuno razumijevanje o tome kako započeti i preživjeti putovanje dionicama, zajedno s detaljnim uputama za postizanje vašeg cilja u trgovanju dionicama.

Prije nego što zakoračimo u istraživanje najboljih 10 dionica s najboljom izvedbom u Velikoj Britaniji, evo nekoliko dodatnih i vitalnih informacija o britanskom tržištu dionica.

Što je britansko tržište dionica?

Londonska burza (LSE) glavna je burza u Ujedinjenom Kraljevstvu. Njegova fizička prisutnost je i unutar grada Londona smještenog u blizini katedrale sv. Pavla koja je ujedno i najveća i najstarija burza u Europi.

Prostirući se preko 300 godina i privlačeći godišnje tisuće financijskih gurua, investitora i trgovaca, britanska je burza nedvojbeno jedna od najboljih i najboljih svjetskih burzi.

Imajući najveću europsku prisutnost, najveći rival LSE-a je New York Stock Exchange (NYSE) jer obje imaju slične elemente u smislu tržišne kapitalizacije i obujma trgovine da nabrojimo samo dva elementa.

Kao jedno od središta za međunarodnu trgovinu, kako se to obično naziva, drži Financial Timesova burza ili najznačajnija kratica FTSE ili “Footsie”. FTSE je dominantan indeks i dom za preko 100 dioničkih društava s plavim čipovima koja se uzdižu na britanskom tržištu dionica.

Kao vodeća međunarodna burza, LSE trguje s tisućama tvrtki u preko 60 zemalja svijeta.

Glavno tržište LSE također ima naslove iz različitih razloga, uključujući najrazličitije sa svojim dionicama, što jednostavnije rečeno znači količinu različitih industrija koje LSE pokriva.

S tržišnom kapitalizacijom od prijavljenih 3,3 bilijuna funti ili 3,17 bilijuna američkih dolara u studenom 2020. godine i s moćnim FTSE-om koji ima tržišnu kapitalizaciju od 1,814 bilijuna funti od svibnja 2020., jedna je od vodećih i jedna od najmoćnijih burzi svijet.

Iako je vodeća dionica FTSE-a ove godine teško pogođena zbog nedavnih događaja, utjecala je na LSE, koji je imao smanjeni učinak.

Uz nade u svjetlu nedavnih i povijesnih vijesti o cijepljenju, 2021. izgleda nadajući se tvrtkama koje bi trebale procvjetati 2021. i kasnije, jer se gospodarstvo nastoji vratiti na noge.

10 najboljih dionica s najboljom izvedbom u Velikoj Britaniji u 2020

Sada je vrijeme da dublje pogledamo top 10 dionica s UK koje posluju u Velikoj Britaniji.

Kako su sve tvrtke tijekom ovog izazovnog razdoblja s vremenom stajale, unatoč ukupnim ishodima, gledamo one koji su se najbolje pokazali ove godine i kojima se želi uspješna 2021. godina.

Od osiguravajuće kuće s najboljom izvedbom do tržišta nekretnina i tržišta čokolada, ovdje imamo sve najbolje i spremni smo za vas da pogledate 2021. godinu.

10 britanskih dionica koje treba uložiti 2021. godine:

1. Rightmove Plc (LON: RMV)

rightmove grafikon cijena dionica

Prva tvrtka koja je uvrstila popis na top 10 britanskih izvođača dionica vodeći je britanski portal o vlasništvu, Rightmove.

Iako je ova godina donijela nesigurnost u svim područjima, tržište nekretnina znatno se dobro kretalo.

Kako su ograničenja ove godine povjerila pojedince njihovim domovima i dala ljudima vremena da razmisle o većim životnim izborima, Rightmove je vidio kako se njihov promet na njihovoj web stranici vinu.

No, jedan od bitnih elemenata koji su u velikoj mjeri doprinijeli rezultatima Rightmovea ove godine je najava vlade Velike Britanije koja je postavila “carinski praznik”.

Potez koji je u velikoj mjeri podignut i pokazao se motivirajućim za kupce koji prvi puta kupuju kuću, kao i za vlasnike kuća širom zemlje.

Praznik s carinom omogućava kupcima kupnju kuće do 500.000 funti bez naknade za carinu, a za bilo koju vrijednost imovine iznad tog iznosa odobrava se snižena stopa.

Praznik carine također je bio predmet potencijalnog produljenja koje bi trebalo završiti u ožujku 2022. godine, ali je vlada nedavno odbila.

Cijene kuća, koje su porasle za 6,5%, a kupnje kuća rastu u Velikoj Britaniji i Sjevernoj Irskoj, omogućuju vraćanje novca izravno u gospodarstvo.

S tržišnom kapitalizacijom od 5,58 milijardi funti, ovo tržište nekretnina jedna je dionica s velikom kapitalizacijom koju pažljivo prate i profesionalni analitičari i investitori u pogledu svojih performansi.

Iako je platforma za nekretnine ove godine imala uspona i padova, trenutna cijena dionica platforme nekretnina iznosi 639,60, a tijekom godine cijena dionica prešla je preko 11% u posljednjih 7 mjeseci.

U svjetlu potvrde cjepiva, uključujući i Brexit, tržište nekretnina na kojem će se nastaviti rasti od 2021. i dugi niz godina.

Što Rightmove čini jednom dionicom u Velikoj Britaniji za kupnju od 2021. godine.

2. BP Plc (LON: BP)

bp grafikon cijena dionica

BP, službeno poznata kao The British Petroleum Company, jedna je dionica velike kapitalizacije koja je 2020. premašila svoje konkurente i trebala bi imati 2021. godinu.

Naftna i plinska industrija, kao i sve druge industrije, ove su godine pogođene teškim izazovima.

No, unatoč izazovima koje je donijela 2020., BP gleda u budućnost.

Najavljujući svoj put u sektor obnovljive energije, cilj tvrtke je doseći 50 gigavata obnovljive energije do 2030., dok je i dalje vidljivo prisustvo u naftnoj industriji.

Ovo je ogroman korak za jednog od najboljih izvođača na LSE-u.

Kako je naftna industrija privukla mnoge da nagađaju o svojoj budućnosti, zeleniji izbor za prelazak na obnovljive izvore energije nije bio samo pametan potez jedne od vodećih svjetskih naftnih kompanija, već je i jedan od poteza koji će proširiti tvrtku na daljnja veličina.

Kako se cijene nafte mogu značajno promijeniti i pokazati nesigurnost, pogotovo ove godine, ovo je jedna manje velika briga u sektoru obnovljivih izvora energije jer svijet želi postati ekološki prihvatljiviji.

Iako je ove godine zabilježen nedostatak potražnje za gorivom zbog zadržavanja svijeta, BP je imao bolji Q3 koji je pokazao gubitak od 0,5 milijardi USD u odnosu na 16,8 milijardi USD u Q2.

Bernard Looney, izvršni direktor BP-a, govorio je u internetskoj izjavi o glavnim pokretima koji dolaze.

“Veliki projekti dolaze na mrežu, naša poduzeća usmjerena prema potrošačima stvarno isporučuju, a mi smo i dalje čvrsto usredotočeni na disciplinu troškova i kapitala.”

Uz dodavanje da neto dug tvrtke nastavlja padati.

Kao vodeća energetska tvrtka koja se na putu prema obnovljivim izvorima energije okreće prema budućnosti, ova dionica u Velikoj Britaniji bit će dio 2021. godine, dok svijet postaje sve bliži i postaje ekološki i ekološki prihvatljiv.

3. Hotel Chocolat Group PLC (LON: HOTC)

hotelska grupa čokolade dionica

Kako je sezona praznika u tijeku, jedna tvrtka koja se ove godine dobro drži sa svojim čokoladnim poslasticama je Hotel Chocolat.

Tvrtka za proizvodnju čokolade ‘upmarket’ očito je prisutna širom Velike Britanije s preko 160 trgovina, kao i internetska prisutnost. Tvrtka također ima dodatnu pogodnost posjedovanjem vlastite plantaže Svete Lucije.

Uz gore navedeno, tvrtka za proizvodnju čokolade čini svoju marku još jedinstvenijom nudeći svoje usluge za poneti na svojim popustljivim vrućim čokoladama, koje postaju sve popularnije, a neki čak svoja pića preferiraju od nekih od vodećih međunarodnih marki kave poput Costa i Starbucks.

S tržišnom kapitalizacijom od 596,13 milijuna funti, ovo postavlja marku u kategoriju srednje kapitalizacije na sigurnije tlo od tvrtki s manjom kapitalizacijom.

Međutim, sve tvrtke još uvijek dolaze s nekim čimbenicima rizika kojih morate uvijek biti svjesni, zato je ključno osigurati daljnje istraživanje prije nego što investirate..

Napomena: Dionice sa srednjim kapitalom tvrtka je u kojoj je tržišna kapitalizacija između 2 i 10 milijardi USD. Unutar LSE, FTSE 250 indeks je srednje kapitalizacije.

Za vas ćemo kupiti najbolje dionice srednje kapitalizacije 2021. godine. Ovaj je članak savršeno čitanje za 15 dionica srednje kapitalizacije kojima je cilj postići dobar uspjeh 2021. godine.

Iako su se na početku godine zabilježili dobri rezultati, jer je zabilježeno da je prodaja porasla za 14%, nažalost zaronila je kad je pandemija koronavirusa zavladala zemljom i utjecala na sve.

Nakon zatvaranja trgovina zbog koronavirusa, kompaniji je oduzeta brojka od 14%, budući da je maloprodajni sektor u cjelini znatno pogođen širom svijeta.

No, uspjeh tvrtke proizašao je iz njihovog digitalnog tržišta e-trgovine, gdje je prodaja porasla u odnosu na prošlu godinu za 150% (to je puno čokoladne popustljivosti) tijekom razdoblja zaključavanja i nastavka.

Kako su se povećali broj vjernih pretplatnika VIP klijenata, kojih je do danas 1,3 milijuna članova koji su dobili ekskluzivne ponude marke pomogli postići te impresivne rezultate.

Kako su javnosti otvoreni planovi za novu kreaciju čokolade koja dolazi, „The Invention room“ koja se temelji na popularnoj adaptaciji filma i knjige Willyja Wonke, zajedno s kreativnim i strateškim planovima tvrtke koji su postavljeni naprijed. u 2021. godinu, marka čokolade postavljena je za svijetlu budućnost koja vodi u 2021. godinu.

4. JD Sports Fashion Plc (LON: J D)

Grafikon cijena dionica JD sportske mode

Britanska sportska modno-maloprodajna tvrtka jedna je maloprodajna tvrtka koja je imala dobru godinu s obzirom na učinke koje je Covid-19 proizveo na maloprodajnu industriju ove godine.

S tržišnom kapitalizacijom od 7,65 milijardi funti i dionicama koje se iz godine u godinu kreću na oko 7,30%, marka uopće ne ide loše s obzirom.

U novije vrijeme, JD sport također je pregovarao o potencijalnom preuzimanju tvrtke koja je dugo kišala, Debenhams. Tvrtka koja će biti zatvorena u novoj godini nakon što padne u administraciju i još nije uspjela dobiti kupca.

No JD nije uspio u pregovorima, a jedan od glavnih razloga bio je taj što je Arcadia Group sada ušla u administraciju, koja je u velikoj mjeri uključena u prihode Debenhamsa.

Kako su dionice JD-a porasle za 147% tijekom prošle godine, neto prihod sportskih marki opao je za 6%. Iako se prihod sportskih marki povećao na 6,11 milijardi GBP unutar 2020. godine s 4,72 milijarde USD na početku godine.

Primjetno je da se za cijenu dionica JD-a zna da je visoka, zasigurno ima prostora za rast.

U svjetlu britanske vlade koja je ukinula mjere lokalnog zaključavanja širom zemlje, možemo vidjeti kako ovaj popularni prodavač sportskih proizvoda pokazuje još veće rezultate kako se približavamo prazničnom razdoblju.

Kako se trgovine otvaraju u cijeloj zemlji i širom svijeta, uključujući više od 600 trgovina širom svijeta, a da se ne zaboravi snažan digitalni prihod tvrtke, ova maloprodajna marka jedna je dionica koju treba kupiti i držati je blizu 2021. godine..

5. B&M European Value Retail SA (LON: BME)

bme grafikon cijena dionica

Kako je država ušla u nekoliko razdoblja zaključavanja i s lokalnim mjerama koje su još uvijek na snazi ​​u Velikoj Britaniji, B&M koja je klasificirana kao bitan prodavač na malo je jedna tvrtka u maloprodajnoj industriji koja dobro posluje u 2020. godini.

S tržišnom kapitalizacijom od 4,95 milijardi funti, ova dionica s velikom kapitalizacijom nudi ravnotežu između stabilnosti u rastu i jedna je od najnižih tvrtki imenovanih zbog volatilnosti cijene dionica.

Poznata britanska maloprodajna trgovina koja vidi da se razni poznati brendovi prodaju po cijeni i ima zalihe proizvoda u svim područjima, ima za cilj nastaviti svoj rast vodeći do 2021. godine.

S rastućim redovima poredanih putem izvan trgovina diljem zemlje, pokazuje koliko je brend postao popularan posljednjih godina, zajedno sa njegovim sve većim brojevima.

B&M European Value Retail pod svojim okriljem ima nekoliko robnih marki, uključujući Heron Foods i francusku maloprodajnu trgovinu Babou sa sjedištem u Francuskoj. Izviješteno je da nevjerojatnih 84% prihoda marke donosi rastuća britanska marka B&M s ostalim tvrtkama dodajući preostale.

Glavni izvršni direktor, Simon Aurora u B&M, izdao izjave u najnovijem B&Prezentacija privremenih rezultata M European Value Retail FY21, da je u prvom tromjesečju financijske godine, unatoč izazovima štete, tvrtka zaposlila 1.800 novih djelatnika i namjerava arhivirati 950 trgovina diljem Velike Britanije na kojima trenutno sjede 657.

Kako su dugoročna strategija i planovi tvrtke nepromijenjeni, cilj marki je povećati poslovni uspjeh koji vodi do 2021. godine i nakon nje i dalje je čvrsto pokrenut.

6. Games Workshop Group Plc (LON: GAW)

grafikon cijena dionica igara radionica

Kao što je prethodno napravljen popis jedne od 15 dionica koje je trebalo kupiti 2021. godine, Games Workshop ponovno dolazi na popis najboljih britanskih dionica za kupnju, vodeći u novu godinu.

Poduzeće Games Workshop sa sjedištem u Nottinghamu dokazuje da se uskoro neće usporiti i da se pokazalo kao mali zaustavljač emisija unutar FTSE 250.

Vidjevši rast cijena svojih dionica unutar 2020. godine i s potvrđenim solidnim rastom od više od 70%, ova marka igara izgleda i postaje snažna unatoč pandemiji.

Games Workshop je vjerojatno bio najuspješniji u FTSE 250 u posljednjih pet godina, što je objavljeno s povratom, a uključuje i reinvestirane dividende od 1.600%. Što kad pomislite, ogroman je rast koji donosi takav povrat.

Jedinstveno poslovanje koje veliku zaradu ostvaruje od franšize “Warhammer”, dokazalo je da je sve moguće, jer još uvijek ima za cilj daljnji rast i velike financijske povrate. U financijskom smislu, Games Workshop je zajedno ostvario prihod od 70 milijuna funti, što je veliki skok sa 12,3 milijuna funti u 2015..

Kao Warhammerovi fanatici, ne samo unutar Velike Britanije, već i međunarodno, mogu se zajednički okupiti u internetskoj zajednici koja je 2016. privukla 5 milijuna korisnika i 70 milijuna pregleda stranica u prve dvije godine. Podaci iz veljače 2020. pokazuju da je svake godine preneseno preko 500 videozapisa, što će se, kada novo izvješće dođe s idućom godinom s ovogodišnjim brojkama, više nego vjerojatno povećati.

U novije vrijeme, franšiza Warhammer sada je otišla na taj korak dalje i stvorila je aplikaciju “Warhammer 40,000” za igre na sreću i igra koja će zasigurno povećati profit Games Workshop-a..

Dok su predviđanja analitičara za cijenu dionica tvrtke bila usmjerena na 12.500p, tvrtka se prikrada tamo gdje su predviđali da će biti onakva kakva trenutno iznosi 9905p.

Dok ova britanska maloprodajna kompanija za igre na sreću teži postići veći rast unutar 2021. i dalje, unatoč nedavnim izazovima, tvrtka zadržava smirenje u moru punom visokih valova što ovu britansku dionicu čini dobrim ulaganjem za vaš portfelj koji ide u 2021. godinu.

7. SLJEDEĆA Plc (LON: NXT)

sljedeći grafikon cijena dionica

U usporedbi s ostalim britanskim trgovcima, Next za relativno novopridošlicu pokazuje rezultat od čega je napravljena marka.

Baš kao i sve maloprodajne prodavaonice, Next je morao zatvoriti preko 500 trgovina i morao je trajno zatvoriti razne trgovine tijekom nacionalnih razdoblja zaključavanja, što je tvrtku učinilo da se oslanja isključivo na njihovu internetsku prodaju kako bi povećala prihod od robnih marki. Naravno, ovaj je Next imao pad prodaje zbog velikog gubitka koraka kroz vrata.

Međutim, Next je uspio začuđujuće dobro, s obzirom na to da su predviđena predviđanja za 30-postotni gubitak u prodaji ove godine, sada se očekuje očekivani gubitak od 12%, što je u usporedbi s ostalim maloprodajnim trgovinama jedan trgovac na vrhu popisa.

Sljedeći bi potencijalno mogao zabilježiti ogroman rast koji vodi u 2021. godinu i nakon nje, jer bi nakon najava da će se Debenhams i Arcadia Group zatvoriti ukoliko ih se ne kupi, potencijalno mogao vidjeti Next, ne samo da ima veću prisutnost u glavnoj ulici, već bi mogao vidjeti porast sljedećih tržišnih udjela i više.

U trećem kvartalu Next je imao uspješno tromjesečje s internetskom prodajom koja je povukla 23,1%, a trenutno je porasla za 2,8% u odnosu na prošlu godinu po cijeni prodaje, zajedno s predviđenom neto dobiti prije oporezivanja od 365 milijuna funti, što je 65 milijuna funti, koliko je predviđeno u rujnu.

Kako Next nastavlja privlačiti prodaju i nastavlja jačati, tvrtka također gura svoju neto vrijednost zaduženja na kraju godine kako bi se ove godine također smanjila za 487 milijuna funti. Što će ostaviti izvanredan saldo zaduženja od 625 milijuna funti.

Kako je stigla potvrda za novo cjepivo, zajedno sa korakom kroz maloprodajne prodavaonice Next, rezultati Q4-a koji će se pojaviti 5. siječnja, a koji će pokazati uspješnost tvrtke tijekom ove izazovne godine.

