Analiza cijene bitcoina za 2021. godinu (dubinski pregled)

Prognoza cijena BTC-a za 2021. godinu

Dijelit ćemo vrh Predviđanja stručnjaka za Bitcoin u 2021. godini.

Pročitajte našu Analizu cijena Bitcoin BTC-a 2021. godine

Pošteno je reći da je 2020. godina bila godina neizvjesnosti za financijska tržišta. Pandemija COVID-19 bacila je u nered sve dobro postavljene prognoze i analize – posebno one na notorno nestabilnom tržištu kriptovaluta. No kako se približavamo 2021. godini, čini se da se interes ulagača vraća na kripto tržište s obnovljenim optimizmom i možda će biti svjetla na kraju tunela.

Kao i uvijek, naplatu je vodio Bitcoin. Nakon klimavog početka godine, cijena Bitcoina porasla je na najvišu razinu od 19.850,11 dolara krajem studenog, što je prirodno generiralo ozbiljan interes za potencijal kriptovalute za 2021. godinu.

Pa, što bi u godini koja je pred nama mogla spremiti najpoznatija svjetska digitalna valuta? U sljedećoj analizi cijena Bitcoina 2021. razmotrit ćemo razne čimbenike koji bi mogli utjecati na cijenu Bitcoina, kao i ono što kažu stručnjaci iz industrije.

Ako želite kupiti BTC brzo i jednostavno, odjavite se eToro razmjena!

Sadržaj

Bitcoin – pregled

Povijest kretanja cijena bitcoina

Bitcoin u 2020. godini

Predviđanja stručnjaka za Bitcoin u 2021. godini

Čimbenici koji utječu na cijenu Bitcoina

Analiza cijene bitcoina za 2021. godinu

Trebate li ulagati u Bitcoin 2021. godine?


Zaključak

Pitanja

Bitcoin – pregled

Prije nego što uđemo u našu analizu cijene Bitcoina za 2021., vrijedi ponoviti neke ključne činjenice o kriptovaluti i tehnologiji koja stoji iza nje.

Bitcoin je prva kriptovaluta u povijesti i pojedinačno je odgovoran za stavljanje blockchaina na kartu. Stvorio Satoshi Nakamoto – o kojem ne znamo gotovo ništa više od imena, Bitcoin je osmišljen da bude prvi decentralizirani, peer-to-peer digitalni sustav plaćanja na svijetu sa svojom temeljnom blockchain tehnologijom koja nudi sigurne transakcije bez potrebe za potvrdom od banke ili financijska institucija.

Bitcoin transakcije rade zahvaljujući složenom sustavu u kojem mrežni čvorovi provjeravaju transakcije rješavajući blokove složenih jednadžbi u onome što je obično poznato kao Bitcoin mining. Za svaki blok koji je verificiran i dodan u blockchain, rudari se nagrađuju BTC-om, što im djeluje poticajno da nastave s radom unutar mreže.

Svake četiri godine ili tako nekako, nagrada koju dijeli Bitcoin mreža smanjuje se za pola, što rezultira time da rudari dobivaju manje BTC-a kako vrijeme prolazi. Taj se postupak naziva prepolovljavanjem. Sljedeći važan aspekt Bitcoina je da je ponuda žetona ograničena – nikada neće biti više od 21 milijuna Bitcoina u optjecaju. Te značajke učinkovito simuliraju deflatorni učinak i pružaju oskudicu tako da se vrijednost Bitcoina može – u teoriji – ponašati na sličan način kao i druge rijetke robe, poput zlata.

U ovoj fazi možda se pitate zašto je sva ta povijest relevantna za analizu cijene Bitcoina 2021. godine, ali kao što ćemo vidjeti, rad kriptovaluta i blockchain tehnologije često je suštinski povezan s kretanjem cijene tokena – i kako tržište na sentiment mogu utjecati događaji izvan industrije kriptovaluta.

Povijest kretanja cijena bitcoina

Pošteno je reći da se cijena Bitcoina tijekom godina jako pomicala. Zapravo je tržište kriptovaluta općenito poznato kao nestabilno. Ali upravo ta nestabilnost čini kriptovalutu tako privlačnom prilikom za trgovce. Povijesno kretanje cijena Bitcoina možemo koristiti kao preskočnu točku za našu analizu cijena Bitcoina za 2021. godinu – to je nedvojbeno najbolji pokazatelj koji imamo o tome kako će BTC tržište odgovoriti na određene utjecaje.

U vrijeme pisanja ovog članka, Bitcoin se trgovao po cijeni od oko 18 325 američkih dolara – ali kao što ćemo vidjeti, ovaj broj može izgledati divlje u samo nekoliko mjeseci, tjedana, dana – ili čak sati.

Dok se Bitcoin klati blizu svog najviših vrijednosti u pogledu vrijednosti, čudno je pomisliti da je kada je kriptovaluta lansirana bila gotovo bezvrijedna – kad je početni kod pušten na šire tržište i godinu dana kasnije trgovalo se na manje od peni. Tek 2011. godine BTC je postigao paritet s američkim dolarom. Taj je polagani početak, naravno, prilično lako razumljiv. Blockchain je bila potpuno nova tehnologija i široko razumijevanje njegove primjene i potencijala trebalo je neko vrijeme. Godine 2011. – 2013. bile su kada su svjetla reflektora doista počela svijetliti kriptovalutama, a 2013. godine cijena Bitcoina kretala se između 350 i 1.242 dolara – do tada je čvrsto uspostavljen kao imovina sa stvarnim potencijalom za zaradu..

Cijena BTC-a poskočila je tijekom sljedećih nekoliko godina, ali do 2017. godine premašila je vrijednost od 1000 dolara i trebala je postići rekord od 19.783,06 dolara prije nego što je izišla godina. Dovoljno je reći da je puno ranih ulagača ostvarilo ogromne dobitke, a oči svijeta sada su bile čvrsto uprte u Bitcoin i druge kriptovalute, s ogromnom pokrivenošću u glavnim medijima i porastom interesa maloprodajnih ulagača.

No, da naznači koliko se cijena Bitcoina može kretati, u 2018. njegova vrijednost pala je za oko 80%, dosegnuvši najniži nivo od oko 3000 dolara. Do 2019. godine Bitcoin je ponovno bio u pokretu, ovaj put na bik tržištima na kojima su cijene dosegle 14 000 USD prije nego što je samopouzdanje ponovno počelo slabiti.

Bitcoin u 2020. godini

grafikon cijena bitcoina

Kao što smo vidjeli, cijena Bitcoina mijenja se brzo i često s velikom razlikom – ali sveukupno se penje i mnogi analitičari predviđaju da će se to nastaviti i dugoročno. Promatranje kretanja cijena Bitcoina u 2020. godini kako bi se procijenilo kako se on može promijeniti 2021. godine predstavlja malo drugačiji problem.

Naravno, pandemija COVID-19 bila je nešto poput krivine, a svjetska pandemija nije nešto što će većina trgovaca u budućim predviđanjima uzeti u obzir kao ponavljajući događaj. Bitcoin je godinu započeo s izglednim izgledima, no kako je kriza rasla, neizbježno joj je padao vrijednost. Bitcoin je pao s najviših 10.000 na najnižih 3.800. Tada se u studenom, gotovo iznenada, BTC popeo na najvišu cijenu ikad od nešto manje od 20 000 USD. To je prirodno čini vrlo intrigantnom perspektivom za godinu koja slijedi, a naša analiza cijena Bitcoina 2021. čula je nekoliko vrlo optimističnih mišljenja iz kripto svijeta.

Predviđanja stručnjaka za Bitcoin u 2021. godini

Da bi se formirala uravnotežena analiza cijena Bitcoina za 2021. godinu, potrebno je prikupiti podatke iz nekoliko područja. Naravno, gledanje na mišljenja i predviđanja vodećih kripto stručnjaka dobar je način za mjerenje sentimenta industrije prema Bitcoinu i tržištu općenito.

Što kripto stručnjaci predviđaju za cijenu Bitcoina 2021. godine?

Anthon Pompliano

Suosnivač u Morgan Creek Digital Anthon Pompliano izdao je vlastitu analizu cijena Bitcoina za 2021. godinu i zvuči vrlo pozitivno s obzirom na putanju cijene tokena. “Bit će prilično agresivno”, kaže. “Prilično sam siguran u Bitcoin na 100.000 USD do kraja 2021. godine." Pompliano je dodao da vjeruje da će sve manja ponuda bitcoin tokena u kombinaciji s povećanim zanimanjem institucionalnih ulagača vidjeti kako se vrijednost Bitcoina povećava na razinama koje nikada prije nisu viđene.

Mike Novogratz

Izvršni direktor i digitalni ulagač Galaxy Digital Mike Novogratz također je izuzetno pozitivan u pogledu budućnosti Bitcoina. Preko svog Twitter računa potvrdio je da je „Bitcoin sada institucionalna imovina. Period “i vjeruje da će uplata pod vodstvom institucije koja je doživjela rast cijena Bitcoina krajem 2020. godine nastaviti povećavati svoju vrijednost 2021. godine.

Henri Arslanian

Henri Arslanian, globalni kripto voditelj u PwC, također vjeruje da će se tradicionalne financijske institucije i dalje kretati u kriptoprostor i predviđa da su mnoge privatne banke puno otvorenije za pružanje usluga povezanih s ulaganjem u kriptovalute. Pišući za Yahoo Finance, Arslanian također ističe da je “2020. godine otvoren rekordan broj bitcoin novčanika”, tako da možemo očekivati ​​da će potražnja rasti tijekom 2021. godine. Iako prestaje raditi analizu cijena Bitcoina za 2021. godinu, Arslanian je nedvojbeno optimističan u pogledu budućnosti kriptovalute.

Willy Woo

Popularni analitičar za ulaganja u kriptovalute Willy Woo predvidio je velike stvari za Bitcoin u godini koja je pred nama. “Moj top model koji predlaže 200.000 USD po bitcoinu do kraja 2021. izgleda konzervativno, 300.000 USD ne dolazi u obzir," tweetao je. Nakon analize različitih tržišnih signala dodao je da je putanja Bitcoina "ukazujući na povećanje refleksivnosti, pojačanu bikovsku povratnu spregu 2021. godine".

Tom Fitzpatrick

Drugi stručnjak koji predviđa skok vrijednosti za Bitcoin je analitičar Citibank, Tom Fitzpatrick. Njegova vlastita analiza cijene Bitcoina za 2021. u najmanju je ruku bikova. Predviđa da će Bitcoin u narednoj godini doseći 318 000 USD, navodeći povijesnu putanju Bitcoina kao ključni pokazatelj. Zanimljivo je da Fitzpatrick također vjeruje da ulagači sve više vide Bitcoin kao sredstvo zaštite od inflacije i kao “imovinu sigurnog utočišta” nakon COVID-19.

Biste li razmišljali o ulaganju u Bitcoin BTC?

Čimbenici koji utječu na cijenu bitcoina

čimbenici koji utječu na cijenu bitcoina

Četiri su glavna čimbenika koji najviše utječu na cijenu Bitcoina:

1. Prepolovljenje bitcoina

Već smo razgovarali o prepolovljavanju – gdje se nagrada koja se nudi rudarima Bitcoin smanjuje za 50%. Posljednji se put to dogodilo u svibnju 2020. U povijesti je prepolovljenje praćeno rastom cijena, jer prepolovljenje blokova neizbježno smanjuje ponudu bez nužnog utjecaja na potražnju. Međutim, nikako se ne može znati kako je kriza COVID možda bacila ključ – možda ćemo vidjeti odgođeni učinak koji će pomoći da vrijednost Bitcoina poraste 2021. godine.

2. Potražnja od institucionalnih investitora

Ključni čimbenik za bilo koju analizu cijena Bitcoina za 2021. bit će kontinuirani interes institucionalnih investitora. Kamate financijskih moćnika poput JPMorgan, Standard Chartered, Citibank i Deutsche Bank djeluju ne samo kao učinkoviti pečat odobrenja za kriptovalute, već i kreću Bitcoin prema institucionalnoj imovini i nude stvarnu, opipljivu vrijednost za razliku od vrijednosti koju Bitcoin vrijedi biti stvorena isključivo putem društvenog konstrukta. Imati institucionalna ulaganja koja prihvaćaju Bitcoin također je korak prema privatnim bankama koje ozbiljnije pristupaju kriptovalutama.

3. Propisi u vezi s kriptovalutom

Kriptovalute i blockchain i dalje su relativno novi i većina se država širom svijeta još uvijek suočava sa svojim regulatornim pristupom. Naravno, cjelokupna privlačnost kriptovaluta je njena decentralizirana priroda, što predstavlja problem za jurisdikcije koje žele regulirati način na koji mijenja ruke. Što se tiče analize cijena Bitcoina za 2021. godinu, vrijedi napomenuti da se šuška da su u pripremi novi propisi EU – Europska komisija ove je godine objavila prvi nacrt svojih tržišta u regulaciji kripto-imovine i to je nešto što bi moglo imati veliki utjecaj na cijenu Bitcoina. Za britanske ulagače, Brexit bi također mogao dovesti do regulatornih promjena, što će imati početni učinak na međunarodnom tržištu. Svatko tko je zainteresiran za trgovanje ili ulaganje u kripto, željet će biti u toku s takvim razvojem događaja.

4. Potražnja kupca

Očito je da će potražnja uvijek povećati cijenu financijske imovine. Kao što smo vidjeli, 2020. godine otvoren je rekordan broj kripto novčanika, a s popularnim platformama poput PayPala koje sada omogućuju korisnicima da lako kupuju i troše Bitcoin, slučajnom investitoru nikada nije bilo lakše umočiti prste na tržište kriptovaluta. Kao takvi, mogli bismo vidjeti kako će potražnja dramatično porasti u narednim mjesecima – što će zauzvrat povećati vrijednost Bitcoina.

Pročitajte više: Što će pokretati cijenu bitcoina 2021. godine?

Analiza cijene bitcoina za 2021. godinu

Dakle, kako možemo koristiti sve do sada raspravljene informacije za izradu naše analize cijena Bitcoina za 2021. godinu?

Kad imate analitičare poput PwC-a, Morgan Creeka i CityBanka koji jednoglasno predviđaju dugotrajno tržište bikova za Bitcoin u godini koja je pred nama, možete biti prilično sigurni da će BTC vjerojatno biti dobra investicija. Međutim, valja napomenuti da se spominje nekoliko različitih brojki kada se gleda ciljna cijena Bitcoina 2021. godine.

Iako je nekoliko vrlo vjerodostojnih industrijskih stručnjaka predviđalo da će BTC doseći 300 000 USD i više, drugi su bili malo konzervativniji u svojim procjenama. No, čak i na donjem kraju ljestvice, Bitcoin se i dalje očekuje da dosegne 100 000 USD – što je ozbiljan rast s obzirom na to da se u vrijeme pisanja ovog članka trguje s 19 155 USD..

Trebate li ulagati u Bitcoin 2021. godine?

kupujući bitcoin

S obzirom na to da toliko kripto vlasti predviđaju skokovite cijene Bitcoina, primamljivo je strmoglavo srljati u ozbiljna ulaganja. Ali treba imati na umu da je ovo tržište kriptovaluta – predviđanja industrije bila su pogrešna u prošlosti i možda su u krivu u budućnosti. Kao i kod trgovanja bilo kojom financijskom imovinom, ništa nije zajamčeno i postoje određeni čimbenici koji bi mogli zaustaviti bilo kakav rast Bitcoina u svom smjeru. No, BTC svakako predstavlja uzbudljivu priliku i našu analizu cijena Bitcoina za 2021 bod prema ozbiljnom rastu. Kao takav, trebao bi biti dio raznolikog portfelja za svakog ozbiljnog ulagača.

Spremni za ulaganje Bitcoin BTC?

Zaključak

Bitcoin je na početku 2020. izgledao vrlo obećavajuće, prije nego što nas je pandemija koronavirusa bacila u krivudavce i vidjela kako su cijene skakale dok je globalna kriza pustošila na financijskim tržištima. No kako se godina bližila kraju, čini se da je Bitcoin iznenađujuće dobro preživio oluju i da su cijene u studenom porasle na najvišu razinu. Naravno, teško je reći kako je COVID-19 možda nadoknadio potencijalne dobitke od prepolovljenja Bitcoina u svibnju, ali sudeći po tome kako se BTC okupio, mogli bismo sada vidjeti kašnjene učinke.

Većina stručnjaka iz industrije predviđaju velike stvari za kriptovalute u narednim mjesecima, a naša analiza cijena Bitcoina za 2021. pokazuje kako bi izvorna digitalna valuta mogla biti vodeća u pogledu investicijskih prilika. Budući da su velika imena poput Anthona Pompliana i Mikea Novogratza toliko sigurna u potencijal Bitcoina, teško je shvatiti kako može postojati bilo što osim bikovog tržišta za velik dio godine koja je pred nama. Ako u svoj portfelj tek trebate dodati kriptovalutu, možda je sada najbolje vrijeme za to.

eToro – najbolji posrednik za kupnju bitcoina

etoro broker

eToro su se tijekom godina pokazali kao pouzdani u kripto industriji – preporučujemo vam da ih isprobate.

Virtualne su valute vrlo nestabilne. Vaš je kapital u opasnosti.

Pitanja

Je li Bitcoin dobra investicija za 2021. godinu?

Većina stručnjaka slaže se da će Bitcoin vjerojatno porasti u vrijednosti 2021. godine, a mnogi sugeriraju da će rano poletjeti iznad svojih najviših vrijednosti. Ako se ova predviđanja pokažu točnim, naša analiza cijena Bitcoina 2021. sugerira da bi izvorna kriptovaluta doista mogla biti pametna investicija za godinu koja slijedi.

Kako je prepolovljenje Bitcoina utjecalo na vrijednost tokena?

Povijesno gledano, Bitcoin je zabilježio znatan rast cijena kad se nagrada za rudarstvo prepolovila. Međutim, zbog COVID-19, puni učinci prepolovljenja u svibnju 2020. možda nisu stupili na snagu. To je jedan od razloga zašto većina poznavatelja industrije predviđa produženo tržište bikova za BTC 2021. godine.

Što stručnjaci predviđaju za Bitcoin 2021. godine?

Kada smo provodili analizu cijene Bitcoina za 2021. godinu, zapanjio nas je koliko su većina vodećih stručnjaka bili jednoglasni u predviđanju značajnog rasta BTC-a. Mnogi ugledni analitičari kriptovaluta sugeriraju da bi Bitcoin mogao doseći 300 000 američkih dolara do kraja godine. Drugi su konzervativniji, ali bez obzira na to vjeruju da će Bitcoin razbiti svoj prethodni rekord od 19.850,11 dolara.

Hoće li Bitcoin premašiti 100 000 USD 2021. godine?

Nitko ne može sa sigurnošću reći kako će se cijena Bitcoina kretati 2021. godine, ali naša analiza cijena Bitcoina 2021. identificirala je nekoliko industrijskih stručnjaka koji su pouzdano predvidjeli da će cijena BTC-a vinuti iznad granice od 100 tisuća dolara.

Je li sada pravo vrijeme za ulaganje u Bitcoin?

Kao i većina financijske imovine, i Bitcoin je imao izazovnih mjeseci u 2020. No, kako se više institucionalnih ulagača uvažava na kripto tržište i popularne platforme poput PayPal-a nude Bitcoin za kupnju, cijena prve svjetske digitalne valute mogla bi se podići u nebo. Većina pametnih ulagača htjet će dodati BTC u svoj portfelj – i sada bi moglo biti najbolje vrijeme za to.

Kako ulažem u Bitcoin?

Ako želite ulagati u Bitcoin, prvo što će vam trebati je Bitcoin novčanik. To su učinkovito sredstvo za pohranu vaših tokena i rad na način koji se ne razlikuje od vašeg uobičajenog novčanika. Također ćete morati pronaći uglednu burzu ili brokera koji će vam omogućiti kupnju i prodaju kriptovalute po vašem izboru.

Izvori:

https://capital.com/bitcoin-price-prediction-2021-and-beyond

https://www.express.co.uk/finance/city/1369586/bitcoin-price-value-forecast-2021-prediction-crypto-markets

https://investorplace.com/2020/11/bitcoin-price-prediction-2021-where-will-bitcoin-go-after-all-time-high/

https://cointelegraph.com/news/anthony-pompliano-breaks-down-his-bitcoin-outlook-for-2021

https://finance.yahoo.com/news/10-predictions-2021-china-bitcoin-174532075.html

https://www.bobsguide.com/guide/news/2020/Nov/24/no-regime-rest-bite-uk-regulations-to-cause-stir-in-2021/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector