Trgovanje dionicama: kako trgovati dionicama, kako preživjeti trgovanje dionicama

Želite li trgovati dionicama, ali niste sigurni gdje započeti? Zatim ne tražite dalje, jer sve to imamo za vas jednostavnim i laganim vodičem za trgovanje dionicama i korak po korak vodičem kako preživjeti trgovanje dionicama.

Trgovina dionicama privukla je milijune pojedinaca širom svijeta koji žele biti dijelom takvog brzog, dominirajućeg, dinamičnog, izazovnog, ali ipak značajno korisnog puta, puta u kojem se mogu stvoriti beskrajne mogućnosti.

Međutim, iako ulazak u trgovanje dionicama zapravo može biti lakši nego što možda vjerujete, postupak razumijevanja kako trgovati dionicama i preživjeti trgovanje dionicama puno je dublji nego što možda mislite.

Doduše, možda vjerujete da većina ulagača zna trgovati dok odlazi na financijsko tržište ili barem ima razumijevanja, ali stvarnost je takva da neki ulagači zapravo ne znaju trgovati dionicama i solidno se oslanjaju na nekoliko čimbenika, čimbenici koji uključuju sreću (onoga što tržište čini njihovim dionicama), vruće savjete koji su im proslijeđeni ili ako su stvarno nesigurni, tada mogu početi tražiti savjet ako zapravo ne razumiju što se događa kad brojke počnu prilagoditi se.

Zbog toga je odvojiti vrijeme za učenje i istraživanje što više informacija o dionicama i načinu trgovanja dionicama mudar put za početak.

Trgovanje dionicama za početnike sjajno je polazište, jer će vam u ovom članku pomoći da kao početnik naučite i dublje istražite dionice i kako trguje trgovanje dionicama, što će vas dodatno pripremiti za početak putovanja

Da biste bili dio trgovanja dionicama, morate uložiti naporan rad, vrijeme i neki svoj šarm kako biste imali dobre šanse za financijski uspjeh. Međutim, podsjetnik kojega trebate biti svjestan jest da vam kontrola ponekad izmiče iz ruku prilikom ulaganja jer bi sve moglo dobiti iznenađujući zaokret koji se nije očekivao, s pozitivnim i negativnim učincima.

Da biste trgovali dionicama, ne morate biti bačeni na prometna polja unutar New York burze ili Londonske burze, možete započeti svoje putovanje u udobnosti svoje dnevne sobe uz svu pomoć i smjernice koje su vam potrebne za vas putem internetskih platformi za trgovanje na kojima možete razgovarati s brokerom, kao i pomagati osobnim osobama, posjedujući sav obrazovni materijal koji će vam trebati prije početka putovanja, na što smo sve pokrili za vas i još mnogo toga.

Spremni naučiti kako trgovati dionicama i preživjeti trgovanje dionicama? Uskočimo ravno.

Što je trgovanje dionicama?

Prije nego što prijeđemo ravno na učenje kako trgovati dionicama, prvo je najbolje dobro razumjeti što je trgovanje dionicama.

Trgovina dionicama

Trgovina dionicama, jednostavnije rečeno, je kupnja i prodaja dionica poduzeća, što još više pojednostavljuje kupnju dijela te tvrtke.

Što se tiče trgovanja dionicama, vidjet ćete da postoje dvije vrste pojedinaca, trgovci i investitori.


Koje su razlike između trgovaca i investitora?

Trgovci dionicama profesionalci su koji ulažu unutar financijskog tržišta za sebe, u ime tvrtke ili pojedinaca. Ali važan čimbenik za razumijevanje koji razdvaja dvije vrste pojedinaca je primarni cilj trgovaca. Cilj trgovaca je kupnja i prodaja dionica različitih tvrtki kako bi se ostvarila što veća fizička dobit od kratkoročnih dobitaka, istodobno iskorištavajući varijacije cijena.

S druge strane, investitori su u njemu uglavnom dugoročno. Cilj im je tražiti veći povrat dobiti kroz dulje vremensko razdoblje, uz zajedničku strategiju poznatu kao “kupnja i držanje”.

Vrste trgovanja dionicama

trgovanje dionicama

Sada je sljedeći korak učenje o raznim vrstama trgovanja dionicama koje se događaju.

ActiveTrading

Aktivno trgovanje obično je povezano s trgovcima, jer poput njegovih država unutar naziva, aktivni trgovci vole se kretati brzo i u kraćem vremenskom okviru tražeći dobit od iskorištavanja kretanja cijena.

Aktivni trgovci, jer im je cilj ostvariti veliku zaradu u bržem preokretu, oni su pametni i pametno koriste svoje znanje u koja polja ulaganja ulaze, na primjer, dionice koje su nestabilne (mogu se promijeniti u bilo kojem trenutku ) ili strane valute, jer se unutar ove dvije kategorije sve može promijeniti u kratkom vremenskom razdoblju i to je puno brži zaokret, da tako kažem od ostalih kategorija.

Dnevno trgovanje

Jedan od najpopularnijih i najpoznatijih stilova trgovanja je dnevno trgovanje. Dnevno trgovanje je kupnja i prodaja vrijednosnih papira unutar istog dana.

Siguran sam da će vam ovaj stil trgovanja biti poznat ili ne, kao što se vidi u raznim filmovima. Dnevni cilj trgovaca je potražiti svaki centimetar dobiti koja se može postići prije isteka dana kupnjom, prodajom i zatvaranjem svojih pozicija kako je navedeno u istom danu, a trgovci nisu u mogućnosti zadržati bilo koju poziciju za napredovanje, sve se mora izvesti u pojedinačnoj sesiji.

Trgovanje pozicijama

Trgovanje pozicijama je trgovina za koju ćete vjerojatnije vidjeti da se ulažu ulagači, iako trgovci koriste ovu strategiju, jer čak i ako se smatra da je dugoročnija, dugoročna definicija može početi od tjedana za koje bi trgovac potencijalno mogao zadržati, no mjeseci ili dulje, što je ulagateljima više nego vjerojatno da su usmjereni i provode, jer ovu strategiju koriste češće.

Kao što ste mogli pretpostaviti, trgovanje pozicijama više je suprotno dnevnom trgovanju, jer su trgovci više zabrinuti za dugoročnu izvedbu ulaganja, a ne za kratkoročne.

Swing trgovanje

Swing trgovanje je stil trgovanja koji trgovci održavaju dulje od jednog dana, obično tjedan dana ili potencijalno duže od strane trgovaca, jer je ovo pravo vrijeme da se općenito vidi kretanje cijena.

Trgovac će gledati kamo je cijena veća od vjerojatnosti da će iduća ići, zatim će postati dio te imovine, a zatim će ostvariti financijsku dobit ako se dogodi potez.

Swing trgovanje se obično opisuje kao srednja strategija trgovanja i nalazi se između dnevnog trgovanja i Trend trgovanja.

Da rezimiramo, swing trgovci će sjediti na svojim dionicama nekoliko ili tri dana, što dovodi do potencijalno tjedana, dok vrijeme ne bude pravo vrijeme za cijenu, zbog čega je swing trgovanje srednji kontinuum između dnevnog trgovanja i trgovanja trendovima..

Spremni za zaroniti u Tržište dionica?

Kako trgovati dionicama

Dakle, sada razumijete razlike između trendova trgovanja, sada je vrijeme da vam pružimo jednostavne korake kako započeti trgovanje dionicama.

Kao početniku u trgovanju dionicama, najbolje je da sve što jednostavnije budete dok nalazite noge.

Da biste putovanje učinili jednostavnim od samog početka, dovoljno je samo osigurati korak ispred, provesti opsežna istraživanja kako biste se educirali u svim područjima financijskog tržišta, kao i u najvažnijem drugom vitalnom dijelu procesa učenja , vježbajte, vježbajte, vježbajte, kako se to kaže praksa je savršena, a koristi od vježbanja omogućit će vam daljnje i dublje razumijevanje tržišta dionica, a omogućit će vam i testiranje teorija, a da pritom ne predajete vlastitu sredstva odmah i na kraju, možda ćete moći pronaći ili vidjeti u koju strategiju trgovanja više vjerojatno idete u smjeru.

Kako trgovati dionicama: Vodič korak po korak

Korak 1. – Otvorite brokerski račun

Prvi korak u procesu je otvaranje brokerskog računa. Savjetuje se i najbolje je da svoje profesionalne transakcije ulaganja držite odvojeno od svojih osobnih računa, pa je najbolji način da to učinite pronalaženje mrežnog brokera koji će vam pomoći da se namjestite, a oni će također biti pri ruci kada budete spremni trgovati.

Nema potrebe za panikom, ne trebate odmah ulagati, možete otvoriti svoj račun i nastaviti vježbati do mile volje, ako želite, ali s lakoćom spoznaje da je sve spremno za vas kad ste.

Otvaranje računa kod brokera može potrajati nekoliko minuta, eToro, vodeća internetska brokerska tvrtka ima sve na raspolaganju za vas na početku vašeg putovanja ili ako ste investitor u potrazi za vodećom mrežnom platformom za trgovanje, eToro je jedna od najboljih trgovačkih platformi koja će biti dio.

Korak 2. – Istražite, učite i čitajte, čitajte, čitajte

Na početku vašeg putovanja u trgovanje dionicama, ovaj sljedeći korak ne čudi, što ćete više istraživanja provesti, to će brže i vjerojatnije postići uspjeh.

Učenje trikova trgovine dionicama vaš je najveći cilj kada želite biti odvojeni od takve industrije, a ne samo usredotočiti se samo na učenje trgovanja dionicama, već na tržište u cjelini, jer ono što ćete pronaći je da biste mogli završiti gore silazeći rutom kojom na početku niste namjerno željeli ići, pa previše učenja nije loše, zar ne?

Mnogo vam je informacija o trgovanju na dohvat ruke, koje vam možemo pružiti i osigurati ih za vaše putovanje, a članak koji morate pročitati, kao što je gore spomenuto, savršen je početak za početak.

Također, postoje fantastična čitanja s uzorcima savjeta napisanih u časopisu Wall Street Journal, gdje se možete pretplatiti na mreži ili pristupiti raznim web lokacijama s financijskim vijestima, uključujući Yahoo! Finance i Google Finance kako biste bili u toku s najnovijim financijskim vijestima kako biste svoja učenja učili u trenutnoj stvarnosti.

Što se tiče učenja, razumijevanja i proučavanja tehničke analize, ulaganje je također dobro spomenuti.

Da ne biste paničarili, ne trebate biti stručnjak, ali dobro je ako znate i razumijete što se događa i koje su osnove kada gledate grafikon cijena ili više grafikona. Ali kao i za većinu nas, vaše će puno razumijevanje doći s vremenom i vježbom.

Nastavite učiti, gledati i proučavati što se događa na tržištu kad možete i u slobodno vrijeme, jer ovo vam neće samo izuzetno koristiti, već ubrzava vaš proces postajanja dijelom okruženja za trgovanje dionicama i postizanja uspjeha tako.

Korak 3. – Postavite svoj osobni proračun za trgovanje dionicama

Jednom kad vaša firma shvati kako funkcionira financijsko tržište, a posebno trgovanje dionicama, vrijedi sada sjesti i stvoriti budžet dionica za sebe prije nego što započnete putovanje, tako da imate plan na djelu.

Ulaganje bez navođenja očitog vrijedi sudjelovati samo ako si to možete priuštiti. Prvo polazište je postavljanje ili određivanje proračuna koliko želite uložiti, a idealno je da su to raspoloživa sredstva i sredstva koja nisu vitalni troškovi koje trebate pokriti, jer imajte na umu da vam se ništa ne jamči.

Jednom kada dobro shvatite kako funkcionira trgovanje dionicama, u svoj proračun možete čak uključiti koju imovinu ili sredstva želite kupiti, a pored svake dionice u koju želite unijeti možda ćete dati okvirnu cifru.

Napokon, postavljanje proračuna znači i organizaciju.

Korak 4. – Vrijeme je za vježbanje

Sada se vaše putovanje počinje osjećati stvarno, vrijeme je da uđete u svijet vježbanja trgovine dionicama.

Postoje razne platforme za mrežno trgovanje za vježbanje razumijevanja trgovanja dionicama i uz dodatno olakšanje korištenja virtualnog novca umjesto vlastitog novca dok učite konope.

Internetske platforme za virtualno trgovanje ili trgovanje papirom, što je druga terminologija, omogućuje pojedincima da vide, osjete i iskuse kako trgovina funkcionira i pokazuje koliko se tržište može brzo i brzo promijeniti u određenom vremenskom razdoblju, što je idealan način da se uključe bez rizika gubitka vlastitog novca.

Vježbanje putem interneta također će vam omogućiti da pronađete svoj omiljeni stil koji vam odgovara i koji možete ponijeti sa sobom prilikom ulaska u stvarni svijet trgovanja dionicama.

Korak 5. – Uvijek pokušajte zadržati jasnu, hladnu perspektivu

Ulaganje za neke može postati frustrirajuće ako nisu postigli veliki trenutak ili ono što žele postići, a to je prirodno. Ali najbolji način da prođete kroz svoje putovanje je uvijek imati hladnu, mirnu, sakupljenu, ali snažnu perspektivu svog cilja koji želite arhivirati.

Možda neprestano tražite sljedeću veliku dionicu koja će nadmašiti sva očekivanja i ne biste bili jedini investitor koji to želi, ali morate biti strpljivi i biti u toku sa svim financijskim ažuriranjima kao i svojim vlastito istraživanje i promatranje burze kako biste bili na vrhu igre, zbog čega je važno imati hladnu perspektivu, a ne postati vruća glava, jer će nalet potencijalno vidjeti da napravite pogrešan potez i da to košta.

Kako preživjeti trgovanje dionicama

Jednom kada ste spremni ući u svijet trgovanja dionicama, uvijek postoje savjeti koji će vam pomoći da preživite i pružite samo najbolja iskustva prilikom trgovanja dionicama. Ovdje je pregled glavnih 5 korisnih savjeta za poneti koje uvijek morate ponijeti sa sobom.

5 savjeta kako trgovati dionicama mogu vam pomoći da preživite trgovanje dionicama:

1. Odaberite pravog brokera za sebe

Inteligentni odabir pravog brokera najmudriji je potez koji možete poduzeti kad započnete putovanje u trgovanje dionicama, jer postoji tisuće ili više brokera širom svijeta kojima nažalost neki možda nisu u srcu, što je razlog zašto dolazi do ove ključne točke prvi na vrh savjete za poneti.

eToro

Globalni lider u društvenom trgovanju, eToro je mrežna platforma za trgovanje koja će vam omogućiti ne samo pristup brokeru koji odgovara vašim interesima na vašem putu trgovanja dionicama, već može potrajati i nekoliko minuta, ali to nije jedino korist, platforma za internetsko trgovanje također vam omogućava pristup svim glavnim dionicama u koje biste možda željeli uložiti s lakoćom, što je čini jednom od platformi u porastu za trgovce i investitore širom svijeta kako bi stvorili sigurnu, laganu i dostupnu u cijelom svijetu putovanje dionicama.

eToro – Top Broker, kupujte dionice putem 0% provizije

etoro broker

eToro su se tijekom godina dokazali kao pouzdani na burzi – preporučujemo da ih isprobate.

Vaš je kapital u opasnosti. Mogu se primijeniti i druge naknade

2. Izbjegavajte potencijalne kvarove – ‘vrući savjeti’

Od pojedinaca na forumskim web mjestima do oglašavanja oglasa na web stranicama koji oglašavaju sljedeću dionicu “sigurno”, pametno je ne razmišljati previše detaljno o informacijama koje izražavaju i oglašavaju, jer se najčešće prikazuje većina tih oglasa iz tvrtki ‘pumpi i baci’ koje traže da uskočite s dionicama koje oglašavaju prema lažnim ili obmanjujućim preporukama, u široj slici oni traže samo broj jedan i nažalost to su oni.

Stoga budite oprezni kad vas savjetuju i držite se vlastitih saznanja, pouzdanih osobnih savjeta i savjeta brokera ako je potrebno i dano.

3. Ne žurite

Nema potrebe ići punom parom, to nije utrka i to je vaš novac u koji ulažete, bilo to kratkoročno, dugoročno, ne treba žuriti i dobiti bilo koju poziciju samo zato što ste bilo zabrinut da ćete možda propustiti ili vam se možda lagano uvlače živci.

Najbolji je savjet sjesti, disati, opustiti se, a zatim pametno odabrati jer je posljednje što želite učiniti bilo kakve racionalne odluke koje bi potencijalno, prema savjetu, mogle na kraju biti skupe za vas.

4. Ne fokusirajte se samo na novac

Ova se ključna točka može činiti malo unatrag, ali vrlo je važna i čini pametno investiranje. Na primjer, ako požurite s kupnjom samo u prvom planu da biste novac imali samo čvrsto i čvrsto postavljene u svom umu, možda ćete se 9 puta od 10 postaviti neuspješno izvodeći nepromišljene poteze. Najbolji način naprijed je usredotočiti se na svoju strategiju i nastaviti učiti, jer su vaša strategija i vaša učenja dva najvažnija sredstva koja će vas natjerati da zaradite novac.

5. Učite na svojim pogreškama

Baš kao i u životu, svi griješimo i najvažnije je učiti iz njih, a unutar trgovanja se to ne razlikuje.

Pogriješiti i preuzeti odgovornost za svoje postupke jedno je sredstvo koje uvijek trebate nositi sa sobom, jer će vam pomoći na teški i konstruktivan način naučiti kako spriječiti ili izbjeći takve pogreške u budućnosti..

Čak i ako osjećate da vam ishod nije iz ruku, zavirite u njega dublje i provjerite jesu li u igri postavljeni bilo kakvi znakovi upozorenja koji su možda previđeni, jer će ovo biti jedna od najboljih krivulja učenja s kojima se ide dalje vas tijekom vašeg trgovačkog putovanja.

Ključne točke za poneti

Ako se ičega sjećate Trgovanje dionicama: Kako trgovati, Kako preživjeti, neka to budu ključne točke.

  • Pametno odaberite pravog brokera
  • Istražujte i učite što je češće i koliko god možete kako biste razumjeli financijsko tržište, ono će ga učiniti glatkijim
  • Ne žurite u dubinu, uzmite si vremena i shvatite u što ulazite kad kupujete dionice
  • Izbjegavajte lažne savjete ili poznate kao “vrući savjeti”
  • Učite iz svojih izbora koji možda nisu uspjeli i provjerite postoji li lekcija koja se treba naučiti
  • I na kraju, uvijek investirajte unutar svojih financijskih mogućnosti, ulažući novac koji ste u mogućnosti koristiti, a da pritom nemate financijskog utjecaja na vaš osobni život.

Najčešća pitanja

Koliko morate imati godina da biste ulagali u dionice?

Zakonska dob za ulaganje u dionice u Velikoj Britaniji je 18 godina. Punopravna dob u SAD-u je 18 godina, međutim, u većini država to zahtijeva punoljetnost od 21 godine.

Mogu li započeti trgovanje u bilo kojem trenutku dana?

Kratki odgovor na ovo pitanje je da, međutim unutar otvorenog radnog vremena. Uobičajeno vrijeme trgovanja na burzi u New Yorku (NYSE) je od 9:30 do 16:00 sati, što također uključuje Nasdaq dionice i druga američka tržišta dionica.

U Velikoj Britaniji redovno radno vrijeme Londonske burze (LSE) je od ponedjeljka do petka, od 8:00 do 16:30 ET.

Mogu li trgovati dionicama bez provizije?

Da, možete, sve dok pametno odaberete svog brokera.eToro nije samo mrežna platforma s pristupom svemu, nudi i 0% provizije kada je u pitanju kupnja vaših omiljenih dionica, što znači da nema dodatnih naknada za naplatu jednostavno otvorite račun, uplatite svoj prvi depozit na najmanje 200 USD, a zatim možete odabrati najbolje dionice na svjetskim burzama, a zatim sve što ste postavili.

Postoji li poželjna strategija trgovanja dionicama za početnike koji trguju dionicama?

Izravan odgovor na ovo pitanje je ne. Svaka se strategija oslanja isključivo na vas kao pojedinca i na to kako i koje strategije ili strategije najbolje funkcioniraju za vas kad započnete trgovati.

Dobar način da naučite željenu strategiju je vježbanje treninga putem virtualne mrežne platforme. Ovdje ćete pronaći svoj stil trgovanja, zajedno s razumijevanjem načina funkcioniranja tržišta dionica.

Koliko dionica trebam kupiti?

Na to pitanje nema pravog odgovora, međutim, savjetuje se kao početniku da započnete s manjim portfeljem.

Kada želite kupiti više dionica, savjetuje se raznolik portfelj kupnjom više dionica u raznim granama industrije. To je iz različitih razloga, prvi je da ne vežete samo sva jaja u jednu košaru unutar samo jedne zalihe, jer to predstavlja veći rizik za razliku od ulaganja u više dionica, a drugo, savjetuje se da se ne ulaže u više od 8-10 dionice kao početni investitor.

Hoću li biti oporezovan na svoje dionice?

U Velikoj Britaniji svaki pojedinac prima neoporezivi osobni odbitak koji je povećan na 12.500 £ za poreznu godinu 2020./21. Što u osnovi znači da je novac zarađen od vaših ulaganja i za dionice i za dionice uključen u ovu naknadu, ali će uz ovu naknadu biti uključeni i svi dodatni oblici prihoda kao što su plaće zaposlenika, prihodi od imovine i bilo koji drugi oblik dodatnog prihoda.

Iznad osobnog odbitka od 12.500 funti, svaka osoba oporezivat će se s 20%, što je osnovna stopa poreza na dohodak u Velikoj Britaniji. Ako vaša godišnja plaća prelazi 50.000 GBP, podložit ćete porezu na dohodak od 40% i porezu na dohodak od 45% ako zarađujete i prelazite 150.001 GBP godišnje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map