No Next ima puno potencijala da bude jedan od najboljih izvođača FTSE-a 100, a očekuje se procvat 2021. i više.

8. Tesco PLC (LON: TSCO)

grafikon cijena dionica tesco

2020. je bila godina za supermarkete i bitne maloprodajne prodavaonice širom svijeta, jer je pandemija koronavirusa zaplijenila nebitne trgovine i sve ostale industrije kako bi se zatvorile ili djelovale u znatno manjim razmjerima.

Prvo, koje godine za marku Tesco, tvrtka supermarketa imala je jaku godinu, u najmanju ruku s prodajom, a čak je i internetska kupnja porasla za 90% tijekom nacionalnih razdoblja zaključavanja.

Uspješna marka supermarketa izuzetno je testirana s pandemijom, ali uspjela je briljirati. Unajmljivanjem privremenog osoblja koje će krenuti u prvu nacionalnu blokadu, zadržavanjem i zapošljavanjem preko 16 000 stalno zaposlenih, dodajući sve veću tvrtku iz supermarketa.

Kao što izvješća pokazuju, prodaja Tesco-ove internetske hrane također je naglo porasla i unutar izvješća tvrtke u prvom poluvremenu pokazalo se da je porasla za gotovo dvostruko.

TSCO je zabilježio rast od 7% od početka godine pa sve do rezultata u prvom polugodištu koji su završili u kolovozu, prodaja je pogodila 26,7 milijardi funti, a samo u Velikoj Britaniji Tesco je izvijestio da je prodaja hrane porasla za 9%.

Iako se tvrtka dobro snalazi, marka je još uvijek morala izdvojiti sredstva i imala je pozamašne troškove kako bi se prilagodila novim sigurnosnim mjerama Covid-19 u svim trgovinama u Velikoj Britaniji.

Novoimenovani izvršni direktor, Ken Murphy, obratio se svojim mislima u izjavi u kojoj je savjetovao da je prodaja robe za Noć vještica poslovala “snažno” i nadaju se da će kupci biti pozitivni prema nadolazećoj božićnoj sezoni koja će tvrtkinu prodaju još više potaknuti.

Uz veliku prodaju, TSCO je također završio postupak prodaje svojih tajlandskih i malezijskih tvrtki koje su navodno označene s prodajnom vrijednošću od oko 10,6 milijardi funti.

Na poleđini prodaje azijske prisutnosti marke, tvrtka je najavila da će se 5 milijardi funti neto vrijednosti poslati dioničarima putem posebne dividende. I dodatnih 2,5 milijardi funti dodano mirovinskom sustavu Tesco PLC.

Analitičari dijele pozitivne izglede za cijenu dionica Tescosa za 2021. godinu sa srednjom cijenom od 276p, gdje je trenutno 226,30p. Što ovu dionicu supermarketa čini dobrom kupnjom do 2021. godine.

9. Aviva Plc (LON: AV)

grafikon cijena dionica aviva

Aviva, prvo osiguravajuće društvo u Velikoj Britaniji, nalazi se na top 10 listi za kupnju dionica u Velikoj Britaniji 2021. godine.

Iako je i Aviva ove godine imala izazove kao i većina osiguravajućih društava, osiguravajuća je tvrtka napravila dobru podlogu i napravila je neke nove pozitivne promjene i ove godine, uključujući imenovanje nove izvršne direktorice Amande Blanc.

Uz predstavljanje nove strategije za tvrtku, velik dio koji je također bio uključen bila je prodaja Aviva Singapore i Aviva Vita u Italiji za 2 milijarde funti, koja ima za cilj ‘pojednostaviti’ Avivin portfelj prema savjetu Blanca.

Nastavljajući iz pozitivnih izgleda za tvrtku u 2020. godini, u najnovijem izvješću stoji da je Odbor proglasio privremenu dividendu od 7 p po dionici koja će se isplatiti u siječnju 2021. godine, a Odbor očekuje isporuku 14 p po dionici, što podliježe prekomjerni rezultati i odluka koja se donosi u ožujku 2021.

Zbog pozitivnih izgleda osiguravajućih društava za 2020. godinu s rastućom dobiti koja je omogućila da dividende budu 7p po dionici i postave potencijalno povećane, to je ono što se izdvaja od ove dionice Velike Britanije koja će biti dio 2021. godine.

10. Persimmon Plc (LON: PSN)

grafikon cijena dionica hurmašice

Iako do 2021. godine ništa nije sigurno, tržište nekretnina jedna je od industrija koja je sjajno uspjela u 2020. godini uzimajući u obzir sve izazove koje je donijela ova godina. A jedan od trenutačno posebnih načina u industriji su ulaganja koja se kupuju i koja su sada naizgled vrlo tražena.

S tržišnom kapitalizacijom od 8,24 milijarde funti, Persimmon je izvrsno započeo rezultate u prvoj polovici, prikazujući gotovo 49% godišnjeg rasta u odnosu na prošlu godinu, a trebao bi postići briljantni ukupni rezultat za 2020..

Nakon vladine najave kojom se odobrava praznik poštarine, to je mnoge natjeralo da poguraju dalje kako bi došli na imovinske ljestvice. Vidjevši kako trenutni vlasnici kuća mijenjaju svoj stari životni prostor u novi, FTB skače na ljestvici imovine i, na kraju, nedavno bilježi nagli porast investitora koji je dio mješavine s kupnjom nekretnina koje se kupuju.

Iako je postupak kupovine stanova zaustavljen tijekom razdoblja zaključavanja, Persimmon je izvijestio da to nije umanjilo ukupne rezultate tvrtke, ako je išta bilo dalje potaknuto.

U drugoj polovici ove godine britanski domaći proizvođači izvijestili su da imaju knjigu unaprijed narudžbi od oko 2,5 milijarde funti, što je 21% više u odnosu na prošlu godinu i trenutno je ove godine ‘rasprodano’.

Bivši izvršni direktor Grupe Dave Jenkinson izjavio je u najnovijem izvješću nakon uspješne godine tvrtke, Jenkinson se obratio novim dividendama za dioničare.

„Drago nam je objaviti da Odbor predlaže skromnu privremenu dividendu od 40 p po dionici. Daljnje isplate dividendi u ovoj godini i dalje će se detaljno pregledavati. ”

Dean Finch, novi izvršni direktor tvrtke Persimmon, nedavno je podijelio svoje izjave o godišnjim rezultatima tvrtke.

U izjavi je Finch savjetovao da Persimmon “djeluje robusno” unatoč izazovima Covid-19 i da je na putu da postigne “dobar rezultat” za 2020. godinu.

Persimmon je bez sumnje snažan tržišni lider i jedan tržišni lider koji je na putu da ovu godinu ne samo da završi na visokom nivou, već je postavljen za daljnji uspjeh 2021. i nakon nje..

Pokazavši snažne financijske rezultate i nastavljajući zadržavati takvu snagu u novoj godini, zajedno s izgradnjom drugih putova unutar brenda, uključujući korisničku službu, Persimmon je na putu da postane vjerojatno najbolja britanska stambena tvrtka u Velikoj Britaniji.

Kako ulagati u dionice Velike Britanije?

Sada smo uspostavili neke od 10 najboljih dionica u Velikoj Britaniji u 2020. godini i dionice koje će biti dio 2021. godine, sada je vrijeme da vidimo kako postati dio akcije trgovanja dionicama u Velikoj Britaniji.

Prije nego započnete putovanje u investiranje, neophodno je da znate da ništa nije zajamčeno prilikom ulaganja vašeg novca. Zbog toga je pametno provesti i provesti što više istraživanja u svim područjima u koja razmišljate o ulaganju novca.

Svoje trgovačko putovanje možete započeti iz udobnosti svog doma uz svu pomoć i smjernice nadohvat ruke.

Prvo, za trgovanje dionicama u Velikoj Britaniji morat ćete otvoriti račun za trgovanje i pronaći brokera koji vam odgovara.

Na raspolaganju su vam mnoge platforme za mrežno trgovanje koje možete istražiti na mreži, međutim, najbolje je pametno odabrati i osigurati da platforma koju odaberete ima potrebne licence zajedno s brokerskim licencama.

eToro, vodeća svjetska društvena i trgovačka platforma nudi sve to u slobodno vrijeme. Platforma za internetsko trgovanje čini vaš početak trgovanja dionicama jednostavnim, bez stresa, učinkovitim i brzim.

Otvaranje vašeg eToro račun možete obaviti u roku od nekoliko minuta, zajedno s otvaranjem brokerskog računa, koji savjetuje da novac držite odvojeno od svojih svakodnevnih računa.

Nakon što otvorite svoj račun i odaberete brokera koji odgovara vašim potrebama, zadnja je točka položiti novčana sredstva za početak vašeg trgovanja dionicama.

Ne postoji vremensko ograničenje, možete uzeti toliko vremena i istražiti koliko vam je potrebno prije nego što svoj novac uložite u bilo što, jer je uvijek pametno znati u što ulazite.

Uključujući sve prednosti koje eToro nudi, uključujući 0% provizije, pristup svim vodećim dionicama i više, eToro također nudi edukaciju o trgovanju kako biste razumjeli i započeli putovanje u trgovanje dionicama.

Bez troškova pokretanja, možete se jednostavno besplatno prijaviti kako biste iskusili iz prve ruke kako biste vidjeli kako izgleda i funkcionira trgovački račun, tako da ćete se, kad je stvarna stvar u pitanju, osjećati sigurnije kako trgovati.

Bez obzira jeste li početnik u zalihama ili početnik u ulaganju, sve trikove možete naučiti kroz ovu laku, direktnu, modernu platformu.

eToro – Kupite najbolje dionice u Velikoj Britaniji 2021. godine s 0% provizije

etoro broker

eToro su se tijekom godina dokazali kao pouzdani na burzi – preporučujemo da ih isprobate.

Vaš je kapital u opasnosti. Mogu se primijeniti i druge naknade

Tipka Pmasti

Mnogo je prilika za ulaganje na britansko tržište dionica 2021. godine, ali ono što je postalo jasno ove godine jest da vrijedi potražiti najboljih 10 dionica u Velikoj Britaniji. Ispod su najvažnije ključne točke za dionice u Velikoj Britaniji 2021. godine.

Ako se sjećate bilo čega od najboljih britanskih dionica za 2021. godinu, uložite ih u ove ključne točke.

 • Rightmove i BP na vrhu naše liste najboljih dionica u Velikoj Britaniji za 2021. godinu
 • Prije ulaganja, uvijek provedite dodatna istraživanja o odabranim dionicama.
 • Ulaganje i kupnja dionica nema jamstava s uključenim čimbenicima rizika.
 • Ulažite u okviru svojih financijskih mogućnosti.
 • I na kraju, pametno je osigurati da ste 100% zadovoljni odabranom investicijom, posebno ako tražite ulaganje na duge staze.

Nadamo se da je naš popis 10 najboljih dionica u Velikoj Britaniji koje možete uložiti 2021. bio koristan.

Napomena: Prethodne performanse nisu pokazatelj budućih performansi. Vrijednost ulaganja može padati kao i gore. Bilo koja mišljenja, vijesti, istraživanja, analize, cijene ili druge informacije sadržane na ovom web mjestu daju se kao općeniti komentari na tržištu i ne predstavljaju investicijski savjet. Trading Education neće biti odgovoran za bilo kakav gubitak koji proizlazi iz bilo kojeg ulaganja na temelju bilo koje dane preporuke, prognoze ili drugih informacija.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector