Decentralizirane financije – što je DeFi u kriptovaluti?

Decentralizirano financiranje može se definirati u smislu transformacije konvencionalnog i centraliziranog sustava financija u zajednički peering to peering sustav podržan decentraliziranom blockchain tehnologijom kao što su Bitcoin ili Ethereum. Poznat i kao DeFi, decentralizirano financiranje praktički obavlja funkcije i posuđuje platforme kripto kovanicama. Decentralizirano financiranje integrirani je aranžman konvencija i monetarnih instrumenata koji podržavaju financijske potrebe kriptovalute općenito.

Važnost DeFi-a može se razumjeti s činjenicom da je ukupna vrijednost zaključana u DeFi-u prema DefiPulse je preko 25,15 milijardi dolara. Blockchain tehnologija je aktivni mozak decentraliziranih financija. S vremenom su tisuće novih blockchaina utrli put decentraliziranoj industriji.

Konvencionalni financijski i bankarski sustav temelji se na centraliziranim okvirima pod izravnom kontrolom centraliziranih upravljačkih mreža, centraliziranih financijskih institucija, posrednika i vlade. Suprotno tome, DeFi ili decentralizirana financijska infrastruktura plete se na blockchainovima, posebnim programima koje izvršavaju decentralizirane platforme kako bi se stvorila mreža koja se može uključiti i isključiti kako bi slijedila bilo koja i sva vladina pravila. Zvuči lupeški? Pa, to je bilo i regulatorima kad je industrija započela.

Izvor: mlsdev.com

Sama infrastruktura blockchaina omogućava korisnicima da upravljaju svojim blockchainom putem verifikacijskih protokola. Glavna kontrola kako bi se omogućile bilo kakve veće promjene ili čak hakiranje blockchaina zahtijeva kontrolu nad najmanje 30% čvorova. Čvorovi su osnovni stupovi koji podržavaju blockchain.

DeFi je razvio financijske sustave i protokole koji koriste pametne privatne ugovore koristeći blockchain. Financijski protokoli DeFi-a programirani su da se pokreću na temelju razvijenog koda koji omogućava da bude dostupan svima koji omogućavaju ravnopravno umrežavanje. DeFi ili decentralizirano financiranje ranije je bilo poznato kao "otvorene financije."

Prednosti DeFi-a u kriptovaluti

Decentralizirano financiranje ima brojne prednosti koje ga čine boljim od konvencionalnih i centraliziranih sustava financiranja. Glavni cilj upotrebe DeFi-a u kriptovalutama nedvojbeno je povećati privatnost i sigurnost u financijskim sustavima.

Koristeći blockchain principe, DeFi stvara prilagodbe kako bi pružio transparentnost u sustavu kako bi se povećala likvidnost i stabilizirale mogućnosti rasta. Cilj korištenja DeFi-a u kriptovalutama je uspostaviti uravnotežen ekonomski sustav koji je pristupačniji i prihvatljiviji za podršku. Osim ovih, ključne prednosti decentraliziranih financija i DeFi-a u kriptovaluti mogu biti sljedeće:

1. Učinkovito programiranje

Defi u kriptovaluti pokazat će veću mogućnost programiranja. Izvršenje financijskih naprava puno je automatiziranije, koristeći pametne ugovore. Programabilni kodovi pomažu u stvaranju novih digitalnih sredstava.

2. Sigurnost

Decentralizirane financije stvorit će sustav koji je nešto imuniji na prijevare i krađe. Više privatnih integracija koje pruža DeFi u okviru blockchaina pružit će sigurne transakcije i druge aplikacije za financiranje koje se mogu revidirati.

3. Prikladna razmjena informacija


DeFi u kriptovaluti olakšava razmjenu informacija. Sinkronizacija sučelja i aplikacija s DeFi-om omogućuje programerima stvaranje veće fleksibilnosti i interoperabilnosti. DeFi je također poznat kao "novac legos" za svoj složeni softver.

4. Stope transparentnosti

Visoke stope transparentnosti koje pružaju DeFi financije pružaju emitiranje koje dijeli transakcijske aktivnosti s drugim korisnicima na sučelju. Na taj način, DeFi protokoli pružaju ugrađene kodove koji su dostupni svima. Vrlo pažljiva analiza može se stvoriti pomoću prozirnih folija koje pružaju ove platforme.

5. Otvoreni pristup

DeFi financije ne zahtijevaju dozvole. Iako konvencionalni centralizirani financijski sustavi trebaju dozvole, DeFi u kriptovaluti nema tih navoda. Svatko širom svijeta s kripto novčanikom i internetskim resursom može imati pristup DeFi platformama temeljenim na blockchain tehnologiji.

Spremni za zaroniti u Kripto Tržište?

Decentralizirane aplikacije – Ethereum programi

Većina decentraliziranih aplikacija nazvanih DeFi Apps zapravo se izvode na protokolu Ethereum. Ethereum se pozicionirao kao drugi najveći dioničar na tržištu kriptovaluta i decentraliziranih aplikacija (DApp). Ethereum se razlikuje od Bitcoina jer smetnje koje pruža Ethereum predstavljaju lakši razvoj decentraliziranog oblika aplikacije, osim izvođenja jednostavnijih transakcija. Najkontrastnija značajka Ethereuma je integracija pametni ugovori.

Pametni ugovori i DeFi

Pametni ugovor pruža automatski izvršenu transakciju za prilagođene potrebe, stvarajući tako fleksibilniju platformu. Blockchain omogućuje besprijekorno vođenje evidencije i sigurnost za stvaranje i korištenje pametnih ugovora s većom privatnošću nego ikad u uobičajenom financijskom svijetu.

Izvor: dzone.com

Pametni ugovori osnova su velikog broja DeFi aplikacija koje pružaju sve predviđene značajke financijskih potreba decentraliziranih sustava. Ethereum kao najveće tržište aplikacija DeFi utječe na cjelokupno kretanje tržišta. Nadogradnjom Ethereum 2.0, aplikacije temeljene na DeFi-u mogu se također nadograditi. Predviđa se da će Ethereum 2.0 pojačati DeFi aplikacije uklanjanjem problema s skalabilnošću u vezi s Ethereumom.

Popularne DeFi aplikacije

Ključni atributi DeFi-a u kriptovaluti mogu se pripisati samoj blockchain tehnologiji, mozgovima koji stoje iza decentraliziranih financija ili DeFi-a. Aplikacija DeFi uključuje sljedeća polarna imena.

Decentralizirane razmjene ili DEX-ovi

Decentralizirane razmjene ili DEX su DeFi pandan konvencionalnim razmjenama. DEX-ovi su mrežne aplikacije specijalizirane za promjenu kripto valuta radi razmjene bilo koje vrste valute.

Decentralizirane razmjene su takve vrste platformi s više premium značajki. DEX omogućuje svojim korisnicima da se izravno povežu jedni s drugima i trguju kripto kovanicama i imovinom bez sudjelovanja posrednika. Eliminacijom posrednika razmjene postaju privatnije, sigurnije i pouzdanije, iskorjenjujući prijevaru i krađu..

Stablecoins

Stabilnicoin se može opisati kao kriptovaluta iza koje stoji konvencionalna valuta kao kolateral. Tehnički nije kriptovaluta; vrijednost se mjeri na temelju sigurnosne valute, na primjer, eura ili dolara. Volatilnost kriptovaluta dovela je do stvaranja stabilnih kovanica u pokušaju pružanja stabilnih opcija u svijetu DeFi-a koristeći prednosti konvencionalnog tržišta i blockchain protokola.

Platforme za pozajmljivanje

Platforme za posudbu razvijene su na takav način da zapošljavanjem pametnih kontakata mogu biti zamjena za posrednike. Na primjer, banke više nisu potrebne s razvojem takvih platnih platformi.

Zamotani Bitcoin ili WTBC

Vrlo korisna primjena DeFi-a može biti zamotani bitcoin. Zamotani bitcoini metoda su korištenja Bitcoina u aplikaciji Ethereum, tako da se može izravno rasporediti u Defi sustav Ethereum. WBTC može pružiti korisnicima prednosti zarade kamata na bitcoinima.

Tržišta predviđanja

Predviđanja su praktična platforma za nadmetanje. Oni su mreže predviđanja za tumačenje mogućih ishoda evidentnih događaja iz stvarnog svijeta kao izbora i koriste informacije za donošenje informiranih odluka o ulaganju. Integrirani DeFi na ovim tržištima predviđanja želi eliminirati posrednike, a istovremeno ponuditi iste funkcije.

Pročitajte više: 7 predviđanja kriptovaluta za 2021. s kojima bi se svi složili

Upotreba decentraliziranih financija i DeFi u kriptovaluti:

1. Upravljanje imovinom

DeFi u kriptovalutama čini vas upraviteljem vaših kriptovaluta umjesto državne banke vaše zemlje. Kripto novčanici kao što su MetaMask, Gnosis Safe i Argent pomažu vam učinkovito i sigurno pomoću decentraliziranih aplikacija da radite sve, od kupnje, prodaje i premještanja kripto-podataka do interesa na vašim računalnim resursima.

U prostoru DeFi posjedujete svoje podatke: MetaMask, na primjer, lokalno na vašem gadgetu pohranjuje vaše lozinke i privatne ključeve u šifriranim obrascima, tako da samo vi pristupate svojim zapisima i informacijama.

2. DAO-i

DAO se zalaže za decentraliziranu autonomnu organizaciju. To je mreža koja surađuje kako je naznačeno smjernicama kodiranim na blockchainu, brišući zahtjev za koncentriranim, regulatornim elementom. Nekoliko uobičajenih konvencija u DeFi prostoru, poput Maker i Compound, poslali su DAO-ove radi prikupljanja zaloga, nadzora novčanih aktivnosti i decentralizirane uprave na lokalno područje.

3. Analiza podataka

Kao rezultat njihove fenomenalne stope transparentnosti podataka o transakcijama i organizacijskog djelovanja, DeFi nudi posebna kontaktna mjesta za otkrivanje, ispitivanje i rješavanje problema. Razvoj novih DeFi aplikacija potaknuo je poboljšanje različitih aplikacija i nadzornih ploča, na primjer, DeFi Pulse i Codefi Data, koji pomažu klijentima da prate imovinu u DeFi konvencijama, izračunavaju rizike i pregled prinosa i likvidnosti.

4. Alati za razvoj i kodiranje

Jedan od ciljeva DeFi protokola uključuje komponiranost, što znači da se različiti segmenti okvira nesumnjivo mogu povezati i međusobno funkcionirati. Kao što se vidi iz širokog asortimana koordiniranih aplikacija DeFi, komponirajući kôd izvršio je revolucionarni mrežni utjecaj u kojem se lokalno područje nastavlja širiti na ono što su okupljali drugi. Mnogi uspoređuju ciklus poboljšanja DeFi-a s radom s legoima – što je potom neumitno poznato "novac legos." Od Truffleovih briljantnih knjižnica sporazuma preko Infurinog API paketa do sigurnosnih uređaja tvrtke Diligence, većina popularnih blockchain dizajnera, uključujući Ethereum, trenutno je spremna za izradu i otpremu DeFi aplikacija s full-stack alatima i sigurnosnim kombinacijama.

5. Igre

Sastavljivost DeFi-a stvorila je šanse za programere da konstruiraju DeFi protokole integrirane s više dimenzija. Igre temeljene na blockchainu postale su uobičajeni slučaj decentraliziranih financija zbog svojih funkcionalnih ekonomija i kreativnih modela.

Na primjer, Pool Together je lutrija investicijskih fondova koju pregledava nesreća koja klijentima omogućuje kupnju avansnih ulaznica spremanjem DAI stablecoina, koji se zatim udružuje i posuđuje Konvenciji o složenom valutnom tržištu radi nabave prihoda.

6. Identitet

DeFi financije mogu umanjiti preduvjete za kolateralizaciju za pojedince koji nemaju dodatnu imovinu i pomoći u procjeni pouzdanosti klijenata. Svatko s web vezom može pristupiti aplikacijama DeFi, a pritom zadržati nadzor i kontrolu nad svojim informacijama i resursima.

7. Tokenizacija

Tokenizacija je jedan od temelja decentraliziranih financija i dobrobit blockchain tehnologije, mozak koji stoji iza DeFi-a. Žetoni potiču organizaciju, kao i otvaraju asortiman novčanih izgleda. U osnovi govoreći, token je računalni resurs koji se izrađuje, daje i nadzire na blockchainu. Žetoni su namijenjeni da budu sigurni i odmah prilagodljivi, a mogu se prilagoditi kodom. Tokeni temeljeni na blockchainu smatraju se sigurnom i naprednom opcijom za klijente širom svijeta za pristup, razmjenu i pohranu kriptovaluta.

