10 najboljih kriptovaluta za ulaganje 2021. godine

Uspješna mapa kovanica koja treba eksplodirati 2021. godine

Tražite li kriptovalute za ulaganje 2021? Pitate se što je top 10 digitalnih sredstava? Planirate li ove godine izgraditi profitabilan portfelj kriptoslika? Zatim nastavite čitati i saznajte što 2021. ima za sektor kriptovaluta.

Unatoč svim ludim zavjerama u vezi s novim koronavirusom, činjenica je da trajna pandemija i dalje zaražava ne samo ljude već i gospodarstva širom svijeta.

Godina 2020. bila je izazovna za financijski sektor i posebno za investitore.

Strah od globalne recesije, međutim, doveo je do povećanog interesa za kriptovalute i blockchain tehnologije. Ulagači su priliku za ulaganje u kriptos vidjeli kao alternativu tradicionalnoj imovini i kao zaštitu od inflacije.

S druge strane, blockchain tehnologija postala je nešto prirodno – baš poput Interneta ili električne energije.

Glavne financijske institucije također su prepoznale potencijal kriptota, što je prirodno dovelo do šireg usvajanja i značajnog povećanja cijena.

Drugim riječima, iako je 2020. bila izazovna godina, pomogla je kriptosima da zacementiraju svoje mjesto u financijskom sektoru.

Godina 2021. započela je bikovskim pozivom za cijelo tržište.

Ako želite brzo i jednostavno zaroniti na kripto tržište, odjavite se eToro razmjena!

Top 10 najboljih kriptovaluta u 2021. godini:

 1. Bitcoin
 2. Ethereum
 3. Mreškanje
 4. Litecoin
 5. TRON
 6. Bitcoin Cash
 7. Cardano
 8. Tezos
 9. JOTA
 10. Zvjezdani

Možete pročitati naše dubinske recenzije top 10 kriptovaluta ove godine kako biste donijeli utemeljenu odluku.

1. Najbolja kriptovaluta za ulaganje 2021. godine: Bitcoin

Ako postoji jedna kriptovaluta za koju ste vjerojatno čuli, vjerojatno je Bitcoin.

Ime Bitcoin s razlogom odzvanja kripto ulagačima i ljubiteljima blockchaina.

Bitcoin je prva kripto valuta koja je transformirala budućnost financija u točku bez povratka. Iako je Bitcoin prije više od deset godina stvorio anonimni lik Satoshi Nakamoto, čini se da ovaj kripto nikada neće izaći iz mode.

Bitcoin je peer-to-peer platforma koja se koristi za olakšavanje mrežnih plaćanja za robu i usluge.

Za razliku od fiat novca, bitcoin nema fizički oblik. Upravo suprotno – bitcoine ne tiska nijedna vlada; umjesto toga se miniraju. Postoji 21 milijun kovanica koje se mogu iskopati, a trenutno je u optjecaju 18 618 006.

Možda je jedna od najvećih prednosti Bitcoina i drugih altcoina činjenica da su decentralizirani i transparentni, što je ubrzalo usvajanje kripto mase širom svijeta.

Uza sve to, povijest Bitcoina obilježena je brojnim usponima i padovima. Iako se Bitcoin sada smatra zalihom vrijednosti, BTC se trgovao gotovo ničim nekoliko godina nakon početnog izdanja.

Ipak, usred kripto mjehura u 2017. godini, BTC je skočio na više od 20.000 USD. Prošle godine, kada se dogodilo treće prepolovljenje Bitcoina, Bitcoin se uspio oporaviti od pandemije koja je u tijeku i doseći nove vrhunce svih vremena.

Bitcoin je u siječnju 2021. narastao na preko 40 000 američkih dolara, nakon čega je uslijedila značajna prodaja.

Hoće li cijena BTC-a nastaviti rasti 2021. godine? Stručnjaci dijele snažna stajališta o BTC-u, predviđajući nevjerojatne ciljeve od 100 000, 170 000 i 318 000 USD u 2021. i nakon toga.

Neki tvrde da će Bitcoin zamijeniti zlato kao zalihu vrijednosti. Doista je Bitcoin jedna od najboljih kriptovaluta za ulaganje 2021. Jedno je sigurno: mnogi novčići dolaze i odlaze, ali Bitcoin je tu da ostane daleko nakon 2021. godine.

2. Ethereum (ETH)

Vaš portfelj neće biti gotov 2021. godine bez Ethereuma. Ethereum je druga najveća kriptovaluta nakon Bitcoina s tržišnom kapitalizacijom od 176,153,194,295 USD.

Stvoren od vizionara Vitalika Buterina, Ethereum je više od sustava plaćanja.

Ethereum se može koristiti za uvođenje pametnih ugovora i decentraliziranih aplikacija (dApps). To je također platforma koja podržava razvoj različitih ERC-20 tokena. Zapravo je današnji gigant Binance Coin razvijen na bloku Ethereum.

Ethereum također podržava različite platforme koje su aktivne u sektoru decentraliziranih financija (DeFi), što je velika prednost danas. Napokon, sektor DeFi jedan je od najpopularnijih kripto trendova koji će se zadržati dugo nakon kraja 2021. godine.

Vjerovali ili ne, broj imovine zaključane u DeFi-u povećao se s 3 milijarde u 2019. na 13 milijardi u 2020. I pogodite što: Ethereum je bio kovanica koja je držala 96% volumena svih transakcija!

I ne samo to, već Ethereum olakšava razvoj različitih igara temeljenih na blockchainu, što je još jedna brzo rastuća industrija širom svijeta.

Stoga se, unatoč tekućoj pandemiji, Ethereum popeo s oko 125 na više od 600 dolara u 2020. godini, što je bio val veći od 380%!

ETH je ušao u 2021. godinu s bikovskim početkom; toliko stručnjaka vjeruje da bi se mogao probiti barijeru od 2500 dolara 2021. godine.

3. mreškanje (XRP)

Ripple je još jedan jedinstveni novčić koji vrijedi razmotriti 2021. godine. Pušten u prodaju 2012. godine, Ripple je stekao veliku podršku velikih financijskih institucija na globalnoj razini.

S obzirom na svoj potencijal transformacije prekograničnih plaćanja po niskim troškovima, sada Ripple surađuje s preko 300 davatelja usluga u 40 zemalja. Neki veliki partneri su Banco Santander i JP Morgan.

Ovdje bismo trebali primijetiti da Ripple nije vaš prosječni novčić. Ripple je stvoren kao bolja i jeftinija alternativa ne samo kriptoima već i tradicionalnim sustavima plaćanja poput SWIFT-a. I to je jedan od razloga za kupnju XRP-a!

Prema službenom forumu monetarnih i financijskih institucija, Ripple može zamijeniti SWIFT u smislu sigurnosti, brzine, sljedivosti, troškova, transparentnosti i upravljanja rizicima.

Iako je XRP izvorna kriptografija tvrtke Ripple, korisnici mogu odabrati bilo koju valutu za transakcije na platformi. Moramo napomenuti da dok Ripple obrađuje oko 1.500 transakcija u sekundi, tvrtka tvrdi da može skalirati do 50.000 transakcija.

Imajte na umu da iako je Ripple tijekom godina doživio stalni napredak, tužba američke Komisije za vrijednosne papire (SEC) dovela je do njegove nesigurne trenutne pozicije na kripto tržištu ove godine.

Možemo samo pričekati i vidjeti što će se dogoditi s Rippleom ove godine…

4. Litecoin (LTC)

Litecoin je bez sumnje jedan od najboljih kripto krila za ulaganje 2021. godine. Stvoren kao laka verzija Bitcoina, Litecoin je učinio plaćanja lakšim i bržim. Napominjemo da je potrebno do 2,5 minute za obradu bloka na Litecoinu, u usporedbi s Bitcoinovih 10 minuta.

Njegova trenutna cijena još je jedan primamljiv aspekt za investitore i trgovce, što Litecoin čini pristupačnom alternativom Bitcoinu.

Dobra vijest je da Litecoin i dalje napreduje u inovacijama. Izdanje video igre LiteBringer s ulogama na bloku Litecoin jedan je od projekata koji može dovesti do porasta cijena. Imajte na umu da su Litecoin transakcije premašile 130 000 nakon izlaska LiteBringera.

Ne čudi što je gotovo desetljeće nakon početnog izdanja Litecoin i dalje jedan od novčića s najboljom izvedbom. Trenutno je Litecoin na 7. mjestu, prema CoinMarketCap.

Godina 2021. bit će obećavajuća za LTC, s tim da će stručnjaci biti sigurni da će cijena Litecoina i dalje rasti. Cryptoground, na primjer, tvrdi da će se kripto imovina ove godine popeti na više od 347 dolara. CoinSwitch, s druge strane, vjeruje da Litecoin 2021. može doseći novi cjenovni cilj od 600 dolara.

5. TRON (TRX)

Ako ove godine želite izgraditi uspješan portfelj, razmislite o TRON-u.

TRON je jedna od najpopularnijih platformi koja ima potencijal transformirati dijeljenje sadržaja i oglašavanje.

TRON se, međutim, potpuno razlikuje od bilo kojeg drugog kanala na društvenim mrežama. Cilj mu je zaštititi svoje kupce i istovremeno ih nagraditi putem Tronixa. Ova vrsta unovčavanja zapravo je daleko transparentnija od one koja se koristi na tradicionalnim kanalima društvenih mreža.

Zanimljivo je da, iako je TRON stvoren na bloku Ethereum, u 2020. obim transakcija dApp-a TRON-a premašuje količinu Ethereuma. Nema sumnje da je ova kripto mreža sada jedna od najvećih sila na tržištu.

Moć koja se neprestano razvija! Na primjer, prošle je godine implementiran TRON-ov 4.0 Great Voyage protokol.

Mnogi stručnjaci vjeruju da će 2021. biti još jedna pozitivna godina za TRON. Činjenica da TRON surađuje s divovima kao što su Baidu i Samsung jedan je od mnogih znakova da je TRON ovdje kako bi ostao!

6. Bitcoin Gotovina (BCH)

Bitcoin Cash je još jedan novčić koji vrijedi pogledati ove godine. Stvoren 2017. godine kao brža i skalabilnija verzija Bitcoina, Bitcoin Cash sada je jedan od najpopularnijih novčića u koje treba ulagati.

Imajte na umu da je Bitcoin Cash stvoren s osam puta većim blokovima od Bitcoina, koji su dodatno povećani na 32 MB. Kako Bitcoin Cash može podnijeti više transakcija, mnogi stručnjaci i entuzijasti u blockchainu vjeruju da Bitcoin Cash može postati glavni blockchain za izvršavanje mrežnih transakcija.

Kao što je njegov glavni zagovornik Roger Ver, Bitcoin Jesus, tweetao: “Bitcoin i Bitcoin Cash jednako su rijetki, ali Bitcoin Cash zapravo se može koristiti za plaćanja.”

Naravno, veće usvajanje može dovesti do povećanja raspona cijena BCH. Kripto stručnjaci vjeruju da bi cijene BCH-a mogle varirati između 500 i 1900 USD u 2021. godini.

Možemo samo pričekati i vidjeti što ova godina donosi za Bitcoin Cash!

7. Cardano (ADA)

Cardano je blockchain platforma s dokazima o udjelu s jedinstvenom arhitekturom i principima algoritama.

Cardano se, međutim, nije prestao razvijati. Prema njegovoj mapi, Goguen mainnet pokrenut će se oko veljače i ožujka ove godine, što će Cardanu približiti korak do toga da postane pravi Ethereum ubojica.

Osim toga, implementacija Hydra – Cardanovog rješenja drugog sloja – može pomoći Cardanu da u budućnosti obradi više od milijun transakcija, što će povećati njegov rast i cijene.

U međuvremenu moramo spomenuti da je cijena ADA 5. siječnja 2020. porasla na 0,25 – najviša razina od sredine 2018..

Ne čudi što je Cardano privukao veliku pažnju investitora, trenutačno se pohvalivši s više od 1.4000 bazena udjela.

Broj ADA novčanika također se značajno povećao. Podaci pokazuju da je 5. siječnja registrirano 4.000 novih ADA novčanika.

S obzirom na njegov potencijal, mnogi stručnjaci vjeruju da ADA može 2021. premašiti 1,5 dolara po novčiću.

8. Tezos (XTZ)

Godina 2021. obilježena je povećanim zanimanjem za kriptovalute i DeFi. Kao što je gore spomenuto, DeFi sektor može revolucionirati cijeli financijski sektor – a Tezos je jedna od kriptota koja može imati koristi od sve većeg interesa za DeFi.

Tezos je zapravo jedan od najperspektivnijih kripto projekata iz pomame 2017. godine (Initial Coin Offering – ICO). Njegova jedinstvena i demokratska struktura za automatsku nadogradnju protokola (bez rizika od pojave vilica) jedinstvena je. Dionici mogu ulagati (ili delegirati XTZ), što im omogućuje da glasaju i odlučuju o budućnosti Tezosa.

Unatoč svim pravnim problemima koji su uslijedili nakon njegovog početnog objavljivanja, Tezos je doživio stalan rast. Iznimka nije bila ni 2020. godina: Tezos udvostručuje tržišnu kapitalizaciju s 1,21 milijarde u prosincu 2019. na 2,32 milijarde u prosincu 2020..

Najbolji dio je što se Tezos nastavlja nadograđivati ​​kako bi privukao nove platforme DeFi i tržišta bez zamijenjivih tokena (NFT), poput Kalaminta.

Na primjer, Delphi je bio jedna od najnovijih nadogradnji koja je dovela do smanjenja potrošnje plina kako bi napredni pametni ugovori postali pristupačni za programere.

Hoće li se Tezos nastaviti razvijati do 2021. godine?

9. IOTA (MIOTA)

Ako tražite više kriptovaluta za diverzifikaciju portfelja 2021. godine, stavite IOTA na svoj popis praćenja.

IOTA je platforma otvorenog koda koja se koristi za obradu transakcija i razmjenu podataka između uređaja na Internetu stvari. Jer Internet stvari omogućuje milijardama uređaja da ekstrahiraju i razmjenjuju podatke putem inovativne tehnologije, mnogi stručnjaci tvrde da Internet stvari može biti korisniji od interneta.

IOTA-ina distribuirana glavna knjiga nazvana Tangle je ono što ovu kriptovalutu čini jedinstvenom. Zapravo se Tangle smatra sigurnijom alternativom drugim blockchain tehnologijama.

S obzirom na njegov potencijal, ne bismo se trebali čuditi da IOTA već surađuje s različitim igračima na tržištu automobila i osiguranja. Što, naravno, može povećati cijene MIOTA-e tijekom cijele 2021. godine!

10. Zvjezdani (XLM)

Stellar je još jedna od glavnih kriptovaluta za razmatranje ulaganja 2021. godine.

Stvoren 2014. godine, Stellar se nije prestao razvijati. Njegova se mapa odnosi na rast u smislu svijesti javnosti i transakcija.

Ovdje bismo trebali objasniti da Stellar koristi algoritam federalnog bizantskog sporazuma (FBA) umjesto tradicionalnog rudarstva kako bi potvrdio transakcije s niskim transakcijskim troškovima, što je jedna od njegovih jedinstvenih značajki.

Stellar ne samo da omogućuje brže transakcije, već ima za cilj smanjiti jaz između kriptovaluta i tradicionalnih platnih sustava. Surađuje s divovima poput Deloittea i IBM-a kako bi se nametnuo kao globalna željeznička pruga.

Imajte na umu da je Stellarina matična valuta Stellar Lumen (XLM), koja će možda imati snažan pristup 2021. godine.

Dno crta: Koju kriptovalutu uložiti 2021. godine?

Iako nema sumnje da će 2021. biti uspješna godina za kriptotrgovce i investitore, trebali bismo napomenuti da kripto tržište može biti nepredvidljivo i ovisno o čimbenicima, kao što su potražnja i ponuda, sentiment tržišta, kripto vijesti i špekulacije te tehnologija napredovanja.

Iako se popisi najboljih kriptopisa mogu razlikovati, svi bi oni mogli pružiti neke dobre mogućnosti ulaganja. Međutim, uvijek istražujte prije nego što uložite u bilo koju kriptovalutu. Pratite uživo cijenu svog omiljenog materijala, analizirajte njegovu prošlost i trenutnu izvedbu i ne zaboravite slijediti najnovije kripto najave.

Na kraju, masovno usvajanje kriptozapisa pitanje je vremena. Dakle, pitanje nije ako već kada? Dakle, kada ćete zaroniti na tržnicu?

eToro – Kupite najbolje kriptovalute u 2021. godini

eToro su se tijekom godina pokazali kao pouzdani u kripto industriji – preporučujemo vam da ih isprobate.

Virtualne su valute vrlo nestabilne. Vaš je kapital u opasnosti.

Ključne točke

 • Godina 2020. dovela je do povećanog zanimanja za kriptovalute i blockchain tehnologiju.
 • Unatoč kontinuiranoj pandemiji, 2021. godina bit će pozitivna za tržište kriptovaluta.
 • Top 10 kriptovaluta za ulaganje 2021. godine su Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin, TRON, Bitcoin Cash, Cardano, Tezos, IOTA i Stellar.
 • Kripto cijene ovise o različitim čimbenicima, uključujući potražnju i ponudu, konkurenciju, tehnologiju i raspoloženje na tržištu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me