20 najprodavanijih dionica 2021. godine – uključujući najbolje dionice koje svaki ulagač treba dodati u svoj portfelj

Najbolje zalihe za kupiti u 2021. godini: (dubinska recenzija)

Želite li biti dio udarnih vrhunskih dionica koje idu od snage do snage i smještene su na vrhu? Koje se najbolje dionice kupujete ove godine, pitate se? Tražite li top 20 dionica koje ćete kupiti 2021. godine? Pokrili smo vas! Imamo dionice s najboljom izvedbom koje bi svaki investitor trebao razmotriti ili dodati svom rastućem portfelju za 2021. godinu.

Top 20 dionica koje se mogu kupiti 2021. godine

Odabir samo nekoliko najboljih, najuspješnijih, blistavih dionica koje će biti dio 2021. godine i koje će se zadržati dugoročno, zapravo je težak izbor.

Neke su spektakularne dionice usmjerene ka postizanju sjajnih financijskih rezultata, koje su tijekom godina stekle ogromnu snagu, a u sadašnjosti, zajedno s prijenosom u budućnost, postaju samo bolje.

Kako ove vrhunske dionice uskoro neće izaći iz mode, vrijeme je da se uključite u akciju.

Biti dijelom takvih mega-dionica oslanja se isključivo na financijsku situaciju pojedinca.

Ako ste početnik u trgovanju dionicama, vrijedi provesti što više istraživanja.

Da biste pročitali i stekli temeljito razumijevanje u učenju vještina trgovanja dionicama, naš vodič Kako trgovati dionicama i preživjeti dionice sadrži sve podatke koji su pokriveni za vas.

Od učenja tržišta dionica do čvrstog otvaranja oka što treba izbjegavati prije nego što pokušate uložiti novac. Cjelovit vodič obiluje vitalnim informacijama i korak po korak vodič za vaše putovanje dionicama.

Bez daljnjeg odgađanja, bacimo pogled na 20 najboljih ideja o dionicama dok uranjamo u sažetke svake dionice, idealno za vas da napravite potvrdan izbor kada razmišljate o dodavanju bilo koje od ovih glavnih dionica u svoj portfelj.

Top 20 dionica koje se mogu kupiti 2021. godine:

1. Netflix (NFLX)

2. Amazon.com Inc (AMZN)

3. Facebook Inc (FB)

4. Diamondback Energy Inc (FANG)

5. PayPal Holdings Inc (PYPL)

6. PepsiCo Inc (PEP)

7. Etsy Inc (ETSY)

8. AbbVie Inc (ABBV)

9. Airbnb (ABNB)

10. Tesla Inc (TSLA)

11. Docusign Inc (DOCU)

12. Johnson i Johnson (JNJ)

13. Apple Inc (AAPL)

14. Coca-Cola Co (KO)

15. Chevron Corporation (CVX)

16. Microsoft Corporation (MSFT)

17. Intuitivni kirurški (ISRG)

18. Honeywell International Inc (HON)

19. Lendingtree Inc (DRVO)

20. McDonald’s Corp (MCD)

Sve ove vrhunske dionice, kao i mnoge druge, možete kupiti na eToro i platiti 0% naknade!

I evo ga, popis 20 glavnih dionica za 2021. godinu.

Dobra kombinacija 20 najmoćnijih, čvrstih, dobro poznatih, zajedno s novopridošlim dionicama, dionica s najboljom izvedbom koje bi trebale postići daljnji rast u 2021. i u godinama koje dolaze.

Najboljih 5 zaliha za rast 2021. s popisa

U redu, sve gore spomenute dionice naravno su tijekom godina bilježile ogroman rast, što je dovelo do toga da su ove dionice postale neke od najboljih na tržištu i pozicionirane tamo gdje su danas.

Međutim, postoje neke dionice koje će rasti bolje od drugih.

Dakle, mi smo ih podijelili za vas.

Evo naših top 5 zaliha za rast koji će dugoročno biti dio.

1. DocuSign

2. Airbnb

3. Posudbeno drvo

4. Intuitivni kirurški

5. PayPal

Dionica rasta, ako ste početnik u trgovanju dionicama, bilo je udio unutar tvrtke za koji se predviđa rast veći od prosječne stope rasta za financijsko tržište.

Svjedočit ćete da se dionice s rastom razlikuju od dionica s dividendama.

S rastućim dioničkim društvima, nakon što ostvare prihod, novac će ponovno uložiti natrag u posao kako bi ubrzali svoj rast u kratkom roku kako bi prešli na dugoročni.

Što iz gore navedenog, znači da dionice s rastom obično ne isplaćuju dividende jer tvrtka vraća novac u svoje poslovanje kako bi postigla više.

Kratkoročno, mnogi ulagači vjeruju da je cijena dionice rastuće dionice obično skuplja u usporedbi s drugima.

No, imajte na umu da nisu sve cijene dionica s rastom super visoke; možete pronaći sretnu ravnotežu dionica s rastom s razumnom cijenom dionica, iako su obično cijene veće od ostalih dionica.

Ali stvarnost je takva da se njihova cijena dionice i njihov omjer P / E (omjer cijene i zarade) možda ili čine visokima, ali dugoročno gledano, potencijal za rast i kapital koji bi se potencijalno mogao stvoriti od ovih dionica s uspjehom mogao bi biti velik.

1. DocuSign (DOCU)

doku grafikon dionica

DocuSign vodi put da svijet i pojedinci potpišu elektroničkim putem. U vremenima kada vam je potrebno potpisivanje sporazuma u bilo kojem polju, DocuSign vam omogućuje potpisivanje s bilo kojeg uređaja i s bilo kojeg mjesta u svijetu.

Napredna tvrtka nije se samo porasla u roku od 2020. godine zbog Covid-19 sa strogim sigurnosnim mjerama, DocuSign je izuzetno dobro poslovao prije pandemije.

Od potpisivanja pravno obvezujućih ugovora s velikom imovinom do potpisivanja manjeg ugovora o obvezi, tvrtka kreće naprijed u elektroničku budućnost.

Od izvješća tvrtke u trećem tromjesečju u listopadu, ukupni prihod DocuSigna porastao je za 53% na 382,9 milijuna USD (285,9 milijuna £). Zajedno s ukupnim prihodom tvrtke, pretplata na marku porasla je za 47%, a prihodi od dodatnih usluga zabilježili su rast na 16,3 milijuna USD, što je rast za 43%.

Izvršni direktor, Dan Springer udario je čavao u glavu svojom izjavom o izvedbi i rastućoj platformi u oblaku.

“Dok tvrtke ubrzavaju digitalnu transformaciju svog poslovanja i procesa dogovora, DocuSign na istoku podrazumijeva ulogu ključne platforme u oblaku i dalje raste.”

Imajući tržišnu kapitalizaciju od 45,9 milijardi dolara i cijenu dionice koja trenutno iznosi oko 280,00, što kao što vidite nije najjeftinija od dionica, ali nije ni najskuplja.

Iako se ova marka već uspostavila kao vodeća tvrtka kojoj će biti dio, zasigurno ima više prostora za ogroman rast kako svijet ide dalje u digitalni svijet.

DocuSign je dionica za rast koja se toplo preporučuje investitorima koji žele dodati zalihu rasta u svoj portfelj.

2. Airbnb (ABNB)

U redu, budući da je svijet realno na čekanju gotovo 12 mjeseci, svjedočeći kako međunarodna putovanja gotovo zastaju, no Airbnb je svejedno pokazao dobre rezultate.

Ova je godina bila burna za Airbnb prikazujući pad prihoda od 32% i s prilagođenim izvijestio neto gubitak od 341 milijuna USD u prvom tromjesečju.

Međutim, vodeći u drugo, treće i ulazeći u posljednje tromjesečje, tvrtka je napravila izuzetan oporavak i vodi put prema dosadašnjim rezervacijama, više od imena velikih marki hotela..

Dok se svijet zalaže za etiku na daljinu i sa pojedincima koji nestrpljivo iščekuju odmor ili samo mali mini odmor širom svijeta, ovo su samo dva snažna čimbenika koja ovu tvrtku čine dionicama rasta.

Od danas je procjena Airbnba 34,6 milijardi dolara, što je dobar porast sa svojih 18 milijardi na početku godine.

Uz to, cijena dionice Airbnba do danas iznosi 165,34.

Kako nam se nova godina bliži, kako nam je sve dobro, nadamo se da ćemo se vratiti u novu normalu kad ćemo još jednom moći postaviti mlaznice oko svijeta.

Čineći ovu zalihu rasta dobrim dodatkom vašoj kategoriji dionica rasta.

3. LendingTree (DRVO)

LendingTree uvelike pokazuje svijetu što dionice srednje kapitalizacije mogu postići i što vodi u budućnost, što bi se potencijalno moglo pretvoriti u dionice velike kapitalizacije u godinama koje dolaze. (sve je moguće).

Ove godine, LendingTree je preživio za mnoge građane i vlasnike tvrtki širom Sjedinjenih Država.

Internetska poslovna platforma povezuje pojedince koji žele platiti putem kreditne kartice, zajmova, osiguranja i još mnogo toga putem platforme.

Platforma omogućuje zajmoprimcima da kupuju konkurentne stope i druge oblike financijskih usluga, zajedno s povezivanjem zajmoprimaca s investitorima kako bi stekli najbolje proizvode prilagođene njihovim individualnim potrebama.

LendingTree do danas ima tržišnu granicu od 3,58 milijardi dolara s cijenom dionice od 275,63 prema ovom izvještaju.

Kao što potvrđuju izvješća tvrtke u trećem tromjesečju, LendingTree je spreman za potencijalno poletnu 2021. godinu i blistavu budućnost.

Budimo realni, Coronavirus ili no-coronavirus, financijske usluge su uvijek tražene.

U svjetlu ovogodišnjih događaja, marka je nedvojbeno dopustila i arhivirala fantastične rezultate, možda čak i bolje nego što se očekivalo na početku godine.

Što LendingTree čini izvrsnom dionicom za rast koju treba kupiti za 2021. godinu.

4. Intuitivni kirurški (ISRG)

Intuitivni kirurški kreatori robotske kirurške opreme, uključujući remek-djelo, da Vincijev kirurški sustav.

Da Vincijev kirurški je robotski kirurški sustav kojim mora upravljati ljudski operater.

Kirurzi su u stanju izvoditi minimalno invazivne operacije koje se izvode pomoću malih instrumenata. Svaki je instrument postavljen na kraj tri ili četiri operativne ruke, uz dodatak 3D kamere kako bi vid bio jasniji.

Ovaj tehnološki dizajn remek-djela postavljen je za promjenu igre u medicinskim kazalištima širom svijeta.

Prednosti proizvoda uključuju poboljšani pristup teško dostupnim područjima, pojačanu posjećenost koju golim okom možda neće vidjeti i veću kiruršku preciznost da navedemo samo tri velike prednosti proizvoda.

Međutim, u medicinskom području ništa nije jeftino.

Oprema ove opreme iznosi 2 milijuna dolara po komadu, što je velik iznos za isplatu tvrtki.

Dakle u svjetlu ovoga, ISRG je otišao korak dalje i stvorio ugovor o leasingu kako bi bolnice mogle imati neograničen pristup ovom fantastičnom dijelu opreme u svojoj bolnici.

Od drugog tromjesečja u svijetu je instalirano nešto manje od 6 000 da Vincijevih kirurških sustava, što je ukupno 9% više u odnosu na prošlu godinu..

Iako ova dionica nije jeftina, vidjet ćete da se cijena dionice drži prilično visoka s njezinim P / E (omjer cijene i dobiti) koji iznosi 89,89.

Bez obzira na to, Intuitivni kirurški zahvat povlači brojke i potražnja za većim jaka je širom svijeta, što čini ovu dionicu ne samo dionicom za rast, već i dionicom velike kapitalizacije koja je zasad savršen dodatak vašem portfelju za budućnost.

5. PayPal (PYPL)

Još jedna napredna dionica rasta za koju bi do sada mnogi već čuli je PayPal.

PayPal je lider digitalnih plaćanja kako se svijet sporije kreće prema bezgotovinskom plaćanju i dok se svijet postupno kreće putem interneta.

Kao i za mnoga poduzeća širom svijeta, velika ili mala, koja su proizvode prisilila da postanu „must have“ umjesto proizvoda „uzmi ili ostavi“, beskontaktna plaćanja postala su jedno od kojih su svi trebali.

PayPal se pokazuje vodećim u revoluciji digitalnih plaćanja s više od 321 milijuna aktivnih računa na globalnoj razini kako njegova baza članova raste u budućnosti. 15,2 milijuna novih računa otvoreno je u trećem kvartalu, za 55% više u odnosu na prošlu godinu.

PayPal je također ove godine upisao povijest u svoje poslovanje ostvarivši najveći ukupan prihod od 5,46 milijardi dolara.

Vodeća tvrtka potrošačima također nudi beskamatne rate “Kupite sada, plati kasnije” s različitim opcijama za građane SAD-a i Velike Britanije.

Ova dionica, kao i većina gore spomenutih, košta da bude dio nje.

Trenutna cijena dionice PayPal-a iznosi 240,42, ali na poleđini toga tvrtka ima statistiku cijene do prodaje od 14. Što je solidna srednja vrijednost.

Oko ove uzgajajuće zalihe puno je hipe. Nakon gledanja i gledanja brojki koje je tvrtka donijela i koja je predvidjela da će se donijeti, ona se želi razvijati i snažno rasti tijekom godine i dugih godina.

Zalihe rasta 2021. godine – Posljednja napomena

Iako se na ovom popisu ne spominje, jedan sektor koji bi trebao snažno rasti u narednim godinama je industrija kanabisa.

A jedna od dionica koja se posebno izdvaja iz mnoštva je Canopy Growth.

Vodeća kanadska tvrtka za kanabis posluje od 2013. Tijekom godina bila je vodeća tvrtka za proizvodnju i prodaju medicinske marihuane sve dok Kanada nije legalizirala rekreacijsku upotrebu marihuane, omogućavajući brendu da ima sve.

2018. američki proizvođač i prodavač Constellations Brands ušao je u rastuću marku s ogromnih 38% vlasništva nad tvrtkom.

Budući da se SAD jednog dana namjerava ozakoniti rekreacijsku upotrebu kanabisa u većini ili ako ne u svim državama SAD-a, ovo je jedna od rastućih zaliha koja će sigurno dodati raznolikost i rast vašem portfelju.

Da biste pročitali i saznali više o statici Canopy Growth-a i saznali više o glavnim zalihama kanabisa, imamo na raspolaganju sve statistike u naših 11 najboljih dionica kanabisa.

Spremni za zaroniti u Tržište dionica?

Top 5 dionica za početnike

Ako ste novi u trgovanju dionicama i trenutno pronalazite noge, više se vjerojatno pitate koje su dionice solidne dionice s dobrom izvedbom.

Ovdje imamo prvih pet na popisu koje su idealne početne dionice koje možete dodati u svoj početni portfelj.

Iako su spomenute na popisu dionica za rast, spomenutih pet također su dobre dionice u koje treba uložiti za početak, međutim, mogu pokazati malo veću volatilnost od ovih velikih imena.

5 dionica za početnike

1. Facebook

2. Amazon.com

3. Korporacija Microsoft

4. Netflix

5. Apple Inc.

Sigurno je reći, čuli ste za gore spomenutih pet najboljih igrača, a postoji mnogo jasnih razloga, zajedno s mnogim dodatnim čimbenicima zašto su napravili ovaj popis, kao solidne dionice za početnike koji trguju dionicama.

Kao početnom trgovcu dionicama pametno je u početku provesti što više istraživanja o odabranim dionicama.

Iako će dionice s velikom kapitalizacijom biti manje nestabilne od dionica s manjom kapitalizacijom, one i dalje predstavljaju neke rizične elemente, jer nikada ništa nije zajamčeno pri ulaganju.

1. Facebook (FB)

Platforma društvenih medija koja je društvene medije podigla na višu razinu.

Facebook također ima Instagram, WhatsApp i Facebook messenger sve pod svojim tehnološkim kišobranom, što ga čini najuspješnijom tehnološkom tvrtkom za društvene medije u tvornici.

Iz najnovijih izvještaja tvrtke u trećem tromjesečju u rujnu, prihod tvrtke porastao je za 22% u odnosu na prošlu godinu, uključujući rast cijene dionice od 28%.

Facebook postavljen je za daljnji zapanjujući rast 2021. godine i za predvidljiv budući da tvrtka nastavlja razvijati i stremiti budućnosti socijalnih medija sa svojim najnovijim dodacima i ažuriranjima.

Budući da tržišna kapitalizacija iznosi oko 780 milijardi dolara, cijena dionice može biti jeftinija od onoga što možda mislite kupiti, posebno u usporedbi s ostalim dionicama s velikom kapitalizacijom.

Kako danas stoji cijena dionice tvrtke je 267,09.

S druge strane, iako s poslovne strane tvrtke izgleda sjajno, moglo bi doći do potencijalnih parnica koje bi mogle završiti u kombinaciji.

To je uvijek zabrinjavalo globalni brend jer je to platforma društvenih medija i situacije bi se mogle iznenaditi, ali bi mogle postati skupe.

No, u široj slici, Facebook je i više je vjerojatno da će i dalje biti najveća i dominirajuća platforma društvenih medija na svijetu unutar 2021. i dugih godina koja dolaze.

2. Amazon.com (AMZN)

Amazon, Amazon, Amazon odakle započinješ s ovim megahitom svjetskim trgovcem.

Mega-hit mrežni prodavač do danas ima preko 112 milijuna pretplatnika Amazon Prime, što pretplatnicima omogućuje streaming filmova i glazbe, usluge dostave istog ili jednog ili dvodnevnih dana i još mnogo toga.

Kao potvrdu, Amazon Prime je plaćena pretplata po cijeni od 120 USD godišnje ili 13 USD mjesečno.

Tvrtka za brzu e-trgovinu ima tržišnu granicu od 1,61 bilijuna dolara, a također ima vrlo visoku cijenu dionica u usporedbi s drugim velikim dioničkim tvrtkama.

2020. imala je ubrzavajući učinak na marku, jer se njezin prihod povećavao kroz svako tromjesečno izvješće.

Posljednje izvješće tvrtke, koje je već treće tromjesečje, pokazuje daljnji porast od 37% u odnosu na rezultate iz trećeg kvartala prethodne godine.

U proteklih mjesec dana, Amazon je također najavio svoju novu avanturu koja nudi internetsku ljekarnu na svom popisu.

Bez znakova usporavanja u skorije vrijeme, samo arhiviranje i težnja ka većem uspjehu, budući da je tvrtka s postotkom od 77% više u odnosu na prošlu godinu, nema zaustavljanja ove dominirajuće globalne marke.

Zbog toga je ako je cijena dionice unutar vaših financijskih mogućnosti, ovo je jedna dionica koju morate kupiti i zadržati je.

Pročitajte više: Predviđanje cijena dionica Amazona za 2021. godinu i kasnije

3. Microsoft Corporation (MSFT)

Tvrtka koja nam je donijela Microsoft Windows koji nam je promijenio život kakav poznajemo.

To ne uključuje ono što su arhivirali zajedno s tim iznimnim tržišnim sustavima.

Microsoft Corporation krenuo je u stvaranje preglednika Internet Explorer, Microsoft Office Suite, elektronike, osobnih računala i još mnogo toga.

Smatra se jednim od ‘velikih pet’, potencijal tajkunske tvrtke za rast još je uvijek velik.

Ove su godine milijarde širom svijeta ograničene na daljinski rad od kuće zbog COVID-19 koji je zabilježio Mircroftov prihod od visokih 143,02 milijarde dolara.

Microsoftove tvrtke za računalstvo u oblaku dobro su išle, uključujući Office 365 i Azure, što nije iznenađenje s obzirom na ovogodišnje događaje.

Microsoftova cijena dionice koja trenutno iznosi 222,10 predviđa se skok više u novoj godini, kojoj je svjedočio skok cijene dionice s novom ovisnošću, Azure Sphere.

Morgan Stanley’s proglasili su dionice Microsofta “jednim od naših najboljih izbora za 2021. godinu”.

I ovaj mega-brand čini naš popis snažnom početničkom dionicom za kupnju za vaš početni portfelj.

4. Netflix (NFLX)

Jedno je sigurno, većina nas ove godine je u jednom ili drugom trenutku bila Netflix – bingeri.

Produkcijska kuća koja prikazuje veliku količinu filmova od klasika do vlastitih Netflixovih originala do danas je pogodila gotovo 200 milijuna pretplatnika, a SAD i Kanada najviše.

Iako su vijesti o cjepivu prosvjetljujuće i dok težimo prema normalnosti, niz novog širenja virusa kod mnogih izaziva sumnje.

No za Netflix ovo bi moglo samo dodatno profitirati za tvrtku jer se provođenje zakona kod kuće drži širom svijeta.

Gledajući u budućnost Netflixa, također se priča da bi razorna produkcijska kuća mogla čak i uložiti svoj put u kupovinu kino marki, jer nastavlja svojim uspješnim putem.

Kao dodatak svom uspjehu, nova originalna adaptacija Netflixa “The Queen’s Gambit” proglašena je najgledanijom serijom na streaming platformi do danas.

Tvrtka za zabavu koja je siguran i solidan dodatak za početak vašeg putovanja dionicama. Kako zabavna tvrtka ne pokazuje znakove usporavanja, zapravo, upravo suprotno jer izgleda da se dalje grana.

5. Apple Inc (AAPL)

Prepoznatljivi ikonski logotip jabuke koji će do sada svi biti upoznati je Apple.

Apple ima nevjerojatnu tržišnu kapitalizaciju od procijenjenih 2,24 bilijuna dolara, što je samo začuđivanje dovoljno zapanjujuće.

Ali američka proizvodna tvrtka ne pokazuje znakove usporavanja jer marka nastavlja stvarati i izdavati svoje nadograđene iPhone-ove svake godine, računala, računalni softver i još mnogo toga.

Jedna od najnovijih kreacija AAPL-a koja je objavljena u svijetu ove godine, novi iPhone 12 pro max.

IPhone ne privlači samo potrošače Applea samo zbog svoje nove nadogradnje, već telefon uključuje i najnoviju generaciju 5G.

Marka zna i dobro vremenski odrediti vrijeme, jer se slušalica pojavljuje na tržištu baš kad se počnemo približavati godišnjim dobima.

Baš kao i većina gore navedenih tvrtki, Apple je nastavio rasti u 2020. godini kako su se povećavale prodaje i prihodi, što je poraslo tijekom intenzivnih razdoblja zaključavanja.

Kao i sve tvrtke koje ukrašavaju popis, ključna je kupnja pravih dionica u pravo vrijeme.

Jednom kada procjena izgleda idealno, ovo je najprikladnije vrijeme da postanete dio i potencijalni kupci dotične tvrtke.

Kako će Apple biti dostupan u dogledno vrijeme, ova je mega-cap dionica dugoročno postavljena i sjajan dodatak vašem putovanju s dionicama.

Top 8 dionica dividende koje ćete dodati u svoj portfelj 2021. godine

Mnogi ulagači traže dionice s najboljom dividendom, ili ako ne barem bilo koju dobru potencijalnu dionicu koja ima potencijal.

Brojni su razlozi zašto se ulagači trude imati te dionice, ne samo zbog prihoda, već i zbog raznolikosti u svom portfelju.

Dioničke dividende su poznate, poput općih dionica, koje imaju brojne prednosti i nedostatke.

Glavna prednost i što je dividenda, to je periodična isplata koja dioničarima isplaćuje iz prihoda tvrtke. Većina tvrtki koje nude dividende dioničarima se isplaćuju tromjesečno (četiri svake godine).

Iako je ključna privlačnost dionica za dividende da investitori dobiju određeni prihod od odabranih dionica, mogućnost da DRIP (program ponovnog ulaganja u dividende) bude dostupan i investitorima velik je igrač.

Plan reinvestiranja dividendi moćan je alat za ulagače.

DRIP omogućuje dioničarima da automatski reinvestiraju svoju zaradu za kupnju više dionica i to obično po diskontnoj stopi ili proviziji.

Uz to su neke dionice dividende zapravo dionice s najboljom izvedbom na tržištu dionica.

Jasna razlika između dionica s dividendom i ne-dividendnih dionica prilično je jasna.

Iako dionice s dividendama daju prihod svojim dioničarima ostvarenim od njezinog prihoda, dionice bez dividende reinvestirat će svoju zaradu natrag u posao kako bi postigle veći rast.

Što će onda dovesti do veće cijene dionica za tvrtke.

Pogledajmo sada 8 dionica za dividende za koje se očekuje da će imati dobru 2021. godinu.

1. Honeywell international

2. PepsiCo

3. AbbVie

4. Johnson i Johnson

5. Ševron

6. Koka kola

7. Dijamantna energija

8. McDonald’s

1. Honeywell International Inc (HON)

Predviđa se da će Honeywell International biti jedna dividenda koja će vjerojatno imati obećavajuću 2021. godinu, kao što je prikazano ove godine, a također je dugoročno zadržavanje u vašem portfelju.

Dosadašnji prinos od dividende od 1,7%, koji se izračunava dijeljenjem godišnje isplate dividende s trenutnom cijenom dionice tvrtke.

Nakon izazovnog prvog i drugog tromjesečja Honeywell International doživio je rast cijena dionica i trenutno je na tržištu označen kao jedna od najvećih američkih industrijskih tvrtki.

Kako Honeywell nastavlja težiti naprijed, dioničari koji su bili dio užarenih dividendnih dionica od samog početka ili blizu, tijekom godina su zabilježili tržišne dobitke.

Kao što je izviješteno da u posljednjih 10 godina ukupan prinos tvrtke iznosi 493%.

Tvrtka se usredotočuje na razvoj unutar podatkovnog polja, budući da se čini da će budući rast dobiti neke velike zarade u narednim godinama.

HON je dobra dividenda za dodavanje vašeg portfelja.

2. PepsiCo (PEP)

Divovska marka gaziranih pića koja je osnovana davne 1965. godine, vjerojatno je jedna od najboljih marki pića i grickalica na tržištu i danas..

Nadmašivši svog najvećeg rivala Coca-Colu ove godine, koji Pepsi ima veliku prednost u odnosu na svoje rivale svojim odjelom za grickalice i hranu koji se drži za vodeću kultnu marku.

Kako danas stoji, prinos na prosljeđenu dividendu za PepsiCo iznosi 2,84%, što je za 6% više u roku od 2020..

Tijekom posljednjih 12 mjeseci, prosječna stopa rasta dividende po dionici PepsiCo-a bila je 5,00%.

Ali na većoj slici tijekom posljednjih 10 godina, stopa rasta dividendi po dionici PepsiCo-a iznosila je 8,10% godišnje.

Uz solidnu međunarodnu prisutnost marke i prostor za rast tijekom narednih godina, prihod marke zasigurno će rasti kako predviđaju tvrtka i analitičari.

3. AbbVie (ABBV)

Biofarmaceutska tvrtka utemeljena na istraživanju bila je ponovljeni igrač ove godine i našla se na mnogim listama, jer je dionica s najboljom dividendom koja će biti dio budućnosti.

Marka koja je do danas najpopularnija kreacija je Humira. Lijek koji se koristi za liječenje različitih oblika artritisa, Crohnove bolesti i još mnogo toga.

S tržišnom kapitalizacijom od preko 185 milijardi američkih dolara, ova divovska biofarmaceutska tvrtka također je dovršila akviziciju dodavši Allergan u mega-marku.

Od danas je prinos od dividende 4,56%.

Tijekom posljednje tri godine, stopa rasta dividende po dionici tvrtke pogodila je 87,72%.

Tvrtka će narednih godina dobro rasti sa svojim “blockbuster” lijekovima Humira, koji se i dalje distribuira po cijelom svijetu.

4. Johnson i Johnson (JNJ)

Još jedna svjetska tvrtka poznata u zdravstvu je Johnson i Johnson.

JNJ, dionica blue-chip čipa koja nastavlja privlačiti prihode svake godine i isplaćuje dividendu dioničarima, uz kontinuirano povećanje dividendi.

To je zapravo jedna od ključnih privlačnosti investitora za kupnju ove dionice i to nastavlja činiti više od 50 godina.

Iako će marka ove godine možda malo zaostati za AbbVieom po cijeni dionica, JNJ je još uvijek čvrsto na položaju za rast, uz pokazivanje kontinuiranih rezultata.

Johnson i Johnson raspodijeljeni su na tri poslovne jedinice koje su farmaceutski, medicinski proizvodi i proizvodi za zaštitu potrošača koji zajedno imaju poznate velike marke.

Zemljopisna prodaja tvrtke naravno je vodeći faktor za marku, s tim da SAD čine polovicu prodaje.

Iako je JNJ ove godine imao izazova, potvrđuje u nedavnim izvješćima medicinski uređaji marke u kojima je najviše pogođen sektor, zbog bolnica koje su preplavljene trenutnom pandemijom Covid-19.

Prinos na dividendu od 2,64%, što je za tvrtku s više od 50 godina iskustva bilo impresivno, jer pokazuje svoju pouzdanost jer je svake godine rastao.

5. Chevron Corporation (CVX)

Iako je ova godina bila teška za naftnu industriju, Chevron se pametno prilagodio i iskoristio njihovo vrijeme.

Chevron je još u listopadu dovršio akviziciju Noble Energy što tvrtku sada čini najvećom naftnom glavnicom u smislu tržišne kapitalizacije.

Ova godina nije bila najbolja izvedba za tvrtku, međutim, još uvijek postoji mnogo pozitivnih razloga zašto je ova globalna dividenda jedna koja dodaje raznolikost vašem portfelju.

Tvrtka je povećala dividendu na izdašnih 6%, što je ono što se mnogi ulagači nadaju arhiviranju iz zaliha u roku od godinu dana.

Od 2020. godine Chevron je porastao za gotovo 8%, računajući 1,29 dolara po dionici.

Iako se pokazuje velikodušnost nove dividende, dio tvrtke traži i bilanca tvrtke.

Za tvrtku koja je najveći proizvođač nafte prema tržišnoj kapitalizaciji, njezina bilanca je impresivna i ono što mnogima privlači i koja ima bolji učinak od svojih konkurenata, uključujući i najnižu neto poziciju duga.

Ne čudi 10 analitičara koje prati S&P Global Market Intelligence ovu dioničku dionicu naziva snažnom kupnjom.

6. Coca-Cola (KO)

Budući da smo razgovarali o tome da je najveći konkurent i u svjetlu uspjeha tvrtke tijekom godina, naravno, Coca-Cola će popis stvoriti kao dobru dividendu.

Robna marka pića popratila se povratom dividendi tijekom proteklih 50 i više godina, a analitičari su 2021. godine predviđali daljnji rast prihoda od 36,6 milijardi dolara za marku.

Njegov dividendni prinos, trenutno na 3,1%, koji je donosio 41 cent po običnoj dionici, isplaćen je dioničarima na najnovijoj isplati 15. prosinca 2020..

Čak i u jeku globalne pandemije, iako možda nije glavni prioritet na popisima potrošača, Coca-Cola će napraviti veće korake dok u novu godinu krećemo s novim nadama u normalu.

7. Dijamantna energija (FANG)

Kako idemo u budućnost, energetski sektor će i dalje igrati vitalnu i ključnu ulogu u svijetu.

Analitičari su visoko pohvalili tvrtku Diamondback Energy jer napeto prate tvrtku, a nazivali su je i “izdašnom” dionicom za sada i za budućnost.

S tržišnom kapitalizacijom od 7,55 milijardi dolara i dividendnim prinosom od 3,33%, ova naftna kompanija nije samo vodeća dionica već je i dionica koja je predviđena i pokazuje fantastičan rast.

Zbog toga su analitičari vrlo suočeni s rastom tvrtke koji vodi u dugoročni razvoj s ukupnim prinosom od 20% 2021. godine.

8. McDonald’s (MCD)

Što ne treba voljeti u ovom kultnom lancu brze hrane koji je zarobio milijarde srca širom svijeta, McDonald’s.

McDonald’s ima prinos od dividende od 2,4%, i unatoč srčajućim učincima COVID-19 je nastao na tvrtke, vidio je kako tvrtke iz ugostiteljskog sektora smanjuju svoje dividende.

S druge strane, McDonald’s je učinio suprotno jer je odbor još u listopadu najavio povećanje od 3,2% u odnosu na svoju prethodnu cijenu dionice na 1,25 dolara po dionici.

Ako McDonald’s može povećati svoju dividendu u jednoj od dosad najiskušanijih godina na svijetu, onda to sve govori za tvrtku.

Još od prije gotovo 50 godina, McDonald’s je bio snažan ključni igrač za dividende jer nastavlja povećavati svoj ukupni prihod svake godine.

S obzirom da je svijet u više navrata bio ograničen na dugoročne mjere zaključavanja, McDonald’s je u svom izvještaju iz trećeg tromjesečja izvijestio o ukupnom prihodu od 5,4 milijarde dolara, što je samo za 2% u odnosu na prošlu godinu.

Kako se tvrtka impresivno brzo prilagodila novim sigurnosnim mjerama, McDonald’s je zapeo za oko mnogim ulagačima jer je vidio da su njegove dionice porasle za 8,6%.

McDonald’s trenutno trguje po cijeni od 212,02 po dionici s godišnjim prinosom od dividende od 2,4%.

Ako ste investitor koji traži stabilnost s dividendom, McDonald’s se pokazao kao snažan izvođač kojem se savjetuje da investitori dodaju u svoj portfelj.

Kako započeti putovanje putem trgovanja dionicama?

Ako osjećate da ste spremni započeti putovanje dionicama, sada morate znati odakle početi.

Mnogo je mrežnih platformi za trgovanje koje su dostupne na mreži i koje se mogu pronaći onoliko brzo koliko možete reći “Idi”.

Međutim, pronalaženje pravog brokera na pravoj platformi za trgovanje ne samo da se savjetuje, već je i ključno da pametno odaberete. Kao posljednje čega želite biti žrtva je iskrivljeni mešetar čija je svrha paziti samo na jednu osobu, sebe.

Pronalaženje mrežne platforme za trgovanje s reguliranim licencama i istu za brokera koji djeluje u vaše ime savjetuje se prilikom pretraživanja kako biste započeli svoje trgovačko putovanje.

eToro, vodeća svjetska društvena i trgovačka platforma nudi sve to u slobodno vrijeme. Platforma za internetsko trgovanje čini vaš početak trgovanja dionicama jednostavnim, bez stresa, učinkovitim i brzim.

Uz obilnu količinu dostupnog trgovačko-recitacijskog materijala na raspolaganju kad god smatrate potrebnim.

Pronalaženje brokera i otvaranje računa za trgovanje može se izvršiti u roku od nekoliko minuta s eToro-om, zajedno s pristupom svemu što vam treba.

Ako smatrate da je vježbanje ono što trebate provesti dalje prije nego što uskočite, eToro vam nudi pristup virtualnoj platformi za trgovanje na kojoj možete vježbati sve dok vam srce ne izađe u susret.

Upoznavanje sa strategijama, znanje kako funkcionira trgovanje dionicama i razumijevanje trgovanja pred vlastitim očima najbolji je način za učenje i stjecanje temeljitog razumijevanja trgovanja dionicama.

Uz dodatnu korist ako ne ulažete vlastiti novac.

Nema žurbe s trgovanjem dionicama, uvijek je pametno uzeti si vremena, temeljito se pobrinuti za to kako trguje dionicama i uvijek ulagati unutar svojih financijskih mogućnosti.

Sretno trgovanje.

eToro – Top Broker, kupujte dionice putem 0% provizije

etoro broker

eToro su se tijekom godina dokazali kao pouzdani na burzi – preporučujemo da ih isprobate.

Vaš je kapital u opasnosti. Mogu se primijeniti i druge naknade

Posljednji ključni za poneti

Ako se sjećate ičega iz naših najboljih dionica za kupnju 2021. godine, navedite ove ključne točke.

  • Top 20 dionica koje možete kupiti i dodati u svoj portfelj za 2021. godinu dolaze s jakim pozitivnim stranama i sa svojim elementima rizika.
  • Jasna je razlika između dionica dividendi i ne-dividendi, prije ulaganja budite sigurni što želite dobiti.
  • U istoj napomeni, prije ulaganja vrijedi provesti dodatno ili što više istraživanja o odabranim dionicama.
  • Biti mudar dok investirate je ključni element. Preporučuje se izrada proračunskih listova i odvojeno vođenje računa.
  • Ako ste početnik, pametno je ne uzimati “dojave” ili se prepustiti dionicama Penny.
  • I na kraju, vježbanje je savršeno u vašem trgovačkom putovanju. Odvojite vrijeme za vježbanje na internetskoj virtualnoj platformi kako biste razumjeli i naučili kako funkcionira trgovanje dionicama.

Ako ste uživali čitati naš 20 najboljih dionica koje treba kupiti 2021. godine – uključujući vrhunske dionice koje bi svaki investitor trebao dodati u svoj portfelj, molim vas podijelite s bilo kim za koga mislite da će vas zanimati.

Napomena: Prethodne performanse nisu pokazatelj budućih performansi. Vrijednost ulaganja može padati kao i gore. Bilo koja mišljenja, vijesti, istraživanja, analize, cijene ili druge informacije sadržane na ovom web mjestu daju se kao općeniti komentari na tržištu i ne predstavljaju investicijski savjet. Trading Education neće biti odgovoran za bilo kakav gubitak koji proizlazi iz bilo kojeg ulaganja na temelju bilo koje dane preporuke, prognoze ili drugih informacija.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me