8. Kripto tržišta

DeFi aplikacije podržavaju razne mrežne komercijalne centre koji klijentima omogućuju univerzalnu trgovinu predmetima i administracijama. Na tim se tržištima prodaje sve, od neovisnih koncerata za kodiranje do naprednih kolekcionarskih predmeta i dragulja i odjeće koji se mogu certificirati.

Zarada i ulaganja u DeFi

Korištenje aplikacija za posudbu temeljenih na blockchainu, kao što je gore navedeno, klijenti mogu proizvesti "automatizirani prihod" unapređujući njihov novac i stvarajući prihod od predujmova. Na primjer, uzgoj prinosa ima potencijal za znatno velike povrate ulaganja, međutim, s višim stopama rizika. Smatra da klijenti koriste posuđeni dio DeFi-a kako bi svojim kripto resursima dali nešto za napraviti, stvarajući idealan povrat.

Međutim, kako se DeFi širio u akciji i slavi do 2020. godine, brojne DeFi aplikacije, na primjer, YAM coin, spektakularno su zakazale, pa je tržišna kapitalizacija poslana iz Uskoro od 60 do 0 dolara. Ostali DeFi projekti, uključujući Hotdog i Pizza, suočili su se sa sličnom sudbinom, a brojni špekulanti izgubili su mnogo novca.

Budućnost DeFi-a

Iako sve veći broj pojedinaca privlači ove DeFi aplikacije, teško je navesti kakva je moguća budućnost tih mreža. Budućnost DeFi-a ovisi o ljudima koji ih smatraju vrijednima i zašto. Mnogi vjeruju da bi različiti DeFi protokoli mogli privući masu novih klijenata čineći novčane aplikacije sveobuhvatnijima i otvorenima za pojedince koji se obično ne približavaju takvim fazama.

Ova novčana inovacija nova je, istraživačka i prikladna, posebno u pogledu sigurnosti ili prilagodljivosti. Ethereum 2.0 mogao bi se nositi s problemima svestranosti putem ideje poznate kao oštrenje, metoda razdvajanja skrivenih podataka na skromnije dijelove koji su razumniji za pojedinačne klijente.

Započnite ulagati u kriptovalute s eToro-om

eToro je najbolja platforma za socijalno trgovanje na svijetu. Sa svojim dobro razvijenim značajkama, eToro je pravo mjesto na kojem možete ulagati u kriptovalute. Isprobajte eToro da biste dobili najviše premium značajki za svoje kripto potrebe.

eToro – najbolja platforma za kriptovalute

eToro su se tijekom godina pokazali kao pouzdani u kripto industriji – preporučujemo vam da ih isprobate.

Virtualne su valute vrlo nestabilne. Vaš je kapital u opasnosti.

Čitaj više:

Koje su najbolje kriptovalute za trgovanje 2021. godine?

10 smjelih predviđanja cijena bitcoina za 2021. godinu

Predviđanja cijena Ethereuma 2021.-2025

Koji su top 9 Altcoina za ulaganje u 2021?

Ključne točke

  • Suvremena metoda kripto razmjene koja omogućuje financijskim sustavima da budu praktičniji sada je DeFi ili decentralizirano financiranje.
  • Važnost DeFi-a može se razumjeti činjenicom da je ukupna vrijednost zaključana u DeFi-u prema DefiPulseu veća od 25,15 milijardi USD.
  • Blockchain ostaje mozak iza svijeta DeFi-a, od kriptovaluta do DEX-a.
  • DeFi ima značajke poput pametnih ugovora, koji pružaju privatnije i prilagođenije korisničko iskustvo.
  • Značajke decentraliziranih financija uključuju DAO-ove, DEX-ove, tokenizaciju, trgovanje, igre na sreću i upravljanje imovinom.
  • Neke ključne prednosti DeFi-a uključuju učinkovite programske kodove, sigurne i privatne transakcije. Također pruža veće stope transparentnosti.
  • DeFi ima potencijal preuzimati globalno financijsko tržište korak po korak.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector