Bitcoin Cash na mjesec u 2019. godini?

Bitcoin Cash je 5. najveća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji i možda je najveći suparnik samom Bitcoin-u u smislu onoga što pokušava postići.

No možda ne znate točno što je to ili je li to vrijedna investicija ili ne.

Trading Education je ovdje da demistificira ovu kriptovalutu i da vas opremi svim detaljima potrebnim za donošenje informirane odluke o ulaganju u Bitcoin Cash.

U ovom ćemo članku pogledati što je Bitcoin Cash, kako je nastao i kakav potencijal za trgovce ima u 2019..

Želite naučiti kako trgovati kriptovalutama poput profesionalca? Uzmi naše tečaj kriptovaluta!

Kako je stvoren Bitcoin Cash?

bitcoin gotovina

Bitcoin Cash (BCH) ne treba miješati sa Bitcoin (BTC). Dvije su kriptovalute povezane, ali nisu ista stvar iako imaju isto podrijetlo.

Bitcoin Cash se razvio kad je postojao neslaganje među Bitcoin korisnika kako treba postupati s valutom tijekom njezinog brzog rasta.

Točnije kako bi se trebao prilagoditi za obradu više transakcija jer ga je više korisnika počelo usvajati.

Kao što vjerojatno znate, Bitcoin prilično je usporen u odnosu na Visa ili PayPal, i što je popularniji, teoretski, to će biti sporiji.

Danas, Bitcoin može podnijeti samo 3 do 7 tps (transakcije u sekundi), što je malo u usporedbi s Visinim 24.000 tps ili čak 193 tps u PayPalu.

Iako treba spomenuti da su prosječne dnevne transakcije Vise oko 4000 tps, što konkurenciju čini malo višom.

Među Bitcoin zajednicom nije bilo potpunog konsenzusa oko toga kako se nositi s tim problemom, pogotovo nakon što je Satoshi Nakamoto nestao i nije bilo nijednog vođe.


Uskoro su se počele pojavljivati ​​frakcije

Zajednica koja će uskoro podržati Bitcoin Cash bila je uglavnom protiv dvije stvari; SegWitx2 (Odvojeni svjedok) i gromobranska mreža.

SegWit je planirao premjestiti neke podatke potrebne za transakcije izvan blockchaina kako bi oslobodio prostor unutar blokova i uklopio se u više transakcija.

Iako gromobranska mreža pomiče neke transakcije s blockchaina pa se one događaju gotovo trenutno.

Oni su to vjerovali Bitcoin se previše mijenjao i postajala je gotovo neprepoznatljiva za Nakamotovu viziju.

The Bitcoin Cash frakcija je tvrdila da je Nakamoto izvorno predložio povećanje blokova kako bi mogli obraditi više transakcija.

U vrijeme raskola i još uvijek danas, Bitcoin ima veličinu bloka od 1 MB.

1 MB uzrokuje znatno kašnjenje u vremenima transakcija i ograničava broj transakcija koje mreža može obraditi.

U svibnju 2017. jedan se korisnik požalio da čeka i do četiri dana da se potvrdi transakcija.

The Bitcoin Cash tim je vjerovao da veličinu bloka treba povećati s 1 MB na 8 MB – osam puta veći.

Na taj bi se način Bitcoin mogao nositi s osam puta više transakcija po bloku i ostati konkurentan.

Rascjep

bitcoin i bitcoin podjela gotovine

BCH je ‘tvrda vilica’ izvornog Bitcoin blockchaina, stvorenog 1. kolovoza 2017. kada je kriptovaluta podijeljena na dva dijela.

Bitcoin je sam nastavio sa svojim fiksnim skupom pravila, dok je Bitcoin Cash razvio svoj vlastiti skup pravila trgovanja i stekao vlastiti put rasta u procesu.

Iako je Bitcoin i dalje najveći od svih kriptovaluta, Bitcoin Cash dolazi na peto mjesto.

Procjenjuje se nešto višim od Litecoina, na temelju njegove tržišne kapitalizacije, ali je malo ispod Ripplea, Ethereuma i Tethera.

Je li Bitcoin Cash siguran?

Mnogi kritičari Bitcoin Casha kažu da je povećanjem veličine bloka Bitcoin Cash manje siguran od Bitcoina. To je reklo, još se nije dogodio veći napad.

Međutim, u 2018, programer Cory Fields otkrio je ogromnu grešku; da je toksični blok prihvaćen u blockchain, stvorio bi potpuni neuspjeh konsenzusa i podijelio blockchain na dva dijela.

Još jednu ključnu stvar koju treba istaknuti kada se dogodi hard fork, originalni i novi blockchain imaju identičnu povijest do tog trenutka.

Jednom kada je došlo do podjele, svi koji su držali Bitcoin dobili bi isti iznos od Bitcoin Cash.

Nekima je istaknula mogućnost da dvostruka potrošnja možda će se moći održati na Bitcoin Cash blockchainu.

Je li Bitcoin Cash pretvorio Roger Ver?

Roger Ver, bitcoin gotovina

Roger Ver, nadimka ‘Bitcoin Jesus’, jedan od najglasnijih i najpoznatijih zagovornika Bitcoina, pretvorio je svoju podršku iz Bitcoina u Bitcoin Cash.

Vjeruje da to nije samo Bitcoin Cash je brži, ali i jeftiniji od Bitcoin.

Doista, test koji se održao u prosincu 2017. godine to je utvrdio Bitcoin Cash bio 99% jeftiniji od Bitcoin.

Treba ipak napomenuti da Ver je još uvijek jako uključen u Bitcoin također. Sve do kolovoza 2019., Ver je bio izvršni direktor tvrtke Bitcoin.com, razmjena za Bitcoin i Bitcoin Cash.

Danas je Ver izvršni predsjednik.

Pripadnost platformi koja je uključena u razmjenu i Bitcoina i Bitcoin Casha, može sugerirati da još nije potpuno izvan kampa Bitcoin.

Bitcoin SV je iver cijelog Bitcoin Casha

2018. grupa je odlučila da se Bitcoin Cash previše promijenio od njegove tvrde vilice za Bitcoin i da se sada udaljava od onoga što je Nakamoto navodno zamišljao. Dio ‘SV’ označava verziju Santoshi.

To je uglavnom bilo zbog tima koji stoji iza Bitcoin Casha koji je odlučio implementirati stvari poput pametnih ugovora.

Podjela se ticala mnogih u zajednici kriptovaluta. Činilo se kao da se situacija može pojaviti tamo gdje svaki put kad bi došlo do neslaganja u načinu na koji je kriptovaluta razvijena, skupina bi se razdvojila.

A ako se to nastavi događati, bit će samo sve više i više kripto valuta što će otežati širem svijetu da to shvati ozbiljno.

Treba spomenuti i da postoji nekoliko drugih tvrdih rašljara Bitcoin kao i Bitcoin Gold, Bitcoin Diamond, Bitcoin XT, Bitcoin Classic i Bitcoin Unlimited.

A to su samo oni koji su posudili Bitcoin moniker. Bitcoin Cash je i dalje najpopularnija račva Bitcoin mreža.

Trebate li ulagati u Bitcoin Cash?

ulaganje u bitcoin gotovinu

Mnogi ulagači i dalje su oprezni Bitcoin Cash, i općenito se smatra jednom od nestabilnijih kripto valuta u ponudi, barem kad je prvi put započela trgovanje.

Ima veću veličinu bloka, što omogućuje brže transakcije i provjere, ali se iz tog razloga smatra manje sigurnim.

Neki vide Bitcoin Cash kao potkopavanje originala Bitcoin blockchain, te da ima mali investicijski potencijal zbog drugih, jačih kriptovaluta koje kanibaliziraju trenutno tržište.

Međutim, drugi Bitcoin Cash vide kao solidnu investiciju zahvaljujući stalnom rastu.

Dok možda nije idealna dugoročna imovina za držanje zbog šanse da će pretrpjeti brzi pad vrijednosti, također ima potencijal za brzi rast ako se potražnja za valutom poveća.

BCH investitori suočavaju se sa značajnom kockom, ali postoji šansa za veliku isplatu, pa bi iz tog razloga mogao privući neke ozbiljne ulagače tijekom 2019..

Međutim, ako vjerujete da će to popraviti veća veličina bloka BitcoinOnda su problemi s skaliranjem Bitcoin Cash može biti pravo ulaganje za vas.

Trgovci bi trebali imati na umu da će se Bitcoin Cash, poput Bitcoina, vjerojatno i dalje mijenjati iako je njihov razdor bio jer se nisu željeli mijenjati.

Kako vrijeme prolazi, velika je vjerojatnost da će se oni međusobno sve više i više razlikovati.

Još jedna stvar koju treba uzeti u obzir jest vrijedi li 61 tps preskakanje broda s Bitcoina na Bitcoin Cash.

Koju god kripto valutu smatrate boljom, još uvijek se obje ne mogu usporediti s moćima Visa ili PayPal-a i ostalih kriptovaluta s većim tps-om.

Kako se Bitcoin gotovina izvodi?

Prema CoinMarketCap, od rujna 2019, Bitcoin Cash je 5. najveća kriptovaluta, s tržišnom kapitalizacijom od 4.071.694.031 USD, a jedan novčić košta 225,90 dolara.

Bitcoin Cash ima 24-satni obujam trgovanja od 2.068.136.152 USD, cirkulirajuća ponuda od 18.024.063 BCH i, Kao Bitcoin, maksimalan broj kovanica od 21 milijun.

Kada je Bitcoin Cash počeo trgovati, jedan je novčić vrijedio približno 555 američkih dolara i imao je tržišnu granicu od 0 američkih dolara.

Stvari su se promijenile brzo i nakon razdoblja kolebljivosti, Bitcoin Cash dosegla tržišnu granicu od 69 milijardi dolara i cijenu po kovanici od otprilike 4000 dolara u prosincu 2017. godine.

Na kraju svog prvog dana, Bitcoin Cash postao je 3. najveća kriptovaluta nakon Bitcoina i Ethereuma.

Od tada Bitcoin Cash nije uspio doseći tako visoke razine i postao je puno stabilniji.

Ključne točke

Ako se sjećate nečega iz ovog članka, navedite ove ključne točke.

  • Bitcoin Cash ima blokove osam puta veće. Bitcoin ima 1 MB blokova, dok Bitcoin Cash ima 8 MB blokova.
  • Rascjep sa Bitcoin dogodilo zbog neslaganja oko toga kako Bitcoin treba skalirati. Bitcoin je trebao implementirati SegWit i mrežu munje, Bitcoin Cash je želio veće blokove.
  • Od rujna 2019, Bitcoin Cash je 5. najveća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji. Trenutno ima tržišnu granicu od preko 4 milijarde dolara.
  • Još uvijek postoji neizvjesnost oko toga koliko je sigurno Bitcoin Cash je. Neki vjeruju da je povećanjem veličine bloka manje siguran.

Naučite trgovati Bitcoin Cashom s našim tečajem kriptovaluta

Želite li saznati više o drugim kriptovalutama i kako njima trgovati? Zatim se prijavite na naš tečaj za kriptovalute!

Ako ste uživali čitati ovaj članak iz Trgovačko obrazovanje, molim vas dajte mu lajk i podijelite ga sa svima drugima za koje mislite da bi to također moglo biti od interesa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector