Burzovni skup: Ove dionice FTSE 100 najbolje su dionice za kupnju.

Nedavni skup dionica na tržištu dionica gurnuo je mnoge dionice FTSE 100 na višu razinu cijena.

Okupljanje dionica poguralo je cijene dionica FTSE 100 na više razine nego što su bile tijekom prošle godine. Međutim, nekoliko tvrtki trguje na razinama na kojima možete ugodno ući na tržište i zaraditi unatoč ovom skupu.

Ove dionice FTSE 100 dugoročno mogu imati koristi od oporavka tržišta, što će se vjerojatno dogoditi zahvaljujući globalnoj ekonomskoj situaciji koja se polako popravlja. Postoji obilje znakova da se svjetska ekonomija poboljšava, a tržišta pokazuju znakove oporavka, a u nekim se slučajevima čak i oporavaju.

2020. bila je teška godina za pojedince koji su uložili u dionice FTSE 100. Pandemija COVID-19 i neizvjesnost oko Brexita zahvatili su tržišta većim dijelom 2020. Međutim, s više cjepiva koja su prošla regulatorna odobrenja i kraj pandemije nazirao se na pomolu , tržišta se vraćaju. Dogovorom o Brexitu koji je također dogovoren, tvrtke pronalaze svoj put iz krize koja je zahtijevala neko vješto rješavanje.

Kako će ova dva scenarija utjecati na tržišta?

  • Brexit – Oko Brexita je manje neizvjesnosti sada kada je dogovor dogovoren i tranzicija završena. Ono što ostaje za vidjeti jest kako se britansko i europsko tržište prilagođava tržištu nakon Brexita.
  • COVID-19 – Kraj pandemije se nazire, s više cjepiva koja su dobila regulatorno odobrenje i više cjepiva u završnoj fazi ispitivanja.

Naravno, poboljšanje tržišne situacije zasigurno će dovesti do rasprava o tome koje su dionice najbolje kupiti na britanskom tržištu dionica u trenutnom tržišnom okruženju. Nekoliko je dionica u koje investitori mogu ulagati i od kojih će imati koristi, ali previše kuhara kvari juhu, previše opcija na kraju će zbuniti ulagače. Nužno je suziti svoje mogućnosti na dvije ili tri dionice u koje možete investirati.

Jasno je da će odluka koja će sada biti najbolja dionica u Velikoj Britaniji vjerojatno zbuniti investitore. Međutim, sljedeće tri dionice za koje vjerujemo da mogu značajno profitirati u trenutnom tržišnom okruženju. Poboljšanje situacije pozitivno će utjecati na profitabilnost ovih dionica u sljedećih nekoliko godina.

Top 3 najbolje dionice FTSE 100 koje možete kupiti sada:

1. Lloyds banka

2. BHP

3. Vodafone

1. Lloyds banka – banka usmjerena na UK može imati koristi od skupa dionica

Dionice tvrtki koje posluju u Velikoj Britaniji na redu će imati koristi od okupljanja na burzi, posebno dugoročno. Lloyds banka je sjajan primjer jer veći dio prihoda generira iz Velike Britanije. Banke u Velikoj Britaniji pretrpjele su gubitke 2020. godine, ali su se obnovile i povratile gubitke. Postoji nekoliko čimbenika koji favoriziraju Lloyde kako na kratki, tako i na dugi rok.


Poboljšanjem ekonomskih izgleda Velike Britanije povećat će se potražnja za proizvodima i uslugama banke. Zamrzavanje dividendi ukinula je i Engleska banka, što znači da Lloyds može nastaviti s isplatom dividende. Dividende su otkazane u Velikoj Britaniji kao odgovor na pandemiju COVID-19.

Lloyds ima konkurentsku prednost u odnosu na svoje suparnike, zahvaljujući fokusu na digitalne usluge i boljem financijskom položaju od svojih kolega. S obzirom na ove čimbenike, mogao bi nadmašiti ostale banke FTSE 100.

Pročitajte više: 10 britanskih dionica koje biste kupili 2021. može vam udvostručiti novac

2. BHP – Oslanjanje na globalni ekonomski oporavak

Kao investitoru, savršeno je vrijeme da pogledate tvrtke koje se oslanjaju na globalno gospodarstvo. BHP je jedan od takvih primjera i to bi vjerojatno mogle biti najbolje dionice za dugoročni skup dionica.

BHP je elastično poslovao na financijskom planu, s niskom osnovom troškova što je rezultiralo visokom profitabilnošću. Potražnja za robama također se povećava kako svjetska ekonomija postupno oporavlja.

Financijska pozicija BHP-a omogućuje joj da ulaže više od svojih kolega. Tvrtka također ima širok raspon imovine. To djeluje kao zaštitni sloj protiv slabijih performansi na tržištu, smanjujući rizik za investitore.

Da zaključimo, kao investitor, sljedećih nekoliko mjeseci otvorit će priliku za ulagače da uđu na tržište po konkurentnoj cijeni. Zahvaljujući pandemiji COVID-19, tržišta su zabilježila neviđeni pad. Međutim, s krajem pandemije na pomolu, tržišta započinju oporavak. Još uvijek ima vremena za ulagače da uđu na tržište i zarade nakon što se tržište skupi, samo ako se brzo krećete.

3. Vodafone – prilika za dividendu?

Vodafone je zanimljiva opcija za investitore koji žele ulagati u dionice FTSE 100. Vodafone nudi široku sigurnosnu maržu s dividendom od 6%. To je pokazatelj sposobnosti dionica da ostvare rast cijene dionica u dugotrajnom skupu dionica.

Razdoblje s niskim kamatama također može povećati privlačnost dionica Vodafona i njihov pasivni prihod. U posljednje vrijeme Vodafone je fokus usmjerio na poboljšanje korisničke usluge i zadovoljstvo kupaca. Također se fokusira na digitalne kanale. Fokusiranje na ove aspekte poslovanja može pomoći Vodafoneu da stekne snažnu poziciju koja se u doglednoj budućnosti može pretvoriti u profitabilnost.

Mogao bi doći do pozitivnog odgovora na strategiju Vodafona, a mogli bismo vidjeti da Vodafone trguje na većoj vrijednosti u usporedbi s ostalim dionicama FTSE 100.

Pročitajte više: Koje su top 5 dionica dividende u koje treba uložiti za 2021. godinu?

eToro – Vrhunski burzovni posrednik u Velikoj Britaniji, kupujte dionice s provizijom od 0%

etoro broker

eToro su se tijekom godina dokazali kao pouzdani na burzi – preporučujemo da ih isprobate.

Vaš je kapital u opasnosti. Mogu se primijeniti i druge naknade

